Stranica 66 od 78 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 3872

Tema: POTPOMOGNUTA U VINOGRADSKOJ

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, hvala na podršci!!!

Sestre:
    Sestre su divne!!! Ja ih još nijednom nisam vidjela neraspoložene ili da pokazuju znakove umora, a treba izdržati nas (pogotovo kad smo pod hormonima )...

Da li postoji neka nagrada za naj medicinske sestre koju biraju pacijenti??? Da ih prijavimo???

Gužva:
    Danas i nije bila tako velika koliko mi se učinila u ponedjeljak i srijedu. Doduše danas je dr.Tomić bio u ordinaciji i prije 8h. Ja sam na stolu već bila u 8h.

Pusa svima!!!

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Arkica oprosti al' moram te pitati, dali te boljelo na aspiraciji?? Samo radi usporedbe, da vidim dal sam zbilja takva tetkica!!!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

arkice to znači da sada prvo ujutro rade aspiracije a onda folikulometrije??

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, ja sam idući petak naručena na prvu folikulometriju u 10h. To je bolje, da se prvo u miru riješe punkcije, odnosno uzv prije punkcije.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma definitivno je bolje zbog onih koje imaju punkcije taj dan ali ću ovako gubiti više vremena na poslu
    Al dobro, što se mora nije teško...

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Marina27 prvotno napisa
    Arkica oprosti al' moram te pitati, dali te boljelo na aspiraciji?? Samo radi usporedbe, da vidim dal sam zbilja takva tetkica!!!
    Ja sam ti u ovom ciklusu išla na prirodni IVF (jedan folikul). I fakat me nije bolilo!!! Osim malo u trenutku usisavanja samog folikula. Ne znam kako se
    ta radnja stručno zove?

Nisam pila nikakve tablete protiv bolova. Dr. T. je to super nježno odradio;

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ispricavam se kaj gnjavim! Meni je ovo bila prva punkcija i nadam se zadnja. Dali ovisi o tome dali je stimulirani ili prirodni?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

vratila se ja ....
    vratili su mi 3 mrve na čuvanje pa ćemo sad vidjeti ....
    ~~~~~ curama koje su bile danas na punkciji, da će biti pravi tulum za vikend...
    divim se gđi iz pule koja je bila na punkciji bez anestezije i bez ležanja otišla ....
    svaka joj čast ja sam mirovala od punkcije cijelo vrijeme pa me ipak sve rasturalo ....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Marina, bol ovisi o broju folikula. Normalno da u prirodnom ciklusu ne boli jako jer se punktira samo 1 folikul - to traje sekundu, a u stimuliranom ima puno folikula i koliko god ih ima, svi se punktiraju. Zato se za stimulirani dobije anestezija (ako je anesteziolog tamo, ako nije onda samo koktel za opuštanje).

Nina1, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nek se primeeeeee!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

AuroraBlu hvala na objasnjenju!
    Probala sam ja i boljih i jacih koktela od ovog koji su mi dali

Nina1 sretno nek se prime mrvice!!!!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Curke ja eto još nisam dobila a nisam niti trudna, provjereno
    Nadam se da ne kasni radi neke ciste :/
    Cijeli tjedan furam suprafact sa sobom na posao u nadi da ću ga iskoristiti ali eto ništa, već me malo počela panika loviti :/

Arkica žao mi je, gadno je to čuti da je folikul prazan, meni je isto bila u 12 mj.prazna i totalno me ukomiro biolog kad mi je to došao reći...zna Gabi, bile u istom sosu isti dan, ja plakala ko malo dijete
    Bit će drugi put sigurno bolje, samo naprijed!!!

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

arkica, bas mi je zao sto nije bilo js.
    nina1, suuuper za cuvanje mrvica, svu srecu zelim... ~~~~
    ninochka28, mozda kasni eto tako da kasni malo... ne odmah najgore scenarije gledati... think positive!
    Marina27, bas sam se nasmijala ovome s koktelom...
    AuroraBlu, ti si nasa enciklopedija...
    Gabi25, a kaj sad budes malo kasnila na posao i to je to... i po meni cak i bolje da su poceli tako raditi, jer ipak su punkcije bitnije da se odrade u odredenom vremenu.

mene poceo lagano trbuh boluckati...
    smije se uz hormone nakljukati se s voltarenima? jer ja bez njih ne bi prezivjela skoro niti jednu m.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zeena ja mislim da smiješ, ja popila jedan neofen 1dc jer me jako bolio trbuh...
    ninochka a jesi ti išla na uzv sad prije postupka? da se vidi da stvarno nije kakva cista??

nina1 držim fige za tvoje 3 mrvice :D :D :D

mene danas pikanje peckalo malo više ali sam se manje mučila sa mjehurićima sutra ću pokušati pod drugim kutem, možda bude manje peckalo

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nisam išča na UZV, zvala sam svog ginekologa da ga pitam da li bi bilo pametno da napravim prije postupka no on je rekao da nema potrebe i tak na kraju nisam bila i sada mi je žao zbog toga jer neznam kaj se događa zbilja ako je cista :?
    Ali ako i je zar nebi trebala sa m. puknuti, uvijek mi je tako nekako bilo kad sam je i imala :?
    Ma joj poludjet ću više, svaki put kad trebam u postupak nekaj se mora zakomplicirati

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne bi te htjela plašiti, ali meni su tako savjetovale iskusnije cure- ako cista postoji i ne pukne sa mengom (a već 2. dan se počinje sa inekcijama) onda ju hormoni hrane i ona raste a ne stvaraju se jajne stanice... I tako ti propadne jedan stimulirani postupak.
    Ako ti m još nije došla, još stigneš otići na uzv. Ipak naši socijalni i privatni ginekolozi nisu stručni za mpo, a ni jedan te mpo doktor ne bi pustio u postupak sa cistom.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne bi te htjela plašiti, ali meni su tako savjetovale iskusnije cure- ako cista postoji i ne pukne sa mengom (a već 2. dan se počinje sa inekcijama) onda ju hormoni hrane i ona raste a ne stvaraju se jajne stanice... I tako ti propadne jedan stimulirani postupak.
    Ako ti m još nije došla, još stigneš otići na uzv. Ipak naši socijalni i privatni ginekolozi nisu stručni za mpo, a ni jedan te mpo doktor ne bi pustio u postupak sa cistom.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ninochka, dobro ti je Gabi rekla. Prije stimuliranog postupka svakako moraš na uzv kod mpo doktora. Možda nisam dobro shvatila - ti sada čekaš m.i trebala bi se početi pikati 2.dc a da nisi bila na uzv?

Gabi, promijeni kut, mene je najviše peklo kad sam se pod pravim kutom ubola, malo ukosi

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

zenske, nemojte me krivo shvatiti, ali meni nitko od doktora nije ni spomenuo da bi trebala uzv napraviti prije pikanja. :shock: da nema vas tu ja ne bi ni otisla, a ni mislila da se mora. a jos sam doktora pitala jel samo to, jel trebam zvati prije, nesto, a on mi je odg da nazovem na 1 dc da se narucim za uzv 8 dc. :/

moja ginicka je potvrdila da se kod mene radi o jos jednom folikulu, a ne o nikakvoj cisti. tako da sam cudo od zene.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zeena tu se moram složiti s tobom...niti meni nitko nije rekao da je dobro napraviti uzv prije postupka, a to mi se sada čini ko jako važna uputa koja bi trebala doći od strane doktora
    Meni je dr.T. isto samo rekao da nazovem kada dobim a sada ne znam što se može dogoditi ako uzimaš stimulaciju a imaš cistu :?

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je dr. T. baš jučer rekao da dođem da vidim da li ima kakva cista prije slijedećeg stimuliranog.
    Tako odi već danas u Vinogradsku (možda ti je neki od njih dvojice dežuran), a privatni/socijalni ginekolozi ti uvijek ostaju kao opcija....

Ostale cure sretno!!!

Hvala svima na podršci. Danas sam o.k.!!! U nove pobjede....

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ninochka28, rekla ti je gbi kaj se onda desava... propadne ti jedan stimulirani jer cista popapa sve hormone i ona raste a ne folikuli.
    a danas jos ujutro rade neki privatni ginici, pa probaj otici na uzv da vidis sto se desava (onaj optimista u meni se pita kako bi bilo da ponovis test?!?! )

imala sam nocne more danas... uopce me ne muci sve to... sanjala sam da sam imala 33 js. i da sam gledala na uzv-u kako je sve puno folikula i kak ce oni meni to izvuci sve van, a da su me uspavali, pa sam se probudila i onda su mi rekli za 33 js, a ja skoro u nesvijest pala.
    eto, morala sam to podijeliti s vama...

arkica, tako je u nove pobjede!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

samo da Vas pozdravim i
    arkica, gabi,nina1,aurora, zena svima drzim figoline za brem 10js minimalno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    na drugim forumima mi je dosadno pa samo Vas citam.
    Mi smo dobro malo mucnine pocele a ostalo sve ko prije, neznam kada cu poceti biti svjesna da sam trudna Al kazu da je to tako normalno...
    pusa svima ljubim Vas i čitam

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ninochka, a kad si bila zadnji put na pregledu/uzv u Vinogradskoj? Ako te pregledao nakon ovulacije ovaj mjesec onda je to to. A ako imaš folikul potvrđeno (znači, još jednu ovulaciju) onda to znači da će ti m.kasniti. Glavno da je sigurno da nije cista.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bila sam zadnji put kada sam bila na prirodnom ivf-u u 12 mj. kad ste bile ti i Gabi...nisam imala cistu više od godinu i pol i jednostavno ne mogu prihvatiti da je baš sada možda imam.
    Ma stalno me boli koda ću dobiti pa ja to nekako pripisujem velikoj igri živaca .Inaće kad god sam imala cistu uglavnom je otišla s m. pa ako i je sada valjda bu isto otišla.ako ne dobijem za vikend u pon definitivno na uzv, danas sam se malo kasno zbudila
    Ljuta sam jer mi je moj ginekolog kad sam ga zvala rekao da je nepotrebno raditi uzv, a i dr.T. mi nije rekao da trebam, a još više sam ljuta na sebe jer sam to prihvatila i nisam inzistirala da idem!!!!

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

ninochka28 ja sam trebala u postupak u 11 mj i bila sam kod svoje soc gin na pregledu 7-10 dana prije očekivane m
    i ona mi je našla cistu za koju je tvrdila da će puknut s dolaskom m
    ipak sam otišla još i na pregled i dr k nije me pustio u postupak
    kad sam bila u svom prvom postupku nisu radili te kontrole prije postupka pa sam lijepo bila upala u postupak s cistom koja se otkrila tek na prvom uzv 8 dc i koja je fino papala moje hormone i ostavljala moje folikule gladne...
    makar mi je to malo gadljivo sve više mi se počinje sviđati praksa vv da se dolazi 3dc na prvu folikulometriju te od onda dr prema stanju propisuje daljnju terapiju

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nina1 slažem se s tobom... a i u Mariboru obavezno traže taj kontrolni uzv 21dc i mora im se javiti da li je sve ok, jer ako postoji neka cista ne puštaju u postupak...

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

nina1 potpuno se slažem s tobom! trebalo bi to provjeravati ali meni je koma da ja to nisam znala, ovo mi je prvi stimulirani...smatram da bi dr.ipak malo više trebali nas informirati! Ja sam sada u totalno glupoj situaciji jer mi je glupo odustati od postupka jer je možda stvarno samo do živaca, a opet žao mi je i ići i da mi cijeli postupak propadne radi glupe ciste!!!žao mi je kaj se nisam ranije zbudila danas i otišla na forum i otišla na uzv!!!uopće mi nije palo na pamet da sam mogla danas otići gore
    Ma joj luda sam više!!!!!

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

ninochka28 kad ti treba doći m ?
    nema mjesta panici, možeš napraviti uzv i par dana prije m, glavno da se prije m vidi da li je nešto ostalo
    ja sam bila prije ovog postupka na uzv i nisam stvarno imala cista ,
    sad prilikom punkcije, ako se ne varam radi onog koktelčića, dr je punktirao i jednu (možda i više) cistu
    tako da , nikad neznaš što ti i kad može nastati ...

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma zadnjih par mjeseci mi je dolazila na 28.dan što je trebalo biti 19. ali nisam se nervirala jer si mislim do 32 dana može biti čisto normalno a i cijelo vrijeme sam imala osjećaj da ću dobiti.sada sam se počela već jako brinuti, u petak sam radila test i bio je negativan. Ali zar nebi trebala osjećati cistu?
    Jel zna netko nekog ginića koji danas malo duže radi?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

normalno da ti malo kasni jer si malo pod stresom ...
    možda ti kasni i radi kasnijeg pucanja folikula kao što ti je Aurora napisala ...
    samo se smiri, ako nađeš kojeg gin odi na pregled a ako ne
    neće propasti ništa ... ako nisi sklona cistama kao ja i nisi imala godinu i pol ,
    sumnjam da će ti se sad pojaviti, možda zato ti dr nije napisao kontrolni uzv...
    ovo kašnjenje ti je sigurno posljedica stresa pred prvi stimulirani...
    drži se

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma neću se više živcirati, ako ne dobijem ići ću u pon na uzv, a ako dobijem idem malo riskirati u nadi da će sve dobro proći!!!
    Jučer sam gledala malo povijest bolesti i skužila da sam radila zadnji aih prije skoro godinu dana, od tada se stalno nešto događalo da mi se odgađao postupak( ljeto,novi zakon, nove pretrage, ureaplasma...) i sada kad konačno sve treba krenuti meni nema m. moguće radi ciste!!! ne znam da li da se plaćem ili smijem!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala vam puno curke!!Da nema vas ovdje ja bi prolupala sama u ovom svemu!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne možeš osjetiti cistu bar ja nikad nisam probaj nazvati u Vili dr. Radončića, svakako bi trebalo obaviti pregled prije stimuliranog, nas su na VV i 21 dc i 3 dc pregledavali

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ninochka28, nemoj se uzrujavati, iako je sada vec kasno, ali definitvno je moguce da ti kasni zbog kasnije ovulacije ili od stresa. 8)
    ja sam u istoj gabuli kao i ti, pa cu pomalo i riskirati... tko ne riskira ne profitira.
    ja pretpostavljam da nam nije rekao za uzv jer su nam svi nalzi bili dobri, a i ti si vec bila u postupku, stoga bez sekirancije. ako stignes otici, super, a ako ne 100% sam sigurna da ce sve biti super.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala ti zeena
    sve će biti ok...imaš ti pravo, tko riskira profitira!!!živim za profit

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ninochka28, ujutro se ranije zbudi i pokušaj nazvati u Vinogradsku (možda su neki postupci u tijeku pa se doktori gore) ili se prošetaj sad do Vinogradske (možda neki od naših doktora rade)....

Sretno!!!!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

arkica imaš ti pravo...uopće mi nije palo na pamet da oni rade i nedjeljom...sutra ode ja gore na uzv pa ćemo vidjeti kaj bu!mm mi je rekao da on na mojem mjestu bi preskočio ovaj ciklus dok nebudem 100 posto sigurna da je sve ok i možda je to zapravo i najbolje...kad sam već do sada čekala možda bi mogla još mj dana izdržati :/
    ali vidjet ćemo još sutra

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

curke dobila sam, mm me odveo u shopping da se opustim :D i eto sada uživam u boli i ipak krećem s postupkom, danas suprafact a sutra pikice
    izgleda da su mi se ipak živci malo poigravali

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno bok

Evo mene prikupila sam sve nalaze svi su ok osim malo nesto stitnjaca povisena al u gornjim granicama.U srijedu sam narucena da pokazem nalaze,a u cetvrtak mi je 8 dan ciklusa sta mislite jer ce me primit u postupak u ovom ciklusu na AIH. Nije mi bas dr T koji izlazi u susret da me razveseli pa kaze draga od sutra si u postupku hahaha.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ninochka28, vidis da je puno straha nizasto...
    lastavica1979, probaj ga pitati... nista ne kosta, a mozda ti veli idemo...

meni izgleda poceo spoting sad ujutro... tako da zgleda da do kraja dana ja krecem... :D

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zeena onda se možda i vidimo

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo kako je prošlo moje prvo pikanje...prvo mi se raspala ampulica u ruci i raskrvarila sam si obje ruke na više mjesta i nisam se usudila upiknuti, na kraju sam zvala mamu u pomoć i mučile se sa mjehurićima i nekak me upiknula u 17 i 15.sve u svemu užasno iskustvo

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ninochka28, trema radi svasta... bez brige, bude bolje sutra. a ampulice takviga tipa sam uvijek otvarala s rucnikom ili nekom krpicom ili sam sa pilicom zarezala da fino pukne.

meni kao nesto se pokazalo jutros, ali sad nista... :/ mozda po noci krene... bumo vidili...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ninochka na ampulici moraš naći onu točkicu, nju okreni prema sebi i stavi palac na tu točkicu i samo guraj, nemoj stiskati, guraj od sebe. Evo ja već 4. dan tako otvaram i još mi se nijednom nije raspala. Bude bolje sutra, tu samo treba prakse

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma joj...sutra opet zovem mamu u pomoć...nisam je za talentirana za te stvari

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke moje držite se...
    Nina1 evo puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ninochka, samo hrabro! Drži ampulicu s krpom ili ručnikom, i kako ti je Gabi rekla, nađi onu točku i okreni je prema sebi i probaj prelomiti na tom mjestu di je točka.
    Gabi, nemaš sala, to je to! 8) Izvuci iglu 1-2 mm prema van (dakle, da ubrizgavaš u salo).

Vidim da smo sve u akciji. Sretno nam svima! :D

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure drage pozdrav
    Može jedno "banalno" pitane? Zanima me koji autobus ili tramvaj vozi od željezničkog/autobusnog kolodvora do Vinogradske?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa
    Cure drage pozdrav
    Može jedno "banalno" pitane? Zanima me koji autobus ili tramvaj vozi od željezničkog/autobusnog kolodvora do Vinogradske?
    2 i 6 ti voze. 2 ide po Vodnikovoj, Jukićevoj, Ul.Rep.Austrije. A 6 ide prego Trga B.Jelačića i Britanca. Otprilike ti je 5 stanica vožnje i jednim i drugim putem.

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Curke,
    još jedno pitanje vezano za ciste:

Ja sam bila ovaj misec za prirodnom IVF-u. Nije se radilo o folikulima nego su bile ciste. Da li se može pojaviti cista u drugom dijelu ciklusa tj. da li trebam ići opet ovaj tjedan na UZV budući da idem slijedeći mjesec u stimulirani Klomifenom?

Pusa svima!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •