Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Tin, ako te zanimaju podaci sa zdravstvene strane, obiteljska anamneza, i sl., danas ima vrlo povoljnih genetskih sekvenciranja koja ti mogu reći otprilike onako što te zahvaća. Čisto da znaš na čemu si. Npr.

Zanimaju, ali nije to osnovni razlog zašto sam krenuo u ovo. Najviše je riječ o znatiželji prema biološkim roditeljima. Zaboravio sam napomenuti da sam uvidom u podatke u svom posvojenju vidio da je biološka majka bila iz istog mjesta gdje smo i mi živjeli dok sam bio mlađi, a vodilo se pod CZSS-om u mjestu pored jer je to bila općina pa sam ja automatski povezao da su bili iz istog tog mjesta, a u biti su bili iz istog mjesta gdje sam i živio neko vrijeme do preseljenja u sadašnje mjesto stanovanja.

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Baš osjetljiva situacija. Mislim da si dobro odlučio za susret u CZSS. Želim ti puno snage.
Meni (kao posvojiteljici) dođe ideja da zavirim "u dvorište" biološke majke, a onda si pomislim što ću s tom informacijom u životu. Naše dijete još ne razumije što znači posvojenje, iako spomenemo svako toliko.
Iskreno ne vidim razlog za to i mislim da nemaš razloga za ikakvu brigu. Za tvoje dijete ćeš mu ti uvijek biti mama i tu svaka priča završava. Možda ćeš se morat jednog dana pomiriti s time da će željeti nešto saznati o sebi kao ja, možda i nećeš, makar iskreno vjerujem da svakom posvojenom djetetu u neko doba dođu pitanja koja su i mene mučila. To ne znači da će tebe manje voljeti ili nešto drugo, ja sam svaki dan zahvalan na svojim roditeljima i zapravo sam sretan što su me posvojili jer mi je sigurno život bio bolji nego što bi bio sa biološkim roditeljima.

Citiraj mimi81 prvotno napisa Vidi poruku
Tin super da si krenuo, sretno!
Zutaminuta hvala ti na ovoj info, baš je korisna jer voljela bih znati povijest kad me pedijatri pitaju za našu curicu.
Jelena i ja isto s vremena na vrijeme istražujem biološke roditelje ... i mislim si što reći Zvjezdici kad predloži npr. da idemo posjetiti biološke roditelje... Za sad zna da ja imam bolestan trbuh i da je nisam mogla roditi (često zna reći Mama a zašto ti doktor ne da kremu da namažeš i ozdraviš micekica). Zna i da postoje drugi mama i tata koji su ju rodili i to je za sad sve.
Kao i Jeleni, ne opterećuj se time, ona će to morati sama ako će željeti i to je najbolje, samo joj budi podrška, mama je ona osoba koja te hranila, mijenjala pelene, brinula o tebi, školovala te, vodila doktoru, njegovala i tako 20-30 godina, a ne ona koje te jednom rodila i napustila iz xy razloga, tako da ćeš uvijek biti mama za nju.