jel bi netko tko je na pocetku postupka bio dobar i napisao sve pretrage koje se moraju obavit molim vas. Ja imam markere krvnu grupu i mm imam briseve i hsg pa me zanima kaj jos treba.
jel bi netko tko je na pocetku postupka bio dobar i napisao sve pretrage koje se moraju obavit molim vas. Ja imam markere krvnu grupu i mm imam briseve i hsg pa me zanima kaj jos treba.
lastavice to ovisi šta ti je doktor zaokružio, ne moraju svi obaviti iste pretrage. Ja sam prvo otišla k njemu na dogovor pa mi je onda rekao šta od pretraga trebam
Da. Kao što ti je Gabi rekla. Ja npr. nisam morala raditi HSG.
Hormone nisi stavila da imas, pa ces to vjerojatno trebati, ali opet kazem ovisi sve o dr.-u
Ako si tek na početku, onda obavezno spolne hormone 3-5DC, PAPA test, UZV, možda progesteron 21dc.
Muž spermiogram, uglavnom osnove, onda on još zaokruži što da napraviš ili ponoviš od pretraga ako su nalazi stari.
Ja sam još i hor.štitne TSH, t4 i t3, i imala sam dijagnostičku laparoskopiju i histeroskopiju.
I muž i ja još i HIV1, HIV2, sifilis i hepatitis B i C.
On spermoigram, bakteriološki nalaz ejakulata i FSH, i testosteron.
Ja hormone 2-5dc, progesteron 20-22dc, cervikalni brisevi, papa.
Svakako ti i TM morate imati test na HIV1 i 2, hepatitis b i c, i vdrl (sifilis), + krvna grupa i rh. Ti ćeš dobit uputnicu od ginekologa a TM od dr opće prakse. Može se sve izvaditi na Zavodu za transfuziju krvi. Ako imaš dopunsko, ne plaćaš ništa.
Ostalo, kako su ti cure rekle, doktor će ti na prvim konzultacijama zaokružiti što trebaš, ovisno o nalazima koje doneseš.
Eto, istovremeno smo odgovarale![]()
Samo bi dodala da je MM morao (osim obaveznih hiv, hepatitis, vdrl, Kg+rh) samo bakteriološku analizu ejakulata, ništa drugo, čak ni spermiogram - zato jer sam imala 2 prirodne trudnoće.
Svakako ne plaćaš. Bez obzira na dopunsko.
Ja imam i dijete iz prirodne i jedine trudnoće, pa je očito da je njegov spermiogram otišao u krasnu...AuroraBlu prvotno napisa
![]()
Moji nalazi svi dobri, on OAT.
Prvo dijete iz prve napravili "tradicionalnim" putem.
Imam jednu kolektivnu molbu:
lijepo bih zamolila sve koji su bili ili su u postupcima po novom da se priključe temi Novi zakon i njegova primjena praxi kako bi podijelili iskustva sa curama. Prije smo imali temu Jačina stimulacije-forumska statistika, ali sad su se stvari malo promijenile pa bi na novoj temi mogli razmijeniti iskustva koja će svima biti od koristi.
Kakva je stimulacija, koliko je stanica dobiveno, kad su vraćene, što je s preostalim...neke klinike uvode anesteziju, u nekima se plaća Choragon,..., itd, itd...
Hvala![]()
Danas procurila, od nedjelje sam na Femari, u iduci petak na prvoj folikulimetriji. Eto i ja krenula![]()
super tikica veselim se da ti sve savrseno uspije od srca
drzimo fige od srcatikica_69 prvotno napisa
![]()
A jel muževi plaćaju pretrage, obzirom da idu po istom poslu ko i mi. Može se i njima stavit neka šifra?bebica2009 prvotno napisa
Da. Z31. To je "postupci vezani za oplodnju".
Ja sam cak i upit na HZZO slala da li se varicoceli koja je dijagnosticirana u liječenju neplodnosti moze staviti ta šifra , dobila odgovor da moze ( jer ju inace ne bismo ni skuzili da nismo poceli s tim pretragama).
Nemam sada papire kod sebe ( na poslu sam) ali negdje sam na Forumu skinula popis sifri koje su oslobodene palaćanja.
Ima i muska neplodnost ( nisam ti sada 100 % sigurna, mislim N46) ali malo pročačkaj sigurno ćeš naći.
Nadam se da sam pomogla![]()
Evo jedna tema o tome
http://213.191.133.21/rodaphpBB2/vie...ae24c6d8e1dd01
Evo jos jedna pa si pogledaj
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
Vinograđanke pozdrav...
Evo da si i ja priključim kome pripadam. Ne znam jeste li čitale, ali krenula sam s postupkom u Beču i zbog krivo tempiranog protokola ( dr-ova pogreška ) napustila sam tu kliniku i na nagovor dragog dr. Tomića, postupak ću dovršiti u Vinogradskoj. S obzirom da sam uzimala Gonale prije početka ciklusa i da su folikuli poludili, a tek je 3.dc, vidjeti ćemo šta će biti s postupkom...
U ponedjeljak sam gore na UZV pa se vidimo.
Draga DinciP evo da ti poželim dobrodošlicu! Pročitala sam šta ti se dogodilo i baš mi je žao. Nadam se da ćeš ipak izvuci ovaj započeti postupak u Vinogradskoj.
Ja sam u trenutno u postupku i u ponedjeljak sam na UZV gore, pa se mozda i vidimo!
DinciP i ja sam čitala što se dogodilo i ne mogu vjerovati da se takva pogreška uopće može dogoditi... Jako mi je žao, ali u dobrim si rukama i nadamo se da će sve dobro završiti![]()
Hvala na dobrodošlici. Bebica možda se i vidimo, kako god, želim ti sreću...
Inače ja stvarno volim šta je Vinogradska nova i šta je sve uredno, čisto i relativno nema gužvi. I doktori su super i sestre. Mi kad smo krenuli u tu MPO priču, prvo smo otišli na VV zbog toga jer je to ipak najpoznatiji centar kod nas. Ali mene je jednostavno ta gužva, to čekanje, totalni neverending story šta se tiče pretraga i procedure, totalno ubilo u pojam. A o žalosnim uvjetima u kojima se rade postupci ne želim ništa govoriti ( to je sve vlast kriva, ali dobro, to je neka druga priča )... MM kad je davao uzorak kroz prozorčić je vidio žene kako leže na stolovima u očekivanju punkcije ili šta ja znam čega( jadan, potrajalo je )
Uglavnom, poslije takve situacije na VV, Vinogradska je izgledala kao klinika iz snova.
DinciP, puno sreće ti želim!
Još bi nadodala, a baš sam to komentirala mužu, kako je u Vinogradskoj sve super, samo da su onu sobicu za davanje uzoraka smjestili malo niže u hodniku, tj. maknuli iz čekaonice, baš gledam muškarce kako se crvene kad ulaze i izlaze iz sobice.
mmaslacak, znaš šta. Ja se "malo" više crvenim na punkciji ( ako me shvaćaš ), pa neka se onda i on crveni kad daje uzorak. A da ne pričam o svemu ostalom šta žena prolazi tijekom postupka. A muški, lagano u sobicu, časopis s golim tetama i udri - jadan, baš se napatio...
Malo karikiram, ali nisam daleko od istine.
Pa naravno da im je lakše..![]()
Al mi žene smo uvijek bile najjače i najizdržljivije.
DinciP, dobro dosla! Moram priznat da su tvoji razlozi za odabir Vinogradske - i moji![]()
Nego, stvarno, može li mi netko opisati kako izgleda ta sobica za davanje uzoraka. Ne moram objašnjavat da je MM :shock: od toga. Iako, ako sam dobro shvatila, može se i donijet. Pitala sam Tomića i rekao mi je da se može, samo da M mora potpisati neki dokument koji potvrđuje da je to njegov uzorak![]()
Ne bih ti znala odgovor, moj je pohodio Petrovu, Sv.Duh i Vuk Vrhovec.
Javit će se već netko sa odgovorom.
Ja se isto slazem da smo mi puno ustrajnije i borbenije nego muskarci. Ja svoju bitku oko gin vodim od 16 godine prosla sam doktora i doktora muskih,a onda sam se s mm nateravala i svadjala jer je njemu koma bacat malog u nesvijest jer on to nije radio od puberteta,e pa dragi moj zelis Klementinu ili ne pa ga je ipak bacio ali doma pa smo skupa nosili.
Cula sam i ja da u vin. mozes donijet od doma pola sata nakon sto je napunio bocicu. Tak je moja frendica po jakni nosila jer mora bit na toplom tj tjelesne temperature
Treba staviti pod pazuh, to je prava temperatura, samo nadam se da živite blizu Vinogradske, jel po Zagrebu se vozit..treba nam sat vremena do tamo, nekad i više.
Moze se donijeti i neka bude u roku sat vremena....mi uvijek donesemo.
Ubacujem se ovdje iako nismo radili spermiogram u Vin. nego u petrovoj, i nosili smo odm doma (ja grlila dečke ispod pazuha), a najviše se ubacujem da ispričam da sam morala 2 sata do ljubljane slušati kako će on tamo davati ejakulat, pa kakva je prostorija, pa šta ako neće ići, uh, morala sam tješiti, a na kraju je prebrzo izašao, oduševili ga časopisi, možda ni to nije loša ideja-ponijeti nešto za ljepše druženje s čašicom ako već moraju tamo davati...(više me bilo strah zbog njega, baš kompliciraju)
Hvala na odgovorima.Ovo za grijanje spermića ispod pazuha nisam znala, vrlo cool 8)
Mi nismo iz Zagreba pa nam ta mogućnost nošenja od odma ne dolazi u obzir... Ali hvala Bogu, mm nije radio nikakve probleme oko toga pa se nadam da ni neće![]()
ja se također slažem da u usporedbi šta mi žene prolazimo to njihovo davanje "priloga" je nula.
moj m nije pravio probleme samo što je da je bilo malo kompliciranije kada je prvi put išao jer si nije ponio nikakvo štivo,ali bilo bi zgodno da osiguraju neke poticajne časopise,ono kao u filmovima...![]()
Ma mislim da smo mi još daleko od američkih filmova - što se tiče davanja uzorakaMM ima traumu još od ranije kad je (ne vezano za IVF) morao dati uzorak u nekoj bolnici, pa mu je debela med.sestra kucala na vrata i požurivala ga jer je dosta muškaraca vani čekalo
![]()
Cure nitko ništa ne piše na našoj temi, ima kakavih novosti??
Ja sam jučer zvala da pitam za ona savjetovanja, tako mi je dr. rekao ali još ništa ne znaju, rekli su mi da nazovem idući tjedan
Bolje se ni ne raspituj![]()
Ja sam od danas na Menopurima.
možda najbolje da se napravim blesava pa ono nitko mi nje rekao![]()
znači uskoro prvi uzv??
ja vam se ipak ne pridružujem u ovom mjesecu...![]()
mm pozitivan na streptokok b, popili smo sumamed, prekjučer dobila ali ništa ovaj mjesec. rekao Kuna da se javim početkom jedanaestog mjeseca i da kad popijemo antibiotik NE RADIMO VIŠE NIKAKVE NALAZE jer, kaže, uvijek će nam nešto naći... idemo u postupak sa idućim ciklusom i gotovo...
a dobro... ma meni se ide u postupak što prije ali ipak, nije li to malo riskantno?? :/
Dobro jutro curke.
Evo da javim da sam u ponedjeljak bila na UZV i imam total od 7-8 folikula 9-10mm veličine, a endometrij je 6,5 mm. S obzirom da je to bio 6.dc. i da sam u sebe uštrcala 15 Gonala prije menge mislim da uopće nije loše. Osobito endo. Sutra sam na 2.uzv pa ćemo vidjeti.
Pozdrav svima...
OHSS. Toliko o blagoj stimulaciji u mom slučaju.
U pon. sam bila na UZV. Preko 15 folikula na oba jajnika (18-12 mm). Dr.T. me poslao da vadim E2, smanjio na 1 amp. Menopura i sutradan na UZV, naravno jos narasli ( 19-16mm). Estardiol 14 992 pmol/L.
Odlučio dr. da prekidamo postupak, odn. uzela sam stopericu, slijedi aspiracija (11 DC), oplodnja i zamrzavanje. Kaze prerizicno bi bilo vratiti ista odmah.
Da li netko zna kada bih ja sada mogla ocekivati sljedeci korak? Znaci, nakon zamrzavanja? Da li to znaci da moram cekati par mjeseci da se tijelo odmori i smiri ili za FET to ne igra toliku ulogu?
nisam ti imala FET tako da ti nažalost neznam odgovoriti ...bebica2009 prvotno napisa
mislim da se nešto treba čekat ali ti stvarno nisam sigurna
javit će ti se sigurno cure koje znaju nešto više o tome ..
Bit će najbolje sve ovo pitati dr-a, ali vjerovatno te zasada još nije o tome informirao upravo stoga što se još nezna rezultat punkcije - dakle, nezna se koliko će biti zametaka, a u ovom dijelu pitanja o vremenu za odmaranje tijela zbog posljedica HS odgovor je vjerovatno DA, a dr će odrediti za koliko vremena ćeš ići po svoje eskimiće!bebica2009 prvotno napisa
Bebice, želim ti puno sreće i ne brini, bit će sve u redu!![]()
Ide li tko u petak gore pa da popijemo kavicu?![]()
nina1 i gričanka hvala vam.
Nadam se da ce na kraju sve ispasti ok. Mora!
bebice2009 naravno da će sve ispasti ok, ne brini! HS je vrlo česta, barem dosad bila, nemaj straha.. to samo malo odgađa transfer, ali nije toliki bed!
nego, aj nam nakon punkcije javi kakav je sad protokol oko zamrzavanja i oplodnje u slučaju HS... ovo je prvi takav case na forumu nakon donošenja zakona!