Citiraj mala zbunjena prvotno napisa Vidi poruku
Moze mi se sad ispricat i neznam sta rec al joj oprostit necu, ovno se sve svelo na 'obavezu'.. i stalno mi ponavlja da smo kozu uzeli bolje bi je odgojili i jos bi imali mlijeka, :D
draga mala zbunjena, htjela sam samo reci svoje misljenje na ovu recenicu, jer kako te citam cini mi se da je u tebi puno gorcine i razocaranja zbog situacije, koju ti sebi prevodis da je nastala iz razloga sto si posvojena. Kao sto je vec netko rekao, takvih situacija ima i u bioloskim obiteljima, to nikakve veze nema sa posvojenjem, samo si ti osjetljivija na ovu temu pa ti se cini da se moras ljutiti i ne oprostiti nikome. I inace iscitavam u prijasnjim postovima posvojene djece da razloge nesuglasica traze upravo u posvojenju. Da bi sebi pomogla, mislim da se moras pomiriti sa time da nas ljudi ima svakakvih, i nazalost onih manje emotvine inteligencije, no i takvi ljudi postaju roditelji. U bioloskim obiteljima se dogadjaju iste takve situacije, i recenica koju ti gore opisujes sto je majka nespretno rekla u bioloskim obiteljima se izrecuje u obliku: “da te bar nisam rodila...”. Ono sto ti zelim reci iz prespektive mojih godina i iskustva udomljavanja djece je upravo to da ono sto se zapravo kod tebe dogadja je jedna normalna, svakodnevna situacija u odnosu teenagera i roditelja, bili oni bioloski ili ne. Ne opravdavam tvoju majku, jer to nije lijepa razina komunikacije, ali ona vjerovatno ne zna drugacije, te ti nemas koristi od toga se na to ljutiti i nositi bijes u sebi i reci da joj nikada neces oprostiti. Idi dalje i zivi svoja iskustva, a sa godinama ce doci i mudrost te ces mozda lakse preraditi ono sto ti trenutno izgleda kao put bez oprosta i milosti. Na to imas potpuno pravo, no tvoje nezadovoljstvo sa njihovom nesposobnosti biti roditelji kakvi bi ti zeljela da oni budu vjerujem da ima veze samo sa tvojim godinama, zato se nemoj toliko zamarati time da si posvojena. Kada to prevazidjete naci cete i nacin bolje komunikacije. Ona vjerovatno nikada nece ni biti drugacija, ni bolja, ni savrsena, ali ces nauciti da je prihvatis takvu, kao sto smo i svi mi jednom prihvatili svoje nesavrsene roditelje, a ne da je odbacis samo iz razloga jer ti nije bioloska majka. Ti se najvise brini o sebi da sebe najvise volis i da si nadjes put koji tebi odgovara.