Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: pitanje za savjetnika/ce - roemer

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno pitanje za savjetnika/ce - roemer

Prosvijetlite me
    Iščitala ja i iščitala, ali mi se više sve pomiješalo, pa ću konkretno. L ima 10 mjeseci i 10 kila i još je, naravno, u nultoj grupi i jasno mi je kad treba u grupi I.
    E sad, F ima 2 godine i 11 mjeseci i je dug, ali je lagan, ima nekih 13,14 kg, ne znam sad točno. Moje pitanje je: kada u veću sjedalicu,tj. kada u roemer kid plus (15-36). Odnosno, da li da kupimo još jednu 9-18 kila za malog ili da čekamo barem 15 kila za booster za F, a da L dotle bude u nultoj? (mislim, F će 18 kila imati za otprilike 20 godina, ali 15 će još možda i dostići. Može li L još mjesecima biti u maloj sjedalici, uskoro će ustajati iz nje).
    Uf.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može li L još mjesecima biti u nultoj kategoriji sjedalice?
    Fran je bio u 0+ do skoro godinu i pol.
    Sama starost djeteta ne igra ulogu u prelasku u višu grupu.
    Bio je visoka/dugačka beba i noge su mu poprilično klatarale izvan sjedalice, ali glavica je i dalje bila dva prsta od vrha, i kilaža je bila ispod 13.

Kopiram sa autosjedalice.info:

Dijete je preraslo autosjedalicu grupe 0/0+ ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:

# dostiglo je maksimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom (10 kg za grupu 0 ili 13 kg za grupu 0+)
    # od vrha glave do vrha autosjedalice preostalo je manje od dva cm

Potrebno je zadovoljiti sljedeća oba uvjeta kako bi moglo prijeći u autosjedalicu grupe I:

* 1. dijete ima minimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom grupe I
    * 2. dijete može samostalno ustati na svoje noge uz pridržavanje za komad namještaja.

Kada u veću sjedalicu,tj. kada u roemer kid plus (15-36)?

Dijete je preraslo autosjedalicu grupe I ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:

* dostiglo je maksimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom (obično 18 kg),
    * sredina ušiju mu je u ravnini s vrhom autosjedalice ili
    * ne postoji niti jedan utor kod kojeg bi pojas autosjedalice bio u ravnini ili iznad razine ramena djeteta.

Nakon prerastanja autosjedalice grupe I, dijete se u pravilu premješta u autosjedalicu grupe II. Vrlo važan Izuzetak od ovog je sljedeći:

* ako je dijete sjedalicu grupe I preraslo po visini, ali još nema 15 kg (visoka i izuzetno vitka djeca), tada dijete treba premjestiti u drugu autosjedalicu grupe I koja ima viši naslon. Ni u kojem slučaju nemojte premještati dijete u autosjedalicu grupe II ako je dijete lakše od 15 kg, dok bi idealna težina bila 18 kg!

Da li da kupimo još jednu 9-18 kila za malog ili da čekamo barem 15 kila za booster za F, a da L dotle bude u nultoj?
    Ovu odluku ćete morati sami donijeti, a iznad su nabrojana pravila kako bi ona mogla biti temeljena na kvalitetnoj informaciji.

Izvor citata: autosjedalice.info

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I u našoj brošuri na str. 13 i 16 možeš naći odgovore na svoja pitanja.

brošura

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo i mog elaborata od prije neki dan.

jaaaaaaaaaako slična situacija. malo niže u topicu sam objasnila Ari

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=71621

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala cure! Sve sam ovo detaljno proučila (i ove topice i link/ove), ali sam ipak pitala
    Mislim da nema druge nego kupiti još jednu istu sjedalicu (9-18). Tenks na trudu, još jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    evo i mog elaborata od prije neki dan.
    kad ne pazim na satu

e, ali i gle ja sam se potrudila pa sam obojila

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam jedno pitanje u svezi top tethera....
    Dakle, imamo Romericu Duoplus (sa isofixom), namontirali smo ju na isofix. E sad, jel istina da se mora imati pričvršćen i TT, mi ga uz svu muku nismo uspjeli staviti kako treba, bude nam nekako labav :?
    Ja sam onda za svaki slučaj provukla od iza i pojas od auta.
    Kad će biti slijedeći pregled AS u Rijeci, znate li možda?? Da li nam mogu pomoći staviti TT Rodine savjetnice?
    Hvala

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

TT ima 4 kraja. 2 idu na zadnji dio sjedalice, jedan (onaj s kopčom) na sidrište i četvrtim se zateže. ne kužim kako može biti labav.

o kojem se autu radi?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    TT ima 4 kraja. 2 idu na zadnji dio sjedalice, jedan (onaj s kopčom) na sidrište i četvrtim se zateže. ne kužim kako može biti labav.

o kojem se autu radi?
    Imamo Toyotu Auris.
    Ja sam sama to pokušala zategnuti ali ne mogu baš jer su mi prsti stalno u zavojima pošto imam jak kontaktni dermatitis pa zaista ne mogu. Više ne znam ni di mi je knjižica s uputstvima.... Ma ja mislim da sam krivo sve stavila, bilo je to na brzinu i u polumraku dok sam namještala....
    Baš sam

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Auris još koliko sam vidio nije na popisu odobrenih vozila ali to je vjerojatno zato što se popis ne ažurira prečesto. Vjerojatno će za njega vrijediti kao i za Corollu a to je da se može na sjedalima iza vozača i suvozača montirati sa i bez TT-a. Preporučam da ga ipak koristite jer pruža dodatnu sigurnost. Nažalost ne znam kada će biti sljedeći pregled u Rijeci (obavijest će biti na portalu i forumu) ali neka ti netko proba pomoći montirati. Stvarno nije preteško.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •