Krivo sam napisala - mislila - kod određenog doktora kod kojega bi se htjela liječiti.![]()
Krivo sam napisala - mislila - kod određenog doktora kod kojega bi se htjela liječiti.![]()
a kod mene je baš obrnuta situacija , meni je baš tomić ok a kuna mi nije sjeo makar mi je bio i kod punkcije i kod transfera ... neznam da li si koga uvrijedila, mene nisi ...vinalina prvotno napisa
![]()
I meni je u pocetku Tomic bio cudan (pogledaj na pocetku ove teme), ali brzo sam promijenila misljenje i sad mi je genijalac![]()
vinalina, po meni svatko ima pravo na svoj osobni doživljaj i svoje mišljenje, tako da niti mene nisi ničim uvrijedila.Žao mi je što se loše osjećaš kod njega, mislim da je jako bitno osjećati se dobro kod doktora
![]()
U početku i meni stvarno nije bio "sjeo", ali i ja sam prema njemu imala određene blokade. A onda mi je odradio dva prirodnjaka i bio je stvarno odličan, pa se i moj stav izmijenio. Kuna mi je definitivno bio ugodniji, neusporedivo.
Ma ko bi se uvrijedio, kao što i sama kažeš neko nekome sjedne a nekome ne. To je tak.
Jel se još ko čuo gore?
Ja sam zvala u ponedjeljak i sestra mi je rekla da samo dodem ovaj tjedan kada mi paše! E sada ćemo vidjeti šta dr. ima za reći. Nosim hrpu nalaza. Pozdrav!
Meni sada ništa nije jasno :? !
Rade li postupke ili ne?
Ja sam bila na dogovoru u 7.mj kod dr.Tomića i rekao je da se javim u 9.mj da probamo prirodnjak, a za 10.mj me zapisao za stimulirani, prije par dana čitam da kažu da se ne javljamo prije 15.9., a sada neke cure kažu da se naručuju za preglede.
Još me dodatno zbunjuje što neki tvrde da mi koji imamo dogovoreni termin za postupak prije novog zakona imamo prvo ići po starom zakonu?! Ako je tako bilo bi super ali zna li itko išta o tome?
Zbog cijele ove strke ja sam se naručila na konzultacije u Ljubljanu-idemo u utorak, ali ne svrbi me baš 2000eura u džepu ako ovdje mogu besplatno!
maca2 najbolje Ti je da nazoveš i pitaš. Puno toga se promijenilo od 7 mjeseca.
Ja sam naručena za IVF kod dr.Tomića u 10 mj. i zvala sam jučer sestru u vinogradsku i ona mi je rekla da do 15.9 sigurno nema postupaka a onda će sve ovisiti o vladi ali je rekla da mogu doći u 9 mj. na pregled i sve dogovoriti oko protokola pa što bude da bumo vidli.
Uglavnom, moje iskustvo sa dr-Kunom je jako loše i s obzirom na njegovo iskustvo (mislim da ga nema baš puno u MPO) mislim da se previše ne trudi.Ja sam bila kod njega dvaput na AIH-u i njegova nezainteresiranost i obavljanje zahvata tek toliko da ga obavi sa vrlo malo komunikacije me je otjerala od njega i onda sam došla kod dr.Tomića koji me oduševio jer uspoređujući AIH kod njega i kod dr.Kune je nebo i zemlja, od ultrazvuka do samog postupka i općenito komunikacije.On je čovjek koji svakako zna radit svoj posao i nije uzalud na glasu kao jedan od najboljih dr u Hrvatskoj.
Evo samo sam htjela podijeliti svoje iskustvo i nadam se da niko neće to krivo shvatiti jer je to moje osobno mišljenje.![]()
Drage moje,
Ja sam jučer bila kod dr. Tomića, pogledao mi je neke nalaze i rekao da da se postupci ne rade do daljnjega. Ne rade se dakle ni IVF, ni inseminacije,ni prirodnjaci. Dakle do daljnjega ništa dok ne dobiju valjda propise po kojima će raditi. Nije istina da počinju raditi od 15.09. nego se nadaju da će do tada biti doneseni ti propisi, pa da mogu početi sa radom. Inače oni su svi tamo, ali postupke ne rade ni onima koji su naručeni još u 6 ili 7 mjesecu za npr. 09 ilil 10. Rekao je da pratimo novine i televiziju, jer oni ni sami ne znaju što i kako činiti. Tako da drage moje ništa do daljnjega, ili se strpiti ili iči iza grane...![]()
Veni, vidi....Mi smo s obradom gotovi. Kada se nesto sa zakonom konkretizira (tehnički detalji) krećemo s protokolom (ICSI)...do tada nema smisla (zbog lijekova, timing itd).
Pod tehnički detalji mislim na psihologa, odn. prishijatra i pravnika. Uglavnom dobro u zlu je da svakako imamo zanimaciju do tada. Riješiti se streptokoka (u ejakulatu). Iako, kaze doktor, to ne utjece na sam postupak. Ima li koja od vas s tim iskustva?
bebica2009, ja bih očekivala da će se spermiogram popraviti nakon terapije (ako je uopće problmeatičan).
znači TM ima streptokok u ejakulatu, a ti imaš čiste briseve?
ja sam mislila da se to prenosi i da bi oboje trebali na antibiotike, ali ne znam...
Pa i ja sam mislila tako, Jelena. Vidjeti ću sta će mi reci moj ginić, do tada cu apstinirati svakako. Moj nalaz briseva je čist, ali sam ga radila krajem 4.mj., a muž je na obradu ejakulat dao prije 10 dne. Tako da...
Što se spermiograma tiče, čisto sumnjam da se može bitnije popraviti kada se riješi streptokoka, jer mu je sada po zadnjem uz manjak pokretljivih, samo 1% normalnih! No to nije sveMM ima i varikokelu. Samo ja ne bih gubila s tim vrijeme (već je dovoljno izgubljenog) kako sam istraživala muška je neplodnost u većini slučajeva samo gubitak dragocjenog vremena.
Hm, sad sam upravo saznala da je dr. Kuna na godišnjem do 07.09.Mislila sam s obzirom da ne rade postupke da mi napravi hsg a trebala bi ga obaviti sljedeći tjedan. Imate li možda kakvu preporuku tko bi mi to mogao napraviti u Vinogradskoj?
bebica, MM je imao streptokok B u ejakulatu. Moji su brisevi uvijek bili uredni. Dugo ga se rješavao, mislim da su išle tri ili čak četiri ture antibiotika. Spermiogram je nakon toga bio nešto bolji, možda slučajno, možda zbog toga.
Gabi, možda dr. Tomić, on ti je tamo sada nije na g.o. Probaj pitat!Gabi25 prvotno napisa
Hvala ti kate32, u ponedjeljak idem vadit hormone pa ću pokušat uhvatit nekog od njih da se dogovorim za hsg
Da...i ja planiram to napraviti sad dok je "prazan hod"
Kod Kune...krajem mjeseca. Rekao je da je od 15.09. tamo pa da dodjem da se dogovorimo. Moram ga rvo nagovoriti na to s obzirom na spermiogram MM![]()
No, ako ima i najmanje sanse za prirodu, ne zelim joj ne pruziti sansu![]()
i ja sam mislila kod kune jer sam čula da je on jedan od najboljih za tu pretragu ali mi je sad žao da mi propadne uputnica koju sam već izvadila i da mi prođe još jedan ciklus... već i predugo čekamo da se nešto pokrene...
Evo cure, ja sutra ujutro imam dogovoreno sa dr. Tomicem da pogleda friske nalaze pa da vidimo hocemo li na HSG sad dok traje ovaj mrtvi hod.
Javila mi se sestra, kazu da rade - prate trudnoce, HSG, folikulimetrije za ciljane, ali postupaka za sada nema.
koje friške nalaze nosiš ?
ja imam briseve od 12/08 da li trebam napraviti nove , koje friški nalazi trebaju opet za stimulirani ?
Spermiogram i moje briseve...radila sam ih zbog MB prosli mjesec, al eto, sad ce dobro doci
Hoću i ja tel.broj da se naručin za konsultacije![]()
Baš razmišljam, po novom, trebaće mišljenje drugog spec.MPO, ja već imam Baumanovo pa eto da se polako preselim u Vinogradsku, valjda se nešto pokrene, ne da mi se više čekati..
curke,
mene već dugo nije bilo ovdje ali vas redovito pratim ....isto tako sam odlučila krenuti u vinogradsku ...nakon prošlogodišnjeg neuspjelog ivf u viliju ...pa da vas pitam...da li drugo mišljenje mora biti u obliku nekakvog dopisa ili je dovoljno dokaz da smo bili u drugoj poliklinici na ivfu ? pozdrav svima!
DA I MENE TO ZANIMA!narnija prvotno napisa
Tikica si bila danas?
Šta kaže doktor? Ima li kakvih novosti?
Cekala sam ga sat i pol, popi_ila i otisla....ocito mi nije sudjen taj HSG a ni ista drugobebica2009 prvotno napisa
![]()
Cekala sam ga sat i pol, popi_ila i otisla....ocito mi nije sudjen taj HSG a ni ista drugo[/quote]
A bila naručena...Baš bezveze!
BEZ KOMENTARA.
tikice jučer je valjda u Vinogradskoj bio dan D- navodno su svi doktori bili na nekom velikom sastanku... Ja sam za hsg bila naručena u 8 a došla sam na red u pola 11, i ja sam popi....
U ponedjeljak idem opet probati....al ako ga onda ne docekam, citat cete o tome u crnoj kronici vjerojatno![]()
A tko ti je radio HSG? Dr. T.? Jel' sve ok i da li ti je išta još rekao?Gabi25 prvotno napisa
Jel' spominje postupke?
tikica_69 prvotno napisa
drži se draga.. ništa njima ne znači što se mi živciramo oni će tako i tako napraviti po svome ...
ja sam svoj HSG četiri mjeseca dogovarala .. naplakala se i naživcirala .. nije ni čudo da mi ciste po jajnicima skaču..
Kad se samo sjetim telefonskih poziva u Petrovu, Merkur, S. Duh, Varaždin, Sisak.. pa obilazak Petrove i neuspjeli pokušaj HSG..
i napokon Vinogradska (spasila me jedna forumašica)i od jedno petog pokušaja smo se uspjeli svi uloviti dr. Kuna, ja , kontrast i kateter![]()
Ove dva AIH-a su ništa naspram onoga što sam prošla s HSG.
Ne, radio mi je dr. Kraljević. Jedan jajovod nemam od prošle godine kad sam imala vanmateričnu a drugi začepljen- utvrđeno hsg-om neki dan. Gore nisam ni bila ali je dr. Kraljević rekao da svakako odem jer se zakon mijenja i da on misli da će postupci uskoro krenutibebica2009 prvotno napisa
Tikice nadam se da ćeš ga u ponedjeljak uhvatiti, treala bi biti oba onda gore, navodno se Kuna vraća u ponedjeljak![]()
Ima li igdje podatak koliko ima Vinogradskih trudnica![]()
Imaš na listi odbrojavanja .... uzmi u obzir da jeVinogradska počela raditi tek 02/09!mmaslacak prvotno napisa
a i da puno njih nije na rodi (ja znam bar 4) ...rikikiki prvotno napisa
ne trudnicanina1 prvotno napisa
nego žena koje su na vinogradskoj a nisu na forumu
Ja znam 4 otkad idem gore...jedna ti se i tu oglasila![]()
Samo škicam....kako se odvija situacija.
ella roo ,isprazni si pp !ella roo prvotno napisa
evo cure, jučer ujutro sam išla u vinogradsku krv vadit pa sam navratila, više informativno, na 5 kat - i naručila me sestra za pregled preksutra, jer mi je 8.dan ciklusa. inače sam prvi put bila na dogovoru 15.7. sestra je rekla da izgleda kreću s postupcima od sljedećeg tjedna. još sam je pitala, što se tiče administracije, da li idem po starom (bez pravne i psiho potvrde) ali je rekla da još nisu dobili nikakvu pismenu depešu o tome.
dakle, čekamo sljedeći tjedan...
I ja sam prekosutra gore.
Može info kako naći odjel?
Hvala.
na petom katu odmah po izlasku s lifta ti je odjel kraj pedijatrije.... a sad ako neznaš gdje je zgrada to ti ja neznam objasniti ....Dodirko prvotno napisa
znam da ti je ginekologija na 3 katu te zgrade
kad se uđe na glavni ulaz u bolnički kompleks prođe se ispred ulaza u crkvu, prema lijevo i zapravo se naleti, opet s lijeve strane, baš na tu zgradu - lako se prepoznaje jer je renovirana, i rodilište je unutra. čim se uđe u kompleks postoji putokaz i samo slijedite rodilište. MPO odjel je na 5 katu, kad se izađe iz lifta pozvoni se na vrata odjela i sestra otvori.
Hvala.
Nadam se da ću posjetiti jednom i to rodilište.