Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: kupanje- pitanje za iskusne mame:)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno kupanje- pitanje za iskusne mame:)

par pitanja vezano uz kupanje
    imamo problema s hrapavom kozom nakon kupanja...zanima me:
    1) koju kupku koristite i kako ste zadovoljni (ja koristim mustelu s morskim algama)
    2) na koji način perete bebu( patronazna mi je rekla da kupku stavim direktno na mokru trljacicu i s njom nasapunam bebu koju onda stavljam u cistu vodu, nekako mi je palo na pamet da bi radje trebala staviti malo kupke u vodu i trljati vodom jer i tako beba nije prljava, kupamo se svaki dan ako joj je ovo preagresivno za kozu)
    3) da li icim mazete bebu nakon kupanja (ja nisam, ali kako nam je sad hrapavo stavim mustelin losion na ta podrucja ( gornji dio ledja, vrat)
    4) koliko dugo smije biti u vodi beba od dva mjeseca (zasad je peremo oko 5-10 min, ali jako uziva pa sam je mislila kupati i duze s tim da nadostukavamo toplu vodu u kadici)

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

1) U prvim danima nisam kupala bebu nikakvim kupkama (patronažna doduše je, ona dva-tri puta kad ga je kupala) nego sam u vodu stavljala malo maslinovog ulja i time ga prala.
    2) Ako u vodu staviš kupku ja bi ti svakako preporučila da bebu poslije takvog kupanja još ispereš čistom vodom.
    3) Budući da je maslinovog ulja iz vode za kupanje uvijek ostajalo na koži u laganom filmu, nisam dodatno mazala bebu. Samo sam u početku koji put znala namazati pregibe dok su još bili jako ljuskavi.
    4) Koliko smije biti u vodi, ne znam, kod nas kupanje nije dugo trajalo kad je bio tako mali, svakako ne dulje od 2-3 minute u dodiru s vodom.
    Toliko iz našeg iskustva.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja mislim da je preagresivno svaki put istrljati bebu od glave do pete trljačicom s kupkom. Pogotovo ako to radiš svaki dan. Znam ženu čije je dijete tako dobilo dosta jaku iritaciju kože, i sad se smije prati samo vodom.
    Od kupke je puno bolji dječji sapun, kupke i kremice sadrže ftalate koji loše utječu na zdravlje djece, koliko sam shvatila izazivaju poremećaje hormona. Zabranjeni su u proizvodnji plastičnih igračaka a dozvoljeni u kozmetici (s tim da ih ima više vrsta)!
    Ja kad kupam dijete nasapunam guzu i pregibe, šake i stopala, a za ostalo smatram da je dovoljno što se namočilo u sapunavoj vodi, s kojom isperem. Onda nalijem čistu vodu s malo maslinovog ulja i u tome još jednom isperem.
    Kad mi dopusti tuširanje (zadnje vrijeme joj se tuširanje ne sviđa) onda preskočim maslinovo ulje ili namažem naknadno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ps. moja patronažna je rekla da izbjegavam kupke i koristim samo dječji sapun i medicinsko maslinovo ulje koje se kupi u apoteci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je patronažna rekla da ne koristim nikakve bejbi kupke ili šampone

dovoljno je par kapi maslinovog ulja da čista vode (ipak je klorirana) ne isuši kožu

beba nije lučki radnik pa je sama voda dovoljna

šampone sam počela korstiti tamo kad je propuzala , obavezno dobro tuširanje da se ispere sav šampon

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nismo koristiti nikakave kupke dok nije počeo puzati. Samo topla voda s malo maslinovog ulja, a dječji sapun za pelensko područje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa da..meni se isto nekako pretjerano cinilo da je tako nasapunam...ali eto, kako je ipak patronazna sestra rekla :/ nista, probati cu s tim medicinskim maslinovim uljem i obicnom vodom...
    mislite da je previse kupati bebu duze od 5-10 min ako dodajem toplu vodu i kupam ju u toploj kupaoni na temp od 25 stupnjeva?prijateljica mi je rekla da kupa svog malog 20 min svaku vecer i da uziva..tako sam i ja mislila njoj jer obozava vodu i sad je vec cvrsca (ima 2 mjeseca i 10 dana, 6 kg)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa rekla bih da ako joj se sviđa i ako je voda topla ne bi trebao biti problem. Moja je mrzila kupanje sve dok nije prosjedila, pa sam se trudila da bude što kraće, zato se sad kupa sat vremena

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Već ako kupaš dijete svaki dan onda ne koristi kupke svakodnevno.Dovoljno ti je da dobro opereš pregibe i naravno spolovilo.Ja imam isto bebu od 2mj i 10 dana koja se voli kupati ali ju ne kupam svaki dan.Kupam ju 2-3 puta tjedno a 2 puta dnevno(ujutro i navečer) ju operem sa vodom.Iznimka je nakon svake stolice obavezno pranje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako male bebe se sapuna na podlozi običnim dječjim sapunom, najbolje sindentom 1 puta tjedno ili rjeđe, jer se sapun tako bolje ispere. Može se povremeno staviti maslinovo ulje u vodu, a dijete kupaš najbolje prema njegovom raspoloženju, ako nije ljubitelj kupanja neće mu ništa biti ako se koji dan ne okupa,ako mu pak godi zašto mu to ne priuštiti svaki dan. Guza se i onako pere svaki dan. Cure koje koristite maslinovo ulje, kakvo koristite- medicinsko ili obično (jestivo)?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam koristila obicno. par kapi u kadicu i to je to.

svoje klince nisam kupala ni prala dok im nije otpao pupak. kasnije bi ih kupala 1-2x tjedno, ovisno o vremenu (mojem i vanjskom ). guzu ionako luftamo jer su bezpelenasi, pa nema potrebe ni da se taj dio pere cesce od ostatka tijela (kad se pokaki samo pokupim ako sto ima wc-papirom, vlaznom maramicom ili sl.).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi koristimo domaće maslinovo par kapi, ne kupamo se duže od par minuta 2-3 puta tjedno

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i ja se sjećam da sam stavljala kapi nekakvog ulja - al sam zaboravila kojeg ne znam jel bilo maslinovo...

znam da sam guzu prala iznad lavaboa (nakon velike nužde). kad je došlo ljeto češće sam je kupala, posebice kosicu. ne volim kad se djeca "usire" i onako čudno "ustajalo" mirišu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Predpostavljam da je medicinsko maslinovo ulje prerađeno tako da nema onaj miris, ne vidim drugu razliku. Ja sam koristila obično, jestivo maslinovo ulje jer ga povremeno koristim i za sebe i znam da je djeluje. Pranje guze pod mlazom vode se podrazumijeva, pogotovo dok su tako mali.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dok ne krene u jaslice, nikakvi sapuni, nikakve pjene, nikakva ulja... ništa.
    tako smo s prvom, tako ćemo i sa drugim.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aha, super...nista, sutra cu kupiti medicinsko maslinovo ulje i prati samo s tim i s vodom i kako ste rekli sapunom stopala i ruke..volim je kupati svaku vecer jer mi je to dio rutine, nakon toga se puno bolje smiri jer ima grceve i zna da je vrijeme za spavanje..osim toga bas vidis da uziva, smije se i gusta bas vam puno hvala cure, nisam se nadala ovakvom odazivu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije mi jasan jedan detalj. Pomenuli ste kupanje u čistoj vodi sa par kapi maslinovog, ali ipak pelensko područje perete sa sapunom?
    Pa, nije li logično najpre za to područje izostaviti sapun. Ipak je tu koža najosetljivija, a tu je i sluzokoža :?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo starijeg kupali u vodi s malo bademovog ulja (npr. Nivea baby ima badevog) i par kapi kupke za bebice.

Mlađeg od rodilišta perem s Mustelinom kupkom za bebe pa sad i starijeg s tim. Na kraju štrcnem u vodu ulja i onda mu je koža mekana.

Ne kupamo zimi svaki dan klince, ali guza i pimpi se peru nakon svake kakice a kad ih ne kupam navečer onda im prije spavanja malo operem lice, pa nogice i guzu, onak usput, leteći u lavabou

Ljeti može i par puta, al najčešće fakat samo u vodi. Jer prečesto bi isušilo kožu.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu, imam jedan problem nastao zbog čestog kupanja, pa molim iskusne mame za pomoć. Naime, iza jednog uha valjda nisam dobro pobrisala vodu i pukla nam je kožica (na spoju uške s licem). I to sad nikako da zaraste. Kod kupanja pazim da taj dio ne smočim. Kako da pomognem bebici da joj to što prije zaraste? Thx

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja spricnem Octenisepta da posusi i detinficira

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kupali Laru do 1,5 mjeseci u domaćoj kamilici razblaženoj, a dalje do 7 mjeseci samo sa dječjim sapunom. Sada stavimo malo dječjeg šampona XY da ne reklamiram i sve ok sa kožom. Nikad nije imala ništa na koži.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu, imam jedan problem nastao zbog čestog kupanja, pa molim iskusne mame za pomoć. Naime, iza jednog uha valjda nisam dobro pobrisala vodu i pukla nam je kožica (na spoju uške s licem). I to sad nikako da zaraste. Kod kupanja pazim da taj dio ne smočim. Kako da pomognem bebici da joj to što prije zaraste? Thx
    jesli li sigurna da je to zbog kupanja?
    Ja bih pitala pedijatra na idućem pregledu, mogu biti i gljivice, recimo.
    Nisam sigurna što bi bilo dobro za mazanje. Ako je ozljeda zbog presuhe kože, pomoglo bi ulje ili masnija krema, možda bademova, ali ako su gljivice to bi ih krasno nahranilo. Možda bi bilo dobro da to neki doktor provjeri. Ili da vam da uputnicu za dermatologa.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod gotovo svih problema s kožom najprije pokušamo s bepanten masti nekoliko dana, pa tako i kod ovakvih problema s kožom iza uške. Ista je stvar sa preponama, kod novorođenčadi koža u tom predjelu često "puca" i to se uspješno rješava bepanten masti koja se stavi na opranu i dobro posušenu kožu. Kod ogrebotina bepanten plus (dezinficira i pospješuje epitelizaciju kože).

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne čini mi se da su gljivice. Ak ne bude bolje, morat ćemo kod dr.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama je jedan dječji sapun trajao godinu dana
    kupamo se sa dvije kapi ulja za bebe iz bio bio dućana. poslije svake stolice obavezno voda
    i ne kupamo se svaki dan, nego otprilike svaki treći

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi od početka koristimo šampon i kupku u jednom od N. kako nam je patronažna rekla . Na početku smo je kupali svaki drugi dan a šampon stavljali svaki drugi puta a otkada je kupamo svaki dan kupku stavljam svaki treći dan . Nisam ni pomišljala da je kupka loša za bebu jer nam je tako preporučila patronažna a nama to prvo dijete pa ni nisam imala iskustva s tim . S time da je ni ne ispirem nakon kupke , rekla nam je da nema potrebe jer je to mala količina kupke .

Bebina koža je ok , mekana i sve u redu , nemamo problema . Znači , kupke nisu dobre ? Pa sada kada bolje i pogledam na to , ne bi se čudila .
    S čime je onda najbolje da zamijenim kupku ? A za kosu - šampon ? ? :?
    Tnx!

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

namaži s melemom

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidim da dosta forsate mustelu, zar nije bila neka frka s njom, da su morali povlačiti sa tržišta?
    meni su uvijek sumnjivi proizvodi od kojih je koža super, mekana ili oni koji zaliječe odmah, kao za djecu tako i za odrasle

netko je pitao za šampon. ja sam prvi šampon kupila starijem kad je imao nekih dvije godine, do onda bi ga nasapunala istim dječjim sapunom s kojim bi i prala tijelo. kod sapuna sam nekako sigurna da se sav sapere

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj kad ja čijem riječ MUSTELA obolim.

Maslinovog ulja kap i ako baš moraš kupku, onda kap, ali kap u vodu, a ne mlaz na trljačicu pa na dijete.

Mustela je marketinški trik i moje mišljenje je da je teška drpipara. nema nikakvih konkretnih dokaza da je kao što je cijenom 8 puta skuplja od prosječne marke iz marketa jednako tako i 8 puta bolja.

A da ne govorim da nije dobro koristiti tolike preparate za bebu. Voda malo maslinovog i kap neke kupkice, ali toliko malo da se ni ne pjeni u vodi.

Ja bih zabranila i reklamiranje kupki i losiona i ulja svih firmi. Kao i AD.

Žao mi je ali ne mogu si pomoći i to je moje mišljenje, naravno da svaka majka odlučuje za sebe i svoje dijete.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    ...teška drpipara. ...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj se ljutiti, ja se bas ne bi slozila s tobom..mamina prijateljica, farmaceut i voditelj ljekarne kaze da je po sastavu mustela puno bolja, ja kod nje niti ne kupujem, samo sam informativno pricala s njom prije nego sto sam dobila bebu...naravno da neki proizvodi od mustele nisu potrebni, npr. kremice ni ne koristim jer joj je koza ok sama od sebe...ali koristim sampon za sprecavanje tjemenice (kosta 70tak kn, koristim svaki 2. dan i traje vec 3 mjeseca), prije smo imali problem ali otkad ga koristimo stvarno tjemenici ni traga..ne kazem da pomaze u drasticnijim slucajevima tjemenice ali u nasem slucaju gdje se stalno stvarala u manjim nakupinama bez obzira kolko sam ulja stavljala je pomogla..kupku ne koristim otkad su mi cure s rode dale savijet nego ukapam par kapi ulja u kadicu ( medicinsko maslinovo, djecje ulje) samo treba paziti da ne previse (beba bude sva sklizava od ulja)..po preporuci jedne cure jedino perem dlanove, stopala i ispod vrata djecjim sapunom, a kasnije namazem pod vratim bepanten masti (ako je jako crveno, jer cesto bljucka pa joj nekad zna pobjeci pod podbradak) ili s malo ulja..iza uha nisam mazala, ali ocito bi trebalo i tamo..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali slazem se s nenom da su kremice nepotrebne..ulje mislim da je ok za pregibe..za razlike u markama nemam pojma, pretpostavljam da su sva slicna..
    a ovo za kupku na trljacicu to stvano neke patronazne preporucuju...moja je meni rekla da stavim tako i nasapunam dijete i istrljam pa u vodu..otkad sam prestala s tim koza nam je odlicna..eto, a tu sam koristila i chicco i mustela i obje su isusivale kozu..logicno, netko mi je rekao tu: mala beba nije lucki radnik

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ...teška drpipara. ...

Pa šta nije. Reci mi na mojem primjeru kupih neki no name losion za sunčenje u ljekarni za bebu od 40 kn 70 ml. na kojem isto piše dermatološki provjereno i bla bla laži koje pišu na svim proizvodima, i ona mi nudi od Mustele 35 ml 230 kn. Ja je pitam :shock: čemu takva razlika u cijeni, a ona "pa ne znam, ali to vam je Mustela, znate pa sve mame vam to kupuju". E pa očito ja ne spadam u sve mame.
    Faktor isti 60 i za jednu i drugu. Valjda to treba kupiti kao i japanke. Ako dođem sa japankama gumenjačama sa štanda i na njima piše štrc mrc nisam in, al ako dođem u tim istim gumenjačama na koje je neko djetešce u kini za tanjur vodene juhe prilijepilo krokodila Lacoste i koštale su 500 kn, eeee to je onda prava stvar. Pogledi su mi zagarantirani.

I ustvari me ljuti pomisao da ta ljekarnica nabija osjećaj krivnje, mamama koje si ne mogu priuštiti, da one nisu dobre mame jer nisu kupile ono što kupuju "sve mame".

OT, ali poludim na tu mustelu.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lore nisam se ja za mustelu nadovezala na tvoj sadašnji gornji post. Tipkale smo istovremeno. Moje mišljenje i musteli nema veze sa tvojim problemom. Otišla sam u OT općenito.
    Nisam se stvarno obraćala tebi osobno, pišući o tome, nego iznosila svoje osobno općenito razmišljanje. Da ne bi krivo shvatila.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, ima istine i kod lore i kod nene, ali ja još uvijek prtljam po pretražniku, zar mustela nije bila zabranjena zbog nekog sastojka?

i meni je ljekarka rekla da je mustela super...na žalost ja se u to pouzdajem kao i u savjet moje patronažne čokolino je super

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    ali slazem se s nenom da su kremice nepotrebne..ulje mislim da je ok za pregibe..za razlike u markama nemam pojma, pretpostavljam da su sva slicna..
    a ovo za kupku na trljacicu to stvano neke patronazne preporucuju...moja je meni rekla da stavim tako i nasapunam dijete i istrljam pa u vodu..otkad sam prestala s tim koza nam je odlicna..eto, a tu sam koristila i chicco i mustela i obje su isusivale kozu..logicno, netko mi je rekao tu: mala beba nije lucki radnik

A ja bih rekla toj patronažnoj neka uzme on trljačicu nalije kupke i neka raširi noge i neka si tako svaki dan doooobrooo istrlja međunožje. Recimo da je tamo koža osjetljiva nama ženama kao cijela bebina.
    Pa bi je pitala za koji dan "i kako je?"
    Vjerojatno od urtikrije i uništene sluznice ne bi ni hodat mogla. Moja mama je viša medicinska sestra, sa nekakvim 6 stupnjem smjera patronaža. Radila je u patronaži pred 100 godina, i danas kako to više ne radi često se pokoljemo oko njenih i mijih novijih saznanja o njezi bebe. Ali kad je meni moja patronažna rekla neka kupim posebno šampon za kosu (koju kosu, L. je bila ćelava do pred koji dan) kupku, ulje, losion itd i ugurala mi letak i reklamne uzorke odmah sam znala koliko je sati.

Kako bi rekla moja mama puno se je kod nas krenulo na zaradu i marketing od doba njene patronaže.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čokolino je super
    ...želim vjerovati...
    Ma ja ga kupujem zbog kalendara pa da se ne baci...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako dođem sa japankama gumenjačama sa štanda i na njima piše štrc mrc nisam in, al ako dođem u tim istim gumenjačama na koje je neko djetešce u kini za tanjur vodene juhe prilijepilo krokodila Lacoste i koštale su 500 kn, eeee to je onda prava stvar. Pogledi su mi zagarantirani.

ovo mi je super..
    ma naravno da ne treba pretjerivati i kupovati nesto jer je marka niti je netko losa mama ako kupi jeftiniju kremu..to su gluposti..svatko treba procijeniti kaj kupuje i zasto..ja recimo dam 70 kn za taj sampon ako pomaze za tjemenicu da se dijete ne muci s tim na glavi..za kremu ne dam jer niti joj je potrebna niti vjerujem da je sad ekstremno bolja od penaten ili slicnih krema..sve je to individualno ja npr. ne dam novce ni na sling gdje bi me krdo mama na ovom forumu napalo da je to najbolja stvar..jednostavno poznavajuci svoju bebu imam osjecaj da bi u tome bila maksimalno 10 min dnevno..sve je nebitno,bebi je najvaznija ljubav i paznja roditelja a za ostale sitnice svatko postupa prema svom misljenju..

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ok, ima istine i kod lore i kod nene, ali ja još uvijek prtljam po pretražniku, zar mustela nije bila zabranjena zbog nekog sastojka?

i meni je ljekarka rekla da je mustela super...na žalost ja se u to pouzdajem kao i u savjet moje patronažne čokolino je super

evo i mene , sto se tiče mustele neznam šta bi vam rekla krema protiv tjemenice je odlična 2 puta namazala i sve prošlo, a stelatopia koju nam je preporučila dermat. zbog neurodermitisa je užasna.
    uvijek me zabrinjavalo zašto dijete od 4 mjeseca plače nakon kupanja kad počnem mazati kremu, sve dok nisam imala ranicu na ruci i nisam osjetila da me užasno PEČE, više je ne koristim, zamjena linola dr. wolf

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne bi se baš ubrajala u "iskusne" ali nama se isto sa cca mjesec dana raspucala koža, u pregibu iza uha, namazali maslinovim uljem dobro sušili i prošlo.
    A što se tiče Mustele i sličnih...i ja kupila šampon za tjemenicu, oprali te tri dlake 2x i odustali, tjemenica je stajala i dalje a glavica smrdila na farbu za kosu moje babe :/ ! Kao malumalu Mašicu smo kupali u vodi sa par kapi maslinovog iz apoteke, sada ponekad malo bademovog(100%tnog hladno prešanog) koje ima kap ulja kamilice- to nam je i za masažu 2x tjedno nakon kupanjca, ne mažemo se posebno. I super nam je to ulje ako se ospe po licu od sline i šporkih rukica, namočimo blaznicu i par kapi ulja- nestane preko noći. Bebi sapunom operemo ručice, guzu, nogice a nekim "eko-bio-bebi" šamponom (to nisam mogla odoljeti a evo i meni je super i koristimo ga obje skoro godinu dana ) jednom mjesečno i ostatke hrane iz kosice.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam bademovo ulje iz ljekarne , 1 dcl otprilike 11 kn koliko se sijećam pa mi recite jel to to , mislim , mogu i to umjesto maslinovog ? Vidim da neki koriste i bademovo pa me zanima jel to to kaj imam ok .

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja bi probala sa Bepanten kremom. Kad nastane tako neko crvenilo i sl ( npr ispod ruke ili oregibima vrata) samo dan- dva doslovno taknem sa mrvicu Bepantena i prođe. Ako potraje ipak pitaj pedijatricu da se ne vuče bez veze.

A što se tiče kupanja - mi smo probali nekoliko varijanti uključujući Mustelu i kapanje ulja i sl.
    Na kraju nam naj više paše - kupanje svako drugi dan u čistoj vodi i onda na mokru kožu malo bademovog ulja.
    I to prvo na svoje ruke pa njega prođem svojim rukama.
    Koža mu je od tada ko u bebe

A ruke i lice peremo svako jutro i veče čistom vodom.
    Kad počne puzati dodat ću sapun za rukice.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

definitivno bepanthen mast.za sve pomaze.nama za suhu kozu pomaze jos i aderma, al to je zbog dermatitisa tak da mislim da nije to to...

i da, Lacoste znak nije krokodil nego guster.
    to sam naucila u srednjoj na satu francuskog

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Dumbo prvotno napisa
    Imam bademovo ulje iz ljekarne , 1 dcl otprilike 11 kn koliko se sijećam pa mi recite jel to to , mislim , mogu i to umjesto maslinovog ? Vidim da neki koriste i bademovo pa me zanima jel to to kaj imam ok .
    Ja nisam baš sigurna, kad sam tražila kod nas u ljekarni nije bilo čisto nego kao ona od Afrodite, Biofarma i sl. što kupiš u dućanu, mislim baš B. ali u rinfuzi. Ja sam kupila u Trstu, 25e litra, ali baš čisto i hladno prešano. Kod nas vjerujem da ga ima Aromara, ali vjerovatno dosta skuplje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno nasa iskustva

evo da se ukljuci i jedan tata (no ne morate me sad popljuvat)

uglavnom slicna iskustva, na pocetku samo voda, a zatim od ****-a waschgel haut&haare (koža i kosa), tek tolko, par kapi, ali i sobro isprat. cura je sada ravno 8 mjeseci i nakon one "uobicajene" hrapavosti koze na pocetku, s bijelim tockicama na nosu zapravo nikakvih problema. jedino se zna tu i tam javiti na prijelazu od vilice prema vratu crvenilo, ali isto kak je vec ovdje napomenuto bepanthen mast cuda cini a za guzu smo isprobali isto skoro pa sve kreme (pavloviceva mast itd) i moram priznat da za sad najbolje funkcionira ona od JGL

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: nasa iskustva

Citiraj tomo prvotno napisa
    evo da se ukljuci i jedan tata (no ne morate me sad popljuvat)

uglavnom slicna iskustva, na pocetku samo voda, a zatim od ****-a waschgel haut&haare (koža i kosa), tek tolko, par kapi, ali i sobro isprat. cura je sada ravno 8 mjeseci i nakon one "uobicajene" hrapavosti koze na pocetku, s bijelim tockicama na nosu zapravo nikakvih problema. jedino se zna tu i tam javiti na prijelazu od vilice prema vratu crvenilo, ali isto kak je vec ovdje napomenuto bepanthen mast cuda cini a za guzu smo isprobali isto skoro pa sve kreme (pavloviceva mast itd) i moram priznat da za sad najbolje funkcionira ona od JGL

Ovak. Prvo tri put hura za tatu . Drugo ne smiješ (takva su pravila) spominjati imena onih proizvođača koji u svojem asortimanu uopće proizvode adptirano mlijeko za djecu. Napišeš neki proizvođač, šta god, ali ne spomini ime. Ubrzo će ti se i moderatorica javiti ovdje, editirat će taj naziv, i vjerojatno ti reći isto šta i ja.
    Ne uzimaj k srcu neki se bezveze naljute, ne daj se svi smo se sreli sa time na početku, s vremenom se sa tim pomiriš i sve je super.

Što se tvog posta tiče. I mi isprobali svašta zbog osipa, mala ima 10 mj. od jučer. I ona velika JGC nam je super. I sudokrem često koristimo čim se nešto izbaci. A druga kozmetika, skoro pa ništa. Kupamo se jednom kupkicom (vidiš rekla sam jednom kupkicom) nisam navela ime, sad smo već veći. Ali u biti teorija čim manje kemije i preparata na nježnu kožicu naših sunašca tim bolje.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I kako su tate jako rijetki ovdje, čini mi se barem tako, nemoj kao mnogi kad ti se moderatorica obrati, shvatiti to kao napad. Jednostavno za udrugu i ovaj forum postoji samo dojenje kao prehrana za novorođenče i tema za postove. I mi koji smo se ovdje zadržali prihvatili smo ta pravila koja su ista za svih. Ima puno drugih korisnih inf. i rasprava.

Jednostavno to je tako. I ja to poštujem i najvažnije razumjem. A kad budem imala drugu bebu ima da dojim ko luda. Imat ću toliko mlijeka da bum MM radila capucinno ujutro i kolače sa svježim domaćim.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: nasa iskustva

Ovak. Prvo tri put hura za tatu
    AJME KAKO ME SRAM:

DAKLE EDIT my self:

Tri put hura za tatu :D :D :D

Bem mu miša desi se.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mašenka - Tnx!!

tomo - ravnopravan među ravnopravnima :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nama je patronažna reklamirala Mustelu sve u 16. Mi smo se dosad kupali u čistoj vodi, sad ćemo dodati malo maslinovog ulja i to je to.
    Divno mi je mirisalo dijete u rodilištu, ne znam s čim su ih tamo prali ali ja se ne usuđujem uvaljat ju u neku kupku samo zato da mi miriše na jagode. Fino mi ju je šnjofkat i sad
    Guzu poslije svakog motanja dobro očistim s blazinicama namočenim u vodu, posušim pa JGL kremu. Vidim da pričate o sapunima - prvi glas :? Treba li mi to ako ovako postupam?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •