uh, što si me sa ovim pogodila u sridu.
Moja mama je rodila svoje treće dijete sa 37. I što je tad rekla okolina? Zavuki su se u stanove i komentirali tu u to vrijeme neobičnu odluku. Ne moj brat nije došao neplanirano već im je trebalo dugo vremena da ga dobiju.
Slične situacije imamo i na ovom forumu, ali u to neko davno vrijeme nije se toliko pričalo o MPO-u.
Da i ja sam tad sa 13 godina mislila da je moja mama "stara" za bebu, ali ja se danas sa 35 ispričavam njoj jer sam još uvijek jakooo mlada.
Također, kad gledam moju vrckavu prijateljicu koja je u 40-oj prije par mjeseci dobila svoju curicu, srce mi samo titra.
Da, mi se moramo pomiriti s tim da nije isto biti roditelj sa 20 i 35-40, ali vremena se mijenjaju. Negdje će ta djeca dobiti, a negdje će im se malo uskratiti. Sve ima svoje prednost i nedostatke.
Ja sam se tijekom ove borbe suočila sa teškom bolesti mojeg oca i mislila sam (još se mozgam) odustati od svega ovu godinu dok se otac bori, ali mi je on rekao da bi mu bilo lakše kad bi ga učinila didom. On je meni (umjesto je njemu) rekao hajdemo svako voditi svoju bitku za sebe i drugog.
Eh...kako dalje? Jesmo li stari ili smo još uvijek jako mali i do boli osjetljivi na svoje roditelje.
![]()