Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Privatno rodiliste 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, da ne bude da samo cekamo necije lose iskustvo pa da pljujemo

prijateljica mi se odlucila za njih i nedavno je bila na prvom pregledu. njen je dojam da nastoje da rodilja rodi sto prirodnije, nude loptu, nema stalnog ctg-a, paze na medjicu, dojenje, itd...

za kadu kazu da vecina zena odustane kad cuje koji su sve nalazi potrebni.

za stolcic kaze da vecina zena odustane jer im je pretesko sjediti na njemu (mozda im prerano ponude stolcic, on bi trebao biti samo za izgon) a stolac za radjanje je ugodniji (i takodjer se sjedi).

zvuci ok, pa sad, zivo me zanima njeno iskustvo

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nisam još trudna, ali sam več kontaktirala privatno.....dosta vas zna da mi je beba umrla u 42-om tjednu zbog pupčane vrpce......doktori su mogli to spriječiti samo da su pogledali ctg nalaz..na njemu se vidi fetalna patnja kod mog dijeteta.......
    tako da sam odlučila skupiti novce i u privatno....
    zvala sam ih i rekli su čim zatrudnim da ih zovem i da dođem kod njih....
    zbog ovoga što se desilo u prvoj trudnoči sljedeča se vodi kao visokog rizika i CR se radi tam negdje u 37-38 tjednu čim se vidi da je beba 100 posto spremna za van.......
    prvi porod sam imala vaginalni uz drip i vjerujte mi nakon svega više to nikada ne bi htjela proči.....
    možda tu i psiha ima ulogu, ali rađati i znati da nečeš ćuti svoju bebu kako plače je naravno bol za cijeli život, tako da i osobno da CR nije neophodan u drugoj trudnoči, opet bi se odlučila za njega

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

o Isuse
    moja sućut
    čisti nemar

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj iirraarraa prvotno napisa
    prvi porod sam imala vaginalni uz drip i vjerujte mi nakon svega više to nikada ne bi htjela proči.....
    možda tu i psiha ima ulogu, ali rađati i znati da nečeš ćuti svoju bebu kako plače je naravno bol za cijeli život, tako da i osobno da CR nije neophodan u drugoj trudnoči, opet bi se odlučila za njega
    taj užas sam čula već masu puta...i jednostavno ne razumijem
    kako se netko može izvrgnuti takvoj patnji ..nije mi jasno...pa liječnici su bože moj!
    držimo fige da drugi put sve prođe u redu...uz onakav team gore, čini me da da neće biti brige.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    evo, da ne bude da samo cekamo necije lose iskustvo pa da pljujemo

prijateljica mi se odlucila za njih i nedavno je bila na prvom pregledu. njen je dojam da nastoje da rodilja rodi sto prirodnije, nude loptu, nema stalnog ctg-a, paze na medjicu, dojenje, itd...
    ja sam bila na prvom razgovoru...i kažem vam da iako sam ja ZA CR (prvo dijete CR, veliko, disproporcija, drugo vjerovatno isto) oni su rekli da možemo bez problema probati vaginalno (ali isklučivo bez dripa) pa ako se nakon par sati ne vidi pomak..pitat će me (pitati da!) koji bi daljnji postupak htjela. Po meni više nego fer

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da čisti nemar, i ništa drugo, jer se njimavaljda nije ni dalo pogledati a ja ću sad patiti cijeli život.....
    tako da bi sad dala sve novce svijeta, samo da budem sigurnijim rukama......
    i ne bi se usudila više prirodno roditi, ne da opet moram brinuti hoće li sve biti u redu, nema šanse........CR i na ništa drugo ne pristajem više, preveliki šok sam doživjela uz jedan vaginalni porod

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    ja sam bila na prvom razgovoru...i kažem vam da iako sam ja ZA CR (prvo dijete CR, veliko, disproporcija, drugo vjerovatno isto) oni su rekli da možemo bez problema probati vaginalno (ali isklučivo bez dripa) pa ako se nakon par sati ne vidi pomak..pitat će me (pitati da!) koji bi daljnji postupak htjela. Po meni više nego fer
    pa to je skroz ok. ako ne ide prirodno (bez IKAKVIH lijekova i uz spontano mijenjanje polozaja), onda odmah na CR i to je to.
    svakako javi nakon poroda sto i kako je bilo

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ne bi se usudila više prirodno roditi, ne da opet moram brinuti hoće li sve biti u redu, nema šanse........
    ti nazalost nisi imala iskustvo prirodnog poroda (jer da jesi, sve bi izgledalo bitno drugacije), nego samo aktivno vodjenje vaginalnog poroda, uz silu intervencija i petljanja u normalan proces poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nekad (nemam pojma zašto) imam osjećaj kad se spomene CR da se automatski shvaća kao nešto najgore što se može dogoditi.e sad ,šta si može pomisliti netko tko zna da mora ići na carski a u startu joj se sve predstavi kao totalni crnjak . Da se razumijemo,nisam pobornik CR ali mi baš nije ugodno kad na svakom ćošku vidim da se sve i svašta piše

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    i ne bi se usudila više prirodno roditi, ne da opet moram brinuti hoće li sve biti u redu, nema šanse........
    ti nazalost nisi imala iskustvo prirodnog poroda (jer da jesi, sve bi izgledalo bitno drugacije), nego samo aktivno vodjenje vaginalnog poroda, uz silu intervencija i petljanja u normalan proces poroda.
    Joj Felix, pa žena je doživjela nešto najgore što se može dogoditi, pa sad analizirati da li se izrazila korektno prirodno/vaginalno mislim da nije bitno, a ni umjesno.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u pravu si, ispricavam se.

napisala sam to zato sto kaze da se uzasava prirodnog poroda; ali razumijem da ne zeli pokusati opet vaginalno.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imala sam porod uz drip, sad ne znam kako se to stručno zove......
    porod kao i svaka druga žena , samo što moje dijete nije bilo živo.....
    čak nisam dala da mi pomognu pri izgonu nego sam sama ga izgurala van....skupila sam svu snagu koju sam imala i sebi i pomogla mu da izađe van i da se ne patimo više.......
    sad jel to spada u prirodan porod nemam pojma, znam smao da na takvu vrstu poroda više ne pristajem

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prirodan porod prema definiciji je porod bez dripa, sredstava za ošamučivanje (dalatin ili sl.) bez rezanja, bez epiduralne .. bez ikakve intervencije, bez prokidanja vodenjaka
    samo žena i njeno tijelo

vaginalni porod kakav je standard u našim bolnicama je ... oni ga zovu aktivnim vođenjem poroda, žena je inkubator iz kojegh trebaju išćupati dijete što prije to bolje

tvoj porod je bio čisti vaginalni bolnički porod, aktivno vođen
    žena pod dripom ne smije ostati sama, CTG se treba čitati ... šta da ti kažem

osim da mi je žao zbog toga što su vam učinili

jedan UZV prije poroda bi pokazao da je pupčana oko vrata i da treba biti jako oprezan ili odma na CR
    UZV prije poroda bi riješio mnoge nedoumice, a oni samo taj jako detaljan pregled ne naprave

tvoj strah razumijem

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala ti na objašnjenju.......i mislila sam da je tako nekako to sve definirano, u biti sam skužila prema postovima....
    hvala na razumijevanju......da strah je tu i jako velik ali ne prepuštam mu se jer da me preuzme sigurno da se ne bi nikada usudila za drugo dijete, a sad već nekih 8 mjeseci se trudimo, ali bezuspješno.....s time da sam imala i tihi pobačaj prije 2 mjeseca....neče pa neče

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MGrubi, koliko sam ja pročitala postove od iirraarraa kad su oni krenuli u aktivno vođenje poroda beba je već bila mrtva. Prema tome, ženu nije strah zbog toga što su joj aktivno vodili porod, pa ima traumu jer je beba umrla tijekom tako vođenog poroda, nego zato da se i drugi put nešto ne dogodi. Iirraarraa, u potpunosti razumijem i podržavam. Ako ćeš se na taj način osjećati sigurna i ako ćeš roditi lijepu zdravu bebicu, ja kažem da je novac ništa naspram toga. I divim se tvojoj hrabrosti, ja mislim da ja to psihički ne bi nikada mogla izdržati.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala ti na objašnjenju.......i mislila sam da je tako nekako to sve definirano, u biti sam skužila prema postovima....
    hvala na razumijevanju......da strah je tu i jako velik ali ne prepuštam mu se jer da me preuzme sigurno da se ne bi nikada usudila za drugo dijete, a sad već nekih 8 mjeseci se trudimo, ali bezuspješno.....s time da sam imala i tihi pobačaj prije 2 mjeseca....neče pa neče
    ..mislim ovo nije tema za ovu napomenu..i ovo šta ću ti ja sad natuknuti je "bablji" lijek, ali puno žena je kod problema sa začečem pomogla "macina trava" (stari narodni lijek, ima već postova na tu temu) ..nije loše i da ginić napravi ultrazvučni pregled kad ti je ovulacija..meni npr nikako nije išlo mjesecima i onda mi je na redovnom pregledu rekao da imam ovulacije odma iza menge.....slijedeći put upalilo od prve

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    MGrubi, koliko sam ja pročitala postove od iirraarraa kad su oni krenuli u aktivno vođenje poroda beba je već bila mrtva. .
    pardon, ja sam shvatila da su joj dali drip, prikopčali na CTG, i nisu gledali CTG
    koji je u međuvremenu pokazao patnju ploda i to je bila indikacija za CR, koji da je navrijeme napravljen možda i spasio bebu

molim ispravku ako sam nešto krivo povezala

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoces reci ispriku

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i to isto

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ok, nisam baš to dobro sve objasnila, ima tema na priče s poroda......dva dana prije nego su me uhvatili trudovi ctg nije bio dobar(to sm onaknadno saznali) ali dr nisu baš gledali tamo kud su trebali.....
    dan kasnije, dakle dan prije poroda(termin prošao tjedan dana) ja sma došla ležati u bolnicu kako su mi i rekli, no primio me drugi dr i bez ikakvog pregleda, ctg-a, ultrazvuka, ičega, pomaknuo mi termin na 30(znači taj dan) i istjerao van iz bolnice uz riječi:"aj ti mala doma čekaj trudova, nema tu mjesta, samo češ nam smetati.......
    u u torak u pola 8 uhvatili su me trudovi i nakon priprema , upisa u bolnicu i svih tih papirologija, kad sam došla u sobu za rađanje na ctg nije bilo nikakvih otkucaja srca....znači morala sam roditi svog mrtvog sina.......
    imala sam trudove, bila sma otvorena 3-5 prsta i nije mi pukao vodenjak....priključili su me odmah na drip, i probušili mi vodenjak

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znam da sam otišla malo OT, ali dosta žena koje su prošle nešto slično nisu zatrudnile dosta dugo, po par godina......
    ja bi stvarno voljela konačno imati svoju bebicu kod kuće, živu i zdravu.......ne želim još dugo čekati, trudimo se već 8 mjeseci i već sam sad u panici kako več nismo zatrudnili

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iirraarraa
    Želim vam bebača što prije...

S_i_r, mislim da si ti zaista pridonijela tomu da se o privatnom rodilištu sad čuju ljepše priče. Hvala ti što si napisala svoju priču.

Ima li nekih novih iskustava iz privatnoga rodilišta? Ja sam dvaput rodila u državnom rodilištu i sva se stresem kad se sjetim tih 2 x 4 dana i mnogo doživljenih neljubaznosti, na prijemu, u rađaonici, na odjelu (bilo je i časnih, ali rijetkih, ljubaznih izuzetaka). To je definitivno bilo 8 najtežih dana u mojem životu pa mi 15.000-20.000 kuna za rađanje u ljudskim uvjetima ne izgleda tako strašno puno. Ipak, htjela bih još čuti neka iskustva prije nego se definitivno odlučim...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

znam da sam otišla malo OT, ali dosta žena koje su prošle nešto slično nisu zatrudnile dosta dugo, po par godina......
    ja bi stvarno voljela konačno imati svoju bebicu kod kuće, živu i zdravu.......ne želim još dugo čekati, trudimo se već 8 mjeseci i već sam sad u panici kako več nismo zatrudnili
    Odi na PDF prije začeća, gdje možeš saznati kako točno pratiti ovulaciju, a i lakše će ti biti čekati uz cure koje zajedno sa tobom odbrojavaju.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iirraarraa drzim fige da uskoro zatrudnis i rodis bebicu na nacin koji ce biti najmanje traumatican za tebe i za bebu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iirraarraa, osjećam da ćeš zatrudnijeti, sad kad si se opustila, kad znaš za privatno rodilište i osjećaš se sigurnom, mislim da će to ići.
    Negdje sam čitala ili gledala na tv (ne znam niti sama više) da ženino tijelo zna odbaciti spermu muškarca, sve je o.k. sa njim i njom, ovulacija je tu, ali se ona iz ne znam kojeg razloga ne osjeća sigurnom i ne želi prihvatiti, tijelo odbacije. Možda se to događa tebi, malo se opusti i sve će sjesti na svoje mjesto. Držim fige, a poslala bi ti i vibrice ali ne znam kako, ali evo vibrice u mislima.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čitala sam iirraarraa tvoju priču... brrrr... jako mi je žao...
    i želim vam bebača čim prije

a što se tiče poroda u privatnoj klinici, i ja puno razmišljam o tome u zadnje vrijeme baš iz ovog razloga:

oni su rekli da možemo bez problema probati vaginalno (ali isklučivo bez dripa) pa ako se nakon par sati ne vidi pomak..pitat će me (pitati da!) koji bi daljnji postupak htjela. Po meni više nego fer
    prvi put sam i ja imala carski nakon gotovo cijelog dana trudova i puno sati u rađaoni... nisam se uopće otvarala, max je bilo 4 prsta, a trudovi šibali ko ludi... drip nisam dobila... beba je bila dosta velika, a moja zdjelica jako uska i prije poroda na pregledu je doktorica rekla da bi to moglo ići malo teže ali da je izvedivo... uglavnom, nikak nije išlo i završila sam na carskom...
    sad, drugi put bi svakako htjela zaobići taj carski i roditi vaginalno (ne prirodno - ja bi epiduralnu) ali me strah kak će to sve ići i nekak si mislim da u našem rodilištu nebi imala mogućnost to se dogovarati: ja bi prvo ovak a ak neide onda onak... zato sam nekak radije za ovu varijantu tam, osobito ak se to mogu tam dogovoriti...

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    iirraarraa
    Želim vam bebača što prije...
    I ja se pridružujem željama!
    iirraarraa, pročitala samo tvoju priču još na Pričama s poroda i rasplakala se, to je nešto prestrašno, gore i od najgore noćne more.
    Nadam se da ćeš što prije zatrudnjeti i da će ta nova radost umanjiti tvoju bol

S_i_r, mislim da si ti zaista pridonijela tomu da se o privatnom rodilištu sad čuju ljepše priče. Hvala ti što si napisala svoju priču.
    Molim, molim, i ja se nadam da je iz mojeg groznog iskustva, razočarenja, frustracije i nezadovoljstva koji su uslijedili proizašlo bar nešto dobro

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam pričala s mojim ginekologom o opciji da idem u apartman u bolnicu i da me on dođe poroditi, ali jednostavno nema šanse...da me one iste sestre koje okolo maltretiraju, da mi netko mora nositi hranu, nema šanse. Idem u privatno. Rekla sam mojem giniću, otvorite vi rodilište pa ću rodit kod vas.
    posjete državnim institucijama koje vade krv za TORCH i varicelu mi je to definitivno potvrdilo. Mislim ja danas TRUDNA dođem u 10 u Rockfellerovu (ne moram pričati da bježim s posla jer nisam još rekla da sam trudna) u laboratorij gdje se vadi krv za AIDS i brisevi uretre i slične radosti, i žena mi kaže da dođem SUTRA jer rade do pola deset. Nadam se da neću dobiti neku dodatnu bolest. UBIT BI MOGLA MINISTRA ZDRAVSTVA. A pacijenata, nigdje nikog. Za popizditi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Poucena iskustvom prije svakog odlaska na neki pregled ili labos zovem da se raspitam za radno vrijeme i sto mora pisati na uputnici. Ekipa u Rockefellerovoj je meni ostavila fenomenalan dojam, lomili su se da mi nesto naprave sto mi je doktorica zaboravila napisati

misliteljica, ne se nervirati, maziti busu i telefon u ruke prije nego sto krenes u bilo koju drzavnu ustanovu

Moja iskustva s boravkom u apartmanu u Petrovoj su odlicna. Ginekolog koji nam je zadnjih mjesec dana kontrolirao trudnocu je usred noci dosao na porod (ne, nisam platila za taj tretman!), dosao nas je svaki dan za vrijeme boravka obici, sestre su pomagale oko dojenja, plahte su se mjenjale po potrebi i hrana je bila puno bolja nego na odjelu. Sve se moze izvesti ali treba puno truda i strpljenja ...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maxime, hvala na savjetima...malo si mi srušila teoriju o privatnim apartmanima...moram sad o tome opet razmisliti

E, priča s Rockfellerovom je počela tako da mi je dr dala uputnicu (krivu) za Mirogojsku (koje sam pitala telefonom i rekli su mi kad da dođem), ali se utvrdilo da oni ne rade varicellu uopće, pa su me onda poslali u Rockfellerovu. I oni su što se tiče uputnica ok, čak su mi uzeli ovu s krivim nazivom institucije, ali ostalo užas.

Usput, mužu su mi digli auto s paukom za onih 5 min (nevjerojatno) tako da bi se možda ipak bolje isplatilo da sam sama platila sve...znači saldo uputnica 1000 hrk troška (za MM).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pozdrav,evo ja imam friške informacije iz rodilišta Podobnik.Rodila sam 04.08. carskim rezom,elektivnim,imala sam dogovoren termin.S obzirom da sam imala već jedan carski u Vinogradskoj od prvog dana trudnoće znala sam da u državnu bolnicu više ne idem.Fala Bogu da se otvorilo privatno rodilište i kod nas.Ja nemam dovoljno riječi hvale za svo kompletno osoblje koje radi u rodilištu.Od samog dolaska do zadnje minute,sve je bilo više od mojih očekivanja koja su bila velika.Sve je ko po špagi,sve je savršeno organizirano,maze vas i paze kao kap vode na dlanu.Otvoreni su apsolutno za sve mogućnosti i po pitanju poroda i po pitanju dojenja.Možete biti sa bebom koliko vas volja,možete je kupati i hraniti ili prematati kad vi to želite ako želite.Smještaj je tipa hotela sa 4 zvjezdice,dakle imate udoban krevet,trosjed za vaše posjetitelje ili muža ako ostaje noćiti,prekrasnu mirišljavu kupaonicu,klimu naravno,tv ako imate želju na propustiti omiljenu seriju.. Ono što sam se ja najviše iznenadila je to da nisam trebala nositi apsolutno ništa osim četkice za zube.Dobijete sve kod njih,od papuča,spavačica,gačica,uložaka,šampona svih vrsta,ručnika..ma sve što vam treba.Čak i izdajalicu.Sam prof. Podobnik je predivan,jako se brine za svoje rodilje,obilazi vas nekoliko puta na dan,sve vam objasni,pun je pozitivnog duha i sve pomalo okreće na zafrkanciju što je meni osobno mrak.Ja sam se tamo osjećala bolje nego doma.Sa svima uspostavite jedan prijateljski odnos i imate osjećaj kao da ih već dugo poznajete.Sestre su sve od reda prekrasne,puno im hvala jer su toliko ljubazne i susretljive.Pedijatrica je također jedna krasna i topla osoba.Ja sam s obzirom na carski otpuštena kući peti dan a inače poslije vaginalnog otpuštaju treći dan,pod uvjetom da je sve u redu.
    Meni se čak dogodilo da sam zadnja tri dana ostala jedina rodilja,i moja Katja jedina beba,tak se slučajno potrefilo da su imali zatišje.Evo,nahvalila sam ih sve u šesnaest jer stvarno to zaslužuju a meni nije žao ni jedne jedine kune od tih 26.000 koliko sam platila.Za takav tretman bi platila i više.Poželim biti i treći put trudna.Pozdrav svim budućim mamama i bez imalo sumnje priuštite si porod iz snova!

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sve me trnci prošli od ovakve lijepe priče,ne mogu dočekati i sama da konačno svoju mrvicu si stavim na grudi...
    svaka čast i čestitam Ti na Katji

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mlisec prvotno napisa
    Pozdrav,evo ja imam friške informacije iz rodilišta Podobnik.Rodila sam 04.08. carskim rezom,elektivnim,imala sam dogovoren termin.S obzirom da sam imala već jedan carski u Vinogradskoj od prvog dana trudnoće znala sam da u državnu bolnicu više ne idem.Fala Bogu da se otvorilo privatno rodilište i kod nas.Ja nemam dovoljno riječi hvale za svo kompletno osoblje koje radi u rodilištu.Od samog dolaska do zadnje minute,sve je bilo više od mojih očekivanja koja su bila velika.Sve je ko po špagi,sve je savršeno organizirano,maze vas i paze kao kap vode na dlanu.Otvoreni su apsolutno za sve mogućnosti i po pitanju poroda i po pitanju dojenja.Možete biti sa bebom koliko vas volja,možete je kupati i hraniti ili prematati kad vi to želite ako želite.Smještaj je tipa hotela sa 4 zvjezdice,dakle imate udoban krevet,trosjed za vaše posjetitelje ili muža ako ostaje noćiti,prekrasnu mirišljavu kupaonicu,klimu naravno,tv ako imate želju na propustiti omiljenu seriju.. Ono što sam se ja najviše iznenadila je to da nisam trebala nositi apsolutno ništa osim četkice za zube.Dobijete sve kod njih,od papuča,spavačica,gačica,uložaka,šampona svih vrsta,ručnika..ma sve što vam treba.Čak i izdajalicu.Sam prof. Podobnik je predivan,jako se brine za svoje rodilje,obilazi vas nekoliko puta na dan,sve vam objasni,pun je pozitivnog duha i sve pomalo okreće na zafrkanciju što je meni osobno mrak.Ja sam se tamo osjećala bolje nego doma.Sa svima uspostavite jedan prijateljski odnos i imate osjećaj kao da ih već dugo poznajete.Sestre su sve od reda prekrasne,puno im hvala jer su toliko ljubazne i susretljive.Pedijatrica je također jedna krasna i topla osoba.Ja sam s obzirom na carski otpuštena kući peti dan a inače poslije vaginalnog otpuštaju treći dan,pod uvjetom da je sve u redu.
    Meni se čak dogodilo da sam zadnja tri dana ostala jedina rodilja,i moja Katja jedina beba,tak se slučajno potrefilo da su imali zatišje.Evo,nahvalila sam ih sve u šesnaest jer stvarno to zaslužuju a meni nije žao ni jedne jedine kune od tih 26.000 koliko sam platila.Za takav tretman bi platila i više.Poželim biti i treći put trudna.Pozdrav svim budućim mamama i bez imalo sumnje priuštite si porod iz snova!
    Čestitke! Drago mi je što si imala lijepo iskustvo!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Mislim ja danas TRUDNA dođem u 10 u Rockfellerovu (ne moram pričati da bježim s posla jer nisam još rekla da sam trudna) u laboratorij gdje se vadi krv za AIDS i brisevi uretre i slične radosti, i žena mi kaže da dođem SUTRA jer rade do pola deset.
    Ne rade do pola deset, do pola deset vade krv, nakon toga rade na svojim radnim mjestima analize tih uzoraka. Trebalo bi prije nazvati i provjeriti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ajmo malo o Privatnom rodilištu...... 8)
    Ima li netko kakvih saznanja jel bilo gore kakvih "hitnih" slučajeva da se dijete trebalo voditi na Rebro ili u Petrovu?
    Jel ima itko info jel koja rodilja imala"škakljivu" situaciju i kako se to riješilo?

ajmo malo...informacija

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jel ima itko info jel koja rodilja imala"škakljivu" situaciju i kako se to riješilo?

ajmo malo...informacija
    Neznam sto ti podrazumjevas pod "skakljivu" situaciju ali evo mog iskustva. Ja sam nakon poroda jako krvarila i maternica se nije kontrahirala dovoljno, probali su krvarenje zaustaviti lijekom, no nije islo pa sam zavrsila na eksploraciji (to mi se desilo i nakon prvog poroda). Iako sam znala sto me ceka sve su mi u detalje objasnili. Po malenu je dosla pedijatrica a MMa sam poslala u setnju a mogao me cekati i u apartmanu. Probudila sam se u sobi za nadgledanje a bili su i anesteziolog i sestra i glavna sestra i Podobnik i jos jedan lijecnik. Vec su imali i nalaze krvne slike, CRP mi je bio jako visok pa sam pocelo dobivati antibiotik iv. rekli su da sam izgubila mnogo krvi (sto sam i sama znala) i da bi ako se slazem narucili transfuziju. Sjetivsi se opravka nakon prvog poroda odmah sam pristala. Jos sam nekoliko sati provela u toj sobi dok nije iscurila infuzija cijelo vrijeme prikopcana na tlakomjer koji je u zadanom intervalu mjerio tlak, stalno je netko bio samnom. Kada su me odveli u apartman dobila sam rucak i onda je stigla i krv. Petru su mi odmah dovezli ali ju nisam primala u ruke dok nije zavrsila transfuzija (prije transfuzije sam bila sva obamrla, bilo mi je zima... i drugi simptomi gubitka krvi). Vec nakon prve vrecice bilo mi je puno bolje a nakon druge sam mislila da mogu sve. Jos nekoliko puta tijekom transfuzije dolazio je Podobnik pogledati da li krvarim, a anesteziolog je svako malo dolazio dok nije zavrsila transfuzija. Onda sam malo prosetala sa sestrom po sobi (MM se malo nadurio jer nije vjervala u njegovu pouzdanost ), onda mi je izvadila tupfer, bila pored mene dok sam bila na WC-u kao i kasnije za vrijeme tusiranja. U arednih par dana su mi jos nekoliko puta kontrolirali krvnu sliku. Drugi dan sam se osjecala super a treci sam vec zaboravila na te male komplikacije nakon poroda ( posljedice komplikacija nakon prog poroda su me pratile slijedeca dva mjeseca)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa

ajmo malo...informacija
    Neznam sto ti podrazumjevas pod "skakljivu" situaciju ali evo mog iskustva. Ja sam nakon poroda jako krvarila i maternica se nije kontrahirala dovoljno, probali su krvarenje zaustaviti lijekom, no nije islo pa sam zavrsila na eksploraciji (to mi se desilo i nakon prvog poroda). Iako sam znala sto me ceka sve su mi u detalje objasnili. Po malenu je dosla pedijatrica a MMa sam poslala u setnju a mogao me cekati i u apartmanu. Probudila sam se u sobi za nadgledanje a bili su i anesteziolog i sestra i glavna sestra i Podobnik i jos jedan lijecnik. Vec su imali i nalaze krvne slike, CRP mi je bio jako visok pa sam pocelo dobivati antibiotik iv. rekli su da sam izgubila mnogo krvi (sto sam i sama znala) i da bi ako se slazem narucili transfuziju. Sjetivsi se opravka nakon prvog poroda odmah sam pristala. Jos sam nekoliko sati provela u toj sobi dok nije iscurila infuzija cijelo vrijeme prikopcana na tlakomjer koji je u zadanom intervalu mjerio tlak, stalno je netko bio samnom. Kada su me odveli u apartman dobila sam rucak i onda je stigla i krv. Petru su mi odmah dovezli ali ju nisam primala u ruke dok nije zavrsila transfuzija (prije transfuzije sam bila sva obamrla, bilo mi je zima... i drugi simptomi gubitka krvi). Vec nakon prve vrecice bilo mi je puno bolje a nakon druge sam mislila da mogu sve. Jos nekoliko puta tijekom transfuzije dolazio je Podobnik pogledati da li krvarim, a anesteziolog je svako malo dolazio dok nije zavrsila transfuzija. Onda sam malo prosetala sa sestrom po sobi (MM se malo nadurio jer nije vjervala u njegovu pouzdanost ), onda mi je izvadila tupfer, bila pored mene dok sam bila na WC-u kao i kasnije za vrijeme tusiranja. U arednih par dana su mi jos nekoliko puta kontrolirali krvnu sliku. Drugi dan sam se osjecala super a treci sam vec zaboravila na te male komplikacije nakon poroda ( posljedice komplikacija nakon prog poroda su me pratile slijedeca dva mjeseca)
    e pa baš se to i tražilo
    zanimalo me na koji način rješavaju takve situacije, jer s velikim povjerenjem stvarno planiram roditi kod njih. Šta je bio razlog tvom krvarenju ako smijem pitati? Jel to jednostavno "tjelesan predispozicija" ili nešto šta bi se dalo spriječiti. Navodno su krvarenja jaša kod CR ako je posteljica naprijed
    hvala na info baš me to zanimalo

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa

ajmo malo...informacija
    e pa baš se to i tražilo
    zanimalo me na koji način rješavaju takve situacije, jer s velikim povjerenjem stvarno planiram roditi kod njih. Šta je bio razlog tvom krvarenju ako smijem pitati? Jel to jednostavno "tjelesan predispozicija" ili nešto šta bi se dalo spriječiti. Navodno su krvarenja jaša kod CR ako je posteljica naprijed

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[e pa baš se to i tražilo
    Moglo bi se eventualno sprijeciti da odabirom drugog muza promjenim genetiku djece pa da bebe budu manje 8) .

Salu na stranu, moglo bi se reci da je to tjelesna predispozicija - moje bebe su velike (4640 g 55 cm i 4690 g 54 cm), imam puno plodne vode i posteljica je velika pa se maternica jaaako rastegne pa joj treba pomoci da se opet skupi.

O krvarenjima kod carskog ti neznam nista jer sam obje bebe rodila vaginalno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pozdrav cure...stvarno nemam baš vremena pročitati sve ove silne stranice o našem privatnom rodilištu, pa imam jedno pitanje, ako može... Neki dan sam u razgovoru sa jednom curom dobila informaciju da APSOLUTNO NIKAKO ne možeš ići roditi kod njih ako ti trudnoća nije SAVRŠENA. Ili npr; ako je žena imala neku bakteriju ili streptokok u trudnoći, hematom... i slične stvari.
    Jel to istina :shock: ???

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj SnješkaM prvotno napisa
    Pozdrav cure...stvarno nemam baš vremena pročitati sve ove silne stranice o našem privatnom rodilištu, pa imam jedno pitanje, ako može... Neki dan sam u razgovoru sa jednom curom dobila informaciju da APSOLUTNO NIKAKO ne možeš ići roditi kod njih ako ti trudnoća nije SAVRŠENA. Ili npr; ako je žena imala neku bakteriju ili streptokok u trudnoći, hematom... i slične stvari.
    Jel to istina :shock: ???
    ..mislim da ne....činjenica je da ne primaju rizične trudnoće jer nemaju uvjete za čuvanje trudnoće. Ali ja sam napomenula svoje probleme s Papa testom u prvoj trudnoći )virus koji je još uvijek tu) pa nitko nije ništa rekao. Sad sve zavisi od problema u trudnoći, ali nisu baš tako sitničavi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote="sanjam71
    Salu na stranu, moglo bi se reci da je to tjelesna predispozicija - moje bebe su velike (4640 g 55 cm i 4690 g 54 cm), imam puno plodne vode i posteljica je velika pa se maternica jaaako rastegne pa joj treba pomoci da se opet skupi.

O krvarenjima kod carskog ti neznam nista jer sam obje bebe rodila vaginalno[/quote]
    uf koji kapitalci :D
    ali sve je prošlo bolje nego u državnoj?!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

uf koji kapitalci :D
    ali sve je prošlo bolje nego u državnoj?!
    O da! No da ne zamaram ostale, posalji PP ako te zanimaju detalji, vrlo cu ti rado odgovoriti

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanjam71, slobodno napisi detalje (ako ti to je u redu), zanima nas

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

naravno da nas sve zanima :D
    to i je poanta ove teme da vidimo kako se reagira u "kriznim" situacijama. Vjerujem da puno *** želi roditi gore, no uvijek te sa strane filaju informacijama da je bolnica ipak bolnica kad dođe do "frke". E pa sigurna san da će mnoge interesirati kako se ovdje problemi rješavaju

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene jako zanima.
    Svejedno mi je kakve su im sobe, svejedno mi je kakva im je hrana, to mi je sve vrlo, vrlo nevažno - samo neka su stručni i ljubazni. Ja sam, doduše, imala dvije "školske" trudnoće i dva "školska" poroda, bez ikakvih komplikacija, sve savršeno glatko, i odličan, brz oporavak (nadam se da će tako biti i ovaj put), pa se na stručnost osoblja u rodilištu ne mogu požaliti, ali me je neljubaznost i grubost dijela bolničkoga osoblja navela da vrlo ozbiljno razmišljam o privatnom rodilištu. Dio osoblja upravo voli povrijediti i poniziti nekoga tko je trenutačno slab. Primjedbe poput "Vidi ovaj vodoskok" (za izdajanje), "Vidi Pamelu Anderson" (grudi su mi se nakon poroda povećale valjda pet puta), "Niste se baš pokazali" (jer je beba izgubila 10 posto na tezini, sto uopce nije neuobicajeno), obraćanje s "ti" itd. itd., to stavlja rodilju u strašan, nedostojanstven položaj. Svakakvih ljudi ima svagdje, ali kad platiš, bar znaš da će i netko takav morati biti pristojan.

Nisam se još sasvim odlučila za privatno rodilište, naime, bila sam nekoliko puta u Vinogradskoj i tamo su zasad svi bili vrlo ljubazni. Moram pročitati topike o Vinogradskoj, još nisam stigla, pa ću se onda definitivno odlučiti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    I mene jako zanima.
    Svejedno mi je kakve su im sobe, svejedno mi je kakva im je hrana, to mi je sve vrlo, vrlo nevažno - samo neka su stručni i ljubazni. Svakakvih ljudi ima svagdje, ali kad platiš, bar znaš da će i netko takav morati biti pristojan.
    to je i kod mene razlog .....plazma, meni i lijepe sobe mi nisu od primarne važnosti..samo hoću da me netko tretira ko inteligentno ljudsko biće, a ne ko polupismenog idiota. Hoću da mi se kaže šta se radilo pri porodu, kako je dijete ( a ne da mjesec dana nakon poroda saznam da je dijete imalo napuknutu ključnu kost, bakteriju, i šta ja znam šta sve ne)...hoću da mi se kaže. I kad u banci dižeš kredit objasne ti sve uvjete, i tretiraju te ko čovjeka pa opet nismo svi ekonomisti. Doktori u nas pate od superiornog odnosa prema pacijentima, gdje su svi koji nisu završili medicinu debili.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sanjam71 da li su morala nešto doplatiti radi komplikacija?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj antigona prvotno napisa
    sanjam71 da li su morala nešto doplatiti radi komplikacija?
    Ne nista, platila sam cijenu vaginalnog poroda.

Duzna sam vam jos one usporedbe poroda u drzavnoj I privatnoj bolnici. Budem cim se dokopam compjutera, ovako na BlackBerry mi je nespretno

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •