Quote Originally Posted by posvojenacurica View Post
Draga ivanas,
daleko od toga, razumijem i ja drugu stranu Kroz svoju prošlost, nekako imam osjećaj jaki za druge, nekad i preveliki možda. :S

Također slažem se, svjesna sam da bih mogla biti povrijeđena nakon saznanja za biološke roditelje i ako ih uspijem upoznati.
Samo htjela bih vidjeti bio...roditelje, tko su, kako izgledaju, kako žive...
Da, jasno, trudim se koliko toliko imati otvorenu komunikaciju, i željela bih na miran način dobiti što više info od roditelja (posv....)

Da, nekako je rupa i znatiželja, i naravno probati ću razgovarati s roditeljima (ne želim im ništa iza leđa).
Dobiti neke informacije, i naravno oni su svjesni da su mi te info.bitne i potrebne.

Ivanas, vjerojatno ste preskočili onaj dio gdje sam napomenula da imam više od 18.godina, da sam punoljetna već malo duže vremena.

Ne bih žurila, voljela bih to na miran i normalna način sve postići, završiti taj dio priče. Ali naravno da je znatiželja velika.

Da, jasna mi je i činjenica da - većinu djece koja idu na posvajanje, barem zadnjih 10-15 godina nisu biološki roditelji dali na posvajanje, tj. odrekli se roditeljstva, nego su im djeca oduzeta zbog neadekvatnih uvjeta, zanemarivanja, zlostavljanja, psihičkih bolesti, ovisnosti(alkohola, droge i sl.) i dobro bi bilo znati takve stvari prije da se ne šokiraš. ---a svime sam upoznata

Ali, također, napomenula sam da sam posvojena ccca.17.godina.

Lijep pozdrav.
oprosti, bilo je tu cura od 17 godina pa sam pobrkala dob.

Pošto si punoljetna, jesi li razmišljala da prvo odeš u centar i saznaš sve što možeš i pripremiš se pa onda odlučiš?
Ako moja djeca izraze želju da upoznaju biološke roditelje sigurno bi im savjetovala da saznaju sve što mogu prije da se pripreme.

Potpuno razumijem tu tvoju potrebu i znatiželju, ja bi dala sve da mogu vidjeti kako izgledaju bio roditelji a mogu zamisliti kako je djetetu.

Super je da imaš prijateljicu s kojom možeš razgovarati, ali bi super bilo kad budeš spremna, povezati se s nekim tko je isto posvojen. Osobno, iako imam divne prijatelje, o nekim stvarima vezanim uz djecu mogu otvoreno pričati samo sa svojim prijateljicama koje su isto posvojile jer neke osjećaj i probleme jedino one mogu skroz razumjeti.

Samo hrabro i što god misliš, osjećaš i želiš je u redu. Jedino se stovri problem kad potiskujemo osjećaje i ne dozovlimo sebi da ih izrazimo. Pusa