Quote Originally Posted by nina1
vinogradska bi trebala imati:

1. jednog specijalista ginekologije i opstetricije s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije s najmanje pet godina radnog iskustva u postupcima medicinske oplodnje za koje se traži odobrenje,

2. jednog specijalista ginekologije i opstetricije s najmanje pet godina radnog iskustva u postupcima medicinske oplodnje za koje se traži odobrenje,

3. dva magistra biologije,

4. jednu medicinsku sestru s najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima vezano uz provođenje postupaka medicinske oplodnje.

-koliko ja znam, vinogradska ima riješeno samo pod točkama 2 jer se dr t. bavio i prije vingradske mpo-om
dr . k mislim da nema užu specijalizaciju, bar mu ne piše na pečatu , kao ni dr t., nisam sigurna da li sestre imaju 2 godine radnog iskustva na mpo-u , a evidentno je da nemaju ni 2 embriloga...
Pa po ovom se Vinogradska može slobodno ugasiti. Trebali bi, recimo, zamijeniti po 1 sestru s VV (tamo ih ima 2-3, koliko znam, jednu iz Vinogradsje poslati na VV da tamo bude uz tu jednu s praksom), ali ovo sa specijalizacijama i embriolozima s 5 godina iskustva rada u MPO je nerješivo! Kad bi se išlo na preraspodjelu na nivou cijele Hrvatske neke klinike bi se trebale ugasiti. Ionako je svugdje gužva, a kako bi bilo da ih je još manje. Ne znam da li je opcija da bolnica npr.zaposli nekog gosta, embriologa npr.iz Slovenije koji bi dolazio recimo na tjedan dana svaki mjesec, ili nekako drugačije... Dosta crno...
U svakom slučaju, bio bi red da nam sljedeći tjedan u Vinogradskoj kažu da se snađemo negdje drugdje ako oni nemaju šanse...