O tome smo razgovarali u Školi za posvojitelje. Normalno je da se dijete zanima za svoje porijeklo i za razloge zbog kojih je napušteno. Djelatnici Centara su nam rekli da većina djece ipak ne traži biološke roditelja. Kad postanu punoljetni imaju pravo uvida u svoj dosje i to pravo mnogi od njih i koriste. Neki od njih potraže biološke roditelje, ali većinom sve ostaje na tom prikupljanju informacija. Djeca žele dobiti odgovore na neka pitanja, a ne steći roditelje, jer roditelje već imaju. Rebecca, u ovom slučaju koji navodiš je ključno to što djevojka nema dobar odnos s roditeljima, pa misli da će naći zamjenu u biološkim roditeljima. Lako je moguće da će se razočarati, jer mi se čini da idealizira situaciju s biološkim roditeljima.

Osobno se ne bojim trenutka kad će moja djeca htjeti potražiti biološke roditelje. To ne može poljuljati čvrste temelje našeg odnosa. Ja ću im i pomoći, jer to nije lako i djeca se većinom razočaraju kad se njihove eventualne fantazije suoče s realnošću. Oni već i sad znaju dosta toga o sebi i biološkim roditeljima, tako da ne žive s pitanjima bez odgovora i u nekim fantazijama koje nemaju veze sa stvarnošću. Kad budu veći neka saznaju sve i neka se upoznaju s biološkim roditeljima ako to žele. Oni znaju tko su njihovi pravi roditelji i takav susret to ne može ugroziti.