Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Što uz sarmu

  1. #1
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno Što uz sarmu

    sutra mi dolazi sveki na ručak
    imam sarmu
    uz nju ide pire krumpir kao prilog
    imam kolač za desert
    što bi mogla uz sarmu kao predjelo?

  2. #2
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Na svadbama ide i juha.

    A možeš narezati nešto suho/salame/sira tipa toga, pogotovo ako imaš domače.

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Na svadbama ide i juha.

    A možeš narezati nešto suho/salame/sira tipa toga, pogotovo ako imaš domače.
    ja juhu volim, ali tu mi ne ide
    a suho mi se nekako ne jede, a i nemam domaćeg, nismo klali ove godine
    al hvala na idejama

  4. #4
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    pa kupi par kiflica, i napravi male kanape sendviče ... stavi svakom po 2 ili 3, da se zabavljaju dok doneseš sarmu i krompir na stol...

    ili stavi 2-3 kolutića kifle na tanjur, i malo svježeg sira (onaj meggle ti je super)...

  5. #5
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Ja često kao predjelo složim krumpirušu

  6. #6
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Jela sam sarmu i za Božić i za NG i svaki put je juha bila prije -- juha mi totalno paše prije sarme.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Možda neko zamrznuto pecivo tipa žu-žu, mali kroasani, štapići, paštetice sa sirom...?
    To ti ne oduzima vreme, a taman da se prezalogaji do ručka.

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Jela sam sarmu i za Božić i za NG i svaki put je juha bila prije -- juha mi totalno paše prije sarme.
    kakva juha, obična mesna?

  9. #9
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Pa da, najobičnija. Sa noklicama

  10. #10
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    totalno off topic ali ja svekrvi spremim ledov pomfri, vindijine cordon bleu i ledolete

    sad ozbiljno - mesna juha, naresci...

  11. #11
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Meni isto nije pasala juha prije sarme jer doma to tak nikad nismo jeli. Odmah sarma na stol.

    Kod sveki je uvijek prije sarme juha, prvi put mi je bilo nezamislivo, a sad mi baš super paše. Danas sam strusila dva tanjura juhe i tri sarme (male su bile).

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    A, zasto prije sarme ne napravis neku sirnicu, strudlu npr - tako posluzuje moja svekrva.

    A, mi smo se isto navikli na juhu prije sarme - iz prakticnog razloga - malac nije bas ljubitelj sarme pa barem da nesto posteno pojede.

  13. #13
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Juha. Obična. Sigurno paše.

  14. #14
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Nista? =/

    Meni je sarma toliko zasitna i osebujna da stvarno, ali stvarno, nisam nikad pozeljela nista prije nje. A ni poslije.

  15. #15
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    Mi smo danas bili kod sveki na sarmi, prije sarme smo jeli juhu, paše super.

  16. #16
    nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    505

    Početno

    Juhica definitivno

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nista? =/

    Meni je sarma toliko zasitna i osebujna da stvarno, ali stvarno, nisam nikad pozeljela nista prije nje. A ni poslije.
    :D

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nista? =/

    Meni je sarma toliko zasitna i osebujna da stvarno, ali stvarno, nisam nikad pozeljela nista prije nje. A ni poslije.
    :D


    i ja poskakujem. meni je to obrok sam za sebe, bez priloga, kruha i ostalog.
    al ako se vec treba pokazat pred svekrvom - onda neka lagana juhica, nikakve knedlice, skoro cista voda.

  19. #19
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nista? =/

    Meni je sarma toliko zasitna i osebujna da stvarno, ali stvarno, nisam nikad pozeljela nista prije nje. A ni poslije.
    :D
    tako sam i ja
    :D :D

    uvijek slušam pametne savjete

    pogotovo kad je to povezano sa izbjegavanjem posla

    moja sveki živi sa kćeri makrobiotičarkom koja joj prigovara ako jede meso i normalnu hranu
    tako da je njoj sarma bila delikatesa, žena se uželjela

    jedino mi japanski vjetar kojeg sam imala gotovog nekako nije pasao sa sarmom pa sam napravila knedle sa šljivama

    i nije da se hvalim ali bilo je super

    (sarmu je radila moja mama)

  20. #20
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Sarma je i meni samostalno jelo, ne ide mi uz nju niti pire krumpir tj. nije mi potreban - ali naše mame (i moja i MM-ova, a i sve raznorazne tete) rade za te 'svečane' ručkove tako da prvo ide juha, pa sarma, pa pečeno meso sa prilozima. To je difinitivno previše ali tako se šika

  21. #21
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    sarma, bez juhe ajde, ali bez pirea :shock:

  22. #22
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    neš svečanog ručka sa smradom kiselog kupusa
    to je novogodišnji ručak za obitelj
    i meni nezamisliv bez pirea

  23. #23
    Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Kvarnerić
    Postovi
    620

    Početno

    i kiselog vrhnja.....

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Evo da se javim i ja malo i dodam nešto
    Kod nas, u Sremu, se sarma jede:
    1. kao samostalno jelo (bez supe, pire krompira...) uz domaći beli hleb i pavlaku/kiselo vrhnje. U njoj mora biti ljutih dimljenih kobasica i eventualno još nešto od suvog mesa (rebra, slanina, kolenica...)

    2. kao međuobrok na svadbama i sličnim velikim, grupnim proslavama i to bez obzira da li je zima ili leto (po redosledu ide kafa i aperitiv, pa proja sa sirom ili gibanica, pa teleća ragu čorba, pa sarma, pa pečenje +krompir ispod sača + salata, pa kolači, pa torte i uz to kafa)

    U Severnoj Bačkoj je već drugačije. Tamo ne mogu da zamisle da se sarma jede sa pavlakom :?
    Moja bivša svekrva je ujedinila severnobačku i južnosrbijansku kuhinju pa je za Božić uvek kuvala zajedno sarmu sa punjenim suvim paprikama i to je bilo posebno mljac. Jedino što su mi se svi zgražavali kada bih ja umuljala pavlaku u to

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Evo da se javim i ja malo i dodam nešto
    Kod nas, u Sremu, se sarma jede:


    2. kao međuobrok na svadbama i sličnim velikim, grupnim proslavama i to bez obzira da li je zima ili leto (po redosledu ide kafa i aperitiv, pa proja sa sirom ili gibanica, pa teleća ragu čorba, pa sarma, pa pečenje +krompir ispod sača + salata, pa kolači, pa torte i uz to kafa)
    ...i rezanci s makom

    Nego, meni je sarma nezamisliva kao međuobrok, čak je ne mogu zamisliti ni nakon juhe. Prvo-jede se relativno rijetko pa mi je nekak šteta utrpati juhu prije nje (previše popuni želudac 8) ), a drugo-zasitna je (ako je pojedeš bar 3 komada kao ja) da bi bila međuobrok.

    Ovo s vrhnjem ću probati slijedeći puta.

  26. #26
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Pa i u Slavoniji je međuobrok
    U svatovima mislim.
    Juha, kuhano meso i sos, sarma, onda pečenica (pečena svinja), kolači, a nakon ponoći ili pohano meso ili janjetina.

    Ja sve jedem.

  27. #27
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    sarma, bez juhe ajde, ali bez pirea :shock:
    Pa imaš kruha

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa
    Pa i u Slavoniji je međuobrok
    U svatovima mislim.
    Juha, kuhano meso i sos, sarma, onda pečenica (pečena svinja), kolači, a nakon ponoći ili pohano meso ili janjetina.

    Ja sve jedem.
    Da, ali u kojoj količini?? Dok me ne vidiš kako jedem sarmu ne govori kako TO može biti međuobrok .
    Ipak glasam za sarmu kao samostalno jelo u većim količinama. Pire fakultativan, kruh također.

  29. #29
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Nisi ni ti mene vidjela na djelu

    Ali, to je stvarno iznimno.

    No, meni juha ne može pokvariti tek za sarmu. Ni pire. Ni kruh.

    Ove gore nabrojane količine su ipak i samo svatovske.

  30. #30
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    sarma, bez juhe ajde, ali bez pirea :shock:
    x

  31. #31

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa
    Pa i u Slavoniji je međuobrok
    U svatovima mislim.
    Juha, kuhano meso i sos, sarma, onda pečenica (pečena svinja), kolači, a nakon ponoći ili pohano meso ili janjetina.

    Ja sve jedem.
    Eto, slično kao i kod nas. Ali to je zato jer smo u komšiluku

    Ali, te svadbarske sarme su nekako posebne. Nikad nisu kao one home-made. Sitnije su i posebnog ukusa. Valjda zato jer se kuvaju u ogromnim količinama i mnogo duže nego one kućne.
    I one, svakako mogu da se jedu kao međuobrok. Naročito ako si na svadbi ceo dan, a pred tobom još cela noć

    mim, a za doručak tepsija bureka masnog i preko toga gajba piva, mlakog, crnog

  32. #32

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Pa i u Slavoniji je međuobrok
    U svatovima mislim.
    Juha, kuhano meso i sos, sarma, onda pečenica (pečena svinja), kolači, a nakon ponoći ili pohano meso ili janjetina.

    Ja sve jedem.
    Eto, slično kao i kod nas. Ali to je zato jer smo u komšiluku

    Ali, te svadbarske sarme su nekako posebne. Nikad nisu kao one home-made. Sitnije su i posebnog ukusa. Valjda zato jer se kuvaju u ogromnim količinama i mnogo duže nego one kućne.
    I one, svakako mogu da se jedu kao međuobrok. Naročito ako si na svadbi ceo dan, a pred tobom još cela noć

    mim, a za doručak tepsija bureka masnog i preko toga gajba piva, mlakog, crnog
    Kad ti pričaš o kuhanju i hrani meni iz nekog nepoznatog razloga prorade žlijezde slinovinice. Nekako...postovi su ti prepuni ljubavi prema svemu tome

  33. #33
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Svakako krumpir uz sarmu, ali nikada ne radim pire već ga skuham u ljusci.

    Pire mi paše uz punjenu papriku, uz onaj paradajz sos, uz kiselo zelje mi više paše cijeli, u ljusci.
    Mislim, ne progutamo ga čitavog, malo usitnimo.

  34. #34
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Mislim, ne progutamo ga čitavog, malo usitnimo.
    sad mi je lakše 8)

  35. #35
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Svakako krumpir uz sarmu, ali nikada ne radim pire već ga skuham u ljusci.
    Moji su Ličani, uz sarmu i filanu papriku nikada se nije pire jeo, uvijek krumpir u ljusci. Obožavam to. MM je to nezamislivo. Ne zna kaj bi s njim kad ga stavi u tanjur.

  36. #36
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Mislim, ne progutamo ga čitavog, malo usitnimo.
    sad mi je lakše 8)


    ja ne volim krumpir kuhan u ljusci (tako da znaš AM ako me budeš zvala na sarmu 8) )
    on mi je fin samo kao restan ili kao krumpir salata
    ako ću ga jesti kuhanog onda ga kuham oguljenog

    meni uz lički kupus (kiselo zelje sa suhim mesom) paše cijeli krumpir (kuhan oguljen)
    uz sarmu mi je baš fin pire, potočati ga u onu tekućinu i sa mljevenim mesom

  37. #37
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    potočati ga u onu tekućinu
    Živa žgaravica

    Ok, za Magriz pomfri, za a70v pire.
    Još mi samo fali sarma.
    I Ledolete.
    Jel moraju biti domaće? 8)

  38. #38
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Vali prvotno napisa
    Ne zna kaj bi s njim kad ga stavi u tanjur.
    pojede na primjer

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    potočati ga u onu tekućinu
    Živa žgaravica

    Ok, za Magriz pomfri, za a70v pire
    moja nećakinja skine "kaput" sarmi i sve lijepo izmiješa - pire, sarmu, saft...

    i ne, ne meni pomfri - to ne volim, nego fini pire s malo putra i puno mlijeka. i da nema grudica 8)
    i javi kad da dođem

  39. #39
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa
    fini pire s malo putra i puno mlijeka. i da nema grudica
    Dogovoreno.
    (a svekrvi može pomfri, tctctctc...)

  40. #40
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    al ne raditi s mikserom molim lijepo
    onda mi je nekako ljepilast

  41. #41
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    al ne raditi s mikserom molim lijepo
    onda mi je nekako ljepilast
    To sam i ja rekla Apri za miksani krumpir pa se otresla na mene.
    Jelda je ljepilast? I meni je.

    Dooooobro.
    Sad mi još samo reci moram li sjeckati meso ili može faširano?

  42. #42
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    koji vam je vrag... navalile ste na taj pire, i još bi mi se moglo dogodit da u pol noći idem gulit krompire...

  43. #43
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    al ne raditi s mikserom molim lijepo
    onda mi je nekako ljepilast
    To sam i ja rekla Apri za miksani krumpir pa se otresla na mene.
    Jelda je ljepilast? I meni je.

    Dooooobro.
    Sad mi još samo reci moram li sjeckati meso ili može faširano?
    pire obavezno s druzgalicom, nikako mikserom

    meso - faširano
    panceta narezana na sitne komadiće
    što manje riže
    paradajz u saftu, ne volim sarme na bijelo (nisu bakalar)

  44. #44
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa
    paradajz u saftu,
    S T O P !!!
    Stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop!

    Ja ne stavljam paradajz u sarmu, samo crvenu papriku za boju.

    Jel može da sam sad ispala?

  45. #45

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    potočati ga u onu tekućinu
    Živa žgaravica

    Ok, za Magriz pomfri, za a70v pire.
    Još mi samo fali sarma.
    I Ledolete.
    Jel moraju biti domaće? 8)
    Ja bum i bez krumpira ako me pozoveš

    Kaj se Ledoleta tiče-preskačem i častim sve Rupurutom

  46. #46
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj magriz prvotno napisa
    paradajz u saftu,
    S T O P !!!
    Stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop!

    Ja ne stavljam paradajz u sarmu, samo crvenu papriku za boju.

    Jel može da sam sad ispala?
    nećeš se sad izvući...

    može i paprika

  47. #47
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    [Sad mi još samo reci moram li sjeckati meso ili može faširano?
    kad već pitaš ja bi sjeckano, naučila na tako


    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja ne stavljam paradajz u sarmu, samo crvenu papriku za boju.
    to se traži :D :D
    nisu to ćufte da budu u paradajz sosu

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Jel može da sam sad ispala?
    a ne, vidi ti kako bi ona utekla
    ali ispala je magriz
    pa će meni ostati više

  48. #48
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa
    Ja bum i bez krumpira ako me pozoveš
    Ah, srce moje...
    Skoro sam se i razgalila na tebe, ali sreća da su me izbacile zbog paprike.

    Vidi vraga, nisu...

  49. #49
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Jel može da sam sad ispala?
    a ne, vidi ti kako bi ona utekla
    ali ispala je magriz
    pa će meni ostati više
    ja ću se žrtvovati... 8)

  50. #50

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    Ja bum i bez krumpira ako me pozoveš
    Ah, srce moje...
    Skoro sam se i razgalila na tebe, ali sreća da su me izbacile zbog paprike.

    Vidi vraga, nisu...
    Meni može i bez paprike

    al bih cijenila da ima juhice od zelja i da se zelje ne ispere

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •