Stranica 61 od 78 PrviPrvi ... 1151596061626371 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,001 do 3,050 od 3872

Tema: POTPOMOGNUTA U VINOGRADSKOJ

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

prije svega, svima sretna nova godina i neka nam se svima ostvare zelje.

ja jos brojim manje od 3 tjedna... :shock: sutra idem po ljekice i da mi za svaki slucaj briseve uzme.

cure koje krecete uskoro, sretno u novoj i ima da same lijepe bete vidimo!

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Molim vas za pomoc... Sve one koje imaju iskustva sa menopurom da mi kazu koje igle i koje sprice ste koristile. Hitno....

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja nisam još koristila ali sam na topicu samodavanje injekcija pročitala da se koriste one najmanje igle (koje koriste dijabetičari) i isto tako najmanje šprice (mislim da su 5 ml) ali pogledaj malo po tom topicu

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Želim i ja dragoj ekipi iz Vinogradske, doktorima, biologu i sestrama (znaju koja sam, he he) puno zdravlja i ljubavi, a najviše od svega im želim uspjeh u poslu! :D :D :D

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Šprice od 2ml
    Igle za mješanje 1.2x50
    Igle za pikanje 0,45x13

Nisu skupe, pa uzmi koliko ti treba pa i malo više, ovo prepiši i odnesi u ljekarnu, to je sav pribor koji ti treba i naravno vata i alkohol za dezinfekciju.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marina27 prvotno napisa
    Molim vas za pomoc... Sve one koje imaju iskustva sa menopurom da mi kazu koje igle i koje sprice ste koristile. Hitno....
    Znaju ti to i magistre u apotekama koje drže menopure, suprefact i te stvari... Npr. ja sam suprefact kupila u apoteci na VV zajedno s iglama i špricama. I magistra mi je sve odabrala Uglavnom, trebaju te one najmanje šprice od 2ml, za pikanje tražiš te dijabetičarske iglice (kratke i tanke, oko 1,5 cm duljine) a za otapanje i miješanje koristiš dugačke i deblje igle.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, kakav je ratni plan? Kad će m? Meni vjerojatno 19.1.pa tjedan kasnije na 1.folikulometriju.

Bebica2009, javi se!!! (hm, možda bi trebala promijeniti godinu u nazivu )

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a taman mi je dosao menopur doma i htjedoh isto pitanje postaviti...
    i da, malo sam citala upustva na njima i kaj se mogu 3 otopiti u jednoj otopini ili da uzmem barem jednu i pol... preporuke molim...
    ja cekam 23.1....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

1 otopinu uzmeš, stvarno nema potrebe da ubrizgavaš nepotrebnu količinu tekućine u sebe.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tako sam i milslila, ali nije zgorega pitati... samo kaj raspodijelim otopinu u te 3 ampule o onda nazad redom? :/
    vec vidim da ce biti zanimljivo...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zeena, ne trebaš ništa raspodjeljivati
    1. otvoriš ampulu s otopinom i iz nje debelom iglom izvučeš čitav sadržaj
    2. zatim otopinu ubrizgaš u menopur (suha tvar, u obliku tablete), to ti se istog trenutka otopi.
    3. zatim ponovno sve povučeš (dakle, otopljeni menopur) i ubrizgaš ga u drugi menopur.
    4. I još jednom sve ponoviš: povučeš iglom sadržaj (2 otopljena menopura) i ubrizgaš u 3.menopur.
    5. Povučeš sve u špricu, promijeniš iglu, paziš da je sav zrak izašao (treba ti se na vrhu igle pojavit kapljica) i to je to.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

AuroraBlu, hvala ti na detaljnom objasnjenju...
    nekako poucena iskustvom je ponekad bolje kad si malo bedastiji zato jos nisam pocela sve u tancine gledati... ali izgleda da me krece...

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala drage moje!!!!!!
    Znala sam da mogu na vas racunati! :D
    Nego u meduvremenu sam zvala ljekarnu na dolcu i oni su mi rekli 0,6 za izvlacenje otopine i 0,4 za pikanje i naravno spricu od 2ml. Tj. u poliklinici IVF su mi rekli da u ljekarni trazim intramuskularnu i inzulinsku iglu. Ha ha ha ha sve sam uspjela iznjaviti!!! 8)
    Nego jel ok ako se pikam u misic na ruci, vidim da se moze u trbuh i u ruku. Di mi je bolje?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

U trbuh se pikaš, ne možeš se sama u ruku.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Aurora meni je zadnja m bila 23.12. pa ju očekujem negdje oko 21. ili 22.01. Pa kreće nova avantura

Ja sam već sve pribavila, još samo kupim igle i šprice i alkohol i to je to, postajem pravi narkić sa iglama i alkoholom

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ej Aurora ja bi trebala dobiti 19.1 tak da bi nas dvije mogle biti zajedno)
    Ja sam isto sve nabavila danas jedino bih vas pizaa di držite suprafact i menopure...ja više ne znam da li da ih držim u frižideru ili je ok da budu na sobnoj temperaturi?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke ja svima držim samo fige ja jos neznam di smo i sta smo...menga jos nije dosla nadam se da i nece ovaj tjedan tako da me na zahvati vikend aja nemam gdje na ulz da vidim dali je cista pukla ili nije

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ninotchka, suprefact držiš u frižideru prije nego što ga kreneš koristiti, kasnije ga nosiš u torbi a menopure držiš u frižideru, ali prije davanja injekcije ostavi ih 10-15 minuta na sobnoj temp. (dakle, samo one koje ćeš taj dan potrošiti).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

samo da vas pozdravim...

moja vještica jos nije dosla a nadm se da i nece do nedelje ili subote barem da mogu ici u ponedeljka na ulz...

pusa svima

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
    a menopure držiš u frižideru, ali prije davanja injekcije ostavi ih 10-15 minuta na sobnoj temp. (dakle, samo one koje ćeš taj dan potrošiti).
    ja ne kuzim zasto menopuri moraju biti u frizideru kad mogu stajati na temp do 25 stupnjeva, bar sam tako citala u uputama za pacijente.

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da to je i meni zbunjujuce jer sam i ja na svojim menopurima procitala da mogu biti na sobnoj temp do 25celzica. Ja kad sam dosla kod svog soc ginica po menopure on ih nije drzao u frizideru.... :/

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne trebaju se menopuri držati u frižideru. Pitala sam u 2 ljekarne.

Moje su u server sobi na 18

I zašto suprafect u frižider? Pa nije nikada bio hladan kada sam ga kupovala u ljekarni!?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sve držim u frižideru jer kod nas stvarno nekad zna biti vruće, u potkrovlju smo a i ja sam zimogrozna Pa onda za svaki slučaj.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, ne možete uspoređivati stan i ljekarnu. Kako je i Gabi rekla: lijekovi se doma u principu drže u frižideru, baš zbog temp.koja zna biti i viša od 25 ili granična. A na svakom lijeku piše da se čuva na temp. DO 25. Tako da ga je puno sigurnije čuvati na 7 stupnjeva (ili koliko već) u frižideru nego na graničnih 24 u stanu. Ljekarna je ipak mjesto gdje su pohranjeni lijekovi i tamo se pazi na temp.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo ja znam recimo za Choragon da mi je u jednoj ljekarni napomenula da treba obavezno biti u frižideru

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I Choragon i Ovitrelle se baš moraju čuvati u frižideru. I meni je apotekarka to naglasila kad sam Ovitrelle kupovala.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pozdrav žene, do kad je ono ekipa na godišnjem?

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

U ponedjeljak počinju sa radom

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mmaslacak, ideš gore ovaj tjedan?
    Ja u četvrtak krećem ponovno u akciju....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
    I Choragon i Ovitrelle se baš moraju čuvati u frižideru. I meni je apotekarka to naglasila kad sam Ovitrelle kupovala.
    Ajme ja to nikad nisam držala u frižideru a i na VV bi mi to obično sestre dale a tamo na odjelu je strašno vruće sigurno nekih 25 C

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj arkica prvotno napisa
    mmaslacak, ideš gore ovaj tjedan?
    Navat ću ih u ponedjeljak, ako me može ubaciti za veljaču ili ožujak, ne znam koliko dr.T tolerira briseve, radila sam to u 9mj. pa ne znam jel inzistira na 6mj ili godinu, a ne bi da još i to moram.I da li sad moramo i mi stari na P&P savjetovanje?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mmaslačak, za sad ne moramo na pp savjetovanje. Ja sam bila na svom 1.postupku u 11.mj. (u 7.mj.dogovoren) i nisam trebala. Nadam se da se to neće promijeniti u 2010. Dapače, u ovoj godini se nadam promjeni zakona na bolje.
    I ja zovem u pon.za dogovor za prirodnjak u 2.mj.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mmaslacak, eto mene nije ponovo briseve slao raditi, a kad sam bila na konzultacijama brisevi su bili stari godinu dana. ali je papa bio ful friski i savrsen, pa me valjda zbog toga nije ponovo slao... ali sam ja za svaki slucaj sad to obavila, onako za sebe, prije postupka...

nego, meni je receno da nazovem kad mi krene m da se najavim za uzv 8 dc, jel ja trebam sto zvati ranije? :/

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

joj opet trebam pomoć...sada sam si malo razmišljala i zanima me ako mi netko može odgovoriti...što ako menga dođe popodne kako onda počinjem uzimati suprafact a kada se počinjem pikati...na onom papiru od dr.Tomića piše prvi dan ciklusa 3X1 suprafact...to je ok ako dobijem ujutro a što ako dobijem popodne? ma mene sve ovo jako zbunjuje i stalno mi nešto padne na pamet

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Navodno ako dođe prije 17h onda se to računa kao prvi dan, ako je poslije počenješ od sutradan.Ja sam dobila u 19:30h i nisam počela sa Suprefactom, tek od sutradan jel ni nisam ono pravo prokrvarila, valjda se zato sa stimulacijom kreće drugi dan jel je to baš onda pravo krvarenje pa da se ne fula.Tako sam ja to shvatila.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ninochka doktori računaju 1dc tek kad krene prava krv, ne spotting. I negdje sam na nekoj temi pročitala da ako dođe do 20h to je 1dc, a ako dođe iza 20h onda je sljedeći dan 1dc. I mislim da je neka cura napisala da je dobila navečer prije 20h pa je uzela samo jednu dozu suprefacta, ne 3 kao što je propisano.

E sad da ja pitam, vidim da ti ninochka imaš propisano 3x1 suprefact- ja imam 3x2. Aurora mi je mislim rekla da 3x2 znači 3 puta dnevno po jednom u svaku nosnicu. Onda ovo 3x1 znači 3 puta dnevno u jednu nosnicu?? ne kužim

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Gabi meni ti piše 3X1 u svaku nosnicu,točno tako mi je napisao.
    Nego ok...ako mi dođe recimo u 18 sati onda uzmem taj dan jednu dozu suprafacta a sutradan ipak primim menopur?jesam dobro shvatila?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ninochka ma nemam pojma, prenosim što sam negdje pročitala, mislim da ćemo ipak morati pričekati da se javi neka koja je to već prošla pa da nama neznalicama to malo pojasni. Ili ne bi bilo loše nazvati sestre par dana prije m pa se raspitati.
    Meni na protokolu piše od 1dc koristite suprefact spray 3x2 doze na dan- to bi onda bilo isto kao i kod tebe samo tebi piše 3x1 u svaku nosnicu.

Ajme kako smo zbunjene

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo našla sam neku staru temu pa nam to možda može pomoći
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...334c457de7d6fd

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Zeena prvotno napisa
    mmaslacak, eto mene nije ponovo briseve slao raditi, a kad sam bila na konzultacijama brisevi su bili stari godinu dana. ali je papa bio ful friski i savrsen, pa me valjda zbog toga nije ponovo slao... ali sam ja za svaki slucaj sad to obavila, onako za sebe, prije postupka...

nego, meni je receno da nazovem kad mi krene m da se najavim za uzv 8 dc, jel ja trebam sto zvati ranije? :/
    maslačak, ja sam svoje briseve radila nakon godinu dana ponovno!!!
    Moj savjet (poput Zeena-og) ti je da ih napraviš zbog sebe!!!

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ninochka28 prvotno napisa
    Gabi meni ti piše 3X1 u svaku nosnicu,točno tako mi je napisao.
    Nego ok...ako mi dođe recimo u 18 sati onda uzmem taj dan jednu dozu suprafacta a sutradan ipak primim menopur?jesam dobro shvatila?
    Jesi, jesi!!! Ali pazi da baš prokrvariš, a ne da je spotting....

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

e, da spoting, a ne crvena krv... meni je zadnja 2 ciklusa u biti pocetak m kao i kraj, krene, ali jos nije krv nego je smeckasto, a tek 2 dan krene popravo... :? znaci ja taj 2 dan u biti uzmem kao 1 dc.

ma ja vam nemrem opisati kolko me sve te nelogicnosti zivciraju, ne znam jesam ja mutava pa mi treba sve nacrtati ili je jednostavno to tako zaje raditi prvi put. a da vam ne opisujem kako mi je sve vise muka sto se postupak blizi jer ima 1000 toga sto moze krenuti krivo. evo recimo, meni su sad ko za inat sinusi proradili i nos mi je svaki dan zastopan, pa sad nek to pokusavam srediti prije postupka...

sad sam vam se malo izjadala...

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

... samo se ti jadaj!!! Zato i jesmo tu!!! Sve smo u istom sosu; ))

Ja sam se isto zadnji put razbolila. Budi bez brige. Samo ispuši nos 15 min prije spreja...

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma ja vam nemrem opisati kolko me sve te nelogicnosti zivciraju, ne znam jesam ja mutava pa mi treba sve nacrtati ili je jednostavno to tako zaje raditi prvi put. a da vam ne opisujem kako mi je sve vise muka sto se postupak blizi jer ima 1000 toga sto moze krenuti krivo. evo recimo, meni su sad ko za inat sinusi proradili i nos mi je svaki dan zastopan, pa sad nek to pokusavam srediti prije postupka...

Ja te potpuno razumijem...mene isto strah da nešto neću napraviti kako treba a još me više ljuti to što mi to doktori nisu razjasnili!!Ja ti svakih sat vremena imam neki upitnik nad glavom
    Ali tu smo jedna za drugu pa bumo si pomogle!!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jutro svima

Curke moje vi ste vidim u slatkim mukama ...
    moja m.... jos nije dosla i LUDAAAAAA sam 01.01 sam popila zadnju duphaston ( isto kao dabroston ali malo jaci ) i do danas nista, ci... me bole za populditi vec 2 tjedna ali nista...
    Sutra sam na dog u Vinogradskoj kod Kune oko 10.30 h...jel jos netko gore ? pusa

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas kreće nova godina i novi pokušaji u Vinogradskoj :D
    Sretno svima i da nam ova godina bude svima sretna

Cure koje ste danas gore- ako ima nekih novosti javite

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam upravo zvala i naručila se za kontr.pregled u četvrtak, to mi je 24.dc.
    Gabi, ti?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ću taj pregled obaviti kod svog gina privatnika.
    Aurora taj pregled gdje se gleda da nema cista ne mora biti baš 21dc? Može i kasnije?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma ne mora biti 21.dan. Bitno je da je nakon ovulacije.

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Veliko HVALA sestri iz rodilista u Vinogradskoj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •