Moja djeca su isto tako bila sa svojim pitanjima i dvojbama usmjerena prema majci, a ne ocu. Problem je za njih bio u majčinom odnosu prema njima. Što se tiče naše sadašnje obitelji, o svemu razgovaraju i sa mnom i s tatom i ne ustručavaju se ništa pitati, ni zapodjenuti razgovor, a ni mi isto tako.
Inače mislim da nisu sva djeca kad dođu do punoljetnosti na isti način zaokupljena biološkim roditeljima. Za svog sina mislim da mu oni neće biti ni u peti kad bude 18-godišnjak. Zašto? Zato što je na sva pitanja već sam sebi našao odgovore. Počeli smo pričati s njim o svemu od prvog njegovog pitanja koje je postavio kad je imao 2,5 godine. Od tada je dobivao sve odgovore koje smo mi mogli dati, a i sam ih je tražio. Krizu je imao s pet godina, a ona se nije odnosila na biološku mamu nego na mene - to što ga ja nisam rodila je teško prihvatio. Bilo je teško, ali bili smo otvoreni oboje i prebrodili smo to. Sa sedam godina je tražio da ga odvedemo u dom gdje je bio prije posvojenja. Otputovali smo u to mjesto na par dana i odveli ga tamo. O detaljima ne bih, ali mislim da je upravo tamo riješio svoj odnos s biološkom majkom. Kasnije, kroz razgovore sam shvatila da je o svemu razmislio, da je racionalizirao i pojmio njezine razloge i zauzeo svoj stav prema tome.
Za kćer sam gotovo sigurna da će potražiti biološku majku. Ona osjeća pripadnost nama i svojoj obitelji, ali postoje neke spone, nerazumijevanja i pitanja za koja mislim da će tražiti odgovor na tom mjestu. Ona nije imala rano djetinjstvo s nama, svojim roditeljima, kao što je imao sin i cijela njezina situacija je bila bitno teža i emotivno i socijalno i na sve načine. Mislim da će ona tražiti neke odgovore i rješenja od biološke mame. Samo se pitam na što će naići.

Odgovori s citatom
. Ja nisam posvojena niti planiram posvajati, ali se divim svima koji jesu. Predivno mi je znati da postoje takvi ljudi na ovom našem surovom svijetu. Nadam se da ćete biti presretni sa svojom dječicom cijeli svoj život. I posvojenoj dječici i ex dječici puno sreće želim kroz cijeli život, da im sve bude nadoknađeno kroz njihove nove obitelji.