S obzirom da su kod mene radjene 3 razlicite metode uklanjanja vena, da samo ukratko napisem svoje dojmove, s obzirom da je od zahvata proslo skoro 3 mjeseca.
Za skleroterapiju sam neki dan pisala da se jos malo vidi zuckasta mrlja gdje je bila vena. Prije mjesec i pol su mi jos dvije male vene rijesili pjenom. Jedna je malo vise potamnila i bila mi je ta vena tvrda i bolna na dodir neko vrijeme, a druga je samo malo potamnila, evo vise se ne vidi ta vena na kozi.
Laser...nakon 3 mj jos se malo vidi tanka nit na kozi gdje je bila vena i na par mjesta ubodi od igle,to mozda drugi i ne skuze kao ja, ali ja sam jako jako svijetle puti pa to kod mene mozda vise kuzi nego kod nekoga tko je tamniji. Laser je super jer odmah tu venu skupi za razliku od pjene kojoj treba vremena da to odradi, i modrice nakon lasera su dosta brzo prosle. Brze nego modrice kod flebektomije.
Flebektomija...ubodi od igala se skoro pa i ne vide vise, prva dva dana su malo peckale te ranice ali podnosljivo je. Modrica je bilo dosta, meni se stvorio i hematom i mislim da mi je taj hematom i bio najbolniji nakon zahvata jer su me djeca svako malo uvrijedila u to mjesto, ali cim je dr na prvoj kontroli probio ga isglom i istisnuo malo taj sadrzaj van bilo je puno lakse. Modrice sam mazala liotonom da brze prodju, i mislim da je ta krema stvarno pomogla. Samo je skupa ko vrag