Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: RASTAVA NEVJENČANIH SUPRUŽNIKA?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno RASTAVA NEVJENČANIH SUPRUŽNIKA?

ili kako već da nazovem ovi post..
    naime, situacija je malo prekomplicirana, a ja neznam više u svemu tome šta prvo učinit............................u vezi, tj zajedničkom životu smo skoro 3godine, veljača 2006..prošle godine sam rodila malog anđela, a u vrijeme trudnoće sam neko vrijeme provela u sigurnoj kuči zbog njegovog nasilnog ponašanja, i pred kraj trudnoče sam mu se vratila.......jedno vrijeme je sve bilo o.k. a nedavno opet policija, problemi...socijalna radnica je u sve upućena, ali ni poštenog savjeta, ni riješenja, kao da su izgubljeni u svemu, niti nemam više volje kontaktirat ih, o policiji neću niti govorit, popiju oni još i čašicu s njim!.....
    Moj problem je taj šta je on imučniji i manipulatorski tip je, a ja "samo" majka njegovog djeteta... nonstop mi prijeti da će mi uzet dijete, zatvorit me u ludaru (šta je najgore bivšu djevojku je i proglasija neuračunjivom, i bila je na ljećenju od ničeg!).. Ja nema ništa osim djeteta, a on ima sve, novac, moć, stan...ja ništa, otac me se odreka zbog njega, razbaštinija me, namam novac, 1600kn porodiljnog do veljače, nemam di stanovat, nemam nikoga jer me on od svih makao.......neznam kako da se maknem od njega, šta da radim..namam više volje okolo tražit savjete šta mogu učinit, a i pod njegovim nadzorom sam i kad spavam!....

Zato molim ako mi netko može reč šta bi triba bit moj prvi korak za maknit se od njega, možda sud?..kako se u mojoj situaciji bez materijalnih sredstava borit za dijete.....spremna sam na sve, samo neznam odakle poćet.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prije svega maknut se od njega, kazes da si bila u sigurnoj kuci vec, da probas opet pa onda da ti njihova pravna sluzba pomogne?
    Ili probaj preko Caritasa, imaju i oni kuce kojima je cilj pomoc mladim samohranim majkama da srede zivot, ali njihove adrese nisu tajne.
    S obzirom na situaciju mislim da je bolje da se sklonis tamo gdje te nece tako lako naci.

Zelim ti puno srece i snage da izdrzis ovo tesko razdoblje, tesko je biti sam u ovakvim situacijama

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednamama, dobro došla!

Kao prvo, reći ću ti nešto što si već i sama čula: nasilnik će uvijek ostati nasilan. Makni se od njega, radi sebe i svojeg djeteta.
    Kontaktiraj iste one koji su ti pomogli i zaštitili te u sigurnoj kući.

S druge strane, na našem pdf-u jednoroditeljske obitelji postoji popis udruga samohranih roditelja (link).

Izvanbračna zajednica se prekida kad osoba iz nje izađe. Ali, ti svoja roditeljska i osobna prava kao i zdravlje moraš zaštiti. Uz gore navedeno, savjetujem ti da se javiš na udruge koje pomažu zlostavljenim ženama:

udruga Duga http://www.duga-zadar.hr/ Ivana Gundulića 2 d 23000 ZADAR tel.: 023 / 332-059

i ovdje je popis udruga koje bi mogle pomoći ženama.

Također, probaj se obratiti u Caritas.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Prije svega maknut se od njega, kazes da si bila u sigurnoj kuci vec, da probas opet pa onda da ti njihova pravna sluzba pomogne?
    Ili probaj preko Caritasa, imaju i oni kuce kojima je cilj pomoc mladim samohranim majkama da srede zivot, ali njihove adrese nisu tajne.
    S obzirom na situaciju mislim da je bolje da se sklonis tamo gdje te nece tako lako naci.

Zelim ti puno srece i snage da izdrzis ovo tesko razdoblje, tesko je biti sam u ovakvim situacijama
    thanks za savjete....i za sreću, sve je dobrodošlo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala..svaki savjet i podrška mi tribaju.... prije sam osuđivala žene za koje sam čula da imaju problem koji ja danas imam, previsoko sam letila i mislila kako su nesposobne, ali danas žalim zbog takvog razmišljanja jer takve situacije te jednostavno zadese i bespomoćan si.....hvala za svaki savjet i podršku.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: RASTAVA NEVJENČANIH SUPRUŽNIKA?

Citiraj jednamama prvotno napisa
    ili kako već da nazovem ovi post..
    naime, situacija je malo prekomplicirana, a ja neznam više u svemu tome šta prvo učinit............................u vezi, tj zajedničkom životu smo skoro 3godine, veljača 2006..prošle godine sam rodila malog anđela, a u vrijeme trudnoće sam neko vrijeme provela u sigurnoj kuči zbog njegovog nasilnog ponašanja, i pred kraj trudnoče sam mu se vratila.......jedno vrijeme je sve bilo o.k. a nedavno opet policija, problemi...socijalna radnica je u sve upućena, ali ni poštenog savjeta, ni riješenja, kao da su izgubljeni u svemu, niti nemam više volje kontaktirat ih, o policiji neću niti govorit, popiju oni još i čašicu s njim!.....
    Moj problem je taj šta je on imučniji i manipulatorski tip je, a ja "samo" majka njegovog djeteta... nonstop mi prijeti da će mi uzet dijete, zatvorit me u ludaru (šta je najgore bivšu djevojku je i proglasija neuračunjivom, i bila je na ljećenju od ničeg!).. Ja nema ništa osim djeteta, a on ima sve, novac, moć, stan...ja ništa, otac me se odreka zbog njega, razbaštinija me, namam novac, 1600kn porodiljnog do veljače, nemam di stanovat, nemam nikoga jer me on od svih makao.......neznam kako da se maknem od njega, šta da radim..namam više volje okolo tražit savjete šta mogu učinit, a i pod njegovim nadzorom sam i kad spavam!....

Zato molim ako mi netko može reč šta bi triba bit moj prvi korak za maknit se od njega, možda sud?..kako se u mojoj situaciji bez materijalnih sredstava borit za dijete.....spremna sam na sve, samo neznam odakle poćet.
    kao 1. prijaviti ga CZSS
    kao 2. prijaviti ga policiji
    kao 3. javiti se nekoj od ženskih udruga (B.A.B.E. imaju dobru i besplatnu odvjetnicu)
    kao 4. ne uskratiti mu viđanje djeteta jer ako te za to rpiejvit ti si također u prekrđaju (on ima pravo na viđanje djeteta kao i ti ono je vaše)

I SRETNO

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žao mi je da si u takvoj situaciji. Nemoj osuđivat sebe zbog svog prijašnjeg razmišljanja. Pokušaj nekako uspostavit kontakt sa svojim roditeljima. Treba ti njihova podrška. Tvoje dijete je njihovo unuče. Proradit će im srce.
    Možda netko iz obitelji Vas može ponovo povezat. Sretno draga!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •