Evo da se i ja javim na ovu temu. Ne spavam od 6/2006 kad sam prvi put zatrudnjela, pa se rodila D, pa ju dojila 14 mj, u međuvremenu ostala drugi put trudna i rodila se J i sad imam dvije noćne ptičice.
Moj savjet je da treba beskrajno mnogo strpljenja, a kad mi puknu živci, odem u kupaonicu, isplačem se i za 15 min je bolje. Za drugačiji ispušni ventil nemam vremena, ali nekako se trebaš ispuhat. A da ne spominjem kad su mi obje bolesne. Ove blagdane sam provela mjereći temp svakih sat vremena objema i tolko sam poludjela od plača, punih noseva, čepića, sirupa, pelena da sam si olakšala taj posao utoliko što sam si kupila toplomjer za uho (pa nemoram buditi dijete ) i pumpicu za nos koja se prikopča na usisavač (pa izvuče sve gluposti na duže vrijeme) i uspjela sam spavat pola sata na noć u 2 tjedna. Ali ide.
A što se tiče prehrane, dohrane i svega ja sam jedna od onih koja sada fura ekološko dojenje i gurat ću ga koliko god mogu ( i sad je na meni) a D sam počela dohranjivat tek sa 6 mj i to sa domaćim voćem i povrćem iz vrta zbog AD. Radila domaće rezance za juhu. Od kad se D rodila moja sestra je izjavila da kuham juhu svaki dan i da im na nos već ide van. Ali........ Ima dana kad ne stignem ništa i moje dijete pojede i hrenovku i paštetu i smoki. I to je sasvim ok.
A što se tiče izjedanja i različitih faza i dogodovština: Rijetko tko se može pohvaliti s time da mu jednogodišnje dijete ustane u 1 sat u noći, u mraku izađe s svog kreveta (koji je pokraj mojega odmah), prošeta se po sobi, otvori vrata sobe, prošeta se po hodniku po mraku, ode pogledati dali djeda i baka spavaju,a na kraju ode u kuhinju, otvori frižider, uzme jogurta, otvori ladicu s beštekom, uzme žlicu, zavali se na trosjed i fino jede!!!!!!! E pa molim lijepo!
Treba naći