Stranica 50 od 78 PrviPrvi ... 40484950515260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 3872

Tema: POTPOMOGNUTA U VINOGRADSKOJ

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nije mi jasno kako dr.Tomić nije skužio da nema tih anti tijela na nalazu a gledao ga je :?
    Kaj sada ići to ponovo vaditi kad sam već u postupku ili ne? to mi baš nekako zvuči prilično važno :?

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ma najbolje nazvati i pitati za cijenu. tako ja uvijek radim i definitvno je najprovjerenija info...
    a 60 kn je bio samo jedan od TSH, nista drugo ja ni nisam trebala vaditi. i mislim da su i ovi T3 i T4 bili po 60 kn svaki, a za ovo ostalo ne znam... gledala jesam, zapamtila nisam.
    zelimo_bebu, pa za stitnjacu moze dati doktor ili ginekolog, pa sad presaltaj- trazi uputnicu od drugog...

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a da , zaboravila sam vec... ja se narucila gore za 7.12... pa cemo mi vjerovatno krajem 1 mj u postupak...

kad smo vec kod TSH i tih hormona, da vas pitam jel moj 2,69 za zabrinjavanje? (granice su od 0,5-4,3) :? citala ja da je bolje da bude ispod 2, a sad... :/

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moj TSh je 2.54 i Tomić je rekao da je to ok tak da se ne trebaš brinuti

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Pa ovako nekako....TSH ok, antitijela tj. antiTpo (do 12 normo) ja 122; a fT4 na granici nizak!.
    ja ti bolujem od hipotireoze i meni ti je zadnji nalaz bio TSH 0,464 (0,4-4,0) a anti TPO 115 (do 50 ) i mislim da je to normalan nalaz za mene jer sam na terapiji od 2005 g.

imaš niže na forumu temu TSH pa pitaj tamo , moja spec. nuk. med. održava TSH oko 1 jer je to po njoj najoptimalnije za postizanje trudnoće

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ninochka28 hvaaala!

mi smo si tu po godinama.... i nasi mm-ovi isto...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tsh, kažu MPO stručnjaci, treba biti oko 2, tj. niže malo od 2...ma gle....ko zna koliko je žena ostalo T pa im bio TSH ko zna kakav....bolje da ne istražuješ kao ja...samo me sad još više sekira sve!!!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zeena Joj da vidim, baš guba :D
    Nego gle, netreba se mučiti oko vrijednosti tih pretraga ako su u iznosu onoga što je navedeno pod normalno, gle meni su svi hormoni bili na granici npr. ako je normalno 110 ja imam 111, ali dr. mi je rekao da je to sve ok tako da bez brige
    Mene više sada muče ti anti nešto...zakaj meni to ovi u labaratoriju nisu izvadili ako im je pisalo na uputnici a to bi trebalo biti ful važno :? :?
    joj kako me ljute

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ninochka28 prvotno napisa
    taj zdravac sam tražila po ljekarnama i uvijek me svi gledaju u čudu kad to tražim :/
    Ma ja sam kupila blesavi beta glukan koji sam platila čudesnih 700 kn jer me navukla reklama i sada mi ih je žao baciti pa ih pijem u zamjenu za recimo noni i nadam se da barem nešto valjaju kad su već tako skupi...eto tu MM uvijek poludi jer kupujem ludosti
    mene je beta glukan spasio - imala sam konstantne upale mjehura godinama, pisala krv, umirala od bolova i ni jedan antibiotik nije pomogao. nakon 2 mjeseca beta glukana NIKAD VISE i to sad traje vise od 2 godine!!! po meni to je najbolja stvar na trzistu za imunitet!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajd hvala frka... meni su ga svi tako popljuvali kad sam ga kupila da sam prestala vjerovati u njega ali drago mi je da postoji barem neko dobro iskustvo :D

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a tko je popljuvao i zasto? ja bas mislim ponovo kupit da malo nabildam imunitet zbog ove gripe... stvarno - meni je cudo napravio... mjehur nakon toga ko nov i osjecala sam se puno bolje...

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a znaš kako je to , ljudi pričaju iskustva drugih ljudi ili svoja, a i forum je tu dosta pomogao da me ubije u pojam

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jaja hvala draga

gabi hvala i SVIM OSTALIM curama na riječima utjehe divne ste i SVIMA zelim najljepši poklon za Bozic

Ništa ako sam dobro skuzila idem ja po karton cikla soka i anansa imate kakve preporuke za nekog proizviđaća???? Kuna mi je danas rekao da se pazim da ne ostanem bez krvi kao ja mogu utjecati na to ako me svaka 2 dana šalju na vadenje bete

koliko sam citala za biokemisku-kod nje vec nakon 2 vadenja počne padati i u pola su nize vriednosti od ovih mojih tako da mi je lakše....malo....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vidim da ste i hormone štinjace komentiral pa samo da se ja ubacim ja imam Hasimota, i moji su svi van granica normale tako da Vas to ne brine...svim dr sam to turala kao razlog sto su oni potvrdili samo da nije moguc prirodan način itd,,,ali za Aih ili IVF nema bas velike veze tako su mene uvjerili i tako je ispalo.....

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nina B, to i nije baš tocno...Hormoni štutnjace su jako važni i za MPO i za trudnoću uopće...a svaka žena koja ima Hashimoto (pa i s urednim hormonima i TSH) cim zatrudni treba kontrolirati iste i javiti se specijalisti jer je u trudnoći potrebno cešće kontrolirati štitnjacu..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

zedra slazem se u trudnoći naravno da treba ja sam rekla prije trudnoce odnosno MPO dr ne daju veliku vaznost, barem ne u mome slučaju
    koliko su mi rekli klomifen i ostale tablete smanjeno djeluju u kombinaciji sa gormonima za stitnjacu tako da sam ja odmah u 9 mjesecu sa njima morala prekinuti da mi tijelo ocisti od njih...tako rekli dr...

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ok kaj je to hasimoto :? :? mi može neko objasniti

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo draga

Hashimotov tireoiditis
    Hashimotov tireoiditis (kronični limfocitni tireoiditis ili Hashimotova struma ili autoimuni tireoiditis) predstavlja kroničnu upalu štitne žlijezde s limfocitnom infiltracijom žlijezde koja je uzrokovana autoimunim čimbenicima te je jedan od najčešćih uzroka primarne hipotireoze.

Češći je u žena nego u muškaraca (8:1), a učestalost se povećava s dobi. Obiteljska anamneza bolesti štitne žlijezde je česta, a učestalost je veća u bolesnika s kromosomskim bolestima kao što su Turnerov, Downov ili Klinefelterov sindrom.

Bolesnici se žale na bezbolno povećanje štitne žlijezde i osjećaj pritiska u vratu. Pri pregledu se otkriva neosjetljiva guša koja može biti glatka ili čvorasta, tvrda i čvrsto elastična za razliku od konzistencije normalne štinjače. Pri prvom pregledu mnogi bolesnici imaju hipotireozu.

Istodobno mogu postojati i druge autoimune endokrine bolesti poput npr. Addisonove bolesti. Schmidtov sindrom je Addisonova bolest zajedno s hipotireozom zbog Hashimotova tireoiditisa.

Hashimotov tireoiditis zahtjeva doživotnu nadomjesnu terapiju hormonima štitnjače zbog smanjivanja guše i liječenja hipotireoze. Ponekad je hipotireoza prolazna.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajoj zvuči strašno
    ali nadam se da samo tako zvuči
    joj koliko tih stvari može utjecati na našu budućnost...najviše me od svega ljuti što naši doktori (da se nebi krivo shvatilo volim i poštujem ih) pre malo obrčaju stvari na naše dijagnoze...ja i MM recimo nemamo nikakvih problema( idiopati) a neide i neide...ja imam nekakvu imunološku bolest koja se zove hipogamaglobulinemija i kad doktorima spomenem oni samo odmahnu rukom a ja ipak mislim da bi to recimo mogao biti veliki problem :?
    ili ja tražim razlog da se imam barem za nešto uhvatiti...ovako dijagnoze nema, a bebe niotkud

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

draga ninocka nije strašan h....bitno je da je ajmo reci izljecivo u ovim nasim situacijama naravno u kombinaciji sa hormoncekima...
    nema uzrujavanja...kolike godine živimo sa time a da niti neznamo, akada saznama ajoj :shock: ja se sa has nosim od 3 godine...tako da samo trebamo nauciti zivjeti sa svim tim dijagnozama :D :D :D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

curke u ujutro idem u bolnicu u lab .mislim da su nalazi gotovi oko 13 sati ..tako je bilo zadnjih par puta kada sam ju vadila.....javim vam odmah ....simptoma nema...pusa svima

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

draga narnija vibra i ovako~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zna li netko za koje vrijeme se dobije nalaz beta HCG u Breyeru? hvala!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

narnija sretno!!!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj nangaparbat prvotno napisa
    zna li netko za koje vrijeme se dobije nalaz beta HCG u Breyeru? hvala!
    meni rekli 2 h..a ako ides subotom onada tek u ponedeljak..sto se tice brzine moja iskrena preporuka je sunce danas sam bila izvadila u 7 h ujutro na mailu mi je bilo u 8. 00. Isapada kao da ih još reklamiram
    ali stvarno sam zadovoljna njohovim uslugama

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Narnija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za danas
    ninochka28......ma draga smiiiriii seee.....anti TPO vade ako se nešto sa TSH mjenja česti ili...evo kaže mi frendica da u Osječkoj bolnici tzv. nuklearnoj-koja ima na našem području najbolje stručnjake za štitnu-NE VADE nikada pacijentima antitijela ...ja se začudila, ali je tako! Ako inače nemaš frke sa štitnom, a po nalazu vidim da nemaš-onda ne brigaj....meni je počelo čeprkanje oko štitne jer imam tahikardiju, pa smo skužili da je od štitne...
    I da...uvijek poludim kad mi moja dr. opće prakse kaže da svi nalazi, ako su unutar refer. vrijednosti-da je to suuuper i da nema brige...e onda mi MPO liječnik kaže obrnuto isto kao i endokrinolog-pa zadavila bi ju! I kaže ona meni za moja povišena antitijela-ma bez brige, to je čest slučaj da ljudi imaju povišeno...nema to veze...a zna da idem na postupke i da nije sve za odmahnuti rukom..
    Frka....sad si me zaintrigirala sa BETA-GLUKANOM- i ja imala (sad malo manje) upale mjehura sa mokrenjem krvi čeesto...pa bi si mogla nabaviti!!!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

narnija jos evo malo za danas~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...da prijavim svoje stanje: folikul se počeo smanjivati (u utorak je bio 14mm, danas 12mm) tako da ništa od mog "prirodnog IVF-a".
    Idem ujutro ponovno, ali se baš ničemu ne nadam.

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

narnija, sretno ti bilo!!!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, svečano objavljujem da sam dobila m.jučer, 8.dpt Ne moram betu ni vadit, naručena sam u utorak, 7.dc na pregled pa ću vjerojatno u jedan prirodnjak sad u 12.mj.

Narnija ~~~~~~~~~~~~~~~~ popravi niz :D :D :D
    Nina, :D :D :D za sutra!!!!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

arkica pa kako se može smanjivati, možda su oni krivo izmjerili, ajd nemoj se još bedirati možda ipak bude ok
    Ja sam beta-glukan kupila u jednoj ljekarni u ilici mada ih zapravo ima u svakoj. Doza za mjesec dana platila sam je 658,00 kn (skupo ali evo nadam se da će upaliti obzirom da ja baš imam imunoloških problema, točnije neki kakti gamaglobulini su mi u totalnom deficitu )
    Ja sam od danas odlučila jutarnju kavu zamijeniti sa deci cikle i evo baš uživam

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

AuroraBlu nemoj se žalostiti, gledaj na to tako da ćeš ipak za Božić dobiti najljepši poklon skup sa svima nama koje idemo u 12. mj.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
    Cure, svečano objavljujem da sam dobila m.jučer, 8.dpt Ne moram betu ni vadit, naručena sam u utorak, 7.dc na pregled pa ću vjerojatno u jedan prirodnjak sad u 12.mj.

Narnija ~~~~~~~~~~~~~~~~ popravi niz :D :D :D
    Nina, :D :D :D za sutra!!!!
    ovo mi je jako čudno, nekako mi je prerano za mengu.

jel ti baš jako krvarenje?

ja se nekako nadam s obzirom na tri zametka da će se barem jedan uhvatit.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da još nije sve gotovo i za mali tračak nade.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo mene drage moje ...izvadila sam krv jutros i tek u 2 nalazi..javim vam odmah .....Aurora ne mogu vjerovati da si dobila....možda ipak nije prava menga ....šta kažeš....... da bar mogu nekako zaspati i probuditi se u dva .....ah ..sva sam uzbuđena....hvala na vibrama

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma sinoć sam stavila pravi uložak, i to je to, evo jutros mi je kao i inače 2.dan menge. Čisto sumnjam da nešto može preživit unutra uz takvo krvarenje... Nije mi ni sestra rekla da ipak vadim betu, samo je uzdahnula, isto se čudila... ali eto, novi ciklus je već započeo, možda mi bude uspješan prirodnjak.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

AuroraBlu ~~~~~~~~~~~~~
    Arkica...ma i meni je nekako nemoguće da se smanjuje :? Kad si sutra tamo???
    ninochka28....svaka čast za ciklu na rano jutro...

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

narnija ~~~~~~~~~~~ za veeeliku betu!
    Aurora, bas mi je zao... iako bi definitvno mogla za svaki slucaj izvaditi betu...
    arkica, nije jos gotovo... mozda su stvarno krivo mjerili, sad ili prosli put...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam pitanje jedno: Da li se transfer obavlja uz pomoć uzv ili ne? (bila sam toliko uzbuđena da nisam primijetila). Gledam po ovim američkim klinikama, sve kažu da je puno više trudnoća kad se transfer obavlja uz pomoć uzv. Ja mislim da to u Vinogradskoj ne rade, ali nisam sigurna...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

AuroraBlu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
    Imam pitanje jedno: Da li se transfer obavlja uz pomoć uzv ili ne? (bila sam toliko uzbuđena da nisam primijetila). Gledam po ovim američkim klinikama, sve kažu da je puno više trudnoća kad se transfer obavlja uz pomoć uzv. Ja mislim da to u Vinogradskoj ne rade, ali nisam sigurna...
    Moram ovdje samo uskočit i napisat da je meni rađen transfer u pon i gledala sam u monotor kako mi stavlja embriji u maternicu. Valjda si na taj uzv mislila.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Aurora ja neznam za uzv kod transfera jer nisam imala još niti jedan, ali evo iskustvo kod inseminacije...meni je to isto bilo čudno jer sam negdje čitala da se prije inseminiranja napravi obavezno uzv da se vidi da li je pravi trenutak međutim meni niti jednom nisu napravili pa sam iskreno postala skeptična prema tome i zamolila doktora da više ne idem na AIH :?

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kika ti si isto u Vinogradskoj ili...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ninochka28 prvotno napisa
    kika ti si isto u Vinogradskoj ili...
    Ne, kbc Rijeka. Malo mi je čudno da negdje tako rade, a negdje ne. Pa ipak moraju vidjet di stavljaju embriji šta ne? :?

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa je,pa je...ima li netko tko može potvrdit da se to radi u Vinogradskoj? Mislim bilo bi mi malo čudno recimo da dr.Tomić to ne radi jer ipak je radio u privatnoj poliklinici gdje je to ziher radio pa valjda ima tu naviku :?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Aurora, Arkica...drage moje idemo u nove pobjede
    ne biti tuzne sve to pozitivno gledati barem ste u postupku prije GO....

hvala na vibri za moju sutra betu.....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dakle, u Rijeci gledaju na uzv gdje točno stavljaju zametke. U Vinogradskoj to ipak ne rade, sjetila bi se ekrana pored sebe. Pitat ću baš dr.T. u utorak za to, valjda se neće naljutit...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Aurora i Arkica

na vinogradskoj rade ET uz uzv

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa
    na vinogradskoj rade ET uz uzv
    bar tako mislim da je bio ispod nogu :?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

AuroraBlu...pa ne vjerujem da rade bez, jer kako bi vidjeli gsje smjestiti zametak? Možda ti samo nisu spomenuli...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rade? Nemam pojma, iskreno... Bilo bi mi odmah lakše da to rade s uzv. Ali se ne sjećam niti da je bio ispod nogu niti sa strane. :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •