-
odusevljavam se na ove patronazne...
nazalost, poslusali ste njen savjet, pa je sada vrijeme da se greskice isprave :wink:
prvo me zanima po cemu je vidjela da malecka ne jede dovoljno? :shock:
prva je greska sto je rekla da se mama izdaja i daje na bocicu. malo je teze vratiti bebu na cicu nakon bocice, jer za bebu je bocica puno jednostavnija, samo guta i ne mora se muciti vuci. normalno je da se tako male bebice na cici brze umore i zaspu, ali to nije razlog za uvoditi bocicu. jednostavo se beba cesce budi i trazi jesti, a to je ujedno i dobar nacin za bolje stvaranje mlijeka. malim bebicama ne treba diktirati koliko kolicinski trebaju jesti. posto je rodjena manja, mozda je zelucic limitiran na odredjenu kolicinu hrane kao sto mi se cini da je kod vas slucaj. to se s vremenom sredi i normalizira. moja je malecka prva 2 tjedna jela samo po 20 ml. (vaganjem se ustanovilo).
dojenje je funkcionalnije od izdajanja za stvaranje mlijeka, jer beba uvijek moze izvuci vise i od najskuplje izdajalice
. a za to sto nestaje mlijeka bi ilo najbolje dojiti, dojiti i dojiti bebu. naravno, mama se mora i puno odmarati
to je jednako vazno. u pravu ste kad kazete da je problem i u umoru, neispavanosti, bolovima i brizi, i tu je bas jako bitno da se mama odmara sto je moguce vise. neka pokusa dijete skinuti, i prisloniti ga na sebe tako da skine potkosulju, majicu ili sto vec nosi, jer je dosta bitan i dodir koza-koza. to potice stvaranje mlijeka, a mozda potakne dijete da doji. niste napisali dal je mama pokusavala dojiti, ili se sve svodi samo na bocicu? moguce je da nije bio dobar polozaj kod dojenja? imate na forumu jako dobro objasnjene polozaje, i kako izgleda kada dijete pravilno cica. ja sad nemam vremena traziti, ali na portalu je pod "dojenjem".
kod dojenja se ne preporucaju nikakvi lijekovi, tako bi bilo bolje da stavlja samo hladne obloge na bolno mjesto. vjerujem da su problem hemoroidi, to se povuce ubrzo nakon poroda, a nekad zna proci i do mjesec dana.
bilo bi dobro nazvati sos telefon, jer je puno lakse odgovarati tako na pitanja. i zaboravila sam reci, mlijeko ce se vratiti u normalnoj kolicini ukoliko se dijete bude dojilo na zahtjev. zato pocnite 
nadam se da ce vam moje javljanje bar malo pomoci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma