Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Male bebe i planine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Male bebe i planine

Da li netko od vas zna kakva je preporuka za male bebe i visoke nadmorske visine? Pročitala sam da bebe do godinu dana mogu ići do 1000m nadmorske visine, a od 1-2 godine do 1800m jer se mala djeca ne mogu prilagoditi na razrijeđeni kisik na tim visinama.
    Frendica mi putuje u Austriju s bebom od 3 mjeseca pa je malo u panici zbog toga jer je njenu poznanicu pedijatar upozoravao da to za male bebe i nije najpreporučljivije.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ana je s 10 mjeseci bila 8 dana na 1200 m a odvukli smo ju i na 2400. Nikakvih problema nije imala. Mozda bi imala da je duze boravila na toj visini ali sat dva nije bilo problema.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Male bebe i planine

Citiraj davorka prvotno napisa
    Da li netko od vas zna kakva je preporuka za male bebe i visoke nadmorske visine? Pročitala sam da bebe do godinu dana mogu ići do 1000m nadmorske visine, a od 1-2 godine do 1800m jer se mala djeca ne mogu prilagoditi na razrijeđeni kisik na tim visinama.
    Frendica mi putuje u Austriju s bebom od 3 mjeseca pa je malo u panici zbog toga jer je njenu poznanicu pedijatar upozoravao da to za male bebe i nije najpreporučljivije.
    Ajme svasta. A sto je s onim silnim bebama koje zive na toj nadmorskoj visini ili i puno vecoj?

Jedino za sto se trebaju pobrinuti je da ne mijenjaju naglo visinu, pa nek daju barem nekoliko dana izmedu promjene od kojih 1500-2000 m. A posto u Austriji, osim ako se ne misle pentrati na vrhove, su skoro svugdje ispod 2000 m, nemaju se zbog cega brinuti.

Do poteskoca dolazi kada tijelo nema priliku se prilagoditi.

Ja sam se s Petrom pentrala po Kanadskim stjenjacima kada je imala tri mjeseca na vise od 2000 m i nije imala nikakvih poteskoca. Dapace, bila je fenomenalna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Male bebe i planine

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ajme svasta. A sto je s onim silnim bebama koje zive na toj nadmorskoj visini ili i puno vecoj?

taman sam mislila kako bi trbalo tibetancima javit da hitno mjenjaju mjesto prebivališta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, to sam i ja odmah pitala, kako žive oni koji su tamo rođeni. Ali kažu da njima nije problem nego su problemi kod naglih promjena visine. Našla sam nešto i na netu, stavit ću link samo da pronađem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Definitivno je problem, i naravno da se radi o promjenama visina, ljudi koji žive na takvim nadmorskim visinama prilagođeni su a mi nismo, meni je već na 1500 metara bilo zlo. I ja sam čula da više nadmorske visine nisu za malu djecu, od planinara, ne znam međutim koje visine su OK za koju dob.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo najmanje dvaput godišnje u planinama. Ulogorimo se negdje na 950 NM, a onda radimo izlete na još više nadmorske visine. Ana je bila nekih 7 mjeseci stara kad smo s njom bili negdje na 2000.
    Sada idemo i još ponešto više.
    Nisam primjetila nikakve probleme. Uvijek je raspoložena, zainteresirana za okolinu, dojila i spavala kao obično... :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ljudi koji se rode i žive na velikim visinama (to mislim na 4000 m, kao Ande, Tibet) imaju veće srce, drukčiji sastav krvi i sl. Navodno samo žene koje su odrasle na tim visinama mogu tamo iznijeti trudnoću, nizinske ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •