Stranica 2 od 14 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 670

Tema: Novi zakon o radu trgovina, ili cega vec

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni ne treba trgovina nedjeljom.
    I ne idem na misu, ne radim nedjeljom, nikada i nisam. Obavim kupovinu ako mi baš nešto fali u subotu, a u nedjleju friškog kruha ima u pekari.
    A što vrijedi slobodan dan u tjednu kada onda nisi s familijom. Djeca u školi, vrtiću, muž na poslu.
    Pa svrha slobodnog dana je da ga provedeš s obitelji, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svrha slobodnog dana je da napuniš "bateriju" da možeš nastaviti raditi
    naime čovjeku je nužan taj time-out, inače pregori
    a novac se ne može kotrljati bez pogonske snage čovjekovog rada

kakva obitelj? onda singlovi ne bi trebali 1/7 neradni dan?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    naravno da je, ali mislim da će se baterije uspješnije napuniti uz djecu, muža, prijatelje, obiteljski ručak, druženja, izlete... nego kad si sam doma.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    da se primijetiti da su forumašice koje rade u dućanima za neradnu nedjelju. nije tu u pitanju samo plaćanje ili neplaćanje te nedjelje, nego to da budu doma sa obitelji što je razumljivo, jer mislim da nije isto biti doma nedjeljom kada djeca nisu u školi ili vrtiću i kad muž nije na poslu ili recimo srijedom.
    X

Jako mi je drago da ti ljudi konačno mogu provoditi jedan dan u tjednu zajedno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naravno da je, ali mislim da će se baterije uspješnije napuniti uz djecu, muža, prijatelje, obiteljski ručak, druženja, izlete... nego kad si sam doma.
    kako tko
    meni potpuni odmor znači samoću

ali poanta je da cilj 1/7 neradnog nije ništa romantično tipa obiteljsko veselo druženje nego čisto jer drukčije ljudi ne funkcioniraju = iscpriti češ ih i onda ništa od posla, dakle ništa od profita

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    neki do njih će sad moći provoditi 24/7 sa obitelji, jer će dobiti otkaz kao višak

nije li to divno
    slijedi nam kriza, biti će otpuštanja i bez neradnih nedjelja
    u varaždinskoj bolnici sestre dobivaju bonuse za rad u neradnim danima, pa se guraju tko če taj dan raditi

znate li šta je smjena 8-8
    8 sati radiš, 8 si kući, onda 8 sati radiš,8 si kući
    to su tvornice
    e to je isrpljujuće

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

neki do njih će sad moći provoditi 24/7 sa obitelji, jer će dobiti otkaz kao višak
    Da, to je glavni argument zašto nastaviti s radom nedjeljom. Iako mi je žao ljudi što će dobiti otkaze, mislim da je korist veća.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je korist veća.
    za koga?
    nije li ti svejedno raditi nedjelju ili raditi smjenu 8-8 u nekoj tvornici?

zar nije bolje tražiti 50% veću cijenu satnice za nedjelju? Natjerati inspekciju da rade svoj posao, da taj rad bude plaćen

šta je sa onima koji žele raditi? nebitno kad?
    šta je sa onima koji rade u tvornicama koje moraju raditi 24h na dan?

šta je sa konobarima?
    ili oni po defoltu nemaju obitelj?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mgrubi, ne bih dalje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fale ti argumenti?

ovaj zakon je prašina u oči
    da ne mislimo o nečem gorem
    a ima toga, od Slovenije, ruskog plina (izvozimo Italiji plin po 6-8 centi a uvozimo lošiji rusko po 25 centi - tko je to potpisa), participaciji, krizi, oduzimanju terena za golf igrališta, krova arene koji bi mogao kolapsirati pod snijegom ..............

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, to je glavni argument zašto nastaviti s radom nedjeljom. Iako mi je žao ljudi što će dobiti otkaze, mislim da je korist veća.

a tko im radi od ponedjeljka do subote? neki drugi ljudi?
    a ove koje otpustaju, njih zaposle samo da odrade nedjelju, pa sad kad je nedjelja neradna, moraju im dati otkaz?? ma dajte.....

usporedba s policijom i bolnicama ne stoji, jer su to sluzbe koje moraju funkcionirati, ne mozes bolesniku u intenzivnoj reci, sori, sad cemo vas iskopcati s aparata, sutra je nedjelja, opet nastavljamo u ponedjeljak

ali speceraj mozes kupiti u subotu, ili koji dan ranije (pogotovo ako unaprijed znas da nemas gdje slijedeci dan), da bi imao sto jesti u nedjelju

mene recimo zivcira radno vrijeme drzavnih sluzbi, gdje ja, da bih obavila bilo sto u opcini, na gruntovnici, poreznoj upravi, u elektri.... bilo gdje, moram izlaziti ranije s posla ili kasniti na posao ili uzimati dan godisnjeg (ako imam vise toga za obilaziti) da bih obavila sto trebam. zato sto rade do 16h (isto kao i ja), negdje stranke primaju do 15h. i subotom ne rade.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa da, neki kažu da su ovi otkazi iz revolta trgovačkih kuća, ne iz potrebe. Ko će ga znat. Svakako će trebat vremena da se sve to ustabili.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kako tko
    meni potpuni odmor znači samoću
    i meni kad sam doma s djetetom recimo na bolovanju, onda trebam mira, barem na pola sata.
    kad radim od jutra do sutra i djecu vidim par sati na dan, onda mi je ta nedjelja uz djecu odmor.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čista matematika

radi nedjelje su morali uzeti dodatne ljude, jer im moraju osigurati 1/7 neradni dan
    čista matematika

pa nije prvi put pušten ovi zakon, zadnji put je bilo otkaza i otkaza

ugostitelji ne moraju raditi nedjeljom, nisu oni nužni , zar ne? zašto njih nije zahvatilo?

kladim se da će ovi zakon neće dočekati ljeto
    nije prvi niti zadnji put da izbace zakon pa ga povlače .... kao zabrinuli se

kao Zagrebačka je trebala dignuti kamate na kreditzi, pa je uletio Super-sanader i spriječio je to?
    mi smo u banani, jer nam je država banana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podjsetimo se ljetnog radnog vremena
    kad se vrijeme produžilo na 22h? kad je Sanader otišao na ljetovanje, pa nije mogao ništa kupiti u večernoj šetnji gradom

tako to kod nas funkcionira

zar je obitelj bitna samo 8/12 mjeseci godišnje? jer radne nedjelje idu dalje kroz novogodišnjo vrijeme i ljeti

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3210512/index.do
    rekoše iva jurković, željko kerum i zdravko pevec.
    da mi je pitati njihove radnike što misle o tome.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpisujem MGrubi. Tjedan ima sedam dana, svi ljudi nemaju obitelj, svim ljudima s obitelji nije bas nedjelja vazna. Neki bi radili i nedjeljom, neki nocu. Za adekvatnu naknadu.. Zasto bi bio problem to omoguciti? Ne mora biti, ali lakse je provesti zabranu. (Da, zanima i mene koliko ce dugo zabrana trajati.)

Inace, uzasno me zanima koliko se sra.nja mora dogoditi u ovoj drzavi, a da ista nekako pokrenu ljude da bar probaju promijeniti drzavnu garnituru.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, nismo u komunizmu

njih hvataju zakoni kapitalističkog tržišta, a to je povečaj profit ili umri

mogli bi oni i plaćati više svoje radnike, al onda će ih progutati veći lanci
    da bi opstali moraju povečavati profit

ne govore damo oni kontra ovog zakona, počeli su se i sindikati zabrinjavati, iako su u početku se slagali sa tim zakonom

ugostitelji i trgovine su iste po neophodnosti rada nedjeljeom
    zašto su zaobišli ugostitelje? zašto trafike mogu raditi?

osim toga, ako je nekom važno da bude nedjelju sa djecom, neće raditi nedjelju
    uvijek može dati otkaz i raditi negdje gdje nema radne nedjelje

oni koji nemaju obitelj, ili im je svaka kuna od životnog značaja raditi će bilo šta bilo gdje

da ti ja odgovorim zašto su ugostitelje zaobišli: da gospoda ne moraju kuhati nedjeljom

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

osim toga, ako je nekom važno da bude nedjelju sa djecom, neće raditi nedjelju
    uvijek može dati otkaz i raditi negdje gdje nema radne nedjelje
    aha da, a možda su u šumi.
    onaj tko radi u nekom trgovačkom lancu za 2000 kuna i svetkom i petkom sigurno je to izabrao jer obožava taj posao.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onaj tko radi u nekom trgovačkom lancu za 2000 kuna i svetkom i petkom sigurno je to izabrao jer obožava taj posao.
    točno, i kad bi imali opciju extra plaćen rad nedjeljom, mislim da bi im to bilo važnije nego neradna nedjelja

radi jer mora
    otkaz će ih debelo ugroziti
    RH mora povećavati broj radnim mjesta
    ne ih ukidati

zašto su ugostitelji zaobiđeni?

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni nikakav extra plaćen rad nedjeljom ne može nadoknaditi dan s djetetom i mužem, jer je to jedini dan kad možemo biti svi zajedno

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni nikakav extra plaćen rad nedjeljom ne može nadoknaditi dan s djetetom i mužem, jer je to jedini dan kad možemo biti svi zajedno

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vi sto se veselite slobodnoj nedjelji, a koliko je vaših kolega ili kolegica izgubilo posao zbog nedjelje? koliko bi se veselili da ste vi jedne od njih?
    samo u konzumu u mom kvartu je 5 zaposlenica dobilo otkaz. a konzum inace nije oduvijek radio nedjeljom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    e pa?
    nečeš raditi tamo gdje je nedjelja radna

a da si kuharica u restoranu?

ako ti nedjelja učini razliku sa 2000kn na 2500 kn? ili na 3000? kad se spaja kraj sa krajem na jedvite jade?

živiti se mora, raditi se mora
    ko bi inače bio pomorac

čisto sumnjam da itko radi u Konzuma za 2000kn , jer voli taj posao

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    točno tako!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

btw odakle vam da je plaća u Konzumu 2000 kn? :?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je ovaj zakon takva bedastoća.
    Prvo, čisto s ekonomskog stajališta - usred krize limitirati rad nedjeljom čime se smanjuje potrošnja i uzrokuje višak radne snage?? Druge stvari neću ni navoditi da se ne ponavljam.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako ste vi branitelji neradne nedjelje toliko zabrinuti za trgovce, zašto vam ne smetaju ugostitelji?
    ili oni nemaju ista prava ko trgovci?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To s ugostiteljima je i meni glupo - zašto rade birtije, a ne pekarna? Što je prosječnom Hrvatu potrebnije osigurati pivo ili kruh?
    A da ne spominjem kladionice...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    To s ugostiteljima je i meni glupo - zašto rade birtije, a ne pekarna? Što je prosječnom Hrvatu potrebnije osigurati pivo ili kruh?
    A da ne spominjem kladionice...
    x
    licemjerje i bacanje prašine u oči

doktori i ministarstvo ratuju oko participacija, jel mene samo to brine?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Blizu mene je jedan veliki i poznati zg restoran, i nikada ne radi nedjeljom. :? Možda je to od restorana do restorana, odnosno nije regulirano?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije zabranjeno
    ako hoćeš raditi, ko ti brani?

ovdje svi restorani, kafići, pizzerije koje rade van sezone, rade i nedjelju

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da se primijetiti da su forumašice koje rade u dućanima za neradnu nedjelju. nije tu u pitanju samo plaćanje ili neplaćanje te nedjelje, nego to da budu doma sa obitelji što je razumljivo, jer mislim da nije isto biti doma nedjeljom kada djeca nisu u školi ili vrtiću i kad muž nije na poslu ili recimo srijedom.
    X

slažem se i podržavam zakon

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako ste vi branitelji neradne nedjelje toliko zabrinuti za trgovce, zašto vam ne smetaju ugostitelji?
    ili oni nemaju ista prava ko trgovci?
    Ma problem je samo u tome sto se (barem do sada) nije javio/la niti jedan/na ugostitelj/ica. Na forumu ima trgovaca, kao sto ima i profesorica koje se redovno javljaju kad je hot topic skolstvo.

Nitko ne porice da mu je jasno zasto nekom nedjelja puno znaci. Samo ponavljamo da nam nije jasno zasto ne postoji taj izbor. Odnosno, i to nam je jasno. Drzava je u banani, a vode je.... oni sto banane jedu.

Hipotetska situacija, odnosno pitanje onima koji podrzavaju zakon jer ce ti ljudi (trgovci) konacno provoditi jedan dan u tjednu zajedno:
    MM ugostitelj, ja medicinska sestra. Koji dan u tjednu provodimo zajedno? Sto cemo zabraniti da mojoj obitelji bude bolje?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    meni je ovaj zakon takva bedastoća.
    Prvo, čisto s ekonomskog stajališta - usred krize limitirati rad nedjeljom čime se smanjuje potrošnja i uzrokuje višak radne snage?? Druge stvari neću ni navoditi da se ne ponavljam.
    X
    Pretpostavljam da ce Zakon pasti na Ustavnom sudu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

JA SAM RADILA U KONZUMU I UVJEK SE SJETE doci kupiti salatu i pitaju jeli svjeza u nedjelju 5 do 13 sati. ili po prasak za pecivo jer joj se upravo sad kad se digla jede kolac, usput placa u konzumu je od 2500-3300 zavisi gdje radis. moj muz je danas na poslu dobio mlijeko,brasno,secer,ribu i ulje tak da svi trk bezinnska ak nemozete bez kupovine

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni zatvoreni dućani nedjeljom ne znače ništa. Nisam toliko komotna i preživit ću ako nemam nešto u kući u nedjelju, za sve postoji nekakva zamjena. Ali s druge strane, znam da bi većina ljudi ipak radila nedjeljom a da im se za to i plati pa ne vidim svrhu svega ovoga.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovak, u Getrou bi se otkazi dijelili bez obzira na radne/neradne nedelje.
    Krenuli su s njima još početkom prosinca, znači dok su još bile radne nedelje.I nisu još gotovi sa svima.
    Zanimljivo mi je, kak se administracija ne smanjuje.
    Ja sam za neradnu nedelju, čisto zato što nam je inspekcija u banani.
    Niti su ti ljudi adekvatno plaćeni, niti im se osigurava slobodan dan u tjednu.
    Sjećam se kada se trgovina zatvarala subotom u 12 i do ponedeljka 7 nije bilo ničega.I ništa nam nije falilo.Kupio se kruh, mlijeko i ostalo prije i sve 5. Više smo se družili. Nije bilo toliko stresa.
    U većini tc ljudi ima taman ili čak premalo, nikakav višak.
    Netko je tu usporedio rad u tvornici.
    Radila sam u tvornici, radila sam i u trgovini.Trgovina mi je teža.
    Manje sam bila plaćena, psihički puno više opterećena, slobodna svaku drugu nedelju, prekovremeni ne postoje.
    U tvornici imaš svoju satnicu, sve preko ide ili u dodatne kune ili u slobodne dane. Nemaš manjka, znači ne skidaju ti s plaće(što se po zakonu ne bi smjelo, ali eto...radi se)
    U godišnji ti se ne računaju subote.
    Itd.itd. da ne nabrajam.
    Nekada su najugledniji ljudi bili trgovac, učitelj i svečenik.
    Trenutno trgovci imaju najlošiji status.
    Ljudi su bahati.Umjesto da se pokuša rješiti jedan po jedan problem,
    bilo kakav pomak se automatski pokušava stopirati uz izgovor zašto bi tebi bilo bolje kad nije meni.
    Ne možemo tako razmišljati.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako već spominjemo čistu matematiku, i trgovci vele da su nedjeljom imali najbolji promet, kako im nije palo na pamet, da će se promet koji su imali nedjeljom prerasporediti na ostale dane u tjednu, jer neće ljudi prestat kupovat špeceraj i ostalo, jedino to neće više činiti nedjeljom. Ako je netko htio kupiti salatu u nedjelju, pa, kupit će je u subotu. Vjerojatno će gubitka ipak biti, ali mislim da ga prenapuhuju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma većini ljudi ne fali šoping , fali im mjesto za izlazak.
    Malo tko još vodi djecu šetati uz more , npr. nego svi idu u Mercator u igraonicu ili u City galeriju.
    Meni sad svi frendovi kukaju da ne mogu u miru popit kavu , a taj mir se
    zvao Mercator jer ima igraonicu kraj kafića.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ne razumijem ljude koji si nemogu kupit sve što im treba dan prije.očito je da se bune oni koji su nedjeljom bili doma sa svojima i kojima su nedjelje neradne.
    ma poludim kad vidim u novinama da jedna žena u nedjelju ide na benzinsku kupiti šečer,ulje,sol itd, (i to po jako velikoj cjeni) ma ženo Božja gdje si bila dan prije!"!!!!!!!!ljudi rade od muhe slona sad pa ak im je baš do šetnje nek šeču po sviježem zraku !!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj npregiba prvotno napisa
    ma poludim kad vidim u novinama da jedna žena u nedjelju ide na benzinsku kupiti šečer,ulje,sol itd, (i to po jako velikoj cjeni) ma ženo Božja gdje si bila dan prije!"!!!!!!!!ljudi rade od muhe slona sad pa ak im je baš do šetnje nek šeču po sviježem zraku !!!
    Vidiš, ti poludiš od te slike, a ja bih danas dala više novaca samo da izbjegnem ČUDO u Konzumu.

Uglavnom, parkirnih mjesta nema, kolica i košarica nema. Ni kraj blagajne. Sve su zauzete. Na blagajnama nepregledni red, na mesnici bar 35 ljudi, do ničega se ne može doći, ljudi se sudaraju, guraju, atmosfera je užasna...E, da je i sutra otvoren toga ne bi bilo.

Da ne duljim-Konzum je danas ostao bez mojih 660 kuna. Ne dam, ne želim kupovati u takvoj atmosferi. Ušla sam, pogledala to, izašla, otišla do Mecatora 500 m dalje i kupovala u miru uz glazbu, na blagajnama ljubazne prodavačice, mesar mi odrezao najtanje juneće šnicle koje sam vidjela, na policama sve uredno, ne guraš se ni sa kim.... Previše sebe volim da bih si dozvolila da me netko za moje novce tak maltretira. Radje ću ih ostavljati Slovencima.

Btw, da ne ispadne da sam razmažena: i jučer sam poslijepodne nakon posla pokušavala obaviti kupovinu. Ista slika. E, sorry, bez mene.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa ja sam u stanju kupiti kruh i mlijeko na benzinskoj po duplo većoj cijeni u nedelju. Probaj imati 60satno radno vrijeme tjedno i onda još imati vremena i živaca subotom stajati u redu jer je nedjelja neradna.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Probala danas kupiti ono sto preko tjedna ne stignem. Situacija je bila slicna kao i u miminom slucaju. U lokalnom Konzumu su me pregazili, a roba na policama dobro da nije bila i pojedena. Moram priznati, gadi mi se uzeti s police. Bas tako lijepo su stvari izgledale. Setala sam i do preko nekoliko ducana.

Nakon svih izgubljenih zivaca, ne znam imam li sve sto mi treba - sutra, a i vecinu sljedeceg tjedna.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Probala danas kupiti ono sto preko tjedna ne stignem. ....

Nakon svih izgubljenih zivaca, ne znam imam li sve sto mi treba - sutra, a i vecinu sljedeceg tjedna.
    ista stvar...

da ne kažem kako su debelo iskoristili gužvu, i sve nafutrali naskupljim kruhom, a ono što je manje skupo - prodavali su samo ogromne kruhove (malih ni za lijek )...

da li netko zna - radi li neka prehrambena trgovina u sloveniji, blizu male granice (ono prema grdancima)??? brže ću stići do tamo, nego ući u city centar

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    da li netko zna - radi li neka prehrambena trgovina u sloveniji, blizu male granice (ono prema grdancima)??? brže ću stići do tamo, nego ući u city centar
    Kaj? Idemo na izlet ??

Ustvari, mogli bi napuniti aute i krenuti izvan Zg u kupovinu. Podijelimo gorivo, popijemo kavu i obavimo shoping u (relativnom) miru.

Sorcie, za CC1. Mogu misliti kak je tek tamo bilo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, pa trebate se snaći i lijepo naručiti iz konzuma preko interneta

i onda me nazove tip i veli - oprostite fali nam 15 artikala sa vašeg popisa....
    između ostalog uopće nemaju troslojnog wc papira niti brašna...
    al to ima svoju bolje stranu, fino mi zbog toga ne naplate prijevoz bez obzira kaj je ceh 300 kuna

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    e, pa trebate se snaći i lijepo naručiti iz konzuma preko interneta
    lopovi... kod njih kupujem kad moram...

i razmišljala sam da bi mi možda diša mogao odobriti poneku radnu nedjelju, u zamjenu za "običan" dan... bez nadoplate ... pa da bude jedna mjesečno - bilo bi mi super...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Potpisujem MGrubi. Tjedan ima sedam dana, svi ljudi nemaju obitelj, svim ljudima s obitelji nije bas nedjelja vazna. Neki bi radili i nedjeljom, neki nocu. Za adekvatnu naknadu.. Zasto bi bio problem to omoguciti? Ne mora biti, ali lakse je provesti zabranu. (Da, zanima i mene koliko ce dugo zabrana trajati.)

Inace, uzasno me zanima koliko se sra.nja mora dogoditi u ovoj drzavi, a da ista nekako pokrenu ljude da bar probaju promijeniti drzavnu garnituru.
    Ništa se neće promjeniti, ovo je samo još jedna u nizu caka kojom se zamagljuju veći problemi u državi.
    A kaj se tiće ovog boldanog, ista stvar, ko je svih ovih godina provjeravao poslodavce na koji naćin plaćaju radnicima, nitko. Tako i kad se ponovno izglasa rad Nedjeljom (a hoće uskoro), opet ćemo ostati kratkih rukava.
    Ono kaj je sigurno, da radnici nemaju ama baš nikakvu zaštitu, nikog kome se mogu obratiti za pomoć. U državi vlada pravilo da radiš dokle možeš, a kad više nemožeš, dođe drugi na tvoje mjesto i tako ukrug i do besvjesti.
    Za sve to smo si sami krivi, jer nismo jedan drugome potpora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •