Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Zakon o zaštiti potrošača, ili pitajte sorcie : )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zakon o zaštiti potrošača, ili pitajte sorcie : )

ovako
    na večernjem šopingu u mercatoru kupila sam pidžamu staroj s popustom 10%
    i falila broj
    i išla zamjeniti
    i računala zamjenu stvar za stvar
    istu pidžamu samo veći broj

ali oni su to provukli kroz blagajnu, meni naplatili pidžamu po punoj cijeni i od toga oduzeli iznos koji sam ja platila s popustom

ja se s tim nisam složila

da sam ja to vratila i tražila zamjenu za nešto drugo, onda bi se složila da mi uvaže iznos koji sam platila

ali ja sam tražila istu stvar, isti artikl, ista boja, sve isto, samo drugi broj

i nisam htjela pristati na to da mi naplate više nego što sam je ja platila

radi se od desetak kuna, i nisam se natezala radi toga već iz principa

da okrenemo pilu naopako, da nešto kupim po punoj cijeni i hoću to mijenjati za drugi broj, a to je u međuvremenu došlo na sniženje, da li bi mi uz zamjenu dali i razliku novca?
    čisto sumnjam

lastane, pardon, sorcie, tko je u pravu?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila vagu. koja se pokvarila. i vratila sam ju - i tražila pare...
    vaga je bila na sniženju, a meni su vratili isti iznos novca koji sam JA platila.

u čemu je bila fora? ta "nova" pidžama nije bila na sniženju? ili su oni imali "večernji" popust?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno svasta. I ja bih se natezala jer me to bas ljuti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu naći ništa jasno u zakonu... no ako se radi o istom proizvodu, a 10% popusta NIJE vezano uz određenu veličinu tog proizvoda - definitivno ne bih pristala na doplatu.

naime, oni moraju provući OBA proizvoda kroz blagajnu. 1 na + (povrat), i 1 na - (izlaz).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel' postoji vremenski rok u kojem mogu vratiti/zamijeniti proizvod?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam suprotni primjer: kupila maloj tenisice, kad one knap. Nakon dva dana dođem ih zamijeniti za broj veće, kad one duplo snižene! Taman sam se mislila požderat živa što sam popušila pola novaca, kad me prodavačica upita što ću još uzeti za oatatak novaca!!! Znači, priznali su mi cijenu po kojoj sam ih platila, tako da sam u povratu za te tenisice na kraju uzela iste takve tenisice samo broj veće i k tome još i čizmice :D .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

audrey, meni su htjeli vratiti manje novaca za vagu, al sam digla dreku... i dobila cijeli iznos.

mislim da ovo tvoje spada u raritet .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    ovisi gdje kupuješ. ako imaš pik i klofer karticu - možeš i nakon 3 mjeseca... uobičajeno (praksa) je puno manje, ali nisam vidjela da je propisan broj dana.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

audrey :shock: :D

to je taj obrnuti primjer od mog
    što sam ja mislila da ne igra

sorcie
    ja sam kupila pidžamu za npr. 100k
    na noćnom šopingu na kom je na sve bilo 10% popusta ona me došla 90k

išla sam je mjenjati redovnim danom i mislila sam da će to biti ja vama dam manju, vi meni veću
    tu istu pidžamu

ali oni su tražili da je ja platim 100k, a oni meni vrate 90k
    ja nisam pristala
    da sam ja tu pidžamu vratila i tražila povrat novaca naravno da bi pristala na 90k, koliko sam i dala za nju
    ili da sam je mjenjala za neku drugu robu, uzela bi robu u vrijednosti 90k
    ali ovdje nisam htjela popustiti
    da li sam pogriješila?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ovisi gdje kupuješ. ako imaš pik i klofer karticu - možeš i nakon 3 mjeseca... uobičajeno (praksa) je puno manje, ali nisam vidjela da je propisan broj dana.
    što je pik? što je klofer? :?

radi se o cipelama koje mi je zakoniti kupio not my style, pa bih ih vratila ili zamijenila za nešto nosivo. prošlo je 20ak dana

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što je pik? što je klofer? :?

http://www.peek-cloppenburg.hr/hr/web_hr/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam ja od avde...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    audrey, meni su htjeli vratiti manje novaca za vagu, al sam digla dreku... i dobila cijeli iznos.

mislim da ovo tvoje spada u raritet .
    Nije. Kupiči pipu u bauhausu. Za nekih šest mjeseci počela curiti i MD ju išao zamijeniti. Dobio drugu, a kako joj je u međuvremenu pala cijena za razliku novaca je mogao uzeti još nešto (stalak za CDe). Nakon par mjeseci i nova pipa curi, opet reklamacija i opet višak love

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kupiči=kupili

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a mi smo u konzumu kupili auto na daljinski koji je koštao 50kn, došli doma i vidili da je oštećen i nakon 3 dana ga išli vratiti, tada je auto bio snižen na 30kn i oni mene uvjeravaju da mi mogu vratit samo 30. Ja njima govorim i pokazivam račun da sam ga platila 50!!! I kaže meni teta šefica da ako ja hoću 50kn nazad da će oni onda onih 20kn razlike odbiti od plaće curi koja je u tom trenutku radila na blagajni

I meni bilo žao cure i onda smo uzeli neki kamion koji je opet koštao 50 kn i nadoplatili 20kn

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    kaže meni teta šefica da ako ja hoću 50kn nazad da će oni onda onih 20kn razlike odbiti od plaće curi koja je u tom trenutku radila na blagajni
    u konzumu su odvratni i igraju baš na to - da ti je žao neke zaposlenice koja je ni kriva ni dužna.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

U Superkonzmu sam kupovala dječje robice za vrijeme happy hour-a. Nisam se baš snašla s brojevima za nećake, pa je od 10-ak kupljenih komada valjda njih pola bilo krive veličine.
    Došla sam za dan-dva i na info pultu ostavila krive veličine, otišla na odjel izabrati nove (taj put izbor je bio puno veći), pa opet na info put da radnica izkontrolira zamjenu.
    Za jedan je kompletić čak bila drukčija kombinacija boja.
    Nikakve nadoplate ili povrata nije bilo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    da li sam pogriješila?
    po mom - nisi.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

već dva dana tražim staru temu i sad nabasam na ovu gdje se direkt pita sorci . Eto, ja samo da kažem kako na okretištu Črnomerec na dućanu Rosi piše sniženje sve obuće 50 %, a u biti se odnosi samo na onu obuću koja već nije snižena 10,15 ili 25 % ( ako se ne varam čini mi se da je prodavačica rekla da su 50 % snižene samo tenisice Dinamo i Hajduk). Savjet Sorci,savjet molim . Da tražim da mi skinu 50 % od npr. dječjih tenisica na kojima je već istaknut popust 10 % ili :? ( ovo veliko sniženje je istaknuto na svim staklenim površinama dućana ).Može i neki članak na koji se mogu pozvati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sniženje i rasprodaja

Članak 20.
    (1) Proizvod koji se prodaje na sniženju, odnosno rasprodaji mora biti jasno, vidljivo i čitljivo označen cijenom prije i cijenom nakon sniženja, odnosno tijekom rasprodaje.

(2) Ako je postotak sniženja cijena objavljen u rasponu, najveći postotak sniženja na početku sniženja, odnosno rasprodaje, mora se odnositi na najmanje jednu petinu svih proizvoda na sniženju, odnosno rasprodaji.

(3) Na cijene proizvoda na sniženju, odnosno rasprodaji odgovarajuće se primjenjuju odredbe članka 9. ovoga Zakona.

(4) Rasprodajom iz stavka 1. ovoga članka smatra se prodaja robe po sniženoj cijeni u slučaju prestanka poslovanja trgovca, prestanka poslovanja u prodajnom objektu i prestanka prodaje određenog proizvoda iz predmeta poslovanja trgovca.

(5) Sniženjem iz stavka 1. ovoga članka smatra se prodaja robe po sniženoj cijeni nakon proteka sezone, prodaja proizvoda s greškom, prigodna sajamska prodaja u okviru sajamske priredbe i stalna prodaja po sniženim cijenama u specijaliziranim prodavaonicama, bez obzira na razloge sniženja cijene.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala,

odem danas u dućan i pred prodavačicom mužu spomenem kak im vani piše sve 50% sniženo, a kak je u dućanu toliko sniženo svega par modela, kad prodavačica ko iz topa: piše vam DO 50%. Izađem iz dućana kad ono na svim reklamama ručno dopisano DO :shock: . Ili si ti sorci bila u kupovini ili neka forumašica tamo radi :? .

I jesi li tržila šta?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

što napraviti kada traže plaćanje unaprijed na račun, a firma je, blago rečeno sumnjiva
    ja bih platila odmah cashom i uzela robu
    ne, vele oni - isporuka za 8-10 dana, a uplata odmah na račun
    probala sam sa akontacijom 100 kuna, a resto (400) kod preuzimanja - ne žele ni tako
    što i kako da odigram? što tu zakon o potrošaču može?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u švicarskoj nema zamjene na sve stvari s popustom.

a odnedavno je h&m uveo datum do kojeg možeš zamjeniti stvari (bez popusta), piše na računu. mada su se do sada pokazali kulantni i mijenjaju (bitno je naravno imati račun i da se ne radi o sniženoj robi).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    što napraviti kada traže plaćanje unaprijed na račun, a firma je, blago rečeno sumnjiva
    ja bih platila odmah cashom i uzela robu
    ne, vele oni - isporuka za 8-10 dana, a uplata odmah na račun
    probala sam sa akontacijom 100 kuna, a resto (400) kod preuzimanja - ne žele ni tako
    što i kako da odigram? što tu zakon o potrošaču može?
    tvoja lova, tvoj izbor. ne znam što je to tako vrijedno i jedinstveno - da želiš riskirati...

ja ne plaćam unaprijed - pogotovo ne kad traže SVE. tako sam platila stolaru za izradu kuhinje - pa sam na kraju novac dobila preko suda časti - pod prijetnjom oduzimanja obrtnice dotičnom... a još sam ga i poznavala...

stol sam platila i odnesla. stolica nije bilo. njih su naručili, i kad su stigle (rađene su s drugom tkaninom od standardne) - platila. naručila sam kuhinju - bez ijedne lipe. zvali su me dan prije isporuke da dođem platiti. itd...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedini to imaju pa se zato i tako komotno ponašaju
    postoji mi alternativa, dosta skuplja, ne tako dobra - ali bar mi se čini nofci ziher
    :/ znam da moram odlučiti sama
    nadala sam se da se na nekaj mogu pozvati pa da inzistiram na drugačijim uvjetima plaćanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •