Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: jane racing

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno jane racing

pozdrav svima. trebam pomć oko montaže nove autosjedalice. slijedila sam sve upute i sve pet, samo autosjedalica užasno pleše lijevo desno i ne mogu je nikako učvrstiti. da li netko ima nekakvu ideju kako da to izvedem?
    ne moram ni napominjati da me strah voziti dijete u takvoj nestabilnoj AS?
    Hvala

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Na žalost, pod uvjetom da ste se strogo držali uputstava za montažu, a sjedalica svejedno "pleše" - kupili ste sjedalicu koja nije "kompatibilna" sa vašim autom

Istu sjedalicu imamo i mi, već 4. godinu (od rođenja), prezadovoljni smo sa njom i imali smo sreću da nam paše u auto (dobili smo ju kao poklon).

Preostaje ti još jedino sačekati Rodin pregled AS (probaj se javiti na PP moderatorima daddycool ili ancica) a ukoliko sjeadlica zaista ne odgovara vašem tipu vozila - prodati ju i nabaviti onu koja će vam odgovarati

sretno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uh uh. nama trenutno treba ta kombinirana. probat ću je monitrati u smjeru vožnje pa ću vidjeti kako se onda ponaša. da li je možda problem u kožnim navlakama?
    inače imamo hondu accord

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa ne vjerujem da bi problem trebao biti u kožnim navlakama, no ja zaista nisam ekspert po tom pitanju i ponovo ti savjetujem da kontaktiraš moderatore. Ja bih to učinila na tvom mjestu.

Osim toga, ne znam da li si pročitala ovu obavijest za nas korisnike JANE RACING:
    Zamoljeni smo od strane proizvodaca autosjedalica Jane da obavijestimo vlasnike autosjedalica modela Racing o pogreski u uputama za koristenje.
    Autosjedalica Racing je sjedalica koja je dizajnirana za grupe 0 (0-10 kg) i I (9-18 kg).
    Sjedalica se postavlja suprotno smjeru voznje ili u smjeru voznje, ovisno o razvoju djeteta.
    Postavljanje suprotno smjeru voznje je za djecu od rodenja do 10 kg, a u smjeru voznje za djecu od 9 do 18 kg.
    Znaci, dijete koje tezi manje od 9 kg MORA se voziti suprotno smjeru voznje, a dijete koje tezi vise od 10 kg u ovoj sjedalici MORA se vezati u smjeru voznje. Dijete koje tezi izmedu 9 i 10 kg moze se voziti i u jednom i u drugom smjeru.
    U uputama koje su prilozene sjedalici netocno pise da se sjedalica moze koristiti suprotno smjeru voznje samo do 9 kg, a da se nakon 9 kg ona mora okrenuti u smjer voznje.

Držim palčeve da vam sjedalica ipak "legne" u tutač jer mi imamo samo riječi hvale za nju...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jesam. hvala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia, ajd probaj ovako (ako vec nisi), ako je postavljas suprotno smjeru voznje:

Spusti naslon sjedala ispred sjedalice, postavi jednu osobu (jacu) na to sjedalo, nek obgrli sjedalicu i primi je za rub kod donjeg dijela (ne za naslon) i nek gura sjedalicu u sjediste u smjeru prijeloma klupe s naslonom, utiskujuci je u sjedalo automobila sto vise moze. Istovremeno, nek druga osoba povlaci i zateze donji dio pojasa sto vise moze. Kad niti jedan niti drugi ne moze vise, onda nek stisne/povuce jos malo.

kad su navlake kozne onda je cesto malo teze utisnut sjedalicu u sjediste auta jer je koza tvrda. Ako se bojite da cete ostetiti kozu, stavi rucnik ili nesto slicno izmedu sjedalice i sjedista.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala ancice probat ćemo sutra tako. s tim da najprije moram sic oprat jer je ovaj moj namazao kožu sa nekakvim voskom da bude sjajna i sad se ja čudim da as "pleše"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eto da se javim. uspjeli as čvrsto namontirati ali u smjeru vožnje. suprotno od smjera vožnje nikako nije čvrsto stajala. probali sve.
    sad me samo zanima da li smije u smjeru vožnje biti u onom najnižem položaju ili mora biti u najvišem sjedećem položaju?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pretpostavljam da imate noviju hondu accord s obzirom na kožu? novije accordice bi trebale imati kombinirane pojaseve vozila tako da ih se može prebaciti u samozatezajući način rada. ako imate takve pojaseve ne bi trebali imati problema s montažom u bilo kojem smjeru.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

prebacivanje iz ELR u ALR se obično vrši tako da se pojas u potpunosti izvuče.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55727

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Na žalost, pod uvjetom da ste se strogo držali uputstava za montažu, a sjedalica svejedno "pleše" - kupili ste sjedalicu koja nije "kompatibilna" sa vašim autom
    Pošto smo mi prerasli 0+ sjedalicu (Hauck zero plus) sada smo u potrazi sa kombiniranom i dvoumimo se između Concord ultimax i Jane racig, no odlaku više vuče prema Jane racing pošto je bolje prošla na crash testu od Concord (iako mi je Concord više čini komfornijom i udobnijom, ali sigrunost je na 1. mjestu).

I sada kada sam pročitala ovo o kompatibilnosti autosjedalice i auta, hm, kako znati da li je autosjedalica kompatibilna sa našim autom??? Je li to naznačeno negdje? Postoji neki link?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tina, ako je ikako moguće, prije no što se odlučite koju ćete sjedalicu konačno i kupiti, zamolite prodavača da vam dozvoli taj mali test.

Osim toga, upravo vidim obavijest da je u subotu 24.01. na starom mjestu (MUP Heinzelova, 10-12h) ponovo pregled AS. Najbolje bi bilo kada biste došli sa sjedalicom, a kod prodavača ostaviti mogućnost zamjene, ukoliko vam ova ne odgovara.

Možda se i vidimo na pregledu AS (već se dugo spremam provjeriti da li smo i mi to dobro ili loše učvrstili)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Iz Rijeke smo nije nam Zg baš usput da dođemo na provjeru, ako bude uskoro u Ri dolazimo naravno.

Onda ću probati prije nego ju kupim isprobati u autu, valjda će se naći koja prodavačica dobre volje.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nadam se da će biti tako, pa nije kupovina sjedalica mala stvar...
    Osim toga, duboko sam uvjerena da i u Rijeci postoji pregled AS, samo trebaš pratiti kada...
    Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •