Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: podrigivanje i gušenje u snu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno podrigivanje i gušenje u snu

čula sam za slučaj jednomjesečne bebe koja se ugušila u snu jer nije podrignula i bljucnula je.

zanima me je li za samo dojenu bebeu važno da baš svaki put nakon dojenja podrigne?

moja 3.mj.beba po noći rijetko podrigne a ako inzistiram i nosim ju razbudi se a najčešće ipak ne podrigne

kad ju po noći stavim spavati spava na bok iako se nekada okrene na leđa. :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam podstavila dasku pod madrac, tako da je bilo nakošenje (glava na više) od 4-5cm od ruba do ruba krevetiča

stavljala sam je na bok a da se ne okrene sam smotala ručnik sa druge strane i podstavila pod leđa

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam isto čula za jedan slučaj , sad na Božić. Moja beba je stara 6 dana i uopće neće podrigivati , većinu noći sam budna , jer me strah zaspati.
    Filip mi je stalno bljucko,ali je znao podrignuti, a Fran bljucne ali neće podrigivati.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

stvar je da dojene bebe ne trebaju po defaultu podrignuti. to treba u slucaju kad majka vidi da dijete ima tj. da ga muci zrak kod npr. hlapljivog sisanja ili prejakog refleksa otpustanja mlijeka. u tom slucaju, najbolje je i podrigivati dijete i tijekom podoja. no o tome vise u tekstovima o prejakom refleksu ili pdf dojenje.

takodjer mozete naci puno iskustava mama bljuckalica .
    moja je bljuckala do 8-9 mj.
    prvih mj. dana imali smo uzdignut madrac, ne zbog bljuckanja vec jer nam je tako patronazna rekla, pa sam mislila da tako treba
    kasnje je spavala s nama.

nikad po noci nije bljucnula.

prvih mj. dana spavala je iskljucivo na boku, no bez obzira na jastucice sa strane, znala se iskobljeti i nastaviti na ledjima. ako bi bljucnula u snu (preko dana) uvijek bi se samo slilo niz kut usana, sto znaci da bi refleksno okrenula glavicu. bljuckala je i kroz nos. nikada niti blizu kakvog incidenta.

moje misljenje je da je beba od 3mj. vec poveveca beba koja je savladala bljuckanje. da li i inace bljucka?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj bljucka, ovisno o zdravlju nekad i jako (kad je prehlađen). nekad ne bljucka i ne podrigne uopće i nikad ga nisam pokušavala podrignuti kad mi zaspe dok ga dojim jer bi se razbudio i bio nervozan i nepodnošljiv pa od umora ne bi mogao dulje zaspati.. nikad nije imao podignut madrac iako nam je savjetovano i iako sam ga stavljala na bok je najčešće završio na leđima pa sam u nekom trenutku od tog odustala. sad kad je stariji malo se zna sam složiti na bok i tako ostati. nisam se zapravo nikad bojala da bi se tako nešto strašno dogodilo, čak mi se čini da sam negdje pročitala (nemam pojma gdje i da li je zaista to točno ali me je to bilo umirili) da u snu djeca nemaju podražaj za bljuckanje. i isto ako bi mu i bio kakav višak uvijek bi okrenuo glavicu na stranu i samo bi malo pocurilo sa strane... pretpostavljam da se sve to ne odnosi na jaki refluks. i da je to eventualno opasnije od ovih uobičajenih situacija

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iz početka sam ga dizala da se podrigne, ali kad se nije podrignuo niti nakon 15-ak min. brzo sam odustala.
    Jednostavno mu nije trebalo.

Što se tiče bljuckanja - jako jako malo je bljuckao, s tim da i ako je bljucnuo dok je ležao na leđima, samo je to progutao natrag 8) (šteta mlijeka)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je normalno bljuckao, ali Isidoru je trebalo bar mesec dana da savlada tehniku. Inace mu se samo dizalo i vracalo, i nije bilo sanse da legne dok se mlekce malo ne svari.
    Spasili smo se kad je poceo da bljucka.
    Nekad se desi da bljucne i dok lezi, ali nista dramaticno nisam videla u tome :/

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje pitanje je možda malo smiješno, dakle ovako - prvi sin je teško podrigivao, znala sam ga nositi po pola sata, pa svaki drugi puta ništa od podrigavanja, uz to je jako bljuckao do 10mj, no nismo imali problema zbog toga.

E sad moje pitanje, da li postoji određena granica mislim na 20min/40min ili koliko već treba, - koliko se dugo beba mora nositi da podrigne?
    To me stalno mući?
    Moje "nove" mame (koje su sada opet nedavno rodile) su hranile djecu u kinbaču sa bočicom, te ih uopče nisu dizale na podrigivanje, a one koje doje ih također nisu držale duže od 5-10.min. da podrignu.
    Pa kaj sam ja tak luda da sam jedina nosila bebicu po cijele dane i noći???

Naime, uskoro nam stiže druga bebica, pa vas molim malo pojašnjenja!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svu svoju djecu ovako dizala za podrigivanje:

ako sam budna i sposobna (volja me ) ispraviti se u krevetu (ako vec ne ustati na noge ), onda stavim dijete na rame. ponekad bi se samo oslonila na lakat i dijete podigla uz sebe da su mu nogice do kreveta a glavica meni na "gornjem" ramenu

tako drzala brat bratu ne vise od 20-30 sekundi

ako podrigne - dobro, spustim dijete da dalje spava, ako ne podrigne, dobro - spustim dijete da dalje spava

napominjem da sam prvu dojila 3 mjeseca, dalje je jela adaptirano, ovo troje su samo dojeni

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene također muči to sa podrigivanjem iako mi je ovo drugo dijete...Prvi sin je i bljuckao i podrigivao bez problema čim ga uspravim, a ovaj maleni ( ima 18 dana,duša mamina ) nikako da podrigne. Odustala sam od uspravljanja,osobito noću,samo ga okrenem na bok i podmetnem jastučić iza leđa i on tako bljucne višak mlijeka koji se samo slije niz obraščić ( ujitru sav bude bijel od skorenog mlijeka ) Čak ako i nije na boku,on to mlijeko proguta,tako da mislim kako nema neke velike opasnosti od gušenja jer bebe valjda imaju taj snažan refleks...A i ne mislim o tome,nedaj bože...
    A je li stvarno NUŽNO da se bebu uspravi kako bi podrignula?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da bi dijete podrignulo mora ga se uspraviti. pa pogledaj sebe neces podrignut na lezecki.ja sam isto svog na bok stavljala i to skoro do 3 mjeseca jer me bilo strah toga svega. ali nije mi svaki put podrignuo zapravo nije mi jedno vrijeme uopce podrigivao. ali onda sam primjetila da ima grceve i budi mi se cesce po noci jer ga to bas mucilo. a nekakpreguras.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj dječak nema grčeve, još uvijek...A ni stariji nije imao problema s njima,možda samo par puta-čim se ne sjećam,znači da nije ni bilo strašno inače bih sigurno zapamtila

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A u cemu je problem staviti dijete da spava na stomaku???? :? Moja malena spava na stomaku od 1.5 mjeseca zivota... Na ledjima joj se hrana uvijek vracala iz stomaka ...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj bigSexyMama prvotno napisa
    da bi dijete podrignulo mora ga se uspraviti.
    Hm, moj podrigne sa sikom u ustima ako mu baš treba
    I to uglavnom bez bljuckanja.
    Inače, po danu dok je aktivan i dok mlatara nogama i rukama ( ima 3 mjeseca) sve živo izbljucka.
    A noću niti kapljice. Dok sam ga dizala na rame izbacio bi pola onoga što je pojeo, razbudio bi se i iznervirao. Od kada ga ne dižem spava mirno.
    Iako ima večeri kada sve nešto stenje i prije bi mislila ma možda mu stvarno treba da ga dignem da podrigne.
    Nosila bi ga i noslia, opet bi se zazbudio, ne bi ni bljucnuo ni podrignio i kad bi zaspao opet stenjanje. Dakle nije podrigivanje u pitanju.
    Nekad se ( po danu, ali rijetko ) zna zagrcnuti ali iskašlje bez problema.
    Ali ovo podrigivanje dok doji mu najviše paše. Bude cili zadovoljan i nastavi mirno papat.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a sta ja znam, sve ovisi od bebe do bebe, neki imaju totalno problema, neki uopce ne itd. moj je recimo kak ja to kazem imao GRCICE, a ne grceve, nije plakao nego je puno stenjao i to po noci, najcesce. ali sam sigurna da je vise stenjao i bio nezadovoljniji kad mi ne bi podrignuo. to se i sad nekad zna desavat, ali nije stenjanje nego je nervozan(ima 7 mjeseci).
    na trbuhu uvijek podrigne ko malo prase.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •