Zanima me da li su za male bebe (moja ima 2 mj.) nepoželjne/nezdrave minus temperature,za šetnju u kolicima? Pod time ne mislim na velike minuse,već 1,2,3 stupnja ispod nule.
Zanima me da li su za male bebe (moja ima 2 mj.) nepoželjne/nezdrave minus temperature,za šetnju u kolicima? Pod time ne mislim na velike minuse,već 1,2,3 stupnja ispod nule.
Moja malena ima isto 2 mjeseca ali ja još s njom se neusudim ići van kad je ispod nule.Moram pitat pedijatricu za savjet
Naravno da moze ako je dobro zatopljena. Pri tom treba voditi racuna da posto se ne micu previse, bebe ne razvijaju toplinu kao mi koji se krecemo (i usput jos i guramo kolica) pa se trebaju toplije obuci nego mi. I posebno obratiti paznju na ekstremitete (stopala i sake) kao i lice.
Al opcenito ne smetaju niske temperature klincima. Bolje im je otic na hladno na svjezi zrak nego cijelo vrijeme biti na toplom u ostajalom zraku.
Moji su se jucer igrali vani na -28 C. Toplo obuceni ali aktivni. Ne bih preporucila setuckanje s malom nepokretnom bebom na toj temperaturi al par stupnjeva ispod nule pol sata sigurno nece smetati.
Naš dečko ima dva tjedna, i danas smo bili vani na prvoj šetnji (bilo je oko nule).
Naravno, da nije bilo sunčano, ne bi izašli van. I to nije bila šetnja u kolicima, nego sam ga ja nosio, a mali je bio zabundan i u skafander i dekicu je imao, i bio je tak zapakiran da mu je samo nosić virioSve skupa je trajalo negdje 5-10 minuta, napravili smo krug oko zgrade.
Meni se čini da ak je beba zdrava, i dobro upakirana u dekice i oblekicu, da joj malo svježeg zraka samo može koristiti. Moja NŽ (=najdraža ženica) je isto bila zimska beba, i njena mama (=najdraža punica) je s njom svaki dan negdje od drugog-trećeg tjedna izlazila na 10 minuta na dvorište, i nikad nije bilo nikakvih problema.
Izaći na maximalno 30 minuta se može s tim da ne puše i da je sunčano ali male bebe jako brzo gue tjelesnu toplinu stoga treba dobro paziti po pitanju utopljavanja
mi smo šetali sa 15 dana, mislim da je bilo blizu nule, ali u slingu, ispod moje jakne, dobro utopljena; kolica nikad nije šmekala
Mi se šećemo u marami u skafanderu i ispod mu ne smijem staviti više od jednog sloja odjeće (bodi kratki rukav, majca tanja, duge gačice i čarapice) jer u protivnom zakuha od vručine tako zamotan u marami. I šećemo dulje cca. 1-2 jer je glavica zaštičena maramom pa mu lice nije hladno već toplo.
Da ali tvoj bebač ima 4 mjeseca i to je kod tako male djece jako puno(mislim na razliku od 2 mjeseca)
kad se bebe nose u marami/slingu, mislim da vani moze biti i -40 pa im nece biti nista. dok mi hodamo, nase tijelo ih grije, a posto im je glava "zabijena"u nasa prsa disu zrak koji nije tako hladan. ne moraju biti cak ni predebelo obucene, dovoljno je preko njih zakopcati neku vestu i jaknu.
za kolica nemam pojma, mi se nosamo otkad se rodila (sefica kategoricki odbija kolica).
Svakako je bolje na svježem zraku nego u zatvorenom prostoru. Jan je imao nekih dva tjedna kad smo izašli van, bila je zima. Svakodnevno smo bili u šetnji, 15 minuta, oko podneva, pogotovo ako je bilo sunčano, kolica ili sling.
Dobro obučen, skafander, kapa, šal, rukavice, u kolicima još i u vreći.S nekih dva mjeseca bili smo i duže vani. Izdržao je u slingu dva sata maškara hodajući sa mnom i sestrinim vrtićem u koloni. Bilo je zima, šljiva, još smo više stajali, nego se kretali. On je cijelo vrijeme prespavao meni na grudmima.
Vani ! Dobro utoplit i u setnju, to im je zdravlje!
Frane je imao 20 dana kad smo napravili prvi dir, prvi misec , puse bura , temperatura oko 0 .
Potpis :Dkad se bebe nose u marami/slingu, mislim da vani moze biti i -40 pa im nece biti nista. dok mi hodamo, nase tijelo ih grije, a posto im je glava "zabijena"u nasa prsa disu zrak koji nije tako hladan