Stranica 28 od 78 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 3872

Tema: POTPOMOGNUTA U VINOGRADSKOJ

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj bebica2009 prvotno napisa
    nina1 i gričanka hvala vam.
    Nadam se da ce na kraju sve ispasti ok. Mora!
    ma bit će ... držim fige

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bebice2009 naravno da će sve ispasti ok, ne brini! HS je vrlo česta, barem dosad bila, nemaj straha.. to samo malo odgađa transfer, ali nije toliki bed!
    nego, aj nam nakon punkcije javi kakav je sad protokol oko zamrzavanja i oplodnje u slučaju HS... ovo je prvi takav case na forumu nakon donošenja zakona!

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pozz zemske!
    ja sam danas bila na prvim konzultacijama u vinogradskoj i dobili smo lijepi popisic pretraga koje trebamo zbaviti, pa se onda javiti gore s nalazima...
    nije nista spominjao ona savjetovanja, a ja nisam nista ni pitala...

sad idemo sa ganjanjem pretraga i nadam se da cemo to relativno brzo obaviti... 8)

da, mi smo kandidati za icsi kako nam kaze doktor T. jedino kaj mm mora obaviti opet spermiogram iako je bio 1.10, pa sam doktora pitala dal je to prerano pa je rekao da nije. s obzirom da je njegova dijagnoza asthenoteratozoospermia, a kod mene je za sada sve ok.

da, imam i pitanje... oprostite ako sam ga stavila na krivo mjesto... ali ako netko zna jel se bakterioloska obrada ejakulata obraduje isto u petrovoj kad i spermiogram ili to jos nekam drugdje budemo morali ici? :?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj Zeena prvotno napisa
    pozz zemske!
    ja sam danas bila na prvim konzultacijama u vinogradskoj i dobili smo lijepi popisic pretraga koje trebamo zbaviti, pa se onda javiti gore s nalazima...
    nije nista spominjao ona savjetovanja, a ja nisam nista ni pitala...

sad idemo sa ganjanjem pretraga i nadam se da cemo to relativno brzo obaviti... 8)

da, mi smo kandidati za icsi kako nam kaze doktor T. jedino kaj mm mora obaviti opet spermiogram iako je bio 1.10, pa sam doktora pitala dal je to prerano pa je rekao da nije. s obzirom da je njegova dijagnoza asthenoteratozoospermia, a kod mene je za sada sve ok.

da, imam i pitanje... oprostite ako sam ga stavila na krivo mjesto... ali ako netko zna jel se bakterioloska obrada ejakulata obraduje isto u petrovoj kad i spermiogram ili to jos nekam drugdje budemo morali ici? :?
    pozdrav i tebi
    koje sve pretrage ti je dao?
    tomić ti priznaje spermiogram petrove ? mm je poslao na vv na spermigram iako smo imali spermiogram petrove :?
    možda je sad to po novom ...
    za bakteriološku pretragu u zg ti neznam , mi smo to obavili u vž-u

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da, cak je i napisao ili vv ili petrova i to na povijest bolesti i na onaj papir s popisom pretraga. :/

a popis pretraga ja moram homone vaditi, krvnu grupu i rh faktor i markere hep b i c, hiv 1,hiv 2, vdrl , a mm sve sto pise... 8) znaci opet spermiogram, bakteriolosku analizu ejakulata i sve ove krvne pretrage kao i ja.

ali ja definitvno nema snase da idem na vv posto citam kakvo je cekanje za spermiogram... ovako je sve gotovo taj dan...

a bas me muci ova bakterioloska obrada... :?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zeena, za bakteriološku analizu ejakulata nosiš u mikrobiološki laboratorij ili u Rockfellerovu 12 (čeka se 2 tjedna) ili Mirogojsku 16 na HZZJZ (gotovo za 4-5 dana), i znam da je na sv.Duhu gotovo za 7 dana. Znači, svugdje gdje je mb laboratorij. Ili u Petrovu, naravno.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj Zeena prvotno napisa
    a bas me muci ova bakterioloska obrada... :?
    eh da , na vv se spermigram čeka mjesec i više dana a nalaz za bakteriološku obradu smo čekali oko tjedan-dva u mikrobiološkiom labaratoriju...
    i ja mislim da će ti to na petrovoj biti brže gotovo ...
    probaj pitati cure koje su na potpomognutoj u petrovoj vjerojatno znaju više o toj bakteriološkoj obradi u petrovom labu

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala vam...
    budem ja nazvala petrovu pa cu se raspitati...
    sigurna sam da vole takve sa tisucu pitanja...

vec vidim odusevljenje na mm kad mu kazem da ce morati vise od jednom...

a da, i nadam se da ce s-gram biti malo bolji... ipak ga kljukam sa maticnom...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nama je dr.T. bio obrazložio ponavljanje spermiograma time da oni moraju imat nalaz iz dvije različite ustanove.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sad tko ce ga znati za taj spermiogram... :/
    sad sam bas jos jednom pogledala... i sve sam dobro rekla isto pise i u povijesti bolesti i na onom papiru na kojem su pretrage u zagradi...

i ne kuzim zasto bi se razlikovali spermiogrami iz drugih ustanova... :?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A svaki doktor hoće iz svoje ustanove, meni recimo iz Petove izgleda najdetaljniji, VV onako li la, a Sv.Duh ja se smijala, bezz.
    Najbrže ti je Petrova.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

]pozdrav i tebi
    koje sve pretrage ti je dao?
    tomić ti priznaje spermiogram petrove ? mm je poslao na vv na spermigram iako smo imali spermiogram petrove :?
    možda je sad to po novom ...
    za bakteriološku pretragu u zg ti neznam , mi smo to obavili u vž-u[/quote]

Dr. T. je priznao prošli tjedan spermiogram MM iz petrove. Rađen je u veljači ove godine. Vjerojatno zato jer je u redu, ali ga je ipak poslao na bakteriološku analizu ejakulata.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam danas dobila mengu i od ponedjeljka krećem s kolmifenima :D
    I kreće naš prvi postupak
    Prvi uzv 11dc u nedjelju- doktor je dežuran

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da i ja prijavim današnji UZV.
    9 DC - 8 folikula, 12-13mm, endometrij 8,5mm. Vrlo sam, very zadovoljna...
    Slijedeći UZV u subotu. Šta volim u Vinogradskoj šta primaju subotom i nedjeljom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam jedno pitanje.
    Mogu li s inekcijom od Gonala miksati Menopur. Znate kako kod Gonala inekcija već ima otopinu, a kako mi je ostalo tih inekcija iskoristila bih s Menopurom.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mozes....to je najobicnija fizioloska otopina

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A šta'š kad ne znam, bolje pitati. Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj DinciP prvotno napisa
    Imam jedno pitanje.
    Mogu li s inekcijom od Gonala miksati Menopur. Znate kako kod Gonala inekcija već ima otopinu, a kako mi je ostalo tih inekcija iskoristila bih s Menopurom.
    I ja sam imala istu dilemu kao i ti. Odgovor sam probala pronaci na temi samodavanje injekcija, na 10. str.

U glavnom, pretrazujuci izmedju ostalog i po internetu nisam mogla sa sigurnoscu zakljuciti da se zaista radi o istoj otopini. (Cak sam probala jednu i drugu i zakljucila da je jedna slana, dok druga nije ). Tako da sam tu dilemu rijesila na nacin opisan ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...223681#2223681

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo ja danas bila u Vinogradskoj kod dr. T - došla oko 13h i ni' žive duše , samo dr. sestre i ja.
    Pogledao moje nalaze iz SLO ( Ljubljana/Postojna ) i prokomentirao da ne zna zašto su mi dali i citrotide uz menopure, valjda da mi uzmu više novca kaže
    Uglavnom kaže da dođem sljedeći utorak na uzv ( 9 dan ciklusa ) pa da vidimo što se događa - možda budemo pokušali prirodnjak, jedini problem je što nema biologa 30.,31. i 1. :/
    Nije me tražio da vadim ništa od novih nalaza, baš me čudi i još sam ga pitala a on kaže što se njega tiče ne treba :? , ja sam mislila da će mi dati da vadim hrpu briseva i nalaza kao ono ništa - nije niti spominjao nikakvo pravno/psihološko savjetovanje niti test na hiv, sifilis...
    Sve u svemu prošlo bolje nego sam se nadala i možda već ubrzo budem opet u postupku :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Aurora, tvoje probavanje otopine je prekomično. Legendarna si.
    Ideja o korištenju Gonalovih šprica, a Menopurovog otapala je super i tako ću i ja napraviti...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Femara, 9.dc, 3 folikula, lijevo 15mm, desno 15 i 14mm, end. 6,5mm - u pon. ponovno UZV i vjerojatno stoperica....eto, moj danasnji izvjestaj

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D Meni to dobro zvuči!

Ja ću danas krenuti (ubosti se) .

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa....endic je dosta tanak :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A gle, znam da se za Femaru drži da ne tanji endometrij toliko kao klomifen, ali ja mislim da ako doktor procijeni da ti je pretanak da će ti dat onu injekciju. To jest, imam osjećaj da oni to uopće ne doživljavaju kao problem.

Jel ti što rekao o tom?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne...ma ionako nemam dobar feeling oko ovog postupka pa uopce ne polazem neke nade....ovo je tek toliko da se nesto dogadja do MB

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ne...ma ionako nemam dobar feeling oko ovog postupka pa uopce ne polazem neke nade....ovo je tek toliko da se nesto dogadja do MB
    zato bi se mogla i iznenaditi. to ti od želim ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, da !

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo mog malog doprinosa za lakše razumijevanje novog Zakona u praksi.
    Znači, ako se dogodi hiperstimulacija vrši se zamrzavanje max tri zametka, budući da se samo tri mogu oploditi (iako sam imala tracak nade kada je vec ovakva situacija bila).
    Jučer mi je bila punkcija. 16 j.s. 13 je odmah zamrznuto, a 3 mi je oplodio. Jos cu u ponedjeljak javiti razinu estradiola, pa ako bude u padu mozda ce cak u utorak i biti transfer. Koliko će mi vratit, kaze biolog ovisi kakve kvalitete bude, ali da ce napraviti sto je najbolje za mene.
    Ako se OHSS ne smiri u utorak slijedi zamrzavanje.
    Eto ukratko, cure moje.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Pa....endic je dosta tanak :/
    nije ti rekao da počneš s estrofemom ? ili estrofem smije samo nakon transfera ?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Evo mog malog doprinosa za lakše razumijevanje novog Zakona u praksi.
    Znači, ako se dogodi hiperstimulacija vrši se zamrzavanje max tri zametka, budući da se samo tri mogu oploditi (iako sam imala tracak nade kada je vec ovakva situacija bila).
    Jučer mi je bila punkcija. 16 j.s. 13 je odmah zamrznuto, a 3 mi je oplodio. Jos cu u ponedjeljak javiti razinu estradiola, pa ako bude u padu mozda ce cak u utorak i biti transfer. Koliko će mi vratit, kaze biolog ovisi kakve kvalitete bude, ali da ce napraviti sto je najbolje za mene.
    Ako se OHSS ne smiri u utorak slijedi zamrzavanje.
    Eto ukratko, cure moje.
    držim ti fige i puno ~~~~~~~~~ za mogući transfer
    što su ti još rekli za te zamrznute stanice , znači na vinogradskoj ih već zamrzavaju?

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, draga! Zamrzavaju.
    Jadne moj napacene stanice, sta li ce s njima biti?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dakle, zamrzavaju u Vinogradskoj? viš viš... baš me zanima tko će bit prva trudnjača iz smrznutih stanica

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Da, draga! Zamrzavaju.
    Jadne moj napacene stanice, sta li ce s njima biti?
    ah nažalost mislim da za j.s. nitko ne zna pošto je to još dosta eksperimentalno , međutim dobro je da su ih smrznuli nego bacili

evo bezbroj ~~~~~~~~ da sve to skupa ispadne jedno velikom betom!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam prošli put pila estrofem od dana kad je bila štoperica pa skroz do bete

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tikice da baš ovaj ciklus bez očekivanja bude dobitni ~~~~~~~~~~~

jel istina da endo mora biti min 7 mm za implantaciju?? ako je tako još se on stigne podebljati

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bebice, jesi li dobila anesteziju za punkciju 16 j.stanica?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bebica2009 kako izgleda sama punkcija u Vinogradskoj?

da li se dobije što pritiv bolova?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    bebica2009 kako izgleda sama punkcija u Vinogradskoj?

da li se dobije što pritiv bolova?
    to i mene zanima...

cure imam jedno pitanje- možda je glupo ali eto- sve moram provjeriti- da li je poželjno da prije punkcije i davanja spermića apstinencija bude 3-5 dana kao prije spermiograma kako bi plivači bili najkvalitetniji?? jel vi to prakticirate??

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

to se na VV podrazumjeva...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

ja sam bila u postupku 05/09 i dobila sam koktelčić tramala i mislim apaurina , to je bilo još po starom zakonu i mislim da se nije promjenilo

a za apstinenciju se nemogu sad sjetiti da je doktor izričito tražio ali kod nas je bila apstinencija 3 dana

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sad sam malo proguglala pa sam našla da se preporučuje apstinencija 3 dana, u svakom slučaju ne više od 7 dana zbog kvalitete spermija

nina1 jel te taj koktelčić omamio? jel boljelo? koliko si imala folikula??

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa
    sad sam malo proguglala pa sam našla da se preporučuje apstinencija 3 dana, u svakom slučaju ne više od 7 dana zbog kvalitete spermija

nina1 jel te taj koktelčić omamio? jel boljelo? koliko si imala folikula??
    imala sam 10 js , kokletčić me je malo omamio , samo me malo, ali stvarno malo, zaboljelo u jednom trenu ...
    moje iskustvo s punkcijom stvarno je ok... naravno da je tome pomogao koktelčić... ali to je sve individualno , ovisi o pragu boli, smještaju folikula ...

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dobila sam nesto. Sestra je rekla da je to lokalna, al ne mogu reci da je bilo bas bezbolno (mozda zbog velikog broja folikula). No, stisneš zube i to je to. Sestra me toliko ishvalila kako sam sve to podnjela (ne znam jel tako inace ili je kod mene bas bilo vrijedno pohvale). Poslije su mi sestre ponudile inekciju protiv bolova sto sam onda i prihvatila. Dobila albumin i odlezala neko vrijeme, dok se nije malo smirio stomak.
    Dosla sam oko 8h, smjestila u sobu, ali sama punkcija je bila oko 9h.
    Ne znam jer mi je prva punkcija, ali ja to vise i ne bih ponavljala. Iskreno!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

...Ne znam jer mi je prva punkcija, ali ja to vise i ne bih ponavljala. Iskreno!
    Nećeš morati,... jer će ovaj postupak uroditi plodom

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Onda MM bolje da krene sa apstinencijom odmah, jer je najbolji spremiogram (onaj prvi) bio nakon 14 dana aps.
    Nismo znali
    Al svaki doktor pohvali, veli: vidi ovaj, tu je bio bolji!
    A kad vide dane, samo zašute.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Onda MM bolje da krene sa apstinencijom odmah, jer je najbolji spremiogram (onaj prvi) bio nakon 14 dana aps.
    Nismo znali
    Al svaki doktor pohvali, veli: vidi ovaj, tu je bio bolji!
    A kad vide dane, samo zašute.

a i mi znamo zbunit doktore

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, javljajte novosti. Novi tjedan je počeo. Koja će nas prva razveseliti? :D :D

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stanje kod mene je katastroficno….2 folikula su se krenula susiti i vec su se smanjili 1 – 1,5mm. Ovaj jos jedan je danas na 18mm, endometrij je 8,2mm.
    Uopce nista ne izgleda dobro. Danas bi trebala u 21 uzeti stopericu ali je jos uopce premisljam hocu li ici u postupak.
    MM je pod temperaturom, da je stanje imalo bolje radili bi IVF zbog toga sto ce temperatura utjecati sad na spermice, s obzirom da od mojih folikula nista,
    dr. kaze da je AIH jedina opcija koju bi on uopce sada radio u ovoj situaciji.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tikice žao mi je
    možda da ipak probate sa AIH, nemate šta izgubiti...

ja sam danas krenula sa klomifenima, 2 dnevno do petka i u nedjelju prvi uzv. jako se veselim a opet imam i neki strah da li će biti folikula, paranoja me hvata da ne puknu prije vremena... svašta nešto...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Stanje kod mene je katastroficno….2 folikula su se krenula susiti i vec su se smanjili 1 – 1,5mm. Ovaj jos jedan je danas na 18mm, endometrij je 8,2mm.
    Uopce nista ne izgleda dobro. Danas bi trebala u 21 uzeti stopericu ali je jos uopce premisljam hocu li ici u postupak.
    MM je pod temperaturom, da je stanje imalo bolje radili bi IVF zbog toga sto ce temperatura utjecati sad na spermice, s obzirom da od mojih folikula nista,
    dr. kaze da je AIH jedina opcija koju bi on uopce sada radio u ovoj situaciji.
    tikica ~~~~~~~da ti baš zbog svega što te zadesilo ovaj puta baš taj
    postupak biti dobitni .....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •