Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Makroadenom i utjecaj na plodnost

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Makroadenom i utjecaj na plodnost

Nakon 7 mjeseci ogromnih problema sa ciklusom (amenoreje, metroragije itd) i povlačenja po ginekolozima kojima je gornji plafon da prepišu kontraceptivne tablete, na CT-u mi je dijagnosticirano nešto na hipofizi što je najvjerojatnije makroadenom.
    Lječnica opće prakse dala mi je uputnicu za Vinogradsku bolnicu , odjel endokrinologije, i sad već danima tamo pokušavam dogovoriti za pregled...
    Zanima me kakvog utjecaja može taj makroadenom imati na moju plodnost i nakon operacije (ukoliko budem operirana). Imam 35 godina i nikad do sad nisam rađala (sad sam , napokon, otkrila i uzrok tome).

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nažalost ti ne mogu pomoći jer zaista ništa ne znam o tome

nadam se da će neka dobra duša tu znati više i moći ti odgovoriti
    sretno u svakom slučaju

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bice da je to mIkroadenom hipofize - sicusan dobrocudni tumor koji se vrlo brzo "istopi" pod adekvatnom terapijom - bromergonom.
    taj mikroadenom izaziva pojacano lucenje prolaktina, hormona stresa, koji onemogucava ovulaciju i/ili slabi funkciju zutog tijela, te tako sprjecava zacece.

brojni su slucajevi uspjesnih trudnoca nakon koristenja terapije, koja istina zna biti neugodna, ali je i vrlo efikasna

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    bice da je to mIkroadenom hipofize - sicusan dobrocudni tumor koji se vrlo brzo "istopi" pod adekvatnom terapijom - bromergonom.
    nažalost, u mom slučaju se radi o makroadenomu tj. veći je od 1 cm (1,5 cm)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •