Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ozonska rupa danas iznad nas!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ozonska rupa danas iznad nas!

Ozonska rupa se pomakla iznad Europe. Izbjegavajte biti vani između 10-16 i općenito biti na suncu u ovom jako kritičnom periodu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to u nasem vrticu ntko ne cita

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i vjerojatno đipaju u najgore doba :/

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su javili prošli tjedan kad sam bila na moru da je ozonska rupa nad Europom. Bili smo gotovo stalno na terasi. Bolje i to nego rak kože. Znači još uvijek je tu, do daljnjega.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas su u vrticu jos u pon. sluzbeno obavijestili da klinci idu van samo od pol 9 do 9, 9 i 15 i poslje vise ne

vlajda ih stisnula frka od ovog meningitisa sto nas vrtic provlaci po novinama

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala sam da se smanjuje.
    ozonska rupa, mislim.
    ne kužim baš da je moguć i obrnut proces.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa ni ja :? . Znamo od čega nastaje i po kojoj onda logici bi se smanjila. Nemam pojma, možda je netko upućeniji u to.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevjerojatno ali istinito, ozonski omotač je obnovljiv!!!

ONSKA SE RUPA STABILIZIRA
    WASHINGTON, (Hina/AFP) - Podaci koje su prikupili sateliti NASA-e potvrđuju da od 1997. opada brzina smanjenja ozonskog omotača
    u višim slojevima atmosfere, što možda znači da se stanje stabilizira, priopćila je američka svemirska agencija.
    Analizom podataka koje su prikupili sateliti SAGE i HALOE, znanstvenici su utvrdili da se od 1997. rupa u ozonskom omotaču
    u višim slojevima atmosfere (35 do 45 kilometara) širi manjom brzinom.

Rezultati koji će se uskoro pojaviti u časopisu Journal of Geophysical Research "prvi su znak sporijeg propadanja ozonskog sloja",
    tvrdi NASA, ističući da bi to mogao biti "početak obnove ozonskog omotača".

Podaci se podudaraju s predviđanjima znanstvenika, jer odgovaraju potvrđenom smanjenju količine
    kemijskih tvari industrijskog podrijetla u atmosferi koje uništavaju ozon.

Protokolom iz Montreala iz 1987., međunarodnim sporazumom o zaštiti ozonskog omotača,
    predviđa se postupno smanjenje količine industrijskih plinova koji se ispuštaju u atmosferu, napose klorofluorokarbona (CFC) i halona.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, to vam je reverzibilno...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma je kad gledaš ozon se stalno stvara i omotač se formira
    ali mi je malo glupavo da se smanjila emisija štetnih plinova kad se ništa ne radi po tom pitanju. ko da to neko svjesno laže javnost.

dobro ajd ja ne koristim dezić u spreju već onaj u stiku. jupi sigurno to pomaže omotaču

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    dobro ajd ja ne koristim dezić u spreju već onaj u stiku. jupi sigurno to pomaže omotaču
    A, čuj, kad se male ruke slože... Npr. hrpa velikih gradova uvodi pravilo vožnje automobila po par/nepar broju registracija (jedan dan voze parni, drugi dan neparni) kako bi se smanjio broj auta na cestama i zagađenje. A propos ozonske rupe - poslala sam MM-u poruku da ne izlazi na sunce jer je ozonska rupa iznad nas (on je trenutno na Sljemenu), ubrzo stize poruka: "Istina, provjerio sam. Pocrvenio sam u 15 minuta sjedenja na otvorenom." :zgroz: Malac i ja danas ne mrdamo iz kuće do navečer.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    A, čuj, kad se male ruke slože... Npr. hrpa velikih gradova uvodi pravilo vožnje automobila po par/nepar broju registracija (jedan dan voze parni, drugi dan neparni) kako bi se smanjio broj auta na cestama i zagađenje. A propos ozonske rupe - poslala sam MM-u poruku da ne izlazi na sunce jer je ozonska rupa iznad nas (on je trenutno na Sljemenu), ubrzo stize poruka: "Istina, provjerio sam. Pocrvenio sam u 15 minuta sjedenja na otvorenom." :zgroz: Malac i ja danas ne mrdamo iz kuće do navečer.
    ma daj!!!!jao mama!!!! :shock:

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mommy, TM mi se cini jako bljedoput, pa je nakon 15 minuta na suncu i za ocekivati da izgori.

nego, sto se tice ozonskog omotaca, istina je da se uvijek stvara (dok ima kisika i sunca) ali trebali su milijuni i milijuni godina da bi se stvorio omotac oko zemlje (kao sto je milijunima i milijunima godina padala kisa bez prestanka da bi se stvorili oceani) a jako malo godina da ga se unisti.

ali ja sam optimisticna i mislim da nije istina da se nista ne cini. ali moze i vise. jeste citale kako su u japanu za ovo ljeto krenuli s kampanjom lezernog oblacenja za na posao, kako se ne bi koristili toliko klima uredjaji dok si na +40 u kosulji dugih rukava, odijelu dugih rukava.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, onda bi kod nas mogli za u kupaćima, jerbo je za svisnuti i u majici na bretele!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Apropo klima, potakle ste me na izljev neodobravanja.. Čini mi se da se većina ljudi 'razmazila' s tom glupom klimom pa im sad stvarno više nije dovoljno ako u prostoriji nije malo prohladno Ja totalno šizim kad ljudi u dvorani na predavanjima (postdiplomski) non-stop pale tu vražju klimu! A vani pada kiša i baš i nije za kratke rukave. Al ne, unutra treba isto biti hladno, da nam slučajno ne bi temperatura tijela porasla za 0,1!!!! Grrrr

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    Apropo klima, potakle ste me na izljev neodobravanja.. Čini mi se da se većina ljudi 'razmazila' s tom glupom klimom pa im sad stvarno više nije dovoljno ako u prostoriji nije malo prohladno Ja totalno šizim kad ljudi u dvorani na predavanjima (postdiplomski) non-stop pale tu vražju klimu! A vani pada kiša i baš i nije za kratke rukave. Al ne, unutra treba isto biti hladno, da nam slučajno ne bi temperatura tijela porasla za 0,1!!!! Grrrr
    Slazem se s tobom, kod mene na poslu je i zimi i ljeti temperatura 22, sto je vecini mojih radnih kolega normalno a meni za poludit. Ispada da 12 mjeseci moras nositi istu garderobu jer na 22 i nije bas najugodnije sjediti u otvorenim sandalama ili majicama kratkih rukama.

za klimu.

Pridruzujem se nezagađivacima jer i ja ne koristim dezodorans u spreju ¸¨osvjesteni smajlic¨

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mommy, TM mi se cini jako bljedoput, pa je nakon 15 minuta na suncu i za ocekivati da izgori.
    Tek sam sad ovo vidjela, pa da osvjetlam MM-u obraz : je, on je pjegav, ali odlučno odbija bilo kakve kremice :smajlić-melanom: i zapravo mu treba oko 30 minuta na suncu da bi pocrvenio. 15 minuta je začuđujuće kratko...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •