Pokazuje rezultate 1 do 50 od 434

Tema: proširene vene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj brat je prošle godine u ovo vrijeme išao na operaciju vena, klasičnu, kod privatnika, 5000 kn

dobio je lokalnu anesteziju, operacija je trajala oko 2 sata

bio je doma 2 tjedna, prvi tjedan išao je 2 dana na previjanje, nogu je držao na povišenom, morao je kombinirati sjedenje, ležanje i hodanje, ničeg puno

auto nije vozio tjedan dana

nakon skidanja zavoja imao je hematome koji se sad više ne vide

zadovoljan je, ove godine će vjerojatno ići operirati i drugu

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pepi,puno hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Friško sam operirala vene u Merkuru na jednoj nozi. Išla sam na klasičnu operaciju. Procedura ti je sljedeca: boravak u bolnici 2 noći; prvi dan dolazis oko 10 ujutro i dobiješ sobu, taj dan ležiš u sobi i to je to. Drugo jutro nakon vizite kirurg ti iscrta nogu i obaviš pripremu za operaciju (tusiranje, itd.). Onda odlazis u salu na operaciju. Meni je operacija trajala sat vremena i imala sam spinalnu anesteziju. Nakon operacije ides odmah u sobu, lezis nekoliko sati, dobiješ 3 flaše infuzije i onda negdje u vecernjim satima ustajes i mozes prosetati do WC-a i sl. Navecer sam dobila i veceru (kod opce anestezije ne dobijes veceru). Drugo jutro nakon vizite ides doma. Prvih 7 dana imas zamotanu nogu u elasticni zavoj i kombiniraš lagano lezanje, hodanje, sjedenje. Nakon 7 dana vadis konce i meni su rekli jos nekih 3 tjedna bolovanja nakon toga. Sve u svemu 4 tjedna da se dobro oporavis. Mene nije nista bolilo, osim lagane migrene nakon spinalne.
    U Merkuru su svi doktori super, sestre odlicne, sve je rutinirano. Ako zelis vise detalja javi.
    p.s. noga je plava, ali to se sve oporavi; barem je tako bilo kod moje mame i brata.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

ja idem na sklerozaciju preko -socijalno- i bude mi free..na šalati-flebološka ambulanta.kolegica mi je išla kod dr.Vučića platila 9000kn za metodo pjenom 2 vene su bile u pitanju na 2 noge i mora ić na ponavljanje...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ruzo, zašto mora ići na ponavljanje i nakon kojeg vremena????

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

U Merkuru ti rade i druge metode osim klasične, naravno ovisno o težini slučaja. Najbolje da odeš u ambulantu u Merkur na pregled i porazgovaraš s doktorom. Ambulante su ti svaki dan, uz uputnicu dr opće prakse, koliko se sjećam bez narudžbe za pregled. Ja sam išla kod doktora koji radi petkom. Prije operacije obišla sam nekoliko privatnih ordinacija i na kraju odlučila sam se za Merkur. Za mene je operacija vena ozbiljna stvar i najviše me bilo strah komplikacija nakon operacije. To je bio razlog zašto sam se odlučila za bolnicu. Naravno, stručnost doktora, skrb nakon operacije, itd. U bolnici uz dodatno zdravstveno ne plaćaš ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hej Helga. Hvala na info. Znam za Merkur jer sam bila tamo, ali su mi preporučili operaciju. Koje druge metode oni rade????

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Helga, koliko je zapravo sve bolno? Kako ti sada noge izgledaju???

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Helga3007 prvotno napisa Vidi poruku
    Friško sam operirala vene u Merkuru na jednoj nozi. Išla sam na klasičnu operaciju. Procedura ti je sljedeca: boravak u bolnici 2 noći; prvi dan dolazis oko 10 ujutro i dobiješ sobu, taj dan ležiš u sobi i to je to. Drugo jutro nakon vizite kirurg ti iscrta nogu i obaviš pripremu za operaciju (tusiranje, itd.). Onda odlazis u salu na operaciju. Meni je operacija trajala sat vremena i imala sam spinalnu anesteziju. Nakon operacije ides odmah u sobu, lezis nekoliko sati, dobiješ 3 flaše infuzije i onda negdje u vecernjim satima ustajes i mozes prosetati do WC-a i sl. Navecer sam dobila i veceru (kod opce anestezije ne dobijes veceru). Drugo jutro nakon vizite ides doma. Prvih 7 dana imas zamotanu nogu u elasticni zavoj i kombiniraš lagano lezanje, hodanje, sjedenje. Nakon 7 dana vadis konce i meni su rekli jos nekih 3 tjedna bolovanja nakon toga. Sve u svemu 4 tjedna da se dobro oporavis. Mene nije nista bolilo, osim lagane migrene nakon spinalne.
    U Merkuru su svi doktori super, sestre odlicne, sve je rutinirano. Ako zelis vise detalja javi.
    p.s. noga je plava, ali to se sve oporavi; barem je tako bilo kod moje mame i brata.
    pozdrav,

ja sam iz Pule i nakon redovnog sistematskog pregleda(koji mi plaća poslodavac) internist mi je rekao da moram hitno riješavati vene na desnoj nozi,
    za moju doktoricu je napisao "preporuča se učiniti CD i pregled kod vask. kirurga" i dao preporuku za Detralex tablete,
    znači moj grozd na desnoj nozi je kritičan i operacije mi ne gine.
    pošto je bolnica u Puli na vrlo "dobrom glasu", pokušao bi upast u KB MERKUR,
    vidim da su svi zadovoljni pa bi i ja tamo, ali kako?nemogu se pojaviti sa uputnicom na vratima?
    Ima tko kakav savjet?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Za prvi pregled u Merkuru se ne trebaš naručiti unaprijed (tako je bilo prije par mjeseci, ali provjeri radije telefonom). Dođeš bilo koji dan u tjednu, jer svaki dan imaju ambulantu. Pripremi se na čekanje, a dolazak neka ti svakako bude do 8 sati ujutro da predaš uputnicu. Nakon pregleda dobiješ termin za operaciju. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •