Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Dojenje i aromaterapija

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Dojenje i aromaterapija

Trebam savjet i iskustvo ako tko ima.

Naime, odlucila sam pokusati s anticelulitnim masazama dovesti se malo u red. Prije trudnoce to bi mi uvijek pomagalo, a efekt nije bio samo fizicki nego i mentalni, sto je sada bitnije nego ikada.
    Sada jos intenzivno dojim a beba ima 15 mjeseci, no osim dojenja jede i drugu hranu, mada ne svu jer ima neke alergije.
    Uglavnom, nasla sam formulu za ulje za masazu za dojilje. Htjela bih okusati ovo: http://www.aromaterra.hr/aromaterapi...ja/celulit.htm
    No prije nego se konzultiram s njihovim strucnjacima, zanima me vase misljenje i stav. Hvala unaprijed.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne-ne, draga, dok dojiš- nula. Mislim da je dozvoljena lavanda, mandarina. Ako sam dobro zapamtila, ružmarin i kadulja su neurotoksični za klince. Eterična ulja su vrlo koncentrirana.
    Zdravo jedi, masiraj se bademovim uljem, kreći se i bit će bolje,a mješavina neka čeka prestanak dojenja. Kobila suzy, ajd pomozi ako sam nešto fulala... (Ona je naš forumski aromaterapeut )

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U ovom nema kadulje a ruzmarin mozda nije taj toksicni. Gledaj recept nize:

receptura s eteričnim uljima za dojilje:

80 ml bu lješnjak

20 ml bu centella (gotu kola)

30 kapi eu atlaski cedar

20 kapi eu sjeme mrkve

10 kapi eu ružmarin kt. cineol

10 kapi eu borovica

20 kapi eu pačuli

10 kapi eu limunski eukaliptus

eu = eterično ulje

bu = biljno ulje

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa valjda ti koji su ga napravili znaju što se smije, a što ne, inače ne bi imali posebno ulje za dojilje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako ti baš toliko treba mentalna masaža - dođi kod mene.

(ovo se zove savršeni product placement)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moze. ali dolazim samo ja, ne i celulit

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Ne-ne, draga, dok dojiš- nula. Mislim da je dozvoljena lavanda, mandarina. Ako sam dobro zapamtila, ružmarin i kadulja su neurotoksični za klince. Eterična ulja su vrlo koncentrirana.
    Zdravo jedi, masiraj se bademovim uljem, kreći se i bit će bolje,a mješavina neka čeka prestanak dojenja. Kobila suzy, ajd pomozi ako sam nešto fulala... (Ona je naš forumski aromaterapeut )
    Kobila suzy je autor navedene recepture

Dakle na stranici su dvije recepture, jedna za običnjače , druga za dojilje. Kadulja se ne koristi jer ima hormon-like i neurotoksično djelovanje, a ružmarin cineol nije problematičan, problematičan je ružmarin kt kamfor. Dakle vraćamo se na priču važnosti kemotipa ulja. Ako na eteričnom ulju ružmarina nije naznačen kemotip (a od marki kod nas dostupnih kemotipizirana su ulja jedino oshadhi i pranarom eterična ulja, zasada) vi ne znate što je u bočici, a najčešće je u istoj upravo ružmarin kt kamfor.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Taman sam i nadleznima bila poslala mail

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •