Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Produljeni porodiljni do 8 g života

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Produljeni porodiljni do 8 g života

Ja bi molila pomoć,ja koristim produljeni porodiljni do 7 g,
    za bolesno dijete,e sad me zanima nešto se priča o novom zakonu do PPD do 8 g. Uskoro moram na komisiju,dali postoji solucija i za nas ili je to nešto drugo.
    Hvala unaprijed svima.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andjeli, s obzirom da si ušla u ovu godinu u korištenju prava, bilo bi dobro da nazoveš u srijedu na HZZO tel 0800 79 79, jer ćeš od njih dobiti vjerovatno točniju informaciju.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sRCE SI PUNO TI HVALA,MENE LAGANO LOVI FJAKA,KAKO ĆU I ŠTO ĆU.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andjeli, provjerila sam ti u Zakonu. Tvoja prava ostaju. No, imaš pravo tražiti izmjenu u korištenju svojeg prava, ako je to za tebe povoljnije. U svakom slučaju, nazovi na onaj HZZO telefon.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

imam jedno pitanje ako mi može neko pomoć. 05.03.bi trebala početi radit malom su dijagnosticirali bronhitalnu astmu na pumpicama ventolina i fliksotida je-dali imam pravo na odgodu tj.produljenje porodiljnog.molim da mi netko odgovori ili me savjetuje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko sam ja upoznata s problemom bronhijalne astma imaš pravo na polovicu radnog vremena, a za produljeni por.ti nisam baš sigurna.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dinotinleon u svakom slucaju sada ti je zadnji cas da pocnes prikupljati papire za komisiju.

Javi se u svoj podruzni centar za socijalnu skrb gdje ces saznati sto od pretraga trebas napraviti (bez obzira na dijagnoze svi obavljaju jednake pretrage).
    Problem je u tome sto se na te pretrage dugo ceka ako nemas novaca za privatne doktore.
    S obzirom da je dijete mladje od 3 godine trebat cete obaviti fizijatra, neuropedijatra, okulistu i ORL.
    Kada skupite sve nalaze (gore navedene + nalaze specijalista sa dijagnozom) onda CZSS pokrece postupak, zovu vas na prvostupanjsku komisiju i nakon toga oni salju na CZSS svoje misljenje, oni pisu rjesenje koje nakon 15 dana postane pravomocno.

Taj cijeli postupak ce trajati minimalno 2 mjeseca (prikupljanje papira + komisija + rjesenje do pravomocnosti) zato je bitno da krenes odmah.

Ja sam pocela prikupljati papire u 10mj kada smo dobili prve termine za specijaliste.
    Papire na CZSS predala sredinom 11mj, komisiju obavila 15.12 i jos nije stiglo na centar a vrijeme mi istice

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

puno hvala.krečemo odma

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

samo da ispravim Ja koristim produljeni porodiljni i dobila sam obavijest da je to od sada u nadležnosti HZZOaa a ne CZS .

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

apire na CZSS predala sredinom 11mj, komisiju obavila 15.12 i jos nije stiglo na centar a vrijeme mi istice Sad
    Marsupilami kako nije stiglo??? :?

Ja sam sve papire za komisiju imala kod sebe i kad sam sve obavila predala sam u CZSS i čekala ponovno komisiju, nakon toga sam zvala da pitam da li je komisija bila , čekala zapissnik potpisala i čekala rješenje. Naravno da se otegnulo i rastegnulo ali sam točno znala u kojoj sam fazi.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam sigurna dal spada ovdje ali,....

02.02 vraćam se na posao, curka će imati 8mj i znam da trebam otići do Klovićeve dati izjavu da prekidam porodiljni, ali me zanima šta je s onih 4mj koji mi još ostaju i koje bi po novom zakonu mogla iskoristiti do 8 godine života....odnosno s obzirom da je to sve novo, ni oni samo još nisu sigurni u sve oko novog zakona ne bi željela da zbog neke greške službenika to izgubim...ima netko sličnu situaciju? Moram do kraja tjedna obaviti te formalnosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leeeaaa, kad ideš na HZZO informiraj se o mogućnosti da ostatak iskoristiš do 8 godine života djeteta. Naime, ako si stupanjem na snagu ovog novog Zakona zatečena u korištenju prava, imaš se pravo odlučiti iskoristiti to pravo po onom zakonu (stari ili novi) koji je za tebe povoljniji.

No, s obzirom da se sve ovo događa na početku primjene novog Zakona, bili bi ti svi zahvalni kad bi s nama podijelila svoje iskustvo sa HZZO-a.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sunce29 prvotno napisa
    apire na CZSS predala sredinom 11mj, komisiju obavila 15.12 i jos nije stiglo na centar a vrijeme mi istice Sad

Ja sam sve papire za komisiju imala kod sebe i kad sam sve obavila predala sam u CZSS i čekala ponovno komisiju, nakon toga sam zvala da pitam da li je komisija bila , čekala zapissnik potpisala i čekala rješenje. Naravno da se otegnulo i rastegnulo ali sam točno znala u kojoj sam fazi.
    Znamo i mi u kojoj smo fazi, a to je da smo 15.12 bili na prvostupanjskoj komisiji i da do dana danasnjeg ta komisija nije poslala svoje misljenje u CZSS, jucer sam se cula sa socijalnom

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Znamo i mi u kojoj smo fazi, a to je da smo 15.12 bili na prvostupanjskoj komisiji i da do dana danasnjeg ta komisija nije poslala svoje misljenje u CZSS, jucer sam se cula sa socijalnom
    ali to mi nije jasno kako da nije poslala mišljenje :? :? :?

ja sam bila obavještena o datumu konačne komisije i odmah sutra bila obaviještena o rezultatima. i tako 2 puta. zato mi je neobično da nema ništa. da li znaš dali je bilo komisije obzirom na ove praznike??

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Kod koje dr. si bila?

Mi smo obavili komisiju 15.12. kod dr. Metke Regan i 29.12. me zvala soc. da je dobila faxom nalaz i mišljenje.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo bili kod dr. Anke Penava, jucer sam pricala sa socijalnom i rekla mi je neka ih nazovem i pitam sto je s time.
    Ona se isto cudi da nije nista dobila jer, kako ona kaze, oni vole rijesiti sve prije nove godine zato sto u prvom mjesecu lijecnici idu na godisnje odmore.

Danas ih zovem pa cu vidjeti sto je s time :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i jesi dobila pozitivan odgovor.mi smo krenuli u skupljanju papirologije :D

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Leeeaaa, kad ideš na HZZO informiraj se o mogućnosti da ostatak iskoristiš do 8 godine života djeteta. Naime, ako si stupanjem na snagu ovog novog Zakona zatečena u korištenju prava, imaš se pravo odlučiti iskoristiti to pravo po onom zakonu (stari ili novi) koji je za tebe povoljniji.

No, s obzirom da se sve ovo događa na početku primjene novog Zakona, bili bi ti svi zahvalni kad bi s nama podijelila svoje iskustvo sa HZZO-a.
    Bila sam i "odjavila se" s porodiljnog, ispunila sam nekakav zahtjev s podacima kojeg se datuma vraćam na posao i to je to...moja prava miruju i mogu koristiti ostatak do 8g života (ili muž), ako odlučim ponovno otvarati porodiljni moram donjeti riješenje (koje dolazi doma za par dana) i rodni list, minimalno se koristi mjesec dana i to maximalno 2 puta godišnje.

Naravno ovo sve nisam saznala od teta u sobi 26 nego su me poslale u pravnu službu jer one nisu imale pojma o čemu ja pričam...a prijedlog zakona je donesen prije x mjeseci....i ko sad ne bi volio hrvatsku administraciju

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

marsupilami nisi jedina

ja sam bila na komisiji krajem 11 mj, evo sad neznam tocan datum ali negdi oko 20-tog i jos nisan nista dobila!! ne tece mi vrijeme jer mi je ovo produzetak ali ipak...

1.puta sam bila na komisiji 21.12. i dobila rjesenje 15.02.!!
    ma brzi su oni ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •