Ja sam ipak u četvrtom mjesecu napravila sklerozaciju pjenom i PREzadovoljna sam!
Nema više bolova, svrbeži i groznih oteklina po nogama.
Sada opet mogu nositi suknje i kratke hlače![]()
Mali Medo, jesu ti ostale fleke? Meni je na jednom dijelu ostalo lagano smećkasto. Nije da mi smeta, ne vidi se ako baš ne tražiš.
Druga noga me muči, doduše još je to u sasvim početnom stadiju (nju je samo na jednom mjestu malo sklerozirao, jer nije bilo potrebe). Vidim da će za 2-3 godine i ova noga biti zrela za pjenu.
U svakom slučaju, investicija koja vrijedi svake kune.
Ja sam bila u poliklinici Sinteza kod dr. Krnića, a moja kolegica nedavno u istoj poliklinici kod jednog starijeg doktora. I meni i njoj je bilo sve u savršenom redu, (s tim da je ona imala kombinaciju lasera i mini flebektomije, a pjenom je poslije samo završio manje ugrožena mjesta).
Za pol. Arithera se nisam ni interesirala, za moj pojam se previše reklamiraju (to je meni odmah sumnjivo, inače sam skeptična prema jako izreklamiranim stvarima).
Ja sam bila kod Dr. Vučića.
On je nekad radio u Aritheri. Sada je privatno otvorio.
Imam malo pigmentacije, ali pošto je tek prošlo 4 mjeseca od prvog zahvata treba vremena da to nestane (rečeno je oko 6 mjeseci).
Ali uzimajući u obzir da sam imala "grozdove", pigmentacija mi je mačji kašalj![]()
ja sam išla u K-centar, nikakvih zavoja, odmah fit, zahvat mi obavio dr. Galili -izraelac jedna od najboljih svjetskih stručnjaka koji je odradio tisuće takvih zahvata za razliku od "naših" koji su ih odradili svega na desetke. Nisam htjela riskirat s našima i pokazalo se dobitkom.
Ja sam također kronični slučaj popucalih vena i kapilara, posebno nakon svih poroda. Čula sam jako dobre povratne informacije od kolegice koja je bila na laserskoj operaciji vena kod dr Dragića u Banja Luci koji tamo povremeno dolazi operirati.Noge sam joj vidjela nakon 7 dana, bila je skinula zavoj i bilo je sve čisto, bez flekova i modrica..baš me vuče da idem i ja.Morat ću putovati....
Taj je vaskularni kirurg odradio više tisuća zahvata a negdje sam čula čak najviše u Evropi kao primjerice taj Galili a educiran je u Njemačkoj i SAD.
Bumo vidli kaj će reći frajer.![]()
lilika kolko to dođe po prilici, jel višeako su deblje i ima ih puno?
Da ne otvaram novu tema, a tematika je srodna...
Imam problema s kapilarima pa bi molila preporuku doktora ili poliklinike za njihovo uklanjanje.
Jednom prilikom, prije nekoliko godina, tocnije prije prve trudnoce, sam bila na pregledu i dr. mi je rekla da se ne mogu sve ukloniti laserom vec bi neke trebalo tretirati sklerozacijom.
Sad su dvije trudnoce iza mene i hrpetina novih kapilara pa sam odlucila da su sad oni napokon na redu za likvidaciju
Hvala unaprijed na svakoj preporuci ili podijeljenom iskustvu!
Pratim, i meni su vene i kapilare nakon 2 trudnoće postale trn u oku.... Nedavno sam čak osjetila kako mi je pukla jedna vena u nozi, uopće nije ugodno...
Ja sam bila na operaciji kod dr Dragića ! Došla sam prvo na pregled u vrijeme kad sam naručena.Nakon tjedan dana je uradjeno i sada to super izgleda, imala sam grozne vene i on ih je uklonio za 30 min,uz lokalnu anesteziju, ides doma odmah, Oporavak je bio vrlo kratak 2 dana,nije boljelo..
Vidjet cemo kako ce biti kasnije, ali s venama je tako, druge se mogu prosiriti vazno je i promjeniti stil zivota (prehrana, kretanje...)
Bila sam se dosta raspitivala o metodama, doktorima i nekako sam ipak odlucila za dr Dragića jer on to najduze radi.
Vazno je da se prije izvrsi color dopler i dobro vidi stanje svih vena
Imam samo riječi pohvale za doktora i neizmjerno sam mu zahvalna!![]()
Pozdrav, ja sam jučer obavila sklerozaciju pjenom, lijeva noga, nosim zavoj i čarapu, kompresija 2. Normalno sve obavljam, javim ishod....
Barbie, tvoj post mi je zapao za oči jer tog doktora guglam već neko vrijeme. Početkom siječnja si pisala o njemu kad već nakon mjesec dana si se riješila venaJel boljelo išta? Cijena je znači 1000 eura po nozi bez obzira na stupanj proširenosti vena? Jesi imala ikakvu kontrolu kod njega nakon toga? Ja bih morala riješiti vene na obje noge, smišljam već kako to financijski riješiti.
Nakon pregleda su mi hitno zakazali operaciju zbog početnog stadija tromboze.
Bol se može uporedit sa ubodom muhe ili komarca kod pikanja injekcije za lokalnu anesteziju.Otišla sam dvaput na kontrolni pregled sutradan nakon operacije a potom nakon dva tjedna.
Živcirale su me kompresijske čarape jer sam ih morala nositi dva tjedna do odlaska na kontrolu.
Ali da je nastala tromboza i ako krene tromb putovati prema srcu ili mozgu mogla sam dobiti srčani ili moždani udar. Ljudi zbog ovakvih stvari umiru ili ostaju nepokretni.Ma sta reći,ajme brdo love je otišlo ali "zdravlje nema cijenu".Nek je otrcana fraza, ali je istinita.
Znači dr Dragić ti je postavio dijagnozu početnog stadija tromboze? Kod njega si odmah imala color doppler na prvom pregledu? Koliko košta pregled?
Slažem se s time da zdravlje nema cijenu...ja već smišljam kako bi to riješila,s obzirom da ide ljeto ne mogu ništa poduzimati po tom pitanju, osim što bih otišla na pregled kod dr,i ako odobri onda najesen obavila operaciju na jednoj nozi a na proljeće ne drugoj. Financijski ne mogu odmah to riješiti na objema nogama ali dobro strpit ću se. Samo da ljeto prođe.
Baš me uhvati crnjak kad skontam da ide ljeto a ja moram nositi hlače, tajice, a ne suknje i haljine, jer me sram noge pokazati...
I kakva je sad situacija Mali Medo, pepeljugo, točkiceee? Jeste li još uvijek zadovoljni rezultatima UGFS metode? Za dr. Vučića sam čula sve naj...al...ne znam...šta vi kažete? Inače za ovu metodu kažu da nije preporučljiva, jer se vene "vraćaju".
Ja sam prošle godine radila klasičnu operaciju, stripping, ali sam totalno nezadovoljna, ožiljci, a vene još nisu uklonjene!
Evo me, prošla su tri tjedna, sutra sam na kontroli a proši tjedan sam bila na još malo bockanja. Čarapu kompresija 2 nosim stalno ( navlačenje dok sam u krevetu, svlačenje kad već legnem). Ne boli ništa. Potamnio je dio gdje mi je vena bila najvidljivija ( od zadnjeg tretmana imam zavoj pa je stanje sad i drukčije, vidjet ćemo sutra). Mažem Hepanom, aktivnosti kao i obično samo što pauziram sa treninzima.
Katitza, ne postoji trajna metoda za op. vena. Odnosno, kroz neki broj godina organizam stvori nove vene. Čak i iz batrljka nakon klasične operacije. Meni je dr. rekao da laser jest u tim postocima u prednosti, ali mana mu je cijena.
Može mi reći kaj 'ko hoće, ali MOJE zdravlje nema cijenu,osobito strah koji sam prezivjela nakon početnog stadija tromboze.Koliko je lakse nakon operacije laserom razlika je kao nebo i zemlja (to doista nema cijenu),a za tako vrhunskog strucnjaka to nije puno.
Kad se sve sabere razni rizici nakon operacije,bolovi i osjećaj težine u nogama,odsustvo s radnog mjesta ja sam prezadovoljna.![]()
Kod mene stanje super, samo što bih ja sada uklonila sve što se i malo nazire.
Što se tiče dr. za sada je to to, ali ja mislim da imam još dvije koje bih malo zalijepila
Uglavnom ne postoji trajna metoda uklanjanja vena, uglavnom se vrate, tj nove se prošire na mjestu gdje su bile stare.
Barbie-Cro koliko te je koštala operacija laserom?
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ovic%20pre.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ic%20posle.JPG
dakle što kažete? koštala je tisuću eura po nozi.i morala sam nositi čarapu dva tjedna nakon operacije
Imam 24 godine te sam prije 9 dana bio na uklanjanju vena UGFS metodom. Zahvat je bio obavljen na obadvije noge, te je za lijevu koštao 2900 kn, dok je za desnu bio 1900 kn. Trenutačno na lijevoj nozi nosim čarapu ( 3 tjedna od prvog skidanja + 3 dana prije prvog skidanja), dok na desnoj nosim zavoj ( 10 dana od prvog skidanja+ 5 dana prije prvog skidanja). Na lijevoj nozi mi se u potpunosti maknuo veći dio vene,dok je jedan dio još vidljiv i kvrgav, te je tvrd na dodir.Jedanko tako na lijevoj nozi imam još uvijek 2 hematoma na mjestima uboda. Na desnoj nozi je bila manja vena,te je ona još lagano vidljiva i jednako tako kvrgava i tvrda na dodir...inače se bavim bodybuildingom te sam prije operacije trenirao 6x tjedno,doktor mi je rekao da uzmem stanku od mjesec dana,iako nakon 2 tjedna mogu krenuti voziti bicikl, trčati i plivati...na nekim stranim linkovima,vidio sam da doktori preporučuju odmor od 3-7 dana nakon ovog zahvata, te nakon toga bavljene sportom (trčanje na velike relacije,bodybuildyng,atletika...)
Zato me zanima dali netko ima iskustva sa ovom metodom i nastavka sa treniranjem?
I zanimalo bi me dali je i kod drugih način oporavka ovakav kakav sam ja opisao...jer me čudi da se jedan dio vene potpuno povukao a drugi da je još vidljiv?
Ja još nemam iskustva s time, ali koliko sam skontala čitajući sve ove mjesece o tim zahvatima, treba vremena da se rezultati vide, pogotovo nakon sklerozacije.
Što se tiče treniranja ja bih ipak pričekala mjesec dana kako je dr rekao, odnosno dok se vene ne povuku.
A gdje si bio na zahvatu? Koliko znam cure su spominjale dosta veće cifre za UGFS, dosta povoljno si prošao...i odmah ti je riješio obe noge?
Pozdrav svima.
Danima, ma mjesecima čitam o proširenim venama, ali sad sam konačno odlučila nešto poduzeti uvez toga. Slijedeći tjedan odoh po uputnice dr pa ću se naručiti u bolnicu da vidim što će mi oni reći. Iako me strah te klasične operacije, nekako više naginjem sklerozaciji ili laseru, samo što to košta privatno. Ali ne znam da li je time moguće riješiti veliku safenu venu koja mi je proširena uzduz cijele noge. Pored toga i ostale vene koje nisu proširene se vide jer imam jako svijetlu putAli vrijeme je da to riješim jer me strah tromboze i svega što proširene vene nose. Već sad me bole, peku, žare i sl, rijetko kad po danu i stignem odmoriti jer imam dvoje male djece.
Ja sam obavila vnus closure ...radiofrekventna metoda kojom se vena zalijepi....i to na jednoj nozi, vena safena...isti tren sam hodala i taj prvi dio oporavka isao bzo, ali evo vec od 9. Mj prosle godine pa do sada navlacim carapu...pokusala u par navrata skinuti ali nakon par dana pocnu bolovi. Isto tako noga mi je i dalje osjetljiva, nedaj boze da se dok se igram sa svojom curicom da me slucajno malo udari...boli za poludit. U donjem dijelu noge gdje mi je bila prije velika tamna mrlja je sada par manjih mrlja....tu je obavljena mali zahvat isto...i jos mi je taj dio utrnut....tako da mi se cini ok prvi dio oporavka jer mozes prakticki odmah biti aktivan i na posao, ali mi se previse razvukao kompletan oporavak i ne vidim mu kraja
Ja imam slike prije.
Trebala bih se sada jedan dan ponovno slikati, pa ću staviti slike.
Pozdrav,
U cetvrtak idem na operaciju vena na Merkur. Nakon dugog mozganja, i savjetovanja sa prijateljima lijecnicima, odlucila sam se za klasicnu op. Kod mene je problem estetske prirode, vanjska vena duz cijele noge, doppler uredan, vena safena ok.
Zanimaju me friska iskustva sa Merkura, koliko se ostaje u bolnici itd. Bila sam kod dr. Ederlez koja je u svoju knjizicu upisala operaciju u cetvrtak, a u cetvrtak sam i narucena u bolnicu. Ono sto me mozda najvise brine je anestezija. Ocekivala sam neku lokalnu, no jedini izbor mi je opca ( sto sam odmah iskljucila) ili regionalna blok anestezija kojom se blokira samo ta noga.
Unaprijed hvala na info.
Možeš koristiti Lioton u trudnoći. Poželjne su i kompresivne čarape, klasa kompresije 1 ili 2, postoje modeli za trudnice.
Cure,
jel netko zna gdje bih mogla brzo doći na red za color doppler vena? najbolje bi bilo ako može odmah bez narudžbe.
javite, hitno mi je, išla bih uskoro na zahvat.
došla se naručiti u B.Luku za c.doppler pa obavili pregled na licu mjesta !
hvala na preporukama za Dragica
jeste li vidjele ovo cure http://www.sibenik.in/sibenik/foto-s...nku/24034.html
interesantno je da kad se čita ove komentare, skužiš da se u nekim bolnicama čeka između tjedan dana i nekoliko mjeseci. kakav je to lotto-sustav?
Lucija,znaci ti ides istom dr? Sta su ti rekli? Jesu zakazali zahvat?
ja naisla na ovo
http://eklinika.hr/offers/COLOR-DOPP...A-VRATA-i-NOGU
lilika kaj to nisi već sredila, treba više puta operacije raditi?
Ja sam se narucila kod dr Dragica za 8.mj, javim vam se cure nakon toga.
Bok cure, jucer sam pisala ali vidim nema posta. Ja sam se narucila kod dr dragica, i nadam se najesen obaviti zahvat.
rekli su mi da operacija nije još uvijek nužna ali bih ja to htjela obaviti čim prije jer se čekanjem situacija može pogoršavati
imam jednu manju venu iza koljena koja se vremenom sve vise povećava još je gore nego lani
želim uraditi bez bolnosti, ožiljka, hematoma i otjecanja.
ne želim da mi sljedeći put kažu trebali ste reagirati prije 5 godina kak to obično biva![]()
I za kad su ti zakazali zahvat? Sretnooo