Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Zanimljiva mjesta i aktivnosti za likince u Rijeci i okolici

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Zanimljiva mjesta i aktivnosti za likince u Rijeci i okolici

Vec dugo gledam taj topic i mislim da je dobro da si napravimo
    jednu listu i za Rijeku i okolicu:

1. Prirodoslovni muzej - ribice i akvarij su uvijek aktualni
    Muzej grada nam i nije bio nesto ali moramo pokusati ponovno jer je mozda bio premali
    2. Rjecka luka
    ukrcaj na trajekt (Liburnija i Marko Polo) mozemo promatrati i vise od 1 sata,
    kad je brod Nina bila otvorena redovito smo isli sjediti u barcicu i voziti brod - kormilo se dalo okretati,
    zimi ribarice isplovljavaju oko 5 i pol 6 i uvijek ima movinga,
    3. Trsatska gradina:
    - osim klasicnog posjeta gradini puno zabavnije je bilo promatrati dogadjanja na zaobilaznici, sa vidikovca se pruza fantastican pogled na tunel i most iznad Rjecine
    4. Perivoj ispred Trsatske crkve
    - cijeli krizni put (ulaz iz perivoja) je u hladu tako da je odlican za setnju po suncu a na vrhu se nalazi kula s vidikovcem i klupicom
    5. Setnja uz more: Kostrena zimi - ima dugo sunce a Opatija ljeti jer nema sunca u popodnevnim satima
    6. Platak u svako doba godine
    7. poucna staza Leska na ulazu u NP Risnjak - u hladu i moze se proci kolicima - tako da je prikladna i za male bebe
    8. Izlozbe - pogotovo zimi pogledamo izlozbu a poserno zabavno je protrcati kroz velik i prazan prostor

Toliko od nas. A koja su vasa omiljena mjesta?

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Fuzine! Posebno ranc Vrelo s konjima, kozama, psima, mackama... poslije 10 krugova na konju, mali odmor uz jezero, mozda piknik, pa kasnije voznja kocijom koja je uvijek "parkirana" tamo negdje ispred Bitoraja..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

- Farma Lazac u Lokvama - child friendly farma, konji za jahanje, patke, guske, zečići, koze, psi (veeeeeliki i mali).....može se iznajmiti roštilj, peka i ražanj koji se nalaze u maloj zatvorenoj kućici sa drvenom klupicom (stane 10-ak ljudi - u slučaju kiše). Nije na glavnoj cesti pa je super za klince.
    - Golubinjak - park prirode
    - U Prirodoslovnom muzeju imaš još jedan novi dio - nisam još bila od preuređenja
    - Plac za prodaju auta na Preluci - vikendom kada plac ne radi...super za klince sa biciklama i rolama, za mame i tate kafić (kava se naravno nosi van)....klinci ne mogu na cestu.
    - Lupoglav (Istra) - farma sa konjima i sitnim životinjicama. Imaju čak i bungalove.....
    - Kada se ide u shopping znamo otići (zimi, u proljeće i jesen) u Kaufland i svratiti na krov gdje ima ljuljački, tobogan, može se voziti biciklama i sl....
    - Park Vladimira Nazora

sjetiti ću se još

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

- Park ispod Doma zdravlja u Opatiji - pokraj Tenisa..
    - Ribarnica (obavezno kad smo na placi)
    - ljeti: plaža ili brćkanje u 'bazenu' na terasi (preporuka ako imate mjesta). Kad je Niko bio mali gušt mu je bio sjesti u veliki lavor i u njemu se ofriškati....

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:D idemo dalje s popisom! Vranjska Draga ima stijena za penjanje, pa bi djeci mogao biti dozivljaj gledati penjace, a i stijena tamo su jako zanimljivo oblikovana jer ih ima nekoliko kao tornjevi. Osim tih zanimljivih stijena su par malih spilja (plitka s sirokim ulazima) pa bi i to moglo biti zanimljivo.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bas super spisak raste:

-setnja po Kraljevici uz more - odlicno se vidi skver, Iv je i inace odusevljen s brodovima pa redovito prati promjene na vezu u Lencu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dajte cure dajte!
    Ja sam svako ljeto u Crikvenici.
    Tamo je prekrasno setaliste i puno toga baby-friendly (igralista, ponuda za igre itd.) ali se nikad nismo uputili dalje od Dramlja.
    Evo, u Crikvenici ima i mali akvarij.
    I Tribalj je lijep i cijelo to crikvenicko zaledje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Porinuće broda (rijetko ali vrijedi pogledati) u brodogradilištu 3. maj koje je odnedavno otvoreno za publiku....jednako uzbudljivo za velike i male.....

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ajde napisi adresu akvarija u Crikvenici - to je super

Za porinuce broda je obavjest napisana obicno u Novom listu - i to im je stvarno super zanimljivo

A sto se tice zaledja: odlican izlet je od Fuzina preko Lickog polja na Novi - autom. Stanete jesti u Vagabondu - imaju znaimljivih jela od samoniklog bilja- tipa polpete od koprive, a onda se spustite na Novi. Krave i konji se secu slobodno po toj cesti a priroda je predivna. Mi jos nismo sve istrazili ali svakako vrijedi proci. Mislim da je ako krecete iz Novog to smjer Ledenice.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

akvarij je u Vinogradskoj ulici, tocnije blizu RI banke (ERSTE )

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Grobničko polje. Avioni, padobranci, bicikle, lopte, rekete, konji...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za malo vece klince sigurno je dozivljaj staza na Hahlice kroz kanjon Mudne Doli (ima tamo par dijelova sa sajlama i lojtricama). Jedan klinac od 5 godina je to bez problema presao ...
    Znam da ima i setnica uz Rjecinu skroz do izvora, no to jos nismo prosli.
    Mislim da je zanimljiva i voznja vlakom prema Zagrebu sa svim onim pogledima na more, a zanimljiva je i setnja krckim mostom.

U svakom slucaju, super da je netko otvorio ovakvu temu i za vas izvan Zagreba i za nas zagrepcane koji s vremena na vrijeme svratimo i u druge krajeve ... :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tatek, di je taj kanjon? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tatek, di je taj kanjon? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tatek, gdje je taj kanjon? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i zakaj sam ja sad poslala 3 ista ?!' :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...za doživljaj vožnje vlakom: možete sjesti na glavnom željezničkom kolodvoru i kupiti kartu do Matulja. Tamo neka tata čeka s autom.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    tatek, gdje je taj kanjon? :?
    Kanjon ti se nalazi nesto iza Potkilavca (vozis se kroz Cavle i Drazicu), parkiras na kraju sela kod mostica i nastavis pl. markacijom desno (ne ides za Hahlice direktnim putem vec kroz kanjon). Do ulaza u kanjon ima oko cca 30 minuta. NO, za neplaninare ubrzo dolazi kraj setnje - naime, slijede metalne ljestve od cca 12-15 m visine, a nakon toga ima na jos 2-3 mjesta metalne sajle za pomoc kod penjanja.
    Naravno, sve se to moze prijeci, samo treba biti pazljiv i iskusan (mogu i klinci, znam jednog 4-godisnjeg decka koji je prosao cijelu stazu) i rpije svega, NE SMIJE SE KRENUTI ZA LOSEG VREMENA!
    Naime, u slucaju jace kise krzo kanjon se brzo formiraju bujice - ja sam prije 10-tak godina vodio jedan izlet na kojem smo za jace kise isli kroz kanjon i dok smo dosli do kraja vec se pocela formirati bujica. Zbog nevremena i grmljavine smo se vratili okolnim putem do ulaza u kanjon i kod ulaza je iz kanjon izlazila bujica dubine skoro metra. Kod prelaska jedna je zena cak iskrenula koljeno (pokliznula se na kamenu ispod vode), no strah me je i pomisliti sto bi se desilo da je u to doba netko bio u kanjonu (mi ne bi sigurno, jer u takvim uvjetima se tamo ne ulazi).

Dakle, pamet u glavu, ako niste iskusni potrazite iskusnog planinara za pratnju, pripremite se za nekoliko sati hodanja (do pl. doma na Hahlicima gdje se moze spavati i jesti) i veliki dozivljaj je pred vama!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala tatek! budemo probali, mi smo već veliki! skoro bumo imali 7 godina 8) ....a onda ispadamo iz dobne skupine... mogli bumo se samo švercati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za one koji žele fino i mirno papati ima jedna konoba na Trsatu, zove se Tarsa...hrana je super(ne i jeftina), a imaju i malo igralište za klince (ništa posebno ali dovoljno da ih zabavi na sat-dva). imaju i zgodan jelovnik za klince (dakle ne moraju jesti s vama, niti im morate naručivati posebne velike porcije) prigodnih imena (popaj, asterix...)...porcije su prilagođene djeci, dakle male, bez jakih začina....

a bila ja malo i u turističkom...i pokupila par prospektica...nismo bili pa ne garantiram, samo vam prepisujem:

- Baredine - jama, nešto kao naša verzija Postojne...nalazi se između Poreča i Višnjana, obilazak sa vodičem traje oko 40 min www.baredine.com

-poučna staza Vela Draga...na slici izgleda fenomenalno...može se pješačiti, a ima i penjača koje se može gledati...www.pp-ucka.hr/

-Postojna...osim spilje postoji i predjamski grad (ponekad ima i viteške igre) www.postojnska-jama.si

-gradić Kastav...jako lijepo...dobra podloga za priče o zmajevima....preko ljeta imaju stalno neka događanja

-mošćenice, iznad mošcenicke drage....jako mali gradić, male uske uličice...pravo osvježenje za vrijeme velikih vrucina; prekrasan pogled

-Opatija-pored onih odvratnih štandova na Slatini ima i ono čudo za skakanje-runda od nekih 20tak min izmoriti će i one najneumornije sa extra viškom energije

-plaža u Ičićima-puuuuno pjeska, mali parkić, plaža za bacanje kamenja, marina sa jahtama, kafići( ), nema straha od automobila-treba doći popodne, kada kupaci odu (onda više nije vruce i nije gužva)...ako vam dosadi biti tamo, možete prošetati prema Iki, stati putem i pojesti sladoled (ili čak nešto konkretnije za one gladne, npr.lignje). u Iki je plaža sa kamenjem (opet bacanje), a ima i mali tobogan i ljuljačke.šetnja od otpr.15 min uz more.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

- na Krku osim klasicnih stvari obavezno otidjite u Dobrinj - prekrasan pogled iz parka kod crkve - imaju i znaju imati i jako dobre izlozbe koje se svidaju djeci (POP art, Hundretwaser trenutno)

- Jurandvor Bascanska ploca - Ivan se odusevio glagoljicom jos prije pa smo ga vodili gledati Bascansku plocu - trenutno ga jos samo zanima pisanje glagoljice - u svakom slucaju njega je odusevilo a glagoljica je fina motoricka vjezba pisanja i ako ju ne nauci

a tu je i link s glagoljaskim izletima jer mi se sve cini da cemo mi morati obilaziti sve te lokacije
    http://www.hr/darko/glagoljica/izleti.html

- Postojnska jama - bili smo prosli tjedan i klinci se odusevili - voznja vlakicem je bila jako zanimljiva a mene je jako ugodno iznenadilo da je cijeli turisticki dio prilagodjen za invalidska i djecija kolica - cak je i An uzivala - sve skupa traje malo vise od sat vremena pa joj nije bilo predugo

- otok RAB: ne propustiti setnju kroz sumu DUNDO na Kalifronutu - moze i s djecijim kolicima a sve u hladu - Iv je propjesacio punih 12 km bez problema

P.S. Znam da sam otvorila topic u RI ali eto ljeto je i jako smo mobilini

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad smo već kod krka, uska uličica u vrbniku i obavezno aerodrom kod omišlja!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kad smo već kod Krka ima li tko kakvu zgodnu ideju za rođendan-izlet? Htjeli bismo 1. rođendan (10.9.) proslaviti malo nekonvencionalno a imamo i ekipu sastavljenu od klinaca od 0-6 god pa bismo negdje gdje je zanimljivo, može se skakati ali i voziti kolicima, a nije predaleko od grada Krka? Uvijek nam ostaje neki maslinik i dekica na travi, ali mislila sam možda netko zna neko baš ono super mjesto? sad će Ajvi reć aerodrom, ziher!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

fulfinum! zanimljive ruševine, travica, hlad, more, puno mjesta!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

daj mi, molim te, pojasni što je to i gdje je? (Sad je već posve jasno da nisam fetiva bodulka nego relativno friško preseljena purgerica).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam ni ja bodulka, ali sam obišla otok uzduž i poprijeko u zadnjih dvadesetak godina.

elem... kad skreneš sa glavne ceste za omišalj pored janafa (NE ulaz u omišalj odmah nakon mosta, nego kod janafa), s lijeve strane ti je ulaz u dinu (junu? kako li se sad zove?), desno se ide u omišalj a ti ideš RAVNO. cesta vodi u uvalu sepen, odmah pored dine. tamo je arheološko nalazište mirine/fulfinum, starorimsko naselje koje sve više otkopavaju. ima ruševina i tabla s informacijama, tekuća voda, livade, drveće, plaža, puno mjesta za parkiranje... pa je zgodno za napraviti izlet s klincima!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj, fala! idemo odmah večeras na probni izlet! :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skrenite na bijelu cestu kod parkirališta za kamione, i onda samo do mora. sigurno ima znak, ali se sad ne mogu sjetiti...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo mi bili na probnom izletu. bilo je još dekica i bebica pa zaključujemo da ih još sluša Rodine savjete .Mjesto je stvarno simpatično osim što je u tijeku neki arheološki kamp pa su sva zanimljiva mjesta prekrili zelenim plahtama jer valjda vrše neka iskapanja. svejedno je bilo zgodno, za male istraživače ko stvoreno! hvala Mis Ajvi! ujedno prijavljujem park u Puntu za ne-jako-zahtjevna-popodneva. Imaju neki multifunkcionalni brod u pijesku + sve moguće ljuljalice i sl. Nešto slično Boćarskom u Zg.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš mi je drago da vam se sviđa, a mi ćemo isprobati parkić u puntu!

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jahanje! Tik uz glavnu cestu, nasuprot skretanja za Njivice.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to sam zaboravila!
    naravno, andrejčeka je više zanimao traktor nego konji i koza.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi bilil u Dobrinju!
    izložba je super!preporučam prije svega roditeljima!
    što se samog gradića tice, nema previše zanimljivih sadržaja osim malog trgica za igru....stoga ako idete, ponesite neki rekvizit (loptu, rekete za tenis...)..

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Za odrasle i malo veću djecu spilja Biserujka. Rudine (blizu Čižića), Općina Dobrinj. Usput kupite školjke (dagnje) direkt iz mora. Samo cekajte pun mjesec da budu pune. Tako kažu :namig:.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

JaMajka, što ima u Rudinama? Biserujka je super, bili mi. I jahanje u Njivicama je zgodno, ali mogli su to malo nadopuniti nekim sadržajem (makar koke, patke, magarac i sl. za uveseljavanje), ovako je malo prazno. Odlična, odlična stvar za malčice starije klince: Goli otok!!! Ne zezam, stvarno postoje organizirani izleti brodom - ostaci zatvora su impresivni i strašni, dušu dali za neke umjetničke performanse. Ima i restorančić za okrijepit se. Ako mislite da su vam klinci zreli za takvo što -samo naprijed!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ok, za malo veće klince - traženje frankopanskih gradina po krku i obali, recimo ledenice.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Aleta Biserujka je u Rudinama. Možda sam se malo nespretno izrazila. Nego, reci od kuda ste vi krenuli na Goli, t.j. tko to i gdje organizira?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa, npr. Pontes (moja knjižara,he-he) organizira izlet sad u ponedjeljak (29.8.). Ide ekipa pisaca, vodič je prof. Vladimir Bobinac, bivši golootočki robijaš, divan čovjek. Ali, može ići tko god hoće s nama! A inače znam da prof. Bobinac vodi grupe neovisno o nama u sezoni dosta često. Ako hoćeš, nabavim ti kontakt.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zaboravila sam reći da se kreće iz Krka.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala na info. Svakako bih htjela posjetiti Goli, ali cura mi je još malo premala pa ćemo ga ove godine ipak preskočiti.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo još malo zabave na Krku: hranjenje patki (kruhom) u Malinskoj! Klinci se oduševljavaju, a patkice redovito dobivaju hranu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bili smo u akvariju u Crikvenici i dobro se zabavili. Odlicno mjesto za razbiti dan koji smo proveli u pjescanicima i na igralistima.
    Zabavno je bilo cak i An 1,5 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa
    Grobničko polje. Avioni, padobranci, bicikle, lopte, rekete, konji...
    Mene konkretno zanima ovo zadnje - konji. Negdje sam čula da se mora unaprijed najaviti. Kome? Zna li netko? Kako se točno dođe do tamo?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da ti i ja i kikacice odemo na kavu pa da ti dam detaljne upute...inace u Lukezima su odlicni, u Lopaci tako tako, a nama najmiliji su u Fuzinama...cini ti se da znamo sve o konjima

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    akvarij je u Vinogradskoj ulici, tocnije blizu RI banke (ERSTE )
    To je Vinodolska ulica.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    a da ti i ja i kikacice odemo na kavu pa da ti dam detaljne upute...
    Ej, imam još nešto sitno rodbine koja je kod nas na godišnjem, pa kada se njih riješim...

Šta nisi primijetila da na terasi WTCa nešto nedostaje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •