Ja sam nedavno uspjela dogovoriti termin za pregled kod jednog vaskularnog kirurga u KBC Dubrava. On vene operira metodom koja se zove radio-frekventna abrazija (čini mi se da je to ispravno, nisam sigurna). Ja moram operirati vene na obje noge i ova metoda je neagresivna jer se bolesna vena ne čupa već se tim valovima topi i sljepljuje, a krv se usmjerava u druge, zdrave vene. Nema dugotrajnog oporavka, naprotiv, mora se stalno kretati da se potakne cirkulacija, ožiljci minimalni...
U jednoj privatnoj poliklinici ta operacija na obje noge došla bi me cca 17 000 - 20 000 kn. Već sam gotovo htjela dići kredit i otići to srediti jer nikako ne želim u opću anesteziju i pod nož, tj. čupati vene van. Onda sam gledala jednu emisiju na TV-u gdje su dva liječnika promovirala nove metode liječenja vena, jedan je bio iz bolnice Pakrac, a drugi iz KBC Dubrava. Odlučila sam pokušati, ako se i mora nešta nadoplatiti, sigurno nije tako puno kao privatno.
Za mjesec dana sam naručena i Boga molim da me uzme "pod svoje" i da sam kandidat za operaciju tom novom metodom.