Stranica 26 od 78 PrviPrvi ... 1624252627283676 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 3872

Tema: POTPOMOGNUTA U VINOGRADSKOJ

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala curke
    Postajem nestrpljiva, prvi put u zadnje 2 i pol godine jedva čekam da m dođe
    Još samo 2 tjedna i krećemo

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa
    Citiraj Gabi25 prvotno napisa
    cure kad već pišete o štoperici- kako to funkcionira u vinogradskoj? da li je moramo sami kupiti? i da li se sami pikamo?
    ja sam imala ovitrelle i on nije na listi hzzo-a pa sam morala kupiti , košta cca
    250 kn , mislim da postoje neke štoperice koje se ne plaćaju , ovisi o tome što ti dr prepiše ....
    štoperica (bio choragon ili ovitrelle) se dobije od bolnice u kojoj se liječite samo u slučaju kada su lijekovi dobiveni od hzzo-a i koriste se baš i tom postupku za koji su naručeni. U svakom drugom slučaju (npr. prirodnjaci ili ako ste lijekove nabavili sami) štopericu kupujete sami, bez obzira koja je propisana.

aurorablu, estradiol se najčešće vadi u prirodnjacima (rijetko u ful stimulacijama), i tada ga je stvarno super znati kako bi doktor mogao procijeniti kada je najbolje tempirati štopericu (recimo, ne puca svaki mjesec folikul na istu veličinu, ja sam prema estradiolu primala štopericu od promjera 16 do 19mm). Zadnji put sm izvadila estradiol privatno ujutro (u Suncu, u 7 h), tražila da nalaz pošalju mailom na muža, on mi je javio brojku i tako da sam na folikulometriji već imala nalaz za doktora. Ako ga vadiš u bolnici, čisto sumnjam da bi bio gotov isti dan, a i za to ti treba uputnica.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je napisao Choragon, kojeg trenutno nema, zvala ljekarnu (Dolac 9), kažu nestašica..
    Da ja nazovem i pitam da li može Ovitrelle da kupim?
    Ili ga oni možda imaju, mislim na Choragon

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa
    štoperica (bio choragon ili ovitrelle) se dobije od bolnice u kojoj se liječite samo u slučaju kada su lijekovi dobiveni od hzzo-a i koriste se baš i tom postupku za koji su naručeni. U svakom drugom slučaju (npr. prirodnjaci ili ako ste lijekove nabavili sami) štopericu kupujete sami, bez obzira koja je propisana.
    ja nisam dobila ovitrelle od bolnice ... ja sam ga sama morala kupiti
    išla sam u stimulirani na teret hzzo-a

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nina1, trebali su ti ga oni dati..imaš pravo tražiti od HZZO-a povrat sredstava. Meni je u stimuliranom na teret hzzo-a usfalilo 3 menopura pa sam ga sama kupila i tražila sam povrat od hzzo-a i dobila ga u roku 20 dana.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne razumijem..kako povrat ako te štoperice nisu na teret HZZO-a?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

nina1, trebali su ti ga oni dati..imaš pravo tražiti od HZZO-a povrat sredstava. Meni je u stimuliranom na teret hzzo-a usfalilo 3 menopura pa sam ga sama kupila i tražila sam povrat od hzzo-a i dobila ga u roku 20 dana.
    neznam ... to mi nije nitko rekao
    moja soc gin je rekla da ovitrelle ne ide na teret hzzo-a i da ga ona ne može nabaviti nego da ga sama moram kupiti :?
    kao i suprefact

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mene su na SD pitali uvijek je li postupak na teret hzzo-a tako da znaju da li mi oni trebaju dati štopericu, a znam da su tako i druge cure dobivale (na VV, u Osijeku, Petrova).. :/ ne znam, možda se nešto sada promijenilo :/

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene su na SD pitali uvijek je li postupak na teret hzzo-a tako da znaju da li mi oni trebaju dati štopericu, a znam da su tako i druge cure dobivale (na VV, u Osijeku, Petrova).. :/ ne znam, možda se nešto sada promijenilo :/
    X
    Na Vinogradskoj na spranciranom popisu lijekova koje je potrebno nabaviti piše i ovitrele/choragon-dakle ne daju oni.Zašto -pojma nemam.
    Na SD je sve po starom.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

molim pomoć
    pošto mi nalazi spolnih hormona vađeni u endokrinološkom labaratoriju u vinogradskoj nisu došli već mjesec dana kad se mogu osobno podići ti nalazi ? da li imaju neko urednvno vrijeme izdavanja nalaza i da li se podižu gore na 2 katu ili negdje drugdje ?

hvala

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nina podižeš ih u bilo koje vrijeme u toku dana (mislim do 15 sati) a podižu se na ulazu suprotnom od glavnog (ulaz s dvorišne strane). Mislim na prvom katu. Piše sve kad uđeš...
    i sram ih bilo za mjesec dana čekanja

cure jel neko krenuo sa postupkom u vinogradskoj??

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

nina podižeš ih u bilo koje vrijeme u toku dana (mislim do 15 sati) a podižu se na ulazu suprotnom od glavnog (ulaz s dvorišne strane). Mislim na prvom katu. Piše sve kad uđeš...

hvala ti puno na odgovoru , mada nisam shvatila gdje se podižu , ne u zgradi gdje se vadi krv? ???? gdje je taj ulaz s dvorišne strane ?
    ja nisam krenula jer čekam taj nalaz testostreona već mjesec dana
    zvala sam labaratorij prije tjedan dana i molila ih da mi pošalju ostale hormone osim tog testosterona za koji nemaju reagens ali očito da ne žele poslati ....sad moram samo radi moljakanja tog nalaza ići za zg ili ću ga ići sad vaditi privatno jer ovo je postalo prestrašno ....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja cekam da procurim pa krecem...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja idem sutra oko 11 sati da mi dr. da protokol...
    ali danas sam išla po nalaz bakteriološke analize ejakulata i mm ima streptokok B!!!

hoće li sada sve stati???

help... :?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala ti puno na odgovoru , mada nisam shvatila gdje se podižu , ne u zgradi gdje se vadi krv? ???? gdje je taj ulaz s dvorišne strane ?
    ja nisam krenula jer čekam taj nalaz testostreona već mjesec dana
    zvala sam labaratorij prije tjedan dana i molila ih da mi pošalju ostale hormone osim tog testosterona za koji nemaju reagens ali očito da ne žele poslati ....sad moram samo radi moljakanja tog nalaza ići za zg ili ću ga ići sad vaditi privatno jer ovo je postalo prestrašno ....
    nina u istoj zgradi samo drugi ulaz- prođeš oko zgrade i piše ti podizanje nalaza

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

nina u istoj zgradi samo drugi ulaz- prođeš oko zgrade i piše ti podizanje nalaza
    hvala ti puno

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ja cekam da procurim pa krecem...
    Suseda, jesi morala na UZV 7 dana prije?
    Kako to inače ide? Ja bi, ako dobijem ljekove sutra, trebala na UZV u srijedu..koliko se prije treba naručiti u Vinogradskoj za UZV?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

2. dc pocinjem sa Femarom i 8 dc. moram doci na folikulimetriju

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Suseda....ne narucujes se...samo dodji na UZV onaj dan ciklusa kad ti je dr. rekao i to oko 8 ujutro najbolje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Meni je napisao Choragon, kojeg trenutno nema, zvala ljekarnu (Dolac 9), kažu nestašica..
    Da ja nazovem i pitam da li može Ovitrelle da kupim?
    Ili ga oni možda imaju, mislim na Choragon
    Maslacak, ja ti uvijek odem ili na VV u apoteku (grozno radno vrijeme od 8-16h mislim) ili u Pokornoga jel se AA zove, privatna jedna.
    Nikad nije bilo da nečega nije bilo.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

molim pomoć
    pošto mi nalazi spolnih hormona vađeni u endokrinološkom labaratoriju u vinogradskoj nisu došli već mjesec dana kad se mogu osobno podići ti nalazi ? da li imaju neko urednvno vrijeme izdavanja nalaza i da li se podižu gore na 2 katu ili negdje drugdje ?
    Nina, možda bi ti neka od cura koja ide sutra ili preksutra na pregled mogla podići nalaz i ostaviti ga kod sestara na našem odjelu. To je 5 minuta posla. Možda se javi neka dobrovoljka pa da ne ideš samo zbog toga u Zagreb. Ja ću tek za 14 dana tamo.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Anana, javi sutra što je bilo. Držim fige da ti ne odgode. I mene još čeka iščekivanje mog brisa i njegove spermiokulture...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nina1, ako sutra Menopuri stignu, u srijedu bi ja mogla gore pa ti podignem, dogovorimo se na PP.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

hvala cure na pomoći ali idem sutra ipak za zg namoliti nalaz ostalih hormona i ako je potrebno vaditi slobodni testosteron privatno

u svakom slučaju hvala puno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam jako zbunjena....svaka nova tema meni 100 upitnika...
    Meni dr K nije rekao da vadim nikakve krve pretrage jos mi je bilo cudno ali reko dobro...covjek kada je vidio moj spis od debline 20 cm nalaza
    mislim nije meni problem izvaditi imam policu u suncu koja mi obuhvaca sve pa ako sta trebam....

hvala curke

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj NinaB prvotno napisa
    Meni dr K nije rekao da vadim nikakve krve pretrage jos mi je bilo cudno ali reko dobro...covjek kada je vidio moj spis od debline 20 cm nalaza
    mislim nije meni problem izvaditi imam policu u suncu koja mi obuhvaca sve pa ako sta trebam....

hvala curke
    bila si već negdje nedavno u postupku ?

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo i mene opet,dugo se nisam javljala ali vas pratim i uočila sam nešto čudno pa me zanima da li se to još kome desilo, jer meni se na dan transfera dogodilo da me uhvatila neka prehlada a čini mi se da nisam jedina, daje to čest slučaj pa se pitam?... :?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure, znate li trebam li vaditi što od nalaza i briseva ako sam bila u Vinogradskoj kod dr. T početkom srpnja i imam zapisano da dođem u 10.mj na ICSI - bila sam i početkom 9.mj na ultrazvuku 8.dan ali tada još nisu krenuli s postupcima pa je dr. rekao da ću morati čekati.
    Htjela bih odvrtiti jedan prirodnjak odmah poslije stimuliranog ( ako bude neuspješan - još čekam betu :/ ) jer sam čula da je moguće da tijelo pod utjecajem hormona i sljedeći ciklus proizvede nekolio folikula :?
    Imam urednu papu od 5mj., hormone i briseve stare 10mj, dr. mi nije rekao da trebam vaditi išta drugo od nalaza novo - koliko sam shvatila još spadam pod "stari" zakon pa mi ne treba ono savjetovanje i sl.
    Ne bih htjela da mi propadne ciklus zbog vađenja raznih nalaza

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa bilo bi dobro da ih imas ne zbog toga hoce li te to doktor traziti, vec zbog sebe.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tlukaci5 prehlade su normalna pojava (u ovo doba godine) bilo transfer ili ne, odnosno nema veze sa transfoerom.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala curke
    bila si već negdje nedavno u postupku ?
    nisam sada idem na inseminaciju 1 pocetkom 11 mjesec...odnosno iduci ciklus...
    zato sam malo zbunjenjena :?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

nisam sada idem na inseminaciju 1 pocetkom 11 mjesec...odnosno iduci ciklus...
    zato sam malo zbunjenjena :?
    neznam što bi ti odgovorila .. ja kad sam došla 1 put na vinogradsku imala sam 3 mj stare nalaze iz petrove pa me dr nije ništa tražio...

sad me tražio da svo ono brdo nalaza ponovim , nešto radi novog zakona a nešto vjerojatno da se vide kakvi su sad hormoni nakon stimulacije ... to je moje mišljenje jer dr nije bio baš riječit ...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nina1 jesi podigla nalaze? i jesi rješila šta sa onim slobodnim testosteronom??

ninaB ne traže sve iste nalaze, ni mene nisu tražili nalaze hormona. to valjda ovisi o uzroku neplodnosti i o eventualno ostvarenim trudnoćama do sad

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

nina1 jesi podigla nalaze? i jesi rješila šta sa onim slobodnim testosteronom??
    dobila sam nalaze jučer poštom !!! :D

hvala Bogu , pošteđena sam putovanja za zg i trošenja novaca u privatnom labu ... naručila sam se u ponedjeljak kod dr-a ...

preporučam svima ako idu vadit taj slobodni testosteron u vinogradsku da se prije vađenja raspitaju da li imaju taj reagens da ne bi čekali kao ja mjesec dana... u privatnim labovima je nalaz gotov ili isti ili za par dana .... sad znam za ubuduće da taj slobodni testosteron nikad više ne vadim u državnim labovima

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

neznam što bi ti odgovorila .. ja kad sam došla 1 put na vinogradsku imala sam 3 mj stare nalaze iz petrove pa me dr nije ništa tražio...

sad me tražio da svo ono brdo nalaza ponovim , nešto radi novog zakona a nešto vjerojatno da se vide kakvi su sad hormoni nakon stimulacije ... to je moje mišljenje jer dr nije bio baš riječit ...[/quote]

hvala ti draga n odgovoru...vjerojatno ce vidjeti nakon 1 inseminacije ako ne uspije a nadam se da hoce :D sta mi je potrebno od nalaza...ja inace sve radim u suncu i sve je expressno gotovo a cijene isto ok mislim da je manje nego u privatnim labosima...mislim...ja imam dosta veliku policu pa ne placam nista,,,kod njih sam cak i briseve radila koji su za 2 dana mi bili gotovi...

jos pitanje sto se tice inseminacije nakon dali se miruje ili? cula sam neki da neki ne...to je procjnena dr....? :?

vidjet cemo iduci mjesec a do tada drzim fige svima cure od SRCA....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da se nadopišem vezano za čekanje nalaza: prošli tjedan sam išla vadit famozni AMH koji samo u Vinogradskoj i rade, i odmah su me upozorili da ću čekati barem 2-3 tjedna jer oni čekaju da se skupi dovoljno kandidata.
    A inače, isto mislim da ne trebaju svi sve vadit, ovisi o dijagnozi, da li imaš pcos ili ne, o dobi, o do sad ostvarenim trudnoćama... Radi novog zakona svi se moramo testirati na hiv, hepatitis i sifilis. Jedino mi nije baš jasna stvar s KKS (kompletna krvna slika) koja je isto po novom obavezna, ali je u Vinogradskoj ne traže (barem nitko još ovdje nije napisao da su ga tražili) a na VV to traže.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jutros sam dobila zeleno svijetlo za postupak! :D
    Da i ja malo zahopsam
    Prvi mi je put, pa sve neke grčeve imam u stomaku od silnog uzbuđenja i straha od nepoznatog..kao da mi se kaki, a opet nema ništa..
    Jel ima neka dobra dušica da bi mi pomogla smiksati prvi Menopurčić i bocnuti me?
    Susedaaaaaa?

I još bi molila da mi kažete koje injekcije (veličinu) da kupim u ljekarnoj, neugodno sam se iznenadila kad sam otvorila kutiju Menopura a ono samo ampule..a Gonale koje sam vratila imaju cijelu opremu.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Maslačak :D :D

Brzo napiši koji ti je danas dan ciklusa kad si dobila zeleno svjetlo, i kakav si protokol dobila: koliko čega i od kad do kad

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bila jutros.Dakle, trebala bi dobiti za 7 dana, protokol je sljedeći:
    1dc Suprefact spray 3xdnevno 1 dozu u svaku nosnicu (jedino što je kod mene deformirana jedna, nema je pola, onaj unutarnji dio )do Choragona, 2-3dc Menopur75 3 amp., 4-7dc Menopur 2amp.
    8dc folikulometrija.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jutros sam dobila zeleno svijetlo za postupak! :D
    Da i ja malo zahopsam
    Prvi mi je put, pa sve ...

Draga mmaslacak želim ti puno sreće u postupku!

Vjerujem da ćeš naći koju dobru dušu da ti smiksa i da te pikne prvi put.
    Ja sam mislila da sama neću moći, sama sam sebe iznenadila. Pikala sam se sama bez ikakvih problema. U autu, restoranu,... samo sam imala bočicu alkohola uvijek sa sobom za oprat i dezinficirat ruke i sve ostalo!!
    ~~~~ S R E T N O ~~~~~

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

1dc Suprefact spray 3xdnevno 1 dozu u svaku nosnicu (jedino što je kod mene deformirana jedna, nema je pola, onaj unutarnji dio )do Choragona, 2-3dc Menopur75 3 amp., 4-7dc Menopur 2amp.
    8dc folikulometrija.
    ma super da je netko iz vin konačno krenuo ...
    neznam ti ništa za menopure , ja sam imala gonale pa ti nemogu tu ništa pomoći ...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

suseda, ja te piknem bez problema....sam dojdi
    Sretno koka! :D

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala Maslačak i sretno!!! Ništa od lijekova ne moraš platiti? A štoperica?

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mmaslacak, bas super za početak! Imamo jednak protokol.
    Meni je danas vec 3 DC i jucer mi je muz dao prvu inekciju. NIsta nisam osjetila.
    Suprefact smrcam, samo mi je danas malo nos zacepljen, ali valjda to nece puno utjecati.

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

AuroraBlu, Suprefact sprej i Choragon sam sama platila.
    Kada ti startas?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja se nadam sljedeći ciklus, ako mi bris bude ok, to bi trebalo biti 2.11.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja danas bila na 1. razgovoru. Dr. Tomić. Nekako mi se čini rezerviran, ali nema veze, bitno da zna posao. Zadao mi gomilu pretraga koje moram obavit, a i MM. Hormoni, brisevi... Spominjao je i RTG prohodnosti jajovoda, no zasad to nije tražio. Gdje ste vi to obavljale? Jel boli uštrcavanje kontrasta? Nisam ga pitala za savjetovanja. :?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

8dc folikulometrija.
    Onda smo se vjerojatno i srele, tamo u čekaonici!

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa
    Ja danas bila na 1. razgovoru. Dr. Tomić. Nekako mi se čini rezerviran, ali nema veze, bitno da zna posao. Zadao mi gomilu pretraga koje moram obavit, a i MM. Hormoni, brisevi... Spominjao je i RTG prohodnosti jajovoda, no zasad to nije tražio. Gdje ste vi to obavljale? Jel boli uštrcavanje kontrasta? Nisam ga pitala za savjetovanja. :?
    Sve sam to radila u svom gradu. Moja ginić mi da uputnice, a ja onda dalje, nesto na mikrobiologiji, nesto na transfuziji, nesto u laboratoriju.
    Muz dobije uputnice od opce prakse i isto tako skuplja nalaze.
    RTG nisam nikada morala raditi, pa ti ne znam o tome.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa
    da, tomić je takav ....
    koje pretrage ti je dao ?
    ja nisam iz zg ali imam iskustva vađenja hormona iz rebra i iz vinogradske
    nalaze na rebru sam čekala mjesec i pol , iz vinogradske mjesec dana
    hsg sam radila s kontrastom i mene nije boljelo , samo sam osjetila neku malu neugodu , a za savjetovanja nisam pitala
    hsg je nekima radio dr kuna iz vinogradske

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •