Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: kupanje- pitanje za iskusne mame:)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo koristili sapun jednom tjedno, neki dječji neutralni, bez mirisa, konz. i sl

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajme da mrvna...taj miris u rodilistu sjecam se i ja..mozda je isti samo smo se sad navikli na njega?
    ovo sto se tice sapuna ti ja radim samo sa stopalima, dlanovima i pazuhom po preporuci jedne cure tu s foruma..inace mislim da bi drugdje kozu isusio a za ovo mi ok funkcionira..mada mislim da ti je ok i obicna voda..imam chicco sapun, mislim da kosta oko 10 kn i trajat ce vjerojatno godinu dana s ovakvim koristenjem..za kupke ne vidim potrebe ali taj konkretno sampon za tjemenicu mustela mi je super..ne znam uopce do kad se moze stvarati tjemenica? kad ne bude potrebe onda je vjerojatno svejedno s kojim djecjim samponom perem

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dlanove još i kužim ali zašto stopala i pazuha?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ne znam kako tvoja beba, moja se znoji po stopalima i skupljaju joj se mucice, isto ispod pazuha...ali kazem, nije da ne mozes to lijepo i s vodom oprati..ja to radim jer imam doma taj djecji sapun a jedna cura je preporucila pa sam si to nekako iskombinirala kako je meni ok...bitno mi je da ima lijepu kozu i da joj nista ne isusuje..tak da sve ostalo perem cistom vodom

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi imamo 8 mjeseci, kupamo se svaki dan po 5-10 minuta, jer to obožavamo i najavljuje nam san, i oduvijek samo sa par kapi medicinskog maslinovog ulja. Odnedavno sa malo baby sapuna samo ručice.

Poslije kupanja ne mažemo baš ničim, osim guzu Čelićevom, i koža nam je od prvog dana prekrasna. Al naravno, to ovisi i od genetike

Vezano uz Mustelu, radi hladnoće kupila njihovu kremicu za lice, jednom namazala i nikad više, bacila ju doslovno u smeće.
    Taj innntenzzivnnni miris i odvratttannn okus nisam osjetila nikada u životu, i reko, ta kemija ne može biti dobra za moju bebu. Uostalom, mrzim čak i kad nam dođu bake u posjetu tipa ravno iz posla, pa mi J. poslije miriši po njihovim parfemima
    Volim da miriši isključivo po sebi, njaammi

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu, imam jedan problem nastao zbog čestog kupanja, pa molim iskusne mame za pomoć. Naime, iza jednog uha valjda nisam dobro pobrisala vodu i pukla nam je kožica (na spoju uške s licem). I to sad nikako da zaraste. Kod kupanja pazim da taj dio ne smočim. Kako da pomognem bebici da joj to što prije zaraste? Thx
    Da prijavim rezultat: melem nam je pomogao i nema više ranice. :D

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu, imam jedan problem nastao zbog čestog kupanja, pa molim iskusne mame za pomoć. Naime, iza jednog uha valjda nisam dobro pobrisala vodu i pukla nam je kožica (na spoju uške s licem). I to sad nikako da zaraste. Kod kupanja pazim da taj dio ne smočim. Kako da pomognem bebici da joj to što prije zaraste? Thx
    Da prijavim rezultat: melem nam je pomogao i nema više ranice. :D
    To se mojoj H. još uvijek događa ako joj redovito ne namažem, premda kod kupanja močim ali i osušim temeljito.
    Ali nakon sušenja pređem sa štapićem namočenim u bademovo ulje i to je dovoljno da se ne napravi ranica.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja svoju curu od mjesec dana kupam svaki drugi dan... samo voda, svaki drugi put operem joj kosicu sa djecjim sapunom jer joj se na vrhu glave dosta masti... ali joj se od sapuna sve ljusti koza pa ne znam sta da radim... ima li ko prijedlog?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam malca od nekih 2 mjeseca počela kupati u musteli. Inače on ima blagi AD na licu i hrapavu kožu napotkoljenicama i podlakticama - posebno nakon kupanja. Mazala sam ga sa Stelatopiom, konstantno mu je koža bila hrapava. Sad ga već mejsecima perem u čistoj vodi i poslije (ako je potrebno) malo namažem sa Exo megom od A-Derme i koža mu je super. I za guzu koristim samo vodu i vaticu za pranje.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

planiram svog bebača kupati samo s bademovim uljem za početak ali me zanima ta vražja tjemenica, dokad je ta ajmo reć opasnost?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je patronazna sestra rekla da se tjemenica uglavnom povuce najcesce do kraja 1. god. Moj mali ju je imao s neka 3 mj., par dana za redom sam mazala bademovim uljem, nakon par sati prala obicnom vodom (za vrijeme kupanja) i trljala trljacicom pa nakon kupanja jos malo skidala cesljicem ako je trebalo. Nakon 5 dana tjemenica je nestala i nije se vise vratila :D . Sad ima 8,5 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znači ti si uspjela sredit to samo s bademovim uljem , bez šampona? :D me likey :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam isto uspjela maknuti tjemenicu s bademovim uljem. Moja djeca imaju takvo vlasište, očito sklono tjemenici :/
    Mlađoj sam nedavno zbog tjemenice (a ima 2.5 godine) morala mazati bademovim uljem i raščešljavati.
    Iz prve je uspjelo, sad nema ništa.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam svome malenom također tjemenicu skinula bademovim uljem - ujutro bih mu podučje zahvaćeno tjemenicom dobro "natofala" i onda bih ga navečer normalno okupala, istrljala glavu ručnikom i kosicu početkala. Nije imao izraženu tjemenicu, ali se potpuno povukla do njegova 3. mjeseca.

A sad još jedno dodatno pitanje - ima li tko iskustva s Balmandol uljnom kupkom - pedijatrica nam je to preporučila jer ima dosta hrapavu kožu na trupu?

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je pedijatrica rekla da je naša voda jako tvrda, a da moje dijete ima nježnu kožu i od mjesec dana mi je preporučila kupku i losion A Derma. S obzirom da ja jako loše podnosim ulje na koži, nije mi se to baš ni za dijete sviđalo...ova kupka i losion su zbilja super. O. ima jako puno kose i moram mu je prati, onako masna od ulja je koma izgledala...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo i mi se kupamo svaku večer i od prvog dana koristimp Penatenov šampon.Stavimo ga malo u vodu i na ruku istrljamo cijelo tijelo i glavicu i onda sa lavorčićem čiste vode ga istuširamo da isperemo sapunicu.Ja ga držim MM ga polijeva. Do sada nismo imali nikakvih problema :D .Kasnije mu samo na pregibima namažem malo ulja ili puder.Ličeko mu mažem sa Penatenovom kremicom za lice(pa mora malo mirisati ).

Mislim da ti je samo najbitnije isprati poslije sapunicu.Sretno

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja svojeg decka od rodjenja perem samo 1-2 put tjedno, svaki drugi put u vodu kapnem par kapi bademovog ulja. Ne vidim neku svrhu cesceg pranja - mala beba se jos ne znoji, a ako se jos ne krece nema se priliku ni zaprljati. Ako se bas ukaka, lako je guzu malo oprati ispod pipe. Cesto pranje, a pogotovo upotreba raznih kupki i sampona samo isusuje kozu, pa se onda nakon kupanja koza mora mazati uljem ili kremom da ne bude suha i zacas smo u zacaranom krugu. A sva su ta sredstva ionako preagresivna za tanku djecju kozu koju u toj dobi jos ne bi trebalo navikavati na razne preparate.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ispričavam se ako ovdje nije mjesto, al imam pitanje vezano uz temperaturu vode za kupanje: do koje starosti ste vi kupali bebe na preporučenih 37 0C? po ovim vrućinama mi dođe da svoju curku (4 mj) osvježim s malo "hladnijom" vodom...

mi se također od prvog dana svaki dan kupamo samo s par kapi maslinovog i bademovog ulja u vodi. nikakve kupke, šamponi, losioni i sl... koža joj je predivna, glatka, ne crveni se, nema tjemenicu...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    meni je patronažna rekla da ne koristim nikakve bejbi kupke ili šampone

dovoljno je par kapi maslinovog ulja da čista vode (ipak je klorirana) ne isuši kožu

beba nije lučki radnik pa je sama voda dovoljna

šampone sam počela korstiti tamo kad je propuzala , obavezno dobro tuširanje da se ispere sav šampon
    Ovako nekako.
    Minimalno koristim sapune, i to za guzu i pišu i stopala. Sebamed, ili nešto takvo, ili ****...
    Ne trljam bebu osim rukom, i povremeno trljačicom.
    Oboje su zdravi, imaju divnu kožu i nikad nisu imali kugu i koleru glede našeg opuštenog odnosa prema sredstvima za pranje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj nenaa prvotno napisa
    ...teška drpipara. ...

Pa šta nije. Reci mi na mojem primjeru kupih neki no name losion za sunčenje u ljekarni za bebu od 40 kn 70 ml. na kojem isto piše dermatološki provjereno i bla bla laži koje pišu na svim proizvodima, i ona mi nudi od Mustele 35 ml 230 kn. Ja je pitam :shock: čemu takva razlika u cijeni, a ona "pa ne znam, ali to vam je Mustela, znate pa sve mame vam to kupuju". E pa očito ja ne spadam u sve mame.
    Faktor isti 60 i za jednu i drugu. Valjda to treba kupiti kao i japanke. Ako dođem sa japankama gumenjačama sa štanda i na njima piše štrc mrc nisam in, al ako dođem u tim istim gumenjačama na koje je neko djetešce u kini za tanjur vodene juhe prilijepilo krokodila Lacoste i koštale su 500 kn, eeee to je onda prava stvar. Pogledi su mi zagarantirani.

I ustvari me ljuti pomisao da ta ljekarnica nabija osjećaj krivnje, mamama koje si ne mogu priuštiti, da one nisu dobre mame jer nisu kupile ono što kupuju "sve mame".

OT, ali poludim na tu mustelu.
    ja sam puno čitala o svemu tome i moj stav je više ili manje sličan,s time da prije svega treba osluškivati svoje ili bebino tijelo. Dobro je ako je sve dobro. Ako nije - mijenjaj. Meni su sve kreme za sunce dobre, ma koliko koštale. I za guzu. Marketing je podivljao...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

peppy, mos ti staviti i hladnije ako bebi pase. ja sam im uvijek stavljala vodu kakva je meni bila ugodna u tom trenu/dobu godine. ako bi protestirali (a to bi uglavnom bilo na pretoplu, ne prehladnu) bi prilagodila.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    peppy, mos ti staviti i hladnije ako bebi pase. ja sam im uvijek stavljala vodu kakva je meni bila ugodna u tom trenu/dobu godine. ako bi protestirali (a to bi uglavnom bilo na pretoplu, ne prehladnu) bi prilagodila.
    I mi radimo ovako. Kupam ga/tuširam vodom koja meni paše i vidim da i njemu paše (ima 7 i po mjeseci).

Što se tiče Mustele.....ja sam se razbacala malo kad se mališa rodio- ah, prvo dijete i na kraju ga opet kupam čistom vodom. Ponekad ga malo namažem bademovim uljem
    Od kada puzi rukice i nogice perem sapunom.
    Prvih mjesec dana sam i za guzu koristila Musteline maramice (opet ) i onda sam prešla na pamuk i vodu i guza je ko u bebe :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ih kupam zajedno, a stavim nesto u vodu svaki valjda 10. put. i ne kupam ih svaki dan. zimi rijede, a ljeti po potrebi. perem kosu samponom rijetko, i onda koristim neki logona s nevenom, fino mirisi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    kad tuširam guzu onda voda zna biti svakakva, a odsad će i kupanac u kadici biti malo više osvježavajući...hvala!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da... i ja sam jedna od onih mama koja je prije rođenja 1. djeteta kupila hrpu dječje kozmetike jer sam mislila da se to jednostavno mora.
    Evo, nakon 2 i pol godine pregledavam punu ladicu kremica i mlijeka kojima je istekao rok trajanja, a žao mi baciti, nekad namažem sebi stopala i to im je jedina primjena. Inače, ja sama ne volim mlijeka za tijelo niti one gelove za tuširanje s kremama jer se od njih osjećam nekako ljepljivo.

Ivana još uvijek tuširam (svaku večer) samo čistom vodom tek toliko da se osvježi i ljepše spava, sapunam (onim gelom za tuširanj iz Mullera) samo rukice i guzu kad se pokaki, a time mu perem i kosu. Ne mažem ga nikakvim kremama, mlijekom niti uljima, a tako ni seku, nju ne mažem čak niti kremom za guzu (možda mrvicu jednom tjedno) i još joj, kao ni njemu guza nije bila crvena, a koža je besprijekorna.
    Curica mi se jedino zna osuti po licu i vratu ali sam skužila da je to od vrućine - ja ju samo umijem prokuhanom vodom i razodjenem - crvenilo prođe za 10 minuta.

To je moć marketinga - toliko nas uvjere da nam nešto treba tako da se onda čudom čudiš - ne činjenicom da ti nešto treba, već da ti ne treba!

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi se kupamo svako vecer. ne oremo njive, ne kopamo kanale , to nam je cisto rutina. malac je oduvijek isao kasno spavati, pa sam mu na taj nacin pokusavala stvoriti ritam - kupanje, sisanje, spavanje..

kupamo se u cistoj vodi, ne pretoploj. na srecu nemamo problema sa suhom kozom, inace bi ga rijedje kupala jer voda isto isusuje kozu. ne mazemo se uljima, losionima... vjerujem da djecjoj kozi treba dati priliku da ne nauci obavljat svoju funkciju.

kupila sam djecji "weleda" sampon s namjerom da ga koristim 1x tjedno - cini mi se da cu se ja pocet prat s njim prije nego sto mu rok istekne, jer ga koristimo jedva 1om mjesecno..

u zadnje vrijeme mu cesto guzu operem sa blagim djecjim sapunom i vodom, mada ozbiljno razmisljam o nabavi kakve "spatulice", jer otkako smo poceli s dohranom, malac kaka nesto od cega bi se ljepilo moglo proizvodit ima li za kupit kakav razrjedjivac za djecju kakicu??

moja preporuka - cista voda + povremeno sapun. koliko cesto - ovisi od koze djeteta.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nigde nisam pronasla kako prati genitalije kod beba?
    Imam bebu curicu i neretko kada se pokaki,pisa bude "dupke"puna kakice :/
    Imam 2 decaka i,naravno, s njima nisam imala takav problem
    Patronazna je savetovla da se to cisti s blaznicom namocenom u vodi,a ponekad sasvim blagim cajem od kadulje :?
    Da li je cista voda i takvo ciscenje dovoljno za odbranu od tolike kakice :? (sta ako nesto udje i u rupicu?)
    Vec projektujem raznorazne nemile ishode prisustva iste na tom osetljivom mestu
    Help!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Patronazna je savetovla da se to cisti s blaznicom namocenom u vodi,a ponekad sasvim blagim cajem od kadulje :?
    Da li je cista voda i takvo ciscenje dovoljno za odbranu od tolike kakice :? (sta ako nesto udje i u rupicu?)
    Help!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nema koji proizvod po dućanima i apotekama nisam pošnjofala tražeći "onaj" miris koji je H. imala u rodilištu, no uvjerila sam se da nije dolazio od proizvoda za kupanje već nje same!
    I sada ona fiiino miriši ali tada je to bio za mene čisti afrodizijak (molim lijepo bez ikakvih konotacija u krivom pravcu! )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Help!
    uz rizik da ispadnem jehovin svjedok, linkat ću ti raspravu na jednu drugu temu gdje ćeš (pred kraj) naći recept koji ti možda pomogne spriječiti da kakica dospije kamo ne treba.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...284&highlight=

Kako čistiti, misterij, ja sam kasno doznala da beba ne mora kakati isključivo u pelenu, pa sam isto bila na sto muka što činiti, upute (mislim iz Moja prva godina) su bile ne razmicati usmine :? pa kako da je onda očistim?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Kako čistiti, misterij, ja sam kasno doznala da beba ne mora kakati isključivo u pelenu, pa sam isto bila na sto muka što činiti, upute (mislim iz Moja prva godina) su bile ne razmicati usmine :? pa kako da je onda očistim?
    Mislim da je tamo pisalo ne razmicati male usmine - velike naravno da. Bar je tako meni patronazna pokazala - s komadicem blaznice namocene u vodu pazljivo sve obrisati razmicuci velike usmine. Ona (patronazna) je onda je jos stavila kap ulja na blaznicu i jos jednom obrisala, ali nisam sigurna da je to nuzno.

Mi isto za sada nismo koristiil sapun (4 mjeseca) i jos nismo imali nikakvih problema - koza je uvijek cista bez ikakvog crvenila, pristica i sl. A kakice bude posvudaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok!
    Zanima me da li bebu tuširate ili kupate u kadici? Ako je tuširate, kada ste je počeli tuširati-već pri prvim kupanjima ili ste čekali da beba malo poraste, ojača?
    Ja imam bebu 3,5 mjeseca, ne tuširam ga, uvijek ga kupamo u kadici. Becutan sapunom operem i tijelo i kosicu i isperem u čistoj vodi, svaku večer.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja moju(6.5m)tusiram od prvog dana.
    Cak i sad,retko se kupamo u kadici,jednom nedeljno mozda.
    Sad mi je vec teska,ali tako nam je brze,a redovno se zurimo :/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

svoju curku otuširam ili jednostavno operem pod pipom kad se malo žešće pokaka i u dane kad se ne kupamo (a to obično bude 2x tjedno)..počela sam s tuširanjem čim sam smogla hrabrosti (valjda negdje s 3 ili 4 mjeseca)

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi se tuširamo pod špinom,od kad smo došli doma.Sapunom samo guzu,kosu ponekad.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •