Moram naglasiti da sam ja, zbog mog drugog problema (IVF - loš suprugov spermiogram) prije odluke o vrsti konizacije, obišla niz strucnjaka - ginekologa i svi su mi savjetovali upravo Letz konizaciju - baš zbog činjenice da još nisam rađala, a to mi je što skorije i bio cilj. Ujedno mi je u odluci (i u psihozama i strahovima zbog tog problema) puno pomogla i jedna naša forumašica koja je CIS riješila Letzom.letz, ako je dobro napravljen, apsolutna je indikacija za žene koje nisu rađale, jer serklaža, preuranjeni porod i slične stvari nisu baš fora, zar ne?
Nije klasična konizacija garancija da će promjene biti odstranjene. Moja mama je izabrala upravo tu vrstu konizacije, poslije nalaz nije bio dobar, morala je na drugu operaciju i tada je ostala bez maternice. Istina, bilo je to prije dosta godina, sigurno se i klasične konizacije danas savršenije obavljaju ipak, zbog činjenice da još nisi rađala, razmisli o Letz konizaciji (kod Ljubojevića jer je zaista kod nas on najveći majstor po pitanju iste).
Evo ti ovdje http://www.forum.hr/showthread.php?t=306422&page=263 , na stotinama stranica, raspravlja se samo o CIN-ovima i konizacijama, iščitaj, dobro se jos informiraj, možda i kod drugih liječnika pa tek onda odluči.
Sretno!![]()