Zdenka2 prvotno napisa
a ok je bilo..znaš, kad si malo dijete sve ono novo i drugačije ti je nekako cool,zanimljivo..sjećam se da sam negdje u 1,2 raz pričala s prijateljicama o tome..reagirale su ok..nije bilo neke buke,prevelikog čuđenja,a najmanje odbacivanja il nečeg sličnog..
kasnije nismo pričale o tome..sve do sad nedavno..bio je sat vjeronauka i došli mi na temu pobačaja..
i sad 2 cure vele da bolje da cura pobaci,nego da dijete završi u domu i sl..ja sam rekla da je bolje da dijete živi,jer svatko ima pravo na život..svjesna sam da su i moji bio roditelji mogli izabrati taj način..al dali su mi priliku da živim i zbog toga više cijenim život..to me pogodilo i rasplakala sam se..nitko baš ni nije shvatio zašto se plačem..jedna cura koja zna to o posvojenju je došla do mene i pitala me ak to ima veze s tim..svi su me kasnije pitali kako sam,dal je sve u redu,no te 2 cure ništa nisu rekle,baš kao i prof..začudilo me to..i pogodilo..
zatim mi je jedna cura priznala da ona zna da sam posvojena i sve to..al mi nije htjela reći odakle..uglavnom,i ona mi je velika potpora..
zatim smo pisali zadaćnicu..tema: pripadam li ovom svijetu?
ja pisla o posvojenju..tj.o jednoj djevojčici i svim problemima kroz njen život..i na kraju sam napisala da se radi o meni..da sam sad u svijetu kojem pripadam..da baš toj obitelji,razredu,okolini.. pripadam..
napisla bi cijeli sastavak,al je predugo..
i tako ja čekala da profesorica ispravi..više me zanimao komentar nego ocjena..zahvalila mi se na povjerenju..rekla je da sam a temelju osobnog,teškog,životnog iskustva dobro oblikovala priči..i dobila ja 5..
dala sam satavak jednoj prijateljici da pročita...rasplakala se..i onda smo pričale o svemu tome..uz mene je..i također mi je velika podrška..
kasnije sam saznala da još jedna cura sve zna..al također ne znam odakle..
oni,s kojima sam pričala o tome,su sve to dobro prihvatili i nisu nšta širili..
i što je najvažnije,dali su mi do znanja da su uvijek uz mene..
znam da je dug post,al to je samo ukratko..
valjda vam neće bit predosadno čitat..
bit će mi drago ako sam time nekome pomogla

Odgovori s citatom