-
Patlidjan i lubenica
Niasm nigdje nasla kada se moze uvesti patlidjan? Mi to obozavamo jesti, ali ne znam kada se moze uvesti u prehranu. Tikvice vec papa naveliko, to mi je nekak slicno?
A lubenice? Mislim da tek iduce ljeto, ali me zanima kak i kada ste vi davali?
-
Hm, a na koji način bi dala patlidžan? Kuhani patlidžan - to mi baš ne zvuči apetitlich
-
:smajli koji riga:
e fakat kuhani, bljak. možda pohani ali to izbjegavamo kad možemo (čitaj: ja pojedem)
ali možeš fiiinnnuu musaku napraviti
-
jednom sam mu skuhala patlidžan i pomiješala s palentom, sviđalo mu se. mislim da je to bilo oko godine dana. poslije sam nekako zaboravila na njega. pa ne morate ga dati samog, pomiješajte s povrćem koje voli!
a za velike je jako fino skuhati patlidžan na pari pa začiniti maslinovim uljem, češnjakom i peršinom!
-
Ma ja obožavam patlidžane, to mi je valjda najdraže povrće, samo ne znam kako bi ih pripremila za Leu jer ona jede samo kuhano a ja patlidžane poham, pirjam, pečem. Ovo na pari nikad nisam probala.
-
ja andrejčeku sve povrće kuham na pari, pa i meso - brže se skuha, a vodu iskoristim za podlijevanje.
nakon godine dana ponekad skuham sve u malo vode, kao juhu ali onda zgnječim i dodam žitarice pa opet ispadne kašica.
i ponekad "zdinstam" tako da malo prevrnem na maslinovom pa podlijem vodom, ispadne kao neki cušpajz.
-
ms.ivy, ja sam neuka za djecije juhe i nemam pojma kako bih je spravila.
Daj mi koji recept. Kako je zaciniti i da li stavljati pastu :?
-
ma mostarko, nema ti tu neke nauke - ubaciš sitno nasjeckano povrće (po želji i meso) u malo vode i kuhaš. na kraju eventualno dodaš kap maslinovog i umiješaš neku žitaricu da zagusti, a možeš i tjesteninu. kad sve zgnječiš ionako ispadne kašica, pa nemam pojma zašto se to uopće zove juha.
ja povrće obično kuham na pari, ako predinstam u malo vode i ulja onda zovem cušpajz a ako kuham u malo više vode zovem juha, ali sve izađe na isto - kašicu.
ne začinjavam još uvijek, osim kapi ulja, a kombiniram povrće kako se sjetim, samo što ne koristim sto vrsta kao za našu juhu nego dvije-tri.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma