Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: problemi sa stolicom kod cetvoromjesecne bebe

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno problemi sa stolicom kod cetvoromjesecne bebe

Postavila sam pitanje vec na podforumu poteskoce kod dojenja ali nisam dobila odgovor pa ponavljam i ovdje.

Sin mi ima 4 i pol mjeseca. Dojim ga na zahtjev. Od rodjenja mi se cini da ima manjih poteskoca sa kakanjem - ali pretpostavljam da je tako kod vecine beba. Napinje se i place, puno puta se desi da od napinjanja pobljuca dosta pojedenog ali kad se pokaka to sve prodje.

Do sada je kakao jednom pa do tri puta na dan.

E sad, problem je sto zadnjih deset dana ima stvarno velikih problema sa kakanjem, cak i po noci lose zato spava, samo nacicava i napinje se kako bi obavio nuzdu.

U pocetku se nisam zabrinjavala posto dojena djeca ne moraju bas svaki dan kakati. Medjutim desilo se da sad kaka svakih dan i pol otprilike i to nakon puno muke. Ocekuje covjek da je stolica tvrda a ono proljev. Kako su bili blagdani, tek sam u petak otisla pedijatrici koja kaze da proljev kod dojenog djeteta nije normalna pojava.

Dala nam je uputnicu za pregled stolice no malisa u petak nije nista obavio pa se nadam da cu sutra uhvatiti uzorak i odnijeti na analizu.

Da li je tko imao slicno iskustvo, znaci da izgleda kao zatvor a nakon toga beba ima tekucu stolicu? I ima neugodan miris, kao kad odrasla osoba pati od proljeva?

Ja sumnjam na gljivice jer ima i dosta vjetrova. Inace mali normalno izgleda i ima puno popiskenih pelena, jedino mu je guza malo crvenkasta. Moje grudi su okej a u njegovim ustima nema nikakvih naslaga.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čuj najbolje napraviti analizu pa ćeš vidjeti.
    Koliko ja znam kod dojene djece je normalno da dijete nema i po više dana stolicu...znam da tebe to ne brine već izgled stolice, ali ja mislim da je bebač još mali, nisu mu sazrila crijeva, probava se nije izregulirala u potpunosti i to je rezultat, možda malo i grčića i zato se napinje i napuhava ga.
    Moj mali je inače imao kako se kaže eksplozivne stolice, isto ga je napuhavalo i dosta rijetke, tada nam je pedica rekla da kod dojenih više manje nema pravila.
    Ako mu se ništa ne otkrije vjerovatno će mu se izregulirati probava iza 6 mjeseci.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kikica da li osjecas refleks otpustanja mlijeka odnosno dali osjecas trnce u grudima prilikom dojenja? Ide li ti mlijeko i na drugu dojku van dok dojis na prvoj? I najbitnije strca li ti mlijeko van u jakom mlazu?

Koliko cesto mjenjas grudi za vrijeme podoja tj. Koliko dugo dojis na jednoj strani?

Dojene bebe imaju rijeđu stolicu? Kakve je boje stolica tvoje bebe i kako beba dobiva na tezini?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad mi se vec izregulirala ponuda i potraznja ali refleks jos osjecam. Vise ne leti mlijeko brzinom svjetlosti na sve strane ali kad dijete otpusti cicu ide u malim mlazicima, vise kao jace kapanje. Mali u prosjeku dobije od 800 grama do 1 kg na mjesec.

Od pocetka ima dosta tesku stolicu ali sam navikla da u peleni bude hrpica boje senfa, ponekad i zelenkasta, ne kruta ni skroz tekuca i da nema neugodan miris i u njoj budu oni komadici kao da je jeo zitarice. Zadnjih deset dana pelena doslovce bude poplavljena a on ukakan do vrata, stolica je skroz tekuca mada boje senfa i on zbilja bude sav zaliven, od misa do ledja. I zbilja neugodno mirise. Znaci nije klasican proljev da ne staje nego se pati i skoro dva dana, vristi, napinje i onda izleti ta tekuca stolica.

Najgore mi je sto su sada stalno praznici pa mi dijete obavi kakanje bas onih dana ili u vrijeme kada laboratorij ne radi.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sto se podoja tice, uglavnom jede mlijeko iz samo jedne cice a navecer pojede obje prije spavanja.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja bi se isto rado ukljucila u probleme sa bebinom stolicom, ali malo drukcije.

Beba ce za 7 dana navrsiti 5 mjeseci i iskljucivo je dojena. Do prije 5 dana je imala stolicu 3-5 puta dnevno, klasicna zlatno zuta stolica sa bijelim grudicama mlijeka, a od prije 5 dana se pokakala 3 puta, malo obilnije, ali gusce i smede, bijele grudice su bile prisutne. Miris te smedje kakice nije neugodan. Od kada ovako kaki malo cesce prducka i to ne smrdi!

Znam da kod dojenih beba broj kakica varira, ali njoj nije do prije par dana, a i ta boja me malo zbunjuje, vecinom po forumima mame pricaju o zelenim i senfastim kakicama, a njena je smeda???

Dali ovo sto se dogadja mojoj bebi moze biti znak sazrijevanja gastrointestinalnog trakta?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kikica1 kako je završila ova situacija kod vas na kraju?
    Jesi nosila stolicu na analizu?
    Mi imamo identičan problem pa me baš zanima tvoje iskustvo.

Bili smo neki dan kod doktorice zbog prehlade i šmrkavog nosića pa sam usput spomenula te stolice na što je rekla da to može biti uslijed prehlade.
    Sad čekam da ozdravi pa da vidim kakva će situacija biti dalje.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kako je završila ova situacija kod vas na kraju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •