MPO odjel je u zgradi gdje i urologija, pedijatrija, ginekologija (dugačka bijela zgrada), 5. kat, kada izađeš iz lifta vrata ravno (potrebno pozvoniti)
sretno!![]()
MPO odjel je u zgradi gdje i urologija, pedijatrija, ginekologija (dugačka bijela zgrada), 5. kat, kada izađeš iz lifta vrata ravno (potrebno pozvoniti)
sretno!![]()
![]()
jedva čekam sljedeći tjedan uzv, pa da izbrojimo moje mihovile
![]()
![]()
![]()
malo sam nervoziš ali ok..![]()
![]()
Evo ja danas bila na prvom dogovoru kod dr.T !
Sve prošlo super - kaže da dođem u 9.mj na prirodnjak a u 10.mj na stimulirani ako ovaj ne uspije.
Sestre su jako ljubazne, odjel je nov i koliko sam vidjela dobro opremljen - ultrazvuk i stol za preglede izgleda svemirski nakon onog što sam prošla u Petrovoj![]()
Dr. je spreman odgovoriti na sva moja pitanja i razjasniti sve što mi nije bilo jasno, za sada sam jako zadovoljna a nadam se da ću biti još i više! :D
maca2, drago mi je da si bila u Vinogradskoj, mene isto čeka stimulirani u 9 ili 10 mjesecu, možda se i vidimo, dao Bog da nam budu dobitni. I ja sam prije isto bila u Petrovoj i prema tamo mi sve izgleda puno ljepše jer je moje iskustvo tamo bilo grozno. Ja sam jako zadovoljna za sada sa Vinogradskom.![]()
kate32, vidimo se onda na jesen u Vinogradskoj i zajedno ćemo si kratiti dane! Držim fige da nam je to zadnji i dobitni postupak![]()
Maca2 - meni je Vinogradska 'legla' od prve, 7 godina znamo za svoju neplodnost ali se nigdje nisam odvažila, a za privatno nije bilo sredstava... zaista je team na Vinogradskoj stručan i srčan... ja vjerujem da im je stalo do nas i naših sudbina...
... što se tiče odjela, prvi put sam sjedila na takvoj gink.stolici, čak je MM sjedio na njojkada smo bili na ultrazvuku i veli on:'uuu pa nije ovo ni loše, ženo, mogli bi mi ovo nabaviti, ha?'
![]()
.. htjela sam još nešto napomenuti...sestre u Vinogradkoj imaju destogodišnje (!) iskustvo na odjelu porodništva i bile su na obuci na VV, tako da su stvarno upućene, biolog piše doktorat, a o dr. Tomiću i o dr. Kuni ne trebam ništa ni napisat....
(živio google)
Ogla, čitam na drugoj temi da se tebi Vinogradska definitivno isplatila!
Čestitke draga! :D
Nadam se sličnom razvoju situacije...
![]()
![]()
evo jučer bili na Uzv -imamo slikicu..srce kuca , sve u redu ..eto
![]()
Icsi iz prve upalio sreće nema kraja, ja samo ležim m.m sve radi i nije to tako loše![]()
Ma samo da ima nekakvih filmova , sve neke gluposti ali ajd dobro..
Termin je 28.02 2010 ..i tako![]()
Ajvica draga imaš pp
----------------------------------
ja 83 endo.,pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82 sve ok
1.IVF/ET stim.vv-trudna
-ß 12222.4 , 2460.7
čekamo blizančeke
termin- 25.02.2010.
Dodirko prvotno napisa
Mislim da počinju od 28.08., tako je bar meni dr. rekao (ako se što nije promjenilo u međuvremenu, jer sam ja zadnji put tamo bila krajem 6. mjeseca).
Hvala!
Neznam što još planiram za jesen ali je dobro znati da cijeli 8 mjesec nemogu ništa poduzimati.
Cure molim za pomoć onih koje idu na mpo u vonogradsku- početkom 9. mjeseca imam moram na dogovor kod dr. Kune da vidimo što ćemo dalje poduzimati jer 2 godine radimo na bebi i imala sam jednu vanmateričnu.
Pa me zanima- da li se za dogovor kod njega moram naručiti telefonski? Ko mi daje uputnicu za to? Moj socijalni gin?
I da li oni inzistiraju da se sve pretrage rade u vinogradskoj? mislim na hormone, spermiogram i ostalo?
Hvala unaprijed![]()
o moj Bože sad tek vidim kako sam zbrljala ovaj post![]()
nadam se da ste shvatile moje pitanje![]()
Naručiš se telefonom, tvoj soc. ginekolog ti da uputnicu za pregled, i pretrage možeš obaviti gdje god hoćeš, ne mora biti u vinogradskoj.
Ak imaš još pitanja, pitaj.
Jedino što ti dr. Kuna nije stalno tamo, stalno je dr. Tomić, oni rade zajedno. Pa će te pregledati jedan od njih.
Hvala ti vinalina!!![]()
Mislim da ću od muke ići hormone vaditi privatno jer ne mogu vjerovati da se za to moraš naručiti mjesec dana unaprijed- a kak da znam kad će mi biti 3 dc ili 21 dc??
Već me sad boli želudac kad se sjetim u što se upuštamo- ali sve za našu bebicu![]()
To privatno će te jako puno izaći. Progesteron ti dođe oko 180 kn (22 dan), a brdo ovih ostalih hormona ti dođe svaki 150-160 kn. JAKO PUNO. Ja sam si računala to ti je nekih 1000 kn. A i tak se ne moraš žuriti jer nitko ne radi još ništa radi novog Z.
Fino ti odi kod svog soc. gin. i reci mu da ti da uputnice za sve te hormone. I onda odeš na rebro, ne pitaju jel si naručena, upravo radi određenih dana ciklusa se niti nemožeš naručiti. Odmah si gotova u roku 15 minuta. I onda za nekih 2 tjedna ti dođu nalazi. Velim, toliko se strpiš, to ti je treniranje živčeka.![]()
vinalina, hvala ti još jednom![]()
evo danas sam se naručila u vinogradsku za vađenje svih hormona, rekla sam okvirno kad bi došla(kad mi pada 3dc) i tako su me upisali
tako da se kod kune i tomića ipak pojavim sa nekim nalazima
Jesi joj pročitala koje hormone trebaš? Jer nisam sigurna da ti sve vade.
I nema na čemu, nemoj se zahvaljivati, tu smo da ti pomognemo!!![]()
Jel tak cure???
vinalina nisam joj pročitala, pa nisam imala pojma da ne vade sve, samo sam rekla da moram vaditi hormone 3 i 21 dc i ona je rekla da može
ma dobro, nek izvade šta mogu pa ću onda još naknadno vaditi ono šta mi fali
Danas sam razgovarala sa dr. Kunom vezano uz neke moje pretrage....
Humana reprodukcija im pocinje sa radom 15.09. zbog nekog kongresa. Pitala sam ga, sto sad vezano uz ovaj zakon, a on meni - mi cemo raditi pa se prilagodjavati u hodu.
Eto, tako da znate.
Pa kako sad tek 15.09., baš sam danas htjela zvati za naručiti se a sad ovo![]()
kaj im to znači: ..mi cemo raditi pa se prilagodjavati u hodu.... ??? :?tikica_69 prvotno napisa
E ne znam cure...do 15.09. gore nema zive duse na zalost pa tesko da cemo dobiti kakvu suvislu informaciju ranije :/
Joj, ja se bojim da niti 15.09. nećemo dobiti više objašnjenja. Neki dan je na dnevniku bio prilog o "Zakonu" (moram ga staviti u navodnike, jer ga ne smatram zakonom) i ravnatelj VV je rekao da su tamo obustavljeni postupci do daljnjeg, jer nemaju od ministarstva sve upute, a kazne su velike...
Ustavnom sudu će trebati sigurno oko 6 mjeseci da skine "Zakon".
Čeka nas koma jesen, a vrijeme prolazi![]()
Ne znam da li ste vidjele ovaj članak http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,17,,173000.jl ?
Znači ništa do 15.9.?? Pa oni mijenjaju planove da to ne stigneš pohvatati- ja sam se čula sa Kunom negdje početkom 7. mjeseca i rekao mi je da ga zovem krajem 8. da se dogovorimo za pregled...
A sad opet još jedan ciklus ode k vragu![]()
Ja sam danas zvala za naručiti se kod dr. Tomića, i rekli mi da dođem ovaj tjedan bilo koji dan. ja idem u četvtak i sve ču ga živo ispitati. Znaći da ipak rade :?
Kate, sretno! Baš me zanima što će ti reći. Javi!![]()
Super vijest :D
Idem ih i ja probati dobiti...
javi obavezno detalje !!!kate32 prvotno napisa
![]()
Ja nisam uspjela dobiti nikoga...ni sestre, ni doktora, ni biologa :?
Tikica kada si zvala? ja sam u Petak zvala oko 13 sati i par puta poslje toga pa mi se nitko nije javio. A danas zvala oko 10 i javili mi se. Pa valjda sam zvala dobar broj :/
meni frendica veli da su obustavili postupke u vinogradskoj do 15.9. tad nek nazove pa ce znati vise :/
Bas to je i meni Kuna rekao neki dan pa sam sad sva zbunjena :?marta26 prvotno napisa
Ja sam se ujutro danas čula s dr. Tomićem osobno, i rekao mi je da su svi postupci obustavljeni.
I slobodno da čitam novine, i pratim situaciju.
Da dr. Tomić i njegova arogancija je vidljiva u svakom razgrovoru!!!
Neznam, meni je baš jako drag.
Nisam ništa loše mislila ovo s novinama, to smo se zezali. Poluzezali ustvari, jer stvarno je tako.
Žao mi je da ti se čini arogantan.
vinalina, niti meni se dr Tomić ne čini arogantan; mislila sam dok ga nisam upoznala da mi nije simpatičan, ali nakraju mi je baš bio dobar.
Mojoj frendici su rekli da dođe sljedeći tjedan na dogovor :?
Zapravo ne znam zašto ne bi primili pacijentice, pregledali ih i, recimo, odredili/dogovorili protokole, bez obzira na to kada će započeti s postupcima - brže bi išlo kad krenu postupci.
Pa da, tako i ja mislim, dok se sve uvodne pretrage obave, može proći ohoho vremena.vikki prvotno napisa
Ali kada se to odnosi na parove koji moraju dokazivati da li imaju pravo na pomoć tog određenog doktora kad kojega bi se htjela riješiti.
Možda bi bilo najbolje da i mi bojkotiramo i nejdemo nigdje dok se ne riješi zakon???
Oprostite, nisam htjela nikoga uvrijediti, ali meni on nije sjeo, za razliku od doktora Kune, kojega nažalost nikada nema gore.
Svaki puta kada sam išla na folikulometriju ili nešto drugo, zapravo svaki puta kada sam bila gore, sam se poslije rasplakala jer je bio dosta neugodan. A kad je bio Kuna do Ilice sam letila od sreće. Jesu obadvoje profesionalni, ali jednostavno nismo se našli. Znate kako je to, od sto ljudi nemogu ti svi odgovarati. Oprostite ako sam bila možda previše iskrena, nebudem drugi puta.