Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Patlidjan i lubenica

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Patlidjan i lubenica

Niasm nigdje nasla kada se moze uvesti patlidjan? Mi to obozavamo jesti, ali ne znam kada se moze uvesti u prehranu. Tikvice vec papa naveliko, to mi je nekak slicno?

A lubenice? Mislim da tek iduce ljeto, ali me zanima kak i kada ste vi davali?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, a na koji način bi dala patlidžan? Kuhani patlidžan - to mi baš ne zvuči apetitlich

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:smajli koji riga:

e fakat kuhani, bljak. možda pohani ali to izbjegavamo kad možemo (čitaj: ja pojedem)

ali možeš fiiinnnuu musaku napraviti

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jednom sam mu skuhala patlidžan i pomiješala s palentom, sviđalo mu se. mislim da je to bilo oko godine dana. poslije sam nekako zaboravila na njega. pa ne morate ga dati samog, pomiješajte s povrćem koje voli!

a za velike je jako fino skuhati patlidžan na pari pa začiniti maslinovim uljem, češnjakom i peršinom!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ja obožavam patlidžane, to mi je valjda najdraže povrće, samo ne znam kako bi ih pripremila za Leu jer ona jede samo kuhano a ja patlidžane poham, pirjam, pečem. Ovo na pari nikad nisam probala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja andrejčeku sve povrće kuham na pari, pa i meso - brže se skuha, a vodu iskoristim za podlijevanje.

nakon godine dana ponekad skuham sve u malo vode, kao juhu ali onda zgnječim i dodam žitarice pa opet ispadne kašica.

i ponekad "zdinstam" tako da malo prevrnem na maslinovom pa podlijem vodom, ispadne kao neki cušpajz.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ms.ivy, ja sam neuka za djecije juhe i nemam pojma kako bih je spravila.
    Daj mi koji recept. Kako je zaciniti i da li stavljati pastu :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma mostarko, nema ti tu neke nauke - ubaciš sitno nasjeckano povrće (po želji i meso) u malo vode i kuhaš. na kraju eventualno dodaš kap maslinovog i umiješaš neku žitaricu da zagusti, a možeš i tjesteninu. kad sve zgnječiš ionako ispadne kašica, pa nemam pojma zašto se to uopće zove juha.

ja povrće obično kuham na pari, ako predinstam u malo vode i ulja onda zovem cušpajz a ako kuham u malo više vode zovem juha, ali sve izađe na isto - kašicu.

ne začinjavam još uvijek, osim kapi ulja, a kombiniram povrće kako se sjetim, samo što ne koristim sto vrsta kao za našu juhu nego dvije-tri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •