Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: recepti za dugi uski kalup za kolače

  1. #1
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,794

    Početno recepti za dugi uski kalup za kolače

    evo pitanja, kad sam pekla božićno-novogod. kolačiće skužila sam da imam i ovaj kalup, koristila ga valjda 1x
    onako je dug i uzak i dubok
    imate li neki zgodan recept za taj kalup, a da nije nešto ful komplicirano, da se napravi za kojih 10-ak min. po mogućnosti i tutne u pećnicu

    inače se najviše bojim da mi se u takvom kalupu kolač neće dobro ispeći pa dajte i koji savjet u vezi pečenja

    hvala

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ima onaj fini kolač koji se zove "na metre"
    fin je i dekorativan

    http://www.kuharica.hr/recepti/napit...a_metre_i.html

    a u njemu se obično peče Biskupski kruh, Kasata i slično

  3. #3
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,495

    Početno

    ja u njemu pecem Srneci hrbat

  4. #4
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Metarni kolač je MRAK ali po mojim kriterijima nimalo jednostavan.

    Srneći hrbat obično ide u onom kalupu koji ima rebra i udubljenje po sredini, a za biskupski ja imam kratke uske kalupe - ali uvijek pečem dva.

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Sjetila sam se, u ovom kalupu pečem meni prefin a jako jednostavan kolač:

    BANANENKUCHEN

    200 gr margarina/maslaca
    375 gr šećera
    375 gr brašna
    150 gr mljevenih oraha
    4 jaja
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    3 zdrobljene banane

    - peče se 1 h na 180 do 200

  6. #6
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,495

    Početno

    Srneci hrbat (nemam kalup zaobljen na dnu, vec ravni, pa pecem u njemu, po slijedecem receptu)

    15 dag oraha
    6 jaja
    2-4 rebra cokolade
    2 velike jusne zlice krusnih mrvica
    2 zlice ruma
    6 zlica secera

    za glazuru: cokolada i maslac ili margarin

    Zutanjke istuci sa secerom, dodati rastoppljenu cokoladu, mljevene orahe i miksati. Mrvice dobro natopiti rumom, dodati smjesi. Istuci snijeg od bjelanjaka i zlicom dodavati te lagano promijesati.
    duguljasti kalup dobro namazati margarinom i posuti brasnom. Uliti smjesu i peci oko 40 min na 175 st.C

    Glazura: rastopiti cokoladu s maslacem i premazati kolac.

    Varijante:
    a/ peceni kolac prerezati, namazati prekmezom i preliti glazurom
    b/ peceni kolac prvo izvana namazati pekmezom (od marelica ) i tek onda staviti glazuru

    super je uz malo tucenog slatkog vrnja na tanjuru

  7. #7
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Ja sam npr. ovo radila u takvom kalupu: http://www.damijenestoslatko.bloger....aspx?id=768810

    Jednostavno i jako fino.

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja u njemu radim orahnjaču

  9. #9
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,794

    Početno

    super, hvala na idejama :D

    baš ću probati za vikend napraviti srneći hrbat, imam sve sastojke doma, čak i šlag :D

    malo me frka pečenja, ali probat ćemo pred kraj čačkalicom

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Ja te dugacke kalupe koristim za pate (na primjer od pilecih ili guscih jetrica), engleski cajni kolac (kompliciran za raditi ali jako mljac), rozatu i meat loaf ili te mesnu strucu (ja ju radim po maminom receptu s kuhanim jajima).

  11. #11
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ja te dugacke kalupe koristim za pate (na primjer od pilecih ili guscih jetrica), engleski cajni kolac (kompliciran za raditi ali jako mljac), rozatu i meat loaf ili te mesnu strucu (ja ju radim po maminom receptu s kuhanim jajima).
    Vidiš, vidiš, nikad se mesnu štrucu nisam sjetila staviti u taj kalup. Ja je normalno zarolam i pečem na ravnom plehu. Idući put svakako ide u taj kalup.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Ja ih koristim najviše za neke kolače npr. Banana bread, ili kalup obložim folijom pa slažem red petit keksa ili piškota pa kremu pa keksi pa krema....i tako do vrha (završim s keksima) pa nakon što odstoji okrenem i sve fino stoji. Ubacim negdje i nešto voća i milina. A u njima pečem i kruh.

    No, sviđa mi se i ova ideja sa mesnom štrucom.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •