Gabi25 super vijesti. Vjerujem da će ove 3 biti bingo
. Baš imam neki osjećaj da će ti to rezultirati trudnoćom, znaš kako se kaže: treća sreća
.
Gabi25 super vijesti. Vjerujem da će ove 3 biti bingo
. Baš imam neki osjećaj da će ti to rezultirati trudnoćom, znaš kako se kaže: treća sreća
.
Gabi, rade icsi svima, bez obzira na spermio. S ovakvim zakonom ne smije se ništa prepustiti slučaju... Muka mi je čitat o nezrelim stanicama za zamrzavanje! (jasno ti je, Gabi, da to nisu bile nezrele stanice, nego prozvane kao: nezrele za zamrzavanje).
Javi nam sutra kad je transfer![]()
Ja si čak mislim da, budući da mi prošli put nije uspjelo s 3 zametka 5.dan, da bi ovaj put rado probala s vraćanjem 3.dan (naravno, ako uopće budem imala koju j.s.i zametak za vratit). Naravno, bit će onako kako mi oni naprave, ali... baš ću pitati biologa o tome.
Hvala vam curke
aurora to mi je kristalno jasno, da se smiju oploditi IVF-om tko zna koliko bi tu smrzlića bilo... I taj Milinovićjer biolog nije rekao da nisu zrele, nego da nisu dovoljno zrele za zamrzavanje.
Gabi25 super!!!! Odlicno si ti odreagirala na stimulaciju. Daj pls. napisi koliko si menopura primila sve skupa!
Drzim fige za sve tri j. stanice!
Zavidim ti na anesteziji! Ja sam imala na folikulometriji 12 folikulica i nisu mi nista dali osim onog suc-muc koktela koji mi nije nist znacio, tak da vas uvjeravam da se anestezija ne dobiva po default-u - nazalost.
Nina1 kad vadis betu???? Navijam za jednu veeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuu uuuuuu betu!
Ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~
Marina primila sam ukupno 20 menopura. I doktor je bio zadovoljan kako sam odreagirala...
Kad ti vadiš betu?? Evo za tebe i ninu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I sve vas pozdravlja naša trudnica NinaB, kaže da se ne može prijaviti na forum
Čitam okolo po forumima da kod ivf postupka dokrtori moraju mjeriti razinu estradiola...
jel to rade naši doktori? koliko mene služi pamćenje ja baš nisam primjetila da mi je nešto takvo rađeno?
Gabi jel te na kraju pitao koliko bi ti htjela da ti ih vrati kad ste razgovarali preko telefona?sorry kaj pilim po tome ali to me baš nekako strašno zanima![]()
Rekao je da preporuča da vratimo sva 3 i ja sam se složila.
A ovo za estradiol nemam pojma, meni to nisu još ni jednom vadili
E a koji je princip...ako mi možeš objasniti to sa vračanjem 3. ili 5. dan...negdje sam čitala da je bolje 5. dan ali da je riskantnije pa nisam baš to shvatila
ja imam sto pitanja))
Svaka cast ti si odreagirala kao raketa!!!!!! A j.s. kao na placu, mogla bi i podjeliti malo!!
Moj dan odluke je u subotu. Ovih 12 dana je najgore vrijeme mog zivota, to iscekivanje te u potpunosti izludi.
ninochka bolje je 5. dan jer je tada embrij razvijen do stadija blastociste i šanse su veće da se primi. Ali je isto tako riskantno da se ne bi dogodilo da se npr. 4 dan prestanu razvijati, a biolog mi je danas rekao da je embriju ipak bolje okruženje za razvoj maternica nego labos, pa sam po tome shvatila da zbog ovog našeg zakona ipak preferiraju vraćanje 3. dan. Uglavnom o tome odlučuje biolog jer on vidi kako se stanice razvijaju i da li se dobro dijele.
Ako sam nešto krivo napisala, ispravite me, tako sam ja to shvatila.![]()
Sve si mi lijepo objasnila
Nadam se onda da će naš biolog biti pametan i pametno odlučiti za nas![]()
Evo me sa novim nickom-nikako nisam s straim Nina B se mogla ulogirati.
Cure moje kipim a nista vam nemogu odgovoriti pa sam Gabici sms...Vidim da je moja cikla pomogla BRAVO drago mi je AURORA supac samo nastavi i cuclaj maticnu i prpolis-super reakcija na klomifene.
Nina 1 vibra za BETU~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi supac i dalje nisam nicega svjesna da sam trudna pa...osim malo mucnina ali navecer-kod mene sve naopako...
Vidim da Vam je svima krenulo i da cete u moj klub uskoro SUPAC
Gabi, da, tako je to... iako neki biolozi smatraju da je puno bolje 5.dan. Jer, rizik je do tog 5.dana da se slučajno ne prestane razvijati. Ali ako je do tada sve ok, puno više šanse ima da će se primiti. Zapravo je i to neka vrsta selekcija: ako preživi 5 dana u labu - zametak je kvalitetan. Ali... catch je u tome što neki zameci divno krenu prvih par dana i onda stanu. A neki krenu "na jedva", tako reći ih se otpiše, kad ono, oni se krenu dijeliti i razvijati tek kasnije. Tako da je taj odabir kvalitetnih i nekvalitetnih čista lutrija.
A što se tiče estradiola: to se u Vin.ne radi jer laboratorij ne radi za odjel MPO, odnosno nema sprege između laba i odjela. Jer, trebalo bi recimo izvaditi estradiol na dan štoperice, tj.da se točno vidi razina estradiola i da se na osnovu toga procjeni da li štopericu danas ili sutra, ali... to bi značilo da se ujutro na pregledu/uzv treba imati gotov nalaz krvi od prije sat vremena... to je čista utopija u Vin. Ali, moguće je da se to promijeni za neke buduće generacije... koje će imati i bolji zakon.
PS. Naravno, teorija da je zametku bolje u maternici, odnosno transfer 3.dan, po meni drži vodu, tako da bi ja rado to primijenila idući put kad budem imala priliku![]()
NikolinicaB, dobro nam došla ponovnoa da ti nije problem bio u razmaku NinaB i Nina B? Možda si se na krivo ime ulogiravala...
Ali nema veze, glavno da si tu i da nam dižeš moral!
supac jako sam hapy kaj Vam je savjet pomogao moj..jos da je full domaca ajoj...A ne u trudnoci ces ju tek MORATI jesti, ja sam od estrofema dobila kg jer tada nisam jos znala i jos sam u +. Ali nebi vjerovali kako ce vas USKORO u trudnoci organizam traziti zdrave stvari, nikakve pizze, hamby...kao da to uopce nikada niste jele...
ma ja si kupujem sok od alnature...oni kao imaju sve prirodno bez dodataka...ma ok je zdrava hrana ali ovaj okus cikle mi već lagano želudac odbacuje)
Marnie,
tako mi je žao!!!Stimulirani će donijeti sreću.
Moj savjet ti je da barem odeš tijekom trećeg mjeseca (prije odlaska u Maribor) na ultrazvuk zbog cisti!!! Pusa!!!
Ostale curke,
![]()
![]()
![]()
Ninochka, Zeena, kakvo je stanje? Ja večeras štopericu i u petak punkcija. Danas folikuli 16,18,18,19, a endom, je 10.
Ko je sa mnom u petak?
Aurora BRAVO za folikulice!!!!! Sretno na punkciji u petak!!!
A gdje je nasa Nina1?????? Ja jos saljem vibra za veeeeeelllllikkkkkuuuu betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja sam tek sutra gore...da a velicina folikulica pise tamo sastrane iznad endo (jer ako sam u pon dobro skuzila meni je tamo pisalo 10/11... )? da si znam sutra sama pogledati...
AuroraBlu, suuuper su folikulici! i oooodlican endo! sretno u petak!![]()
Evo i mene...aurora ja ti radim u petak društvo u sobici
Današnje stanje...i dalje 13 komada, veličina 15-18 mm, a endić 11 mm
Danas u 21 sat štoperica, i isto anestezija u petak
Puna optimizma![]()
Bravo draga...super...vau i to 4 komada i tekakava....SUPAC ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i za moju ciklu malo ~~~~
Da gdje je Nina1 kada ona vadi betu???
He he moram Vam nesto ispricati..jucer ja na faceu kad ono poznata slikica izgleda da se ja i Petra poznamo MM zna...kako je svijet mali.
ninochka28, ma sve bolje od boljeg!sretno i tebi u petak... budem napeto cekala vijesti o hrpi js.
ja sam valjda jedina zaostala...![]()
Ma zeena ti buš s nama u ponedjeljak kad nam budu vraćali naše bebice
Nego cure da li koja zna...malo se dvoumim oko anestezije, naime imam problema s disanjem i
jednostavno svakih par sati mi se toliko zaštopa nos da ga jednostavno moram nakapati, a kako
mi je sestra rekla nebi smjela ništa niti jesti niti piti od ponoči...e sada što ako se meni zaštopa nos
i moram ga nakapati kako ću na anesteziju, strah me da li bi to moglo imati nekih posljedica
uhhh...što da radim, da li da jednostavno odbijem anesteziju ili da riskiram
jel ima netko ko se kuži u to...malo mi je glupo zvati sestru zbog toga
ninochka, ne znam... ja sam ti rekla da ja sigurno nebum uzela anesteziju (veci strah nego od punkcije) a kaj se nosa tice, mozda da probas s necim prirodnijim ako ti se zastopava (ja imam rinohorn kroz koji si lijepo odstopas nos a samo je voda i mrvica soli)
Ninochka, mislim da se ne moraš opterećivati timekapljice za nos su ok, neće to utjecat na anesteziju, glavno da ti je želudac prazan. A inače, pitam ja danas doktora: Još uvijek se daje anestezija? A kaže on, pa anelgezija prije, anesteziolozi nisu uvijek na raspolaganju jer nisu naši nego posuđeni s drugog odjela, pa... ako će moći oni će doći
Nina1, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepu brojčicu danas!!!
da, ja sam bila kod njega kad je za gabi narucivao anesteziologa. pa veli ono nije hitno, mozete vi i preksutra doci gore...
nina1, ocemo jednu lijepu trocifrenu brojku...
da, ja bum bila na punkciji (valjda ) a vi na transferu...![]()
Ma opet s druge strane...nekako bi možda rađe da mi napravi punkciju i da pretrpim bol nego da mi popucaju folikuli jer čekam anesteziologa![]()
cure, vjerujte mi, lako se pretrpi bol u prirodnjaku sa 3,4 folikula ali ovo je prestrašno, ja si ne mogu zamisliti koliko je to negdje boljelo jer mene boli već 2 dana... nemojte odbijati anesteziju, ta anestezija je fakat slaba a 13 ili 15 uboda u jajnike nije mala stvar, još ne daj Bože da su neki loše smješteni. Imamo priliku dobiti anesteziju i moramo biti sretne zbog toga, cure sa drugih klinika bi ubile za to, vjerujte mi. Ne želim vas plašiti ali to su činjenice
ninochka super za tvoje folikulićesretno!!! aurora i tebi isto!!!!
nina1 čekamo........
zeena i ti ćeš u ponedjeljak![]()
Toliko sam toga nadrobila ali nisam napisala ono najvažnije za mene
Transfer jer sutra iza 10, kaže biolog da je sve 5- citiram![]()
Hvala Arkica. Planirala sam otići na ultrazvuk prije postupka. Mada, bila sam na ultrazvuku i prije stimuliranog postupka u 12. mjesecu i sve je bilo ok, a cista mi se pojavila za vrijeme stimulacije
. Tako da ništa nije garancija. Moram priznati da imam dosta velika očekivanja od tog Maribora i svjesna sam da to nije uopće dobro, jer ako bude neuspješno biti ću u komi. Moram se malo sabrati do 4. mjeseca i prihvatiti to kao još jedan običan postupak.
Gabi25, sretno sutra na transferu.
Gabi, a vidiš kako su promijenili taktiku: sve je za 5, ali ipak idu na transfer 3.dan.
Javi nam se sutra![]()
da aurora, čini mi se da ipak ne žele riskirati da se ne nastave lijepo dijeliti, rekao mi je biolog da je njima ipak ljepše kod mene nego kod njih
Naravno da se javim, od sutra ležim doma i ne mrdam![]()
Ja sam mjerila razinu estradiola, između 2. i 5. dc....Uz to sam između 2. i 5. dc vadila još hrpu drugih hormona. Inače, mene muči niska razina progesterona. Upravo sam prije deset minuta mejlom dobila nalaz....i jaaaako je nizak (1,33). Ne znam je li neka od vas imala tako nisu razinu progesterona. Odmah sam to uguglala i pročitala da to nikako nije dobro![]()
FionaM,
moja razina progesterona je isto jako, jako mala. Postoje tablete (utragestoni) i gelovi (ne znam momentalno točni naziv) koji nadomjestaju nedostatak tog hormona tako nema mjesta panici!!!
FionaM, ninochka je mislila bas u toku postupka, ove hormone smo svi morali vaditi, a sto se tice progesterona, da to nije dobro (to znaci da u biti nije bilo ovulacije jer ocito nema "zutog tijela" koji daje progesteron ili nesto tako) ali dobro je sto se u postupcima obavezno dobiva progesteron u drugom dijelu ciklusa, a sad jel ce trebati sto vise to ce ti doktor reci kad pogleda nalaze.
Gabi, naravno da im je ljepse kod tebe...![]()
Marnie, naravno da imas neka ocekivanja od postupka, nazalost razocaranje nemozes izbjeci nikako koliko god se pripremis na njega. A ionako je puno bolje ici u postupak pozitivno nego negativno, eto tako ja mislim... pa ako slucajno i bude negativan rezultat opet znamo da radimo sve sto mozemo i da jednostavno ne mozemo birati kad ce nam nasa zlata odluciti doci... a isto tako znam da je lako to za reci, i samoj mi je tako, ali odlucila sam bolje pozitivno pa ako i isplacem more suza ima mi ih tko obrisati, a drugi put ce mozda i uspjeti...![]()
Posljednje uređivanje od Zeena : 03.02.2010. at 14:09
Hvala cure, ipak sam ja nova u svemu tome i još k tome plava pa još ne kužim najbolje)
hvala vam drage cure na vibrama i podršci ... stvarno mi to puno znači jer nitko
me ne razumije bolje od vas svih na rodi .... koja su to nadanja ... strahovi.... razočarenja
ja sam dobila svoj rezultat ....beta samo 1,58
nema suza, samo bol i ogromna praznina ......
ali... borba se nastavlja ....
Nina,dočekat ćeš ti svoju betu, 100 %. Plan za dalje je tu, to je glavno!
nina1, tako mi je žao!!! Znam da si momentalno neutješna, ali sutra je novi dan i nova nada;![]()
Sve rijeci su suvisne.....a tvoja bol neopisiva...