Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: otvaranje porodiljnog dopusta

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno otvaranje porodiljnog dopusta

Molim vas da mi pomognete oko jednog pitanja...naime danas sam otvorila porodiljni dopust i kad sam pogledala doznaku zbunila me je. meni je termin 18.02. doktorica mi je otvorila porodiljni sa 05.01.09. (dakle 45 dana prije termina poroda) do 04.07.09. zar ne bi trebalo biti do 17.08.09. uz prepotsvku da se beba rodi na termin 6 mjeseci puni 18.08. a ne 04.07.tako ispada da ću biti zakinuta točno za mjesec ipo dana (45 dana ) prvog dijela porodiljnog, a ako mi se drugih 6 mjeseci otvori od 04.07. na posao bi se trebala vratiti kad bebi bude 10 ipo mjeseci. jesam ja krivo nešto razumila il je doktorica fulala.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je ok. Rodiljni će ti se automatski produljiti do bebinih 6 mjeseci nakon što prijaviš dijete na HZZO-u.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znači kad se beba rodi moram doći na hzzo i njima predati točan datum rođenja radi reguliranja trajanja porodiljnog (nama prijave na zdravstveno rade u poduzeću, tako da ne idemo mi sami zbog tog, a beba će biti osigurana preko mene-dakle prijavu će nositi ljudi iz kadrovske)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lana_1 prvotno napisa
    znači kad se beba rodi moram doći na hzzo i njima predati točan datum rođenja radi reguliranja trajanja porodiljnog (nama prijave na zdravstveno rade u poduzeću, tako da ne idemo mi sami zbog tog, a beba će biti osigurana preko mene-dakle prijavu će nositi ljudi iz kadrovske)?
    u tvojoj firmi će prijaviti bebu na zdravstveno osiguranje. A jedan od roditelja djeteta će na HZZO-u tražiti jednokratnu potporu za opremu djeteta.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pozdrava drage mame....

Evo ja sam nova tu kod Vas, i veselim se druženju.....

Molila bih pomoć....
    sad sam u 6 mj. i trenutno sam na bolovanju zbog virose i neke male upalice, i mislim u ponedjeljak krenuti na komplikacije jer me tlače na poslu.... plaća na koju sam tu prijavljena je 2.630 kn, pa me zanima da li ću imati taj iznos i dalje...jer sam prije ovog posla radila 4god. i završila 16.11.2007... pa bila na burzi 3 mj. , pa onda počela tu raditi i prijavljena na stalno 21.03.2008. tako da sam tu sada 10 mj. ....ja mislim da imam pravo na ovaj iznos ,ali voljela bih potvrditi...i još nešto što mi je potrebno od papira koje nosim u hzzo.....

unaprijed zahvaljujem...i poljubac šaljem

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

lana, a kako je izgledalo mišljenje liječnika ginekologa na temelju kojeg si dobila 45 dana? Ono, u smislu dovoljan je bio trudnički karton ili pov. bolesti, ili ti je ginić morao nešto napisati na zaseban papir?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nynnica prvotno napisa
    Pozdrav drage mame....

Molila bih pomoć....
    sad sam u 6 mj. i trenutno sam na bolovanju zbog virose i neke male upalice, i mislim u ponedjeljak krenuti na komplikacije jer me tlače na poslu.... plaća na koju sam tu prijavljena je 2.630 kn, pa me zanima da li ću imati taj iznos i dalje...jer sam prije ovog posla radila 4god. i završila 16.11.2007... pa bila na burzi 3 mj. , pa onda počela tu raditi i prijavljena na stalno 21.03.2008. tako da sam tu sada 10 mj. ....ja mislim da imam pravo na ovaj iznos ,ali voljela bih potvrditi...i još nešto što mi je potrebno od papira koje nosim u hzzo.....

p.s. jer sam čula da moram imati u 2 god. godinu i pol staža ili 12 mj.u komadu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav drage mame....

Molila bih pomoć....

p.s. jer sam čula da moram imati u 2 god. godinu i pol staža ili 12 mj.u komadu
    Dobro si čula. To je uvjet da se naknada za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći izračunava temeljem prosjeka plaća, a do max 4250 kuna. U tvojem slučaju sa stažem osiguranja od 10 mjeseci, naknadda za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći iznosit će 831 kunu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ahh pa zar se ne zbraja staž....od prije rečeno mi je da se ubraja i ono znači u 2 god godina i pol....jer kad sam radila još u 11 mj. mi je bilo ta godina i pol....za tu plaću sad imam malo više....staža i ispada da ne dobivam puni iznos....pa ovo je strašno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ahh pa zar se ne zbraja staž....od prije rečeno mi je da se ubraja i ono znači u 2 god godina i pol....jer kad sam radila još u 11 mj. mi je bilo ta godina i pol....za tu plaću sad imam malo više....staža i ispada da ne dobivam puni iznos....pa ovo je strašno...
    jooooj oprosti!!!

površno sam čitala!!!

za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći se ZBRAJA staž. I dobro sam ti napisala, 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci u prekidima u zadnje 2 godine. Ako imaš taj staž u prekidima, onda će ti se obračunati naknada za bolovanje kao prosjek isplaćenih plaća, ali do max 4250 kn.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    lana, a kako je izgledalo mišljenje liječnika ginekologa na temelju kojeg si dobila 45 dana? Ono, u smislu dovoljan je bio trudnički karton ili pov. bolesti, ili ti je ginić morao nešto napisati na zaseban papir?
    gin mi je napisao u trudničku knjižicu da je od tog datuma potrebno otvoriti komplikacije u trudnoći sa određenom šifrom bolovanja (o kojoj ovisi kad ćeš i hoćeš li pred komisiju) i s tim sam išla u svoje doktorice koja je prema tim podacima iz trudničke knjižice otvorila bolovanje.ništa drugo mi nije bilo potrebno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

[quote="mamma san"]
    jooooj oprosti!!!

površno sam čitala!!!

za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći se ZBRAJA staž. I dobro sam ti napisala, 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci u prekidima u zadnje 2 godine. Ako imaš taj staž u prekidima, onda će ti se obračunati naknada za bolovanje kao prosjek isplaćenih plaća, ali do max 4250 kn.[/quo

da ja imam ovo 18 mj. sad i mj.više s prekidima jer mi je u 11 mj. bilo 18 mj. ( sa prjiašnjim stažom )+ ovaj 12 mj.(19 mj.) sad sam na bolovanju i idem odmah na komplikacije....joj već sam se prestrašila...prijavljena sam na 2.630 kn znači o toga mi se obračunava naknada....jel tako.....i što mi je potrebno od papira za hazzo....još mi ovo molim te reci i potvrdi nadam se da je tako

unaprijed zahvaljujem

mamma san i poljubac šaljem

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    evo jutros me zvali sa hzzo-a da ono što su mi neki dan zaprimili kao doznaku za porodiljni više ne vrijedi, jer po novom zakonu gin treba napisati neku "preporuku" da se otvara porodiljni 45 dana prije poroda i tek onda moj doktor otvoriti doznaku za bolovanje (dakle staviti početni datum, a ne i završni kako je prije bilo slučaj-taj datum se upisuje tek kad se djete rodi).takvu doznaku se predaje na hzzo i tamo se treba potpisati neka izjava nova. tako da ja u ponedjeljak opet trebam u doktorice i u ginekologa, i opet na hzzo, poludit ću :?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, hvala za friški info, možda ću se morati vratiti na ovo ako ću zbog ndb nekakvih problema morati ipak ranije na porodiljni.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Curke molim vas info, HZZO već danima nemrem dobit...

Odnedavno imam prijavljeno prebivalište u ZG-u, općina Trešnevka. Kud moram nosit papire za porodiljni? U Jukićevu?
    Nosim samo doznaku i prosjek plaće ili treba još nešto?

Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Drejka prvotno napisa

Odnedavno imam prijavljeno prebivalište u ZG-u, općina Trešnevka. Kud moram nosit papire za porodiljni? U Jukićevu?

Unaprijed hvala
    Drejka, ako otvaraš rodiljni dopust, ovdje ti je sve o pravima i kako izgleda zahtjev.

Mislim da svoje papire nosiš u Jukićevu, ali ovdje su ti adrese i telefoni područnih ureda, pa provjeri.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Citiraj Drejka prvotno napisa

Unaprijed hvala
    Drejka, ako otvaraš rodiljni dopust, ovdje ti je sve o pravima i kako izgleda zahtjev.

Mislim da svoje papire nosiš u Jukićevu, ali ovdje su ti adrese i telefoni područnih ureda,

pa provjeri.

pozdrav
    da se nadovežem na temu.....i ja zovem hzzo...ne javljaju se ni u Jukićevoj ni u Klovićevoj...jer isto neznam bila sam dugo živjela u centru grada i spadala sam u Jukićevu...kako sam se udala sad sam u okolici Dubrave i spadam u Klovićevu.....ali pitanje glasi....to mi je danas šefica natuknula...sjedište firme je u Bjelovaru...hoću li imati pravo te papire riješavati tu gdje spadam ili Bjelovar.....uhhh toliko me to sve već zamara,ništa ne može biti jednostavnije... :?

hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zovite u margaretsku, tamo im je centrala, ne znam sad broj ali ima na njihovim stranicama

nynnica, misli da ces to obavljati u klovicevoj.
    i ja sam imala prebivaliste u zagrebu, a zaposlenje van grada zagreba, i zbog toga sam spadala u klovićevu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U područni ured HZZO-a se pripada prema mjestu prebivanja korisnika osiguranja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uvijek bila prema mjestu zaposlenja :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo npr., sad kad sam promijenila firmu vise nisam u klovicevoj nego u jukicvoj

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Radim u Zagrebu, živim u Zaprešiću i jučer sam sve obavila, tj otvorila PD u na HZZO u Zaprešiću.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala drage mame....

nadam se da bum i ja sve riješila u Klovićevoj.......

poljubac šaljem....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •