slučajno sam zalutala na ovu temu posvajanja, ali ima velikoga smisla kod mene i baš sam sretnna što me moja radoznalost dovela do toga!
nisam posvojeno dijete niti sam majka posvojitelj, ali imam u obitelji svog supruga (koja je naravno postala i moja obitelj) 13-godišnju curu koja je posvojena s 3 godine. od kad se od prije 5 godina aktivno poznajemo , mala me baš zavoljela (možda zbog toga što imam sestru njezinih godina pa sam uvijek bila informirana o "in" stvarima) i imamo dobar odnos. Ona je jako dobro prihvatila svoje posvojitelje kao roditelje (zna od svoje 6. godine da je posvojena) i mislim da nikad nije imala nešto previše pitanja oko toga. e sad ona je sad 13 i mislim da će je uskoro početi zanimati stvari oko bioloških roditelja. i najveća tragedija je ta da joj je mama posvojitelj sad prije nekoliko mjeseci nenadano umrla i ostala je sama s tatom u kući. još smo svi u šoku oko te nenadane smrti i mislim da je sad najviše i to muči, ali mislim da će uskoro početi ispitivati o biološkoj mami (ispada da je se biološka majka odrekla, a mama je umrla). a ja joj želim biti potpora i dati odgovore na pitanja (na koje već sad ne znam odgovor!) pa mi je drago što sam slučajno naletjela na ovu temu da mi netko može pomoći sa svojim odgovorima iskustvima. Ona ima dobar odnos sa tatom i dobro se razumiju, ali ipak trebaju pomoć jer su to ipak takvi šokovi u životu da ti jednostavno treba pomoć!