Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 110 od 110

Tema: Odbijanje UZVa

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa zato kažem da ću ići na uzv oko 20. tjedna jer će tada samo vidjeti još više
    a brinuti se hoće li biti što loše nema smisla... moram biti optimistična i sretna trudnica i vjerovati da će sve biti u redu
    razgovarat ću ja još sa svojim socijalnim ginom kod kojeg još nisam bila jer je bio na godišnjem, ali 99.99% sam sigurna da mi taj ultrazvuk u 11. tjednu nije potreban

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.aims.org.uk/Journal/Vol16No4/ultrasound.htm
    još o štetnosti ultrazvuka

uopće mi se ne sviđa što se o ovome ne govori i što liječnici tvrde da je uzv posve bezazlen, a postoje studije čiji su rezultati puno drugačiji i statistički teško da nisu značajni

sad me strah i tog ultrazvuka u 20 tjednu o kojem razmišljam... u svakom slučaju ne bih htjela da traje 45 minuta kao što čujem i čitam da neke žene kažu da je njima trajao

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam u cca 22 tjednu bila privat na UZV i trajalo je više od 30 min.
    Nisam imala pojma da če trajati tako dugo jer sam do tada bila kod soc.dr i kod njega je UZV trajao 5-7 min max.

Baš mi je to bilo koma jer mislim da mi je ono bitno mogla reći u cijelih desetak min.
    Kad vrtim film ostalih 20 min je bilo glupo naklapanje i ponavljanje jednih te istih rečenica.
    Vjerovatno bi bila i duže da nisam postala nervozna pa je dr to skužila i rekla mi da vidi da mi je pregled iritantan ali da oni tako rade.
    Nebi htjela ispast bezobrazna i škrta ali valjda im je lakše bilo mi naplatit 500-600kn za 30 min UZV-a nego za 10 min...nemam pojma

Samo znam da meni to sve skupa nije pasalo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Nebi htjela ispast bezobrazna i škrta ali valjda im je lakše bilo mi naplatit 500-600kn za 30 min UZV-a nego za 10 min...nemam pojma

Samo znam da meni to sve skupa nije pasalo.
    Ideš!!! Ja sam zadnji put bila privat na UZV kad je cijena bila 200 kn.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako hoćete detalji uzv svih organa i sustava (oko 25 prametara) oko 20 tj. tada to sigurno traje 30-45 minuta. Sve to na običnom UZV-u bez ikakvih filmova i slika, i 3D, 4D mambođambo šminke. Cijena takve vrste uzv-a u privatnoj klinici je bila 300 kn prije dvije godine.
    Sa uzv om od 5-7 minuta mogu se vidjeti neke osnovne stvari , ali detaljan pregled , ne.
    Da li netko misli da želi ili treba takav pregled druga je stvar.
    Treba uzeti u obzir da su unutar trudnoće (onako službeno) preporučena tri UZV-a , a ne 13 koliko se često rade trudnicama, pa makar oni trajali po tri minute.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.08.2010. at 08:23

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako hoćete detalji uzv svih organa i sustava (oko 25 prametara) oko 20 tj. tada to sigurno traje 30-45 minuta. Sve to na običnom UZV-u bez ikakvih filmova i slika, i 3D, 4D mambođambo šminke. Cijena takve vrste uzv-a u privatnoj klinici je bila 300 kn prije dvije godine.
    Sa uzv om od 5-7 minuta mogu se vidjeti neke osnovne stvari , ali detaljan pregled , ne.
    Da li netko misli da želi ili treba takav pregled druga je stvar.
    X
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Treba uzeti u obzir da su unutar trudnoće (onako službeno) preporučena tri UZV-a , a ne 13 koliko se često rade trudnicama, pa makar oni trajali po tri minute.
    Ja bih napomenula da se ovo odnosi na uredne trudnoće.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U mojoj rizičnoj trudnoći ( godine i anamneza ) bila sam na 4 UTZ i nisam htjela nikakve preglede koje mogu ugroziti bebu, a ni amniocentezu. Inače sam svaka 2 tjedna (kasnije svaki) išla radi tlaka i pregleda urina, i vanjskog pregleda, radila sam OGTT. Unutarnjih je bilo minimalno. Ginekolog je sam rekao da je bolje da ne smetamo bebu previše. Pametan doktor.

Ja sam imala osjećaj da je sve OK ( a imala sam puno razloga za strah) i bilo je , ne samo OK, nego super.

Ali, ako je mama mirnija sa puno pregleda i puno UTZ, neka ih napravi.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sad smo u 31. tjednu i imamo dogovoren UVZ za idući tjedan. Beba je nisko i kraći mi je cervix, osim toga trudnoća je više-manje uredna. S obzirom da bi nam to bio 6. UVZ "MALO" sam zabrinuta. Kako sam pročitala da je UVZ pred kraj trudnoće najopravdaniji zanima me kad to, od kojeg tjedna? Jer ne bih htjela ići ponovo na 7. UVZ pa bi radije pomaknula ovaj jer mislim da je i ovih 6 previše.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.aims.org.uk/Journal/Vol16No4/ultrasound.htm
    još o štetnosti ultrazvuka

uopće mi se ne sviđa što se o ovome ne govori i što liječnici tvrde da je uzv posve bezazlen, a postoje studije čiji su rezultati puno drugačiji i statistički teško da nisu značajni

sad me strah i tog ultrazvuka u 20 tjednu o kojem razmišljam... u svakom slučaju ne bih htjela da traje 45 minuta kao što čujem i čitam da neke žene kažu da je njima trajao
    nama nije trajao ni blizu toliko - dr je za cas pregledao organe bebe i jos samo pokusao uloviti liceko (nije uspio). a uostalom, ti slobodno mozes reci dr-u da maksimalno skrati i ne trebas na 3D ili 4D jer i obican 2D uzv dr-u jednko dobro sluzi da vidi ima li problema (a ovaj clanak i opasnosti se odnose bas na te nove 4D uzv tehnologije i opetovane odlaske na takve uzv-e).

ja iskreno ne vjerujem da koja minuta obicnog uzv-a (pa i jednom mjesecno) moze naskoditi... drugo su neka dugotrajna i opetovana izlaganja istom ili bilo kakvom zracenju...

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Provincijalkaa prvotno napisa Vidi poruku
    Sad smo u 31. tjednu i imamo dogovoren UVZ za idući tjedan. Beba je nisko i kraći mi je cervix, osim toga trudnoća je više-manje uredna. S obzirom da bi nam to bio 6. UVZ "MALO" sam zabrinuta. Kako sam pročitala da je UVZ pred kraj trudnoće najopravdaniji zanima me kad to, od kojeg tjedna? Jer ne bih htjela ići ponovo na 7. UVZ pa bi radije pomaknula ovaj jer mislim da je i ovih 6 previše.
    mislim da se to odnosi na ultrazvuk pred porod, i to samo ako je potrebno (prema Odentu), na primjer da se provjere protoci

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •