Drage trudnice
Zanima me kakva vam je prehrana u trudnoći 8)
Da li ste što promijenile otkako ste trudne, da li nešto izbjegavate, da li ste neku prehranu izbacile a neku pojačale, što vam paše i koliko općenito predajete pažnje prehrani u trudnoći.

Ja recimo više pazim u smislu sa jedem više povrća - kuhanog, sirovo ne nogu :/, kvalitetniju hranu (meso, namirnice), više tekućeg, jušnog, čušpajza (srećom mi pašu)...
Izbjegavati pokušavam suhomesnato, fermentirane sireve (koje obožavam), sviježi sir i vrhnje, crveno meso, junk food - sve što isto jako volim... "Zabranjeno" mi se jede s vremena na vrijeme pa si malo dam oduška, ali uvijek poslije imam grižnju saijest i pitam se koliko je to zapravo štetno za bebicu i mene.
Od pića pijem vodu običnu, mineralnu, Cedevitu (2 čaše max dnevno), vočni čaj, ponekad juice od naranče, mlijeko, jogurt..
Izbjegavam colu i slične slatke gairane sokove, alkohol u bilo kojem smislu, kavu ne pijem nikada pa sam sretnica, tonik...

Nažalost od rođenja imam užasnu averziju prema voću i nikada ga nisam jela , pa tako nažalost ni sada, iako sam se nadala da će mi u trudnoći doći želja i da ću moći. Međutim, ne mogu, od same pomisli želudac mi je u grlu i najviše što mogu su iscjeđeni citrusi i neki prirodni multivitamin.

Od dodataka uzimam Folnu i * Natal sokiće, pa kombiniram. Jedan dan jedno, drugi dan drugo.

Vi? Da čujem vas

pinocchio editirala naziv kršitelja međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.