Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 434

Tema: proširene vene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo malo podižem treba mi za mamu.

Jel netko zna rade li u našim bolnicama operacije vena nekom od suvremenijih metoda (pjena, laser i sl.) ako da u kojoj bolnici i koji vaskularni kirurg?

Ako imate neke preporuke, još bolje. Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko ja znam, radi Dubrava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel znas martina koja metoda? Neki dr za preporucit?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Cula sam jedino za dr. Ajduka, i nisam nista lose o njemu cula. Nisam sigurna da suvremene metode op vena mogu ici na uputnicu, mislim da sam cula da ih oni rade u bolnici, ali privatno se placa. Ovo uzmi s rezervom.

Na njihovim stranicama spominje se laser i radiofrekvencija.
    http://www.kbd.hr/odjeli/kirurgija/z...rnu-kirurgiju/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel znas martina koja metoda? Neki dr za preporucit?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pogledaj polikliniku dr. Lastric. Nisam bila za vene, nego po drugom pitanju i sve pohvale.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj ma Lastrić radi ona čupanja vena i nema šanse da mama ide kod njega, oporavak od toga je jako dug a ona još ima probleme s trombovima.
    Bila je kod njega prošle godien i rekao joj je da bi joj se usudio operirat samo jednu nogu , u tako lošem stanju su noge, trebala bi ona možda i ostat u bolnici tijekom oporavka.

Otići će ipak na pregled u Aritheru u vezi pjene.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

je li tko čuo ili imao iskustva s ovom klinikom http://poliklinika-venes.hr/
    bave se samo liječenjem vena. ja isto moram na pregled ove godine, ne smijem više odgađati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    je li tko čuo ili imao iskustva s ovom klinikom http://poliklinika-venes.hr/
    bave se samo liječenjem vena. ja isto moram na pregled ove godine, ne smijem više odgađati.
    Ponavljam upit, ako ne s klinikom, ima li tko iskustva s dr. Novačićem?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam operirala vene kod dr.Ajduka u KB Dubrava...Idem vadit konce za koji dan.Oporavak je takav da trebam pomoc oko djece maximala dok imam konce kasnije cemo vidjeti...Zavoj do guze od zgloba..Puno rezova, konaca i crnih podljeve koji mi izviruju iz dvostrukog zavoja..Kad mi budu skinuli zavoj ocekujem crnu nogu...Ocekivano bolovanje na koje morate racunat 4-6 tjedana...

HZZO jedino pokriva klasicnu operaciju vena.Sklerozirala sam vene 2012.dok je sklerozacija bila skroz na socijalu, bezuspjesno.Sad se tretmani placaju mislim oko 400kn i plus 200kn ampule za sklerozaciju koju je vecinom potrebno ponavljati...
    Od sklerozacije mi se vena pogorsala.S 28 godina i 2 poroda sam imala nogu kvrgarusu...A desnoj je samo pitanje vremena kad ce i kod nje izbit..
    Ostalo mi je samo klasicno cupanje ili platit 2000eura pjenom..i to je upitno malo me strah radi svih tih trombova koji putuju tijelom...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam operirala vene kod dr.Ajduka u KB Dubrava...Idem vadit konce za koji dan.Oporavak je takav da trebam pomoc oko djece maximala dok imam konce kasnije cemo vidjeti...Zavoj do guze od zgloba..Puno rezova, konaca i crnih podljeve koji mi izviruju iz dvostrukog zavoja..Kad mi budu skinuli zavoj ocekujem crnu nogu...Ocekivano bolovanje na koje morate racunat 4-6 tjedana...
    ..
    Jaooo,mene boli dok citam ovo,a koliko tek tebe?
    kad si operirana?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zaboravih...
    Pitala sam dr.Ajduka za ovu 2.metodu radiofrek. ali receno mi je samo klasicno cupanje vena prekriva HZZO.
    Dok u Belgiji pokriva i pjenom.. S tim da
    neke vene ne mogu radit pjenom pa idu i dalje s klasicnom metodom...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih...
    Pitala sam dr.Ajduka za ovu 2.metodu radiofrek. ali receno mi je samo klasicno cupanje vena prekriva HZZO.
    Dok u Belgiji pokriva i pjenom.. S tim da
    neke vene ne mogu radit pjenom pa idu i dalje s klasicnom metodom...

Postoji i laserska operacija tamo gdje ne moze pjena. Njoj je jedina mana cijena.

Moja druga noga je spremna za pjenu. Negdje iducu godinu to planiram, opet dr. Krnicu. Prvi put je to izvrsno odradio. Ovih dana su prosle 4 godine, nema nikakvih naznaka recidiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ruza, to znaci da si 2012. sklerozirala vene tekucinom?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ruza,

strasno. Jako mi je zao da je tako.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Znam da je za klasicnu op minimalni oporavak 4 tj, i to ako bas sve ide po ps-u.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da sklerozirala sam vene u fleboloskoj ambulanti na Salati 2012.Bezuspjesno mi je doktorica pokusala sredit safenu venu.I to s jacom apulom.Ali bezuspjesno...To je vena koja se vecinon i preporucuje sredit klasicnom operacijom...

Operirana sam prosli tjedan.Jos koji dan i vadim konce.
    Ne boli nesto extra dok se ne dignem na nogu, tada imam bolove u podrucju iza koljena...Rana u preponi nista.Max 5 min do wc-a i sl...Ne stajat na mjestu i mene malo smeta lezanje na ledjima..Trebate maximalnu pomoc oko svega.I nema pranja dok se konci ne skinu oko 7-8dana..

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Aaaaaa

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Konci su izvadjeni.Noga crna od podljeva...I jako ruzno izgleda..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdje napraviti color dopler vena pomogućnosti na uputnicu kolko se čeka i slično,
    usput kolko to i privatno dođe

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Lani sam na Rebru dobila termin za manje od 10 dana.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 18.02.2016. at 18:17

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    gdje napraviti color dopler vena pomogućnosti na uputnicu kolko se čeka i slično,
    usput kolko to i privatno dođe
    u poliklinici Venes oko 500 kn

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Rebro nula kuna (uz dopunsko), a još pregled odradio primarijus.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nabavila uputnicu, nego kak izgleda taj color popler vena, jel se treba kaj pripremati i slično?
    inače uputnicu mi je dala doktorica uz malo negodovanja, kao to je predoperativna metoda ( bili jučer s firmom na sistematskom)

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Je li netko rjesavao vene s RF ablacijom?
    zadovoljni?
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1207/

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Bokic svima, nisam se javljala neko vrijeme jer ionako nisam mogla nista poduzimati sto se tice vena dok ne rodim...eto rodila prije mjesec dana, i planiram ovih dana kontaktirati prvo polikliniku dr Dragica da se konzultiram s njima kad smijem rjesavati svoje vene,i iskreno se nadam da nisu jos poskupjeli jer jedva sam i ovo ustedjela...

Ruza,kako si sad,jesu prosli podljevi,jesi se oporavila? Imas puno oziljaka?
    Mene je boljelo dok sam citala tvoj post,mogu samo zamisliti kako ti je bilo...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj lalaloopsy prvotno napisa Vidi poruku
    Bokic svima, nisam se javljala neko vrijeme jer ionako nisam mogla nista poduzimati sto se tice vena dok ne rodim...eto rodila prije mjesec dana, i planiram ovih dana kontaktirati prvo polikliniku dr Dragica da se konzultiram s njima kad smijem rjesavati svoje vene,i iskreno se nadam da nisu jos poskupjeli jer jedva sam i ovo ustedjela...(
    Bravo L.,moje cestitke na bebici!
    lijepo je kad covjek ima tako jasan cilj,ali meni je receno da se u krvozilni sustav ne dira dok je u njemu hormona od trudnoce ...dapace,da treba pricekati jos par mjeseci po prestanku dojenja...
    Kontaktiraj dr.D,pa nam javi,plis!

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvala Sony
    Da,mi dojimo...tako da ne znam sto ce mi reci,ali javim vam naravno.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj lalaloopsy prvotno napisa Vidi poruku
    Bokic svima, nisam se javljala neko vrijeme jer ionako nisam mogla nista poduzimati sto se tice vena dok ne rodim...eto rodila prije mjesec dana, i planiram ovih dana kontaktirati prvo polikliniku dr Dragica da se konzultiram s njima kad smijem rjesavati svoje vene,i iskreno se nadam da nisu jos poskupjeli jer jedva sam i ovo ustedjela...

Ruza,kako si sad,jesu prosli podljevi,jesi se oporavila? Imas puno oziljaka?
    Mene je boljelo dok sam citala tvoj post,mogu samo zamisliti kako ti je bilo...
    Lalaloopsy bok ! Ak se nisi narucila kod dr Dragica u Banja Luku odi ga naci u Zadru ! Kako se veli : "Ako nece brdo Muhamedu, hoce Muhamed brdu". Mr painless doc za vene i kapilare je tamo.

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr...-pomocu-lasera

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ruza, zasto nisi rijesila vene radiofrekventnom ablacijom?
    Da li se to placa na Dubravi,
    i koliko?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo idem mami u pratnji na zahvat vena ugfs u Aritheru.noge su joj komaaaa. Drz te fige da to ino rade jednako dobro ko dr.Galili meni.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Lili,kako je prosao zahvat???

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

odlično, ona je imala koma noge, plave od vena i već je u godinama.
    Samo je tu i tamo zaboli mjesto gdje je bio ubod, tu je malo poplavilo al inače sve ok.

Sve pohvale doktoru Čačiću izuzetno je profesionalan, ljubazan i sve objašnjava pacijentu što mi se jako svidjelo. Mama je čak tamo dolazila na injekcije Fraxiparina (problem s koagulacijom) svaki dan tjedan dana pa su joj usput pogledali preko UZV još jednom nogu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lijepo lili, a kolko je to skup došlo cca mislim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo tvog http://www.saljidalje.hr/ponuda/zagr...ena-i-kapilara

nego lili kolko je mama platila??

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Buduci da je najgori moguci slucaj i puno pjene joj se trebalo ubrizgat dosla je ta 1 noga malo manje od 6000kn.
    al ako si laksi slucaj ideto i za 2-3000 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

idem sutra na color dopler, i sad trebam li nekaj posebno pripremit?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ne :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bila danas, sve ok ( mada će nalaz bit idući tjedan), veli čovek koji je radio da nije alarmantno, što sam i znala

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure jel sredivao tko vene u poliklinici Vučić?Meni ga je preporucio moj privatni kardiolog.
    On mi je i obavio dopler vena.
    Proslo je od tada skoro 7mjeseci,opet me boli noga,otice i moram to rjesiti ......

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel sredivao tko vene u poliklinici Vučić?Meni ga je preporucio moj privatni kardiolog.
    On mi je i obavio dopler vena.
    Proslo je od tada skoro 7mjeseci,opet me boli noga,otice i moram to rjesiti ......
    Ja sam prošli mjesec kod njega riješila jednu manju venu na lijevoj nozi. Sve prošlo ok, bez komplikacija, čak mi nije ni potamnila jako (prije 5 godina sam desnu nogu rješavala u Sintezi, ali je taj dr sad samo jednom mjesečno u Zg).

Moram napomenuti da su sve te moje vene bile u početnoj fazi, kad su samo estetski problem, bez tegoba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prošli mjesec kod njega riješila jednu manju venu na lijevoj nozi. Sve prošlo ok, bez komplikacija, čak mi nije ni potamnila jako (prije 5 godina sam desnu nogu rješavala u Sintezi, ali je taj dr sad samo jednom mjesečno u Zg).

Moram napomenuti da su sve te moje vene bile u početnoj fazi, kad su samo estetski problem, bez tegoba.
    Zato ti i nisu potamnile, inače je normalno da potamne u procesu "apsorbiranja u vezivno tkivo".

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato ti i nisu potamnile, inače je normalno da potamne u procesu "apsorbiranja u vezivno tkivo".
    Potamnila je malo, ali ni blizu kao oneu prvom zahvatu.

I gledao je stanje te desnepotkoljenice, koja je rađena prije 5 god, sve je još uvijek potpunozatvoreno i nema naznaka povrata vena u tom dijelu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ellica,
    prema informacijama koje ja imam od poznanika i prijatelja, bilo je komplikacija kod dosta njih koji su isli kod Vucica.
    on ti je najpovoljniji ali kazem...
    Moja mam je isla u Aritheru kod Cacica a ja u K-centar kod Galilija.
    obje smo prezadovoljne.
    Po cijeni idu Vucic pa Aritheri i najskuplji je K-centar, reci cu s razlogom. Ja sam kod Galilija doslovce bila gotova za 4-5 minuta jer ima veliko iskustvo i jako brzo shvati gdje je pravo mjesto za bocnut. Oporavak skoro da ga i nema.odmah mozes radit sve.bez zavoja i cuda.

ja sam sredila vene pjenom 2010.preporodjena sam otad.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Lilii hvala na info proguglat cu sve,iako sam se narucila kod Vucica na dopler.Al to jel me mama naplasila sa trombovima....
    Inace sam bila 5.5.2016.kod svog kardiologa na dopleru vena i rekao mi je da bi on micao tu venu.Recimo 2012.je bila samo estetski problem.
    Lilli u kojem su stanju bile tvoje vene.Moja na jednoj nozi je bas grda i proteze se od prepone do sredine lista,s tim da je u podrucju koljena bas jako izbocena i kvrgava.Cijela desna noga je 1,5cm sira od lijeve.
    Kakve komplikacije se desavaju kod Vucica?Nisam ga birala jer je najpovoljniji vec kao po preporuci.
    Martinakoliko je kostao zahvat?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I jos pitanje-jesu visoki tlak plus ekstrasistole problem kod te metode.I to sam negdje zguglala....Kao komadic pjene se moze otkinuti i ....bolje da ne guglam jel da :D.
    Jer kao poznatoj panicarki sama pomisao na zahvat mi je panika.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj otac je srčani bolesnik, operativno vadio vene na jednoj nozi prije nekoliko godina, pije lijekove, između ostalih i za razrjeđivanje krvi itd itd...
    Anesteziolog u Austriji (gdje se on liječi) ne dozovljava mu anesteziju trenutno, naravno ukoliko nije valjda pod život opasno...
    Uglavnom, moj bi otac također želio taj zahvat s pjenom....a ja u potrazi za iskustvima eto našla i ovaj topic.
    I pitam se, odnosno moram naći je li ta pjena opasna u nestandardnim primerima poput stanja mog oca te smije li se on uoće podvrgnuti tako nećemu izvan klasične bolničke ustanove. (radi mogućeg rizika?!)
    Njemu je noga bolna, i vene ogromne, znam da ljeti ima velike probleme, a čarape nosi 365 dana u godini....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S obzirom da ste ovdje sa iskustvom ili prikupljate iskustva, voljela bih vaše mišljenje u svezi slijedećeg:
    Znači s obzirom na očevo stanje gledam neku veću ustanovu za obaviti pregled odnosno zahvat gdje bi imao prvu pomoć u slučaju neke komplikacije:
    Za oko su mi zapele dvije veće ustanove:
    http://www.lege-artis.hr/ dr Čandrlić
    http://poliklinika-sinteza.hr/ dr Anton Krnić

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Komplikacije su uvijek moguce. Manje ovise o lijecniku koji radi, vise o reakciji organizma na srestvo za sklerozaciju I kolicini primijenjenog sklerozansa. O lijecniku ovisi hoce li zatvoriti sve vene I na pravim mjestima.

Rizik od tromboze - svakako je veci kod nelijecenih vena. Ali postoji.

Oka, moja kolegica koja je imala jako prosirene vene bila je u Sintezi, ali joj nisu preporucili pjenu nego kombinaciju lasera I miniflebektomije. U lokalnoj anesteziji, rezultati izvrsni.

Dr Krnic sada radi u Sintezi samo jednu subotu mjesecno. On je meni radio prvi zahvat, nemam zamjerke.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Martina, hvala na javljanju i lijepom odgovoru, puno mi pomaže.
    S obzirom da sam tek ušla u ovu priču moram proučiti te načine uklanjanja vena.
    Otac mi je rekao pjena, a koliko vidim na laserskim zahvatima piše da nema recidva, a osim tog pretpostavljam da je razika u cijeni.
    A i ova mimiflebektomija mi se čini dobar način.

To je ono što mi je jako bitno, da se pacijent ne uzima zdravo za gotovo, već se drobro prouči koji je zahvat odgovrarajuć s obzirom na stanje pacijenta.

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •