Na VV definitivno ne rade transfer uz uzv
sad si mene :?AuroraBlu prvotno napisa
ja sam bila uvjerena da rade a sad više nisam toliko sigurna :/
Da, rade. Pored mene je bio i sestra mi je namazala trbuh i s onim uređajem točno najmjestila doktoru di če stavit embrij. I onda mi je on objasnio di če ga smjestit i cijelo vrijeme sam gledala u ekran.AuroraBlu prvotno napisa
AuroraBlu, draga baš mi je žao! I je nas krenulo na Vinogradskoj, uf!
Pozitivno je što odmah krećeš u novi postupak!
Za UZV na transferu ne znam, ali ja na punkciji nisam vidjela nikakvu tehniku![]()
Narnija, ajde osvjetlaj nam malo ovaj niz!
Arkice držim fige da se sutra pokaže da je ovo danas bila greška!
Bebice, ma za punkciju moraju koristiti uzv, pa kako bi inače pogađali folikule?!Ja sam spavala na punkciji pa ne znam, ali stvarno, pa kako bi bez???
Joj, ne kuzis, hocu ti reći da nisam ni gledala u ništa od muke. Pa i da sam na ET bila ne bih ni tu vjerojatno vidjela ništa, kuzis
Nisam mislila da stvarno nema UZV na punkciji! E to bi baš bilo strašno![]()
a jeste lude...![]()
![]()
![]()
nego, sto mislite ima li sanse da idemo iz prirodnog ciklusa, ali skroz prirodnog, bez ikakve stimulacije (klomifen) i da li je netko isao tako?![]()
nemogu si pomoci, uzasno sam nestrpljiva da to sve krene... ovako imam osjecaj da stalno tapkam na istom mjestu... :/
Zeena, ja sad idem u potpuni prirodnjak.
Bebice,![]()
Curka iz Rijeke je rekla da joj je sestra mazala trbuh s gelom i da je i ona gledala na ekranu gdje je zametak. Toga kod nas neeemmaaa![]()
Zeena ja sam prvi, prvi postupak odmah isla na stimulaciju, a nikada prije nisam isla u nikakav postupak.
Sada znamo da ili cu ici u prirodne ili ako budu stimulirani biti ce to vrlo, vrlo male količine hormona jer sam preburno reagirala.
Ali to ne bi znali da nismo pokusali sa stimulacijom.
AuroraBlu![]()
mene iskreno malo strah svega toga skupa... :shock:
ma ja si mislim pitati doktora za sad jer cu vec kasno doci tamo na cca 7 dc da probamo jednom prirodno... iako znam da su sanse jaaaaaaako male da mi uspije nagovor...![]()
ovako cekamo tek kraj 1 mjeseca...znam da nije ni to daleko, ali eto... nisam bas najstrpljivija osoba...
![]()
Zeena, pa ako ćeš 7.dc doći tamo da dogovor, a imaš gotove sve briseve i hormone, ne znam zašto te ne bi pustio na čisto prirodni ciklus. Držim ti fige, a stimulirani ti neće pobjeć, u slučaju da prirodnjak ne uspije.
Bebica, kakva je ono bila tvoja stimulacija koja ti je bila too much?
hvala AuroraBlubudem probala pitati, jer nemam kaj za izgubiti... 8) a svi nalazi su tu pored mene, osim mojih hormona po koje idem u utorak.
![]()
bebica, i mene zanima...
Ja sam ti u utorak u 8 gore, možda se i vidimo?
Cure moje, ja sam imma tremu za sutra.......kao da mi je prvi put kod ginekologa!! Recite mi di se nalazi MPO dio..prvi put idem u Vinogradsku...
Suprefact sprej od 1dc, pa Menopuri prva 3 dana po 3, sljedeca tri dana po 2, a onda je dr. smanjio na 1 (8dc.) zbog HS i to je bilo to!
Al ja sam vec 5 dc osjetila da je to nesto burno, no nisam znala jer mi je prvi put
Uglavnom dr. je rekao da je to stimulacija koju daju u 90% slucajeva.
aurora, ja idem samo po nalaze...![]()
zelimo_bebu, vjerujem... tako je imeni bilo.![]()
eh, sad tko ce objasniti....
Želimo-bebu, proći će trema kad uđeš u ordinaciju
Ajd javi odmah koji je plan za dalje.
Ja sam ti loša u objašnjavanju lokacija, pa cu ti samo reci da kad prođeš kroz glavni ulaz ideš desno. Bijela je i velika zgrada, a na 5. katu je MPO odjel. Iz lifta odmah pred tobom su vrata i zvono na koje pozvonis! Otvorit ce ti sestre ako nisu zauzete.
Želimo bebu, MPO odjel ti je na 5.katu zgrade u kojoj je i rodilište, ginekologija, urologija... kad uđeš na glavni ulaz skreni lijevo, prođeš crkvu i prva velika zgrada koju vidiš s lijeve strane ti je to.
Bebica, meni je dao blažu dozu, prvi dan ništa (osim suprefacta naravno, do štoperice), onda 2.i 3.dan po 3 menopura, i dalje po 2.do 9.dana
curke sretno sutra svima :D :D :D![]()
![]()
![]()
narnija cekamo![]()
![]()
![]()
Fala za objašnjenje... 8)
Ja crna, frendica mi plava-pa možda nađemo!!! A za parking ko zna....
Idem sad home...a sutra u metropolu..i naravno, kiša će pa mora guštanje poslije pregleda ukakati![]()
Pa da i ja sam prvi dan samo sprej, a od 2. dana počinju Menopuri. Da ti si blaze startala, ali smo isto primile komada (16 jel'?).
Sve u svemu znamo vise, za ubuduće!
Od moje kolegice frendica ide privatno u ivf polikliniku i cura se od hormona sva izobličila i kao za peh dobila još neku bakteriju i sve propalo...koma, em što pljuneš brdo para i na kraju samo problemi...možda stvarno ti prirodni ciklusi nisu loša solucija, je da su manje šanse ali ipak ne uništavamo toliko svoje zdravlje![]()
Ma super su ti prirodni ciklusi, samo ako doktori uspiju ulovit jajnu stanicu. Kad sam ležala u sobi nakon punkcije i nakon transfera, bilo je cura koje su došle u prirodnom ciklusu na postupak i ni jednoj nisu uspjeli uloviti j.s.jer su ovulirale koji sat prije.
Eh, curke, samo što se meni cini da sam se i od klomifena i estrofema poprilicno izoblicila... :?
Sva sam napuhana, a debljam se kao luda...
jel i vama tako bilo?
draga ja sam bila bomba i jos uvijek sam mislim da sam dobila u tih par dana 4-5 kg a jela ko.......svaki obrok koji bi pojela kao da nisam nista okusila sam imala feeling...samo kada sam od uterica spavala nisam jela![]()
![]()
![]()
Ali odmah po prestamku sam odmah izgubila cca 2 i opet se zdebljala...ko bomba sam..samo sto ne puknem.....
narnija???????????????????????????????
cekamo draga :D :D :D :D :D
drage moje ne znam da li da se smijem ili plaćem beta 9 nit smrdi nit miriši ...katastrofa .....ureknute smo Nina B
Hej curke!!!
AuroraBlu pa kak menga već 8dpt?? Ja bi ipak izvadila betu na tvom mjestu...
narnija, čekamo......~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jedno pitanje ako mi koja može pomoći- u utorak popodne sam dobila mengu, jako me bolio trbuh, mislila sam da će biti poplava a kad ono danas skoro gotovo, još par kapi :shock: I jučer nije bilo nešto jako. Čitala sam da kada se sluznica jako zadeblja da je menga obilna a ja sam još bila i na estrofemu pa ovako slabo... Da li možda znate zbog čega se to događa??? Možda zbog utrića??
PA kaj nije i 9 neki početak?!ja to majke mi više ništa ne kužim :?
Gabi25, i meni je prvi put nakon utrića bila oskudna menga, a drugi put polava...nema pravila...
NinaB, e jesi me nasmijala...i ja sam baš kao bomba...a prestala sam se šopati hranom...ali bujam i dalje...a folikuli ne rastu...![]()
draga nanija![]()
dobro mi dosla...naravno da ne mislis da mi je drago ali sta je tu je
![]()
![]()
![]()
naoruzaj se normabelcekima i zivcima na hozntregerima od vadenja do vađenja bete...i naravno potpora ovih SVIH DIVNIH CURA![]()
![]()
![]()
![]()
dali ti je u IU/L ili u MIU/Ml L ?
narnija, nije to lose... znaci ipak se nesto dogodilo... ne gubiti nadu, samo ponovo betu vaditi...![]()
gabi, mislim da je normalno sve sto se tice m... isto ko i u najnormalnijem ciklusu... nekad jace, nekad manje i tako u krug...![]()
![]()
Narnija sad će nam biti još napetija situacija na Vinogradskom forumu. Držim fige tebi i NiniB
![]()
Kod mene je mjerena u nekom IJ/L :?NinaB prvotno napisa
Kakve su sad to razlike?
piše 9 IU/L ma katastrofa...samo molim boga da ako je već biokemijska da ode sama da ne prolazim opet kiretažu ili nedaj bože vanmateričnu.......znam da se ne smijem prestati nadati...ali daj mi recite jedan primjer na ovom forumu koji je završio sretno sa ovakvom betom....vjerojatno će Nina B biti prvi pa ja drugi...danas mi je 13dan poslije inseminacije ....i msilim da bi trebalo biti barem 100 IU/L
IU = international unit
IJ = internacionalna jedinica - ista stvar
cure,![]()
narnija, zao mi je sto si usla u "beta hell", "beta pakao", tj. kad je beta dovoljno mala da brines i dovoljno velika da bude nesto.
http://groups.google.com/group/gradj...i-za-pacijente ima link izmedju ostalog i na tablicu bete http://betabase.info/showBasicChart.php?type=Single
puno ti srece zelim!!!
Narnija, ovo je stvarno neizdrživo... prvo Nina, pa ti. Ali držim vam fige jako jako jako ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nek ta beta dođe k sebi!
Ali moram primijetiti da je stvarno neki loš niz krenuo ovdje. Za sada, od nas ovdje prijavljenih, samo je Jaja2 +
Čini mi se da i njih to zabrinjava, jutros kad sam javila sestri, stvarno se sva oneraspoložila. Ipak im se radi o rejtingu...
Gabi, ja sam jučer već prestala s utrićima kad sam shvatila da kreće i danas dosta krupnih komada (sorry), stvarno ko rani pobačaj... da sam vadila betu možda bi čak i bila lagano pozitivna, ali nakon ovoga nema šanse više.
Čudno mi je sve ovo![]()
Baš gledam za Sveti Duh...tamo pak ima brdo trudnica koliko sam primjetila...stvarno ne kužim u čemu je problem :? baš nekako ubija optimizam![]()
ma cure nemojte se sad oneraspoložiti, mislim da to nema veze s klinikom. Npr. ja sam prošle godine bila na VV i desilo se da je jedno 3 mjeseca bilo svega par trudnoća i hrpa negativnih ß (i same znate da na VV dnevno oko dvadesetak žena radi punkciju ili transfera) i tada je među ženama tamo nastala panika da nešto sigurno ne valja, da biologica šteka itd. Poslije je nastupio period sa puno lijepih betica. Tako je i tu.
Nina b može na PP broj tel . od Kune neznam što da sada radim...u subotu je ovdje nemam gdje izvaditi ...morala bih u ZG...pa bi radije pričekala do ponedjeljka a ne da mi se više korisitit utriće...da li ih ti još koristiš i što ti je rekao doktor ....? :/
da uterice nastavi obavezno koristit...mene draga samo ove brojke...tjese i nista drugo....
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=148&Show=507
javim ti broj od doma jer ne isplati ti se ici gore jer me T na hodniku onako bacio u ocaj i rekao za uterice ali sada vaginalno da krenem 3*1 koje sam do sada 2*1....
neznam sta da ti kazem i kako da ti kazem kakvu rijeć potpore jer sam u istim g...pardon na mom francuskom..po ovome svemu do kraja iduceg tjedna moja Beta bi trebala biti 1000samo neznam kako sutra ako bude 100 :D :D :D :D
Curke drage, moram s vama podijeliti jedno prijateljsko upozorenje: Naime, trebale bismo manje "chatati", vibrati i ponavljati informacije jer riskiramo da moderatorica zaključa ovaj naš podtopic. To se dogodilo s podforumom Potpomognuta u Osijeku. A sve ovo što sam navela da ovdje ne bismo smjeli, možemo na Odbrojavanju i na p.p.
![]()
![]()
AuroraBlu u pravu si, morat ćemo chatati negdje drugdje...
I da, vidimo se u utorak gore![]()
narnija pa zar i ti sa takvom betom?? ajme, ovo je igranje živcima... jesi dobila doktora? šta je rekao??
sutra ujutro ću zvati doktora pa ću vidjeti što kaže....ah šta da ti kažem...ne znam što da mislim .....puno je lakše kada je odmah 0 i kreneš ispočetka...sada znam da ću vjerojatno fulati postupak u 12 mjesecu....a dobro onda tek u drugom....pusa svima i hvala na vibrama i podršci
Ja sam se raspitivala za cijene hormona u Breyeru. Cijene su im 100-150kn po hormonu. Za antiTPO, androstendion i DHEASS su mi rekli 350 kn. Nalazi gotovi isti dan, šalju na mail ili poštom.ninochka28 prvotno napisa
cure,
idem u subotu u Zg pa sam mislila negdje u privatnom labu izvaditi betu....Nina B je spominjala sunce ..da li oni rade subotom i da li su nalazi odmah gotovi...koliko košta ? i koja je to poliklinika ...ona središnja kada idem za ZG pa prođem pored nje i dalje je Lisinski ( slabo se snalazim po Zg s autom )? help![]()